Våra kunders egna reseberättelser

 

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår kvalitet för att du som resenär skall få en fantastisk reseupplevelse och komma hem med en massa härliga minnen.
 
Här kan du ta del av våra resenärers egna erfarenheter och låta dig inspireras av deras reseberättelser. I listan nedan kan du välja det land som du är intresserad av.

Vår resa till Indien var fantastisk

Hej Helga!
 
Det har varit en bra julhelg, hoppas du och ni alla också haft en skön ledighet.
 
Här kommer en lite recension från mig och min bror:
 
Hej!
 
Vår resa till Indien var fantastisk. Det här är vår tredje resa med er (Orientenresor) och vi kan ärligt säga att vi inte skulle ha velat åka till Indien med någon annan resebyrå. Precis som med våra andra resor så har vi alltid känt oss väl omhändertagna och allt har varit mycket bra planerat. Både guiderna och chaufförerna var kunniga och vänliga. 
 
Naturligtvis var Taj Mahal en av de stora höjdpunkterna. Men våra personliga favoriter var de lite mindre tempel och palats som man inte kände till innan och som inte var lika "fyllda" med turister. Indien är ett land med mycket intryck och en del utmaningar. Resan innebär också några långa bilfärder. Dock är det helt värt det och är på alla sätt ett minne för livet. Kameran är helt fylld av fantastiska bilder.
 
Lite tips och annat:
 
* Magsjuka lyckades vi undvika helt, genom lite extra hygien. Tvättsprit är att rekommendera!
 
* Rörande pengar så var vår resa mitt i de valutaproblem som Indien just nu går igenom. Stor brist på sedlar, vilket var en utmaning då dricks förväntades överallt. Vårt råd är att passa på att växla i hotellens reception så fort som tillfälle ges. Se också till att bara ta med valutor (dollar/euro) i mindre valörer (runt 5-10 högst). Större valörer än så är svåra att använda då ingen har växel. Det här kommer dock säkert lösa sig vartefter, när Indien ger ut nya sedlar.
 
* Åker man i december, som vi gjorde, ska man ha i åtanke att det är bröllopssässong i Indien. Spännande att få se men också en del högljutt festande på hotellen sent på natten.
 
* Vi la också in två extra dagar i schemat, då vi läst att det kunde vara lite hektiskt under vissa dagar. Det gav oss också lite mer tid att vandra runt själva.
 
*Smogen i Dehli är grym men försvinner helt när man åker söderut.
 
Hotell, guider, transport och allt vi såg överträffade våra förväntningar. Vi rekommenderar verkligen ett besök i Indien (Gyllene triangeln, Khajuraho och Varanasi åkte vi till). Vi rekommenderar också Orientenresor och vi kommer definitivt att resa med Orientenresor igen.
 
/Micke och Johan

Vi blev väl omhändertagna från dag ett genom hela resan av både guider och chaufförer

Hej!
Här kommer lite feedback på vår Indien resa i november 2016.
Vi blev väl omhändertagna från dag ett genom hela resan av både guider och chaufförer. Mycket välplanerat,mycket bra hotell , en fantastisk upplevelse. Rekommenderar Orientresor till alla,tryggt proffsigt och mycket prisvärt.
Å ja nästa resa till Indien blir absolut med Orientresor. 
Hälsningar
Lottie

Allt har fungerat bra

Hej
Visst kan vi tänka oss resa med er igen.
 
Allt har fungerat bra. En stor eloge till Indien-personalen. Mycket bra jobbat av dom. Vår driver var alltid i tid, körde bra, hade en bra attityd mot oss, dvs lagom avstånd och lagom med kommentarer och guidning, och han tog oss till lagom bra matställen på vägen - han var riktigt bra! Guiderna var också bra, särskilt han vi hade i Kochin.
 
Cardamom i Periyar var ett trevligt ställe med mycket trevlig personal, men också kallt - dunjacka på!
 
Travancore i Chowara, som byn heter, utanför Kovalam var bästa stället. Rutinerad och proffsig personal. Snabb och korrekt service, bra utbud av mat - mycket bra anläggning! Och vilken utsikt över havet och båtarna som går ut för att fiska på kvällen. Super!
 
Några synpunkter på hotellen - bra för er att veta kanske. Generellt fungerade allt bra, men det var lite skillnader mellan hotellen.
Radisson Blu i Kochin har väldigt många unga nyanställda vilket leder till långsam och osäker service. Dom var vänliga och var måna om att det skulle bli bra men deras orutin slog igenom. Det låter gnälligt och allt fungerade ju ändå OK, men det blir lite märkligt när man är nästan ensam i restaurangen och det tar en kvart att ställa fram ett glas vin. Men när det väl kommer så görs det med helt korrekta handrörelser, som man lärt sig i utbildningen, men lite långsamt. Eller när man glömmer att städa rummet. Nå, ni förstår vad jag menar.
 
Fösta dagen i varje månad är det förbjudet att sälja alkohol - visste ni det?
 
Bert

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55