Våra kunders egna reseberättelser

 

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår kvalitet för att du som resenär skall få en fantastisk reseupplevelse och komma hem med en massa härliga minnen.
 
Här kan du ta del av våra resenärers egna erfarenheter och låta dig inspireras av deras reseberättelser. I listan nedan kan du välja det land som du är intresserad av.

Vi är mycket nöjda med vår resa och allting fungerade mycket bra

Då har vi kommit hem igen efter en fantastisk resa i Egypten! Och nästan hunnit anpassa oss till snöstorm istället för sommarvärme….
 
Vi är mycket nöjda med vår resa och allting fungerade mycket bra. Det var härligt att glida fram på Nilen i vår fina båt och bli uppassade av 13 besättningsmän och en privatguide - att vi skulle vara de enda passagerarna ombord kom som en överraskning! Fast nån som vi rätt omgående vande oss till med:-)
 
Alla transporter fungerade också utmärkt, standard på 2 x hotell var mycket god. Vi var också imponerade av alla säkerhetskontroller på flygplatser och vid allmänna turist attraktioner; det tog ju lite tid men det kändes tryggt att de var så noggranna.
 
Det enda som vi kanske blev lite irriterade/förvirrade över var – dricksen.
Inte vad det gällde båten, där hade vi ju fått bra info från er om vad som gällde men det skulle ha varit bra att också ha nån aktuell info om ’alla andra’ tillfällen - allt från åsneritter till toalettbesök. För det är nåt som alla förväntar sig att få och det kändes alltså inte så särskilt frivilligt…. Det är svårt för oss att veta vad som är ok att ge, vad som är för snålt/vad som är för mycket.
 
Men som sagt, vi har haft en mycket bra resa!
 
Hälsningar
Gunneli & Kerstin

Tack för en fantastisk upplevelse:-)

Hej, 

Nu är vi hemma efter en fantastisk liten rundresa i Egypten på 10 dagar! Vi är verkligen supernöjda med resan, allt har fungerat jättebra. Våra boenden var väldigt fina med bra standard och de två guiderna vi hade var trevliga och hjälpsamma med massa kunskap att dela med sig av. Det var väldigt intressanta och häftiga platser som vi besökte, varje dag var det något nytt och spännande. För oss var det perfekt att avsluta med några dagar i Hurghada för sol och bad för man blev ganska sliten av alla tempel och gravbesök den första veckan, trots att det var så intressant. Den här resan kommer verkligen vara ett minne för livet, vi kunde inte vara mer nöjda!

Svar på frågorna:

1. Kan Ni tänka Er att resa med oss igen? Om inte - varför?

Ja absolut, allting flöt på så otroligt bra och inga problem längs vägen alls! Resan var fantastisk och så välplanerad, allt gick så smidigt.

2. Kan Ni tänka Er att rekommendera oss till vänner och familj? Om inte - varför?

Absolut! Det har jag redan gjort :)

3. Vad tycker Ni att vi kan förbättra?

Kan inte komma på någonting!

Tack för en fantastisk upplevelse:-)

Ha det bra!

Liza och Hanna

Sammanfattningsvis var resan en toppenresa

Hej Helga,

Tack för en underbar resa! 

När vi landade i Kairo möttes vi, före passkontrollen, av Orientenresors representant som tog oss, och vårt bagage, genom både passkontroll och tull ut till en mötande minibuss för vidare transport till hotellet. På morgonen möttes vi av samma representant samt en guide och chaufför som guidade oss i den koptiska delen av Kairo. Ett historiskt möte vi inte kommer att glömma. Efter lunch bar det iväg till flygplatsen och vidare transport till Luxor. Det var samma fina omhändertagande när vi åkte. Det var bara att följa med representanten. Han fixade det som behövdes. Kändes lite lyxigt. 

I Luxor möttes vi inne på flygplatsen med samma höga service som i Kairo. Vi fick en ny guide som var med oss hela Nilenkryssningen. Kändes tryggt. Vi anlände till Luxor på eftermiddagen så vi han se både Karnak och Luxor templen innan vi åkte till båten. En imponerande, både syn men även historielektion. Vi hade en av båtens två sviter. Utsikt både framåt och åt sidan och en egen balkong med stolar. maten ombord var himmelsk god. Flera rätter att välja mellan. Det var sällan vi visste exakt vad vi åt. Vi passade på att prova på lite av allt. 

Kryssningen på Nilen var en upplevelse och njutning. Att glida fram i ett lugnt tempo och njuta av både omgivningen och solstolen på däck var underbart. Samtidigt som vi gjorde utflykter på morgnarna innan båten skulle fortsätta. En upplevelse att både få se de historiska platser som vi bara läst om och även se gatulivet. Omtumlande.

Väl i Aswan besökte vi Höga dammen. Ett imponerande byggprojekt. Dagen efter flög vi vidare till Abu Simbel. Templet som räddades från att försvinna under vattnet. Resan var värd vart enda öre. Efter detta flög vi vidare till Kairo. Samma fina bemötande. Transport till Hotellet.

Det blev till att stiga upp tidigt för bilfärd längs ökenvägen till Alexandria. Där tillbringade vi dagen med att bland annat besöka Biblioteket, Katakomberna och Kastellet. kastellet är byggt på platsen där fyrtornet en gång stod. Både intressant och storslaget.

Dagen efter besökte vi pyramiderna. Vi köpte biljetter så vi kunde komma in i den största pyramiden. Det var en storslagen känsla att klättra upp i pyramiden. Klättringen slutade i en stor gravkammare med en ofantlig sarkofag. Det är ett minne för livet. Efter pyramiderna åkte vi till Saladins citadellet och Alabastermosken. Efter lunch blev det Egyptiska museet. Där såg vi det som man hittade i Tutankamons gravkammare. Vi passade på att besöka utställningen med mumier. Ett besök där man verkligen kände historiens vingslag. Väl tillbaka på hotellet var det dax att börja packa för vidare transport till flygplatsen tidigt nästa morgon.

Sammanfattningsvis var resan en toppenresa. Både ett väl bemötande och omhändertagande av Orientenresors personal. En guidning som väckte mersmak och intresse för det vi såg. Vi valde De Lux-varianten. Det är något vi varmt kan rekommendera. Nilenkryssningen var både en historisk resa men även en underbar avkoppling. Vi kan varmt rekommendera resan.

På frågorna så kan vi absolut tänka oss att resa med Orientenresor igen! Vi har redan rekommenderat er och kommer att fortsätta att göra så. På frågan om det finns något att förbättra så skulle det vara att gå i Kairo, ledsagad av guiden. Kanske inte en shoppingtur, men något åt det hållet. Att kunna bli en del av gatulivet.

Vänliga hälsningar

Stellan och Maud

1 2 3 4 5 6