Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exklusiv Nilkryssning - The Eternal River

Tre magiska nätter i genuin sekelskiftesstil på Nilångaren SS Sudan som Kung Fouad fick som gåva år 1885. Kryssa med stil och låt dig förtrollas av historiska platser och vackra stränder längs Konungarnas flod.

Denna Nilkryssning kan med fördel förlängas med extra dagar vid Röda Havet och/eller i Kairo & Alexandria.

 

Pris från: 22 900 SEK

Avresa: Varje fredag

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. (Fredag) Skandinavien - Kairo - Aswan
 • Dag 2. (Lördag) Aswan (Philaetemplet)
 • Dag 3. (Söndag) Aswan - Kom Ombo (Kom Ombo-templet) – Edfu (Edfutemplet) – Esna
 • Dag 4. (Måndag) Esna - Luxor (Karnaktemplet, Luxortemplet)
 • Dag 5. (Tisdag) Luxor (Konungarnas dal) - Kairo – Skandinavien

Nytt reseprogram från den 22 januari 2018

Kontakta mig

Dag 1. (Fredag) Skandinavien - Kairo - Aswan

Flyg från Skandinavien till Egypten. Ankomst till Kairo på eftermiddagen och därifrån anslutande inrikesflyg till Aswan i södra Egypten. Här checkar vi in på 5-stjärnigt hotell för övernattning. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. (Lördag) Aswan (Philaetemplet)

Privat transfer och ombordstigning på Nilångaren SS Sudan. Vi finner oss tillrätta i en av kryssningens klassiska hytter och äter sedan lunch ombord. På eftermiddagen görs en utflykt till Philaetemplet, känt som Egyptens pärla. Philae har varit en plats för gudadyrkan i mer än 4000 år och är helgad åt gudinnan Isis. Inför bygget av Aswandammen flyttades templet från sin ursprungliga plats och ligger idag isolerat på ön Agilika ute i Nilen. Innan vi återvänder till vår Nilångare för middag finns det tid att promenera runt bland Aswans färgrika marknader. På kvällen finns det möjlighet att uppleva en ljus-och ljudshow vid Philaetemplet (ingår ej i priset). Övernattning ombord vid kaj i Aswan. (Helpension)

Dag 3. (Söndag) Aswan - Kom Ombo (Kom Ombotemplet) – Edfu (Edfutemplet) – Esna

SS Sudan avgår tidigt på morgonen och vi beger oss mot Kom Ombo som ståtligt reser sig på Nilens strand. Detta mäktiga tempel är helgat två gudar: den falkhövdade guden Horus och krokodilguden Sobek. Efter besöket vid Kom Ombo går vi åter ombord och äter lunch för att sedan navigera mot Edfu. På eftermiddagen besöker vi Edfutemplet som är ett av de bäst bevarade templen från Ptolemeernas era och här har man dyrkat den falkhövdade guden Horus redan 2700 f.Kr. Templets uppbyggnad är ett lysande exempel på de antika egyptiernas arkitektur. Vi fortsätter till Esna där vi lägger till för kvällen och äter middag ombord. Övernattning ombord vid Esna. (Helpension)

Dag 4. (Måndag) Esna - Luxor (Karnaktemplet, Luxortemplet)

Under morgonen styr vi genom slussarna i Esna och fortsätter färden mot Luxor dit vi når fram vid lunch. Efter lunch ombord besöker vi den östra stranden och det fantastiska Karnaktemplet som är världens genom tiderna största plats för gudadyrkan. Templet är byggt över lång tid av flera olika faraoner. På kvällen besöker vi också Luxortemplet som är byggt av bl.a. Ramses II och tillägnat guden Amon-Ra. Att besöka det vackert upplysta templet på kvällen ger en extra dimension till upplevelsen. Middag och övernattning ombord i Luxor. (Helpension)

Dag 5. (Tisdag) Luxor (Konungarnas dal) - Kairo – Skandinavien

Tidigt på morgonen styr vi över till Nilens västra strand där vi utforskar den berömda Konungarnas dal med de vackra faraoniska klippgravarna. I denna sandstensdal finner vi en mängd gravtempel inklusive Tutankhamons och Ramses IIIs gravar med levande färger och vackert konserverade hieroglyfiska texter, en syn man länge kommer att minnas. Ca kl. 11:30 är det dags att ta farväl av Nilångaren SS Sudan följt av transfer till flygplatsen i Luxor för inrikesflyg till Kairo och vidare flyg till Skandinavien.
 
Resan kan med fördel förlängas med extra dagar vid Röda Havet och/eller i Kairo & Alexandria.

Notera:

Av säkerhetsskäl tillåts inte barn under 7 år ombord på SS Sudan.

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Utflykt till Abu Simbel

Med flyg eller buss. Skall förbokas.

Visum till Egypten

Kostar 390:- SEK, då ingår självklart assistans på flygplatsen.

The Steam Ship Sudan

Nilångaren SS Sudan byggdes i slutet av 1800-talet och bär på en lång och spännande historia. Efter att båten återupptäcktes 2008 blev den totalrestaurerad och moderniserad enligt dagens standard och återskapar nu sekelskiftets legendariska resor på Nilen. Ombord finns minnena av Kung Fouad som fick den nybyggda båten som i gåva år 1885, här finns minnena av la Belle Epoque och dess resenärer och här finns Agatha Christie’s Hercule Poirot i “Döden på Nilen” som delvis spelades in på just SS Sudan när den filmatiserades.

Vi erbjuder färdiga reseprogram med lyxkryssning på Nilångaren SS Sudan där vi besöker spännande historiska platser längs Nilens stränder.

 

Pyramisa Isis Island Aswan Resort

Beläget på en ö i Nilen har detta hotell en slående vacker utsikt och spännande omgivningar. Med båt tar man sig snabbt och lätt till centrala Aswan med ett myllrande gatuliv. Hotellet har ett stort urval av rum, suiter och villor med mycket fina faciliteter. Här kan du bland annat spela tennis eller squash, bada i en av hotellets pooler, njuta en härlig promenad i hotellets vackra trädgård och mycket mer.

Välj från ett stort urval av resor till Egypten eller låt oss skräddarsy just din drömresa.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Familjerum
 • Barnklubb
 • Pool med bar
 • Spa
 • Gym
 • Massage
 • Tennisbanor
 • Restaurang
 • Bar/pub
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Room service
 • Butiker
 • Internet
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert