Våra kunders egna reseberättelser

 

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår kvalitet för att du som resenär skall få en fantastisk reseupplevelse och komma hem med en massa härliga minnen.
 
Här kan du ta del av våra resenärers egna erfarenheter och låta dig inspireras av deras reseberättelser. I listan nedan kan du välja det land som du är intresserad av.

Efter att ha rest med er två gånger kan vi konstatera att våra förväntningar är alltid infrias

Hej igen!
Förlåt att ni fått vänta med återkoppling från vår resa!
Här kommer våra svar på era frågor.
 
1. Kan Ni tänka Er att resa med oss igen? Om inte - varför?
Ja! Vi tycker om mixen av färdiga resekoncept och möjligheten att göra om i programmet och lägga in egna förslag. Efter att ha rest med er två gånger kan vi konstatera att våra förväntningar är alltid infrias.
 
2. Kan Ni tänka Er att rekommendera oss till vänner och familj? Om inte - varför?
Ja!
 
3. Vad tycker Ni att vi kan förbättra?
Det kan vara värt att informera om att ett trestjärnigt hotell i Marocko är förhållandevis enkelt. Vi var mest missnöjda med hotellen i Casablanca och Ouarzazate. Hotellet i Casablanca var ganska slitet och på morgonen, när vi skulle äta frukost, var maten slut. Problemet med hotellet i Ouarzazate var framför allt att det låg långt från centrum. Vi vill dock poängtera att vi alltid blev väl bemötta av hotellpersonalen oavsett standard. Faktum är att alla människor vi mötte under resans gång var mycket trevliga. Vi kände oss aldrig otrygga, inte ens när vi promenerade kvällstid på egen hand, vilket man ju kan göra i Sverige.     
 
4. Och framför allt är jag ju personligt väldigt nyfiken på hur skolbesöken gick:-)
Vi är mycket nöjda med besöket på barnhemmet, som vi förstod inte var så lätt att ordna. Researrangören Mohammed Ben körde oss dit och var med under besöket. På barnhemmet bodde 75 barn mellan 0-6 år och 55 kvinnor arbetade i treskift, dygnet runt, för att ta hand om barnen. Vi fick träffa alla barnen, leka med dem och sitta ner en god stund och prata med föreståndaren. Besöket berörde oss mycket.
Skolbesöket, däremot, blev inte vad vi hade förväntat oss, men vi uppskattar Mohammed Bens ansträngningar att göra något bra av det ändå. Många verkar skeptiska och rädda för att visa upp de kommunala/statliga skolorna och så sent som dagen före besöket, fick vi, och även researrangören i Marrakech, veta att skolbesöket var inställt. Vi blev naturligtvis väldigt besvikna. Anledningen skulle vara att eleverna hade examensprov den dagen och att de därför inte hade möjlighet att ta emot oss. Detta förvånade oss, eftersom vårt skolbesök varit känt sedan juni månad. Istället fick vi besöka en privat amerikansk/fransk högskola. Det var visserligen intressant och naturligtvis trevligt att få prata med ungdomarna, men inte det vi förväntat oss. Vi hade ju skolbesöket i Jordanien att jämföra med, där vi med öppna armar togs emot i den enkla kommunala grundskolan och där vi fick delta på flera lektioner.  
 
Vänliga hälsningar Polly, Ingrid och Magdalena

Vi är supernöjda att allt fungerade så bra

Hej Helga,   
Vi är supernöjda att allt fungerade så bra. Jag var som du nog förstod lite scarry före resan,  men vi har känt oss väldigt trygga, och allt folk vi träffade var trevliga och  hjälpsamma samt kunde mer Engelska än vi räknade med. 
 
Jag måste också rikta ett stort tack till dig för allt arbete du la ned på planeringen, som ju också fungerade i praktiken. Jag skall skicka dig lite foto och reseberättelse senare.
 
Vi är också väldigt nöjda med Benjerrar Mohamed "Ben"  han kändes verkligen som vår livlina och svarade direkt när vi några gånger ville ha support. Och var även mycket trevlig o hjälpsam. Jag skall höra av mig till Ben med feed back också.  
                    
Tack så länge, jag skall skicka foto o info senare.
Mvh    
Ingvar Johansson

Om vi inte hade varit i Marocko två gånger inom loppet av ett halvår skulle vi gärna åka tillbaka

Jo, det blev ytterligare en fantastisk resa till Marocko. Vi kan mycket väl tänka oss att resa med Er igen. Vi rekommenderar gärna Orientresor till vänner och familj.
 
Det är verkligen enorma köer på flygplatsen i Marrakech. Över detta råder inte vi och de nya lokalerna gör det mycket trevligare att vänta. Jag antar att detta bidrog till att vår chaufför inte dök upp. Jag ringde Orientresor, fick ett snabbt och trevligt svar och ganska snabbt dök vår skylt upp. Förra gången vi var i Marrakech lärde vi oss detta med "carossen" och att betala/ge dricks till köraren - bra att veta. Jag tycker transferchauffören borde uoolysa om hur detta fungerar.
 
Riaden Dar Imlil fungerade lika bra som förra gången. Att sitta i deras "uterum" var verkligen så fint! Vi beställde och följde med på en mattur i Marrakech vilket var ett utmärkt sätt att lära känna medinan och få smaka på mycket god mat.
 
Den utsträckta transfern till Imlil gav ett mycket. Vi tog taxi tillbaka och det fungerade alldeles utmärkt. Som utlovat hamnade vi inte hos någon mattförsäjare. Vi köpte några fossil av en man efter vägen och då är det naturligtvis bra att ha egen chaufför.
 
Imlil och hotellet Dar Imlil var en fullträff. Personalen var verkligen mycket omtänksam och sista natten flyttade man upp oss en våning till ett fantastistk rum med underbar utsikt upp mot bergen. Maten bör nämnas speciellt. Den var synnerligen god, traditionell och annorlunda. Den organiserade vandringen var bra och med god lunch på slutet. Som så ofta skulle man dock önska sig litet med guidning - något om natur, traditioner mm.
 
Om vi inte hade varit i Marocko två gånger inom loppet av ett halvår skulle vi gärna åka tillbaka. Jag tycker att detta land är något underskattat som turistland i Sverige. Detta med att handla och att pruta i Marrakech får alldeles för mycket utrymme i medias bevakning enligt min mening. Uppenbarligen skrämmer det vissa och lockar andra. Det är inte speciellt jobbigt i Marrakech om man inte är så intresserad av shopping och det finns så mycket mer att fokusera på.
 
tack för ett fint arrangemang!
Magnus och Britt

1 2 3 4