Våra kunders egna reseberättelser

 

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår kvalitet för att du som resenär skall få en fantastisk reseupplevelse och komma hem med en massa härliga minnen.
 
Här kan du ta del av våra resenärers egna erfarenheter och låta dig inspireras av deras reseberättelser. I listan nedan kan du välja det land som du är intresserad av.

Vi kan varmt rekommendera att boka med Afrikanoresor!

Hej Helga!
 
Stort tack för ditt mejl. Klart att vi lämnar lite feedback. Vi hade verkligen en helt underbar resa.
 
Vi valde resan till Sydafrika med safari i Krugerparken och Kapstaden. All information och kontakt innan gick jättebra...
 
Vi flög till Johannesburg och fick en heldags guidad tur med Cornelius genom Soweto och Johannesburg och lärde oss väldigt mycket om Sydafrikas historia och Apartheid. Nästa dag åkte vi med Johan genom Panorama Route till Krugerparken och såg underbar natur på vägen. Highlighten av vår resa var definitivt Krugerparken! Med ett hotell med blick in i parken och underbara safari turer i två dagar fick vi exakt vad vi hade önskat. En fantastisk semester med de allra häftigaste djuren på jorden! Därefter flög vi till Kapstaden och igen funkade all transfer utan problem. I Kapstaden gjorde vi utflykter och winetasting. Vi stannade två dagar längre för att få tid med Cape of Good Hope och en dag på stranden. All in all var det en underbar resa och vi kan varmt rekommendera att boka med Afrikanoresor! Vi kan definitivt tänka oss att resa med er igen!
 
3. Det fanns ett litet misförstånd angående vad som var redan betalt när det gäller Panorama Route. Vi betalade för inträden men fick pengarna tillbaka från Royal Discoveries innan vi lämnade Johannesburg.
 
Med vänlig hälsning,
 
Lea och Kim

En fantastisk resa med alt vi ville göra, till ett bra pris!

Hej,
 
1. Kan Ni tänka Er att resa med oss igen? Om inte - varför?     
Ja, absolut en fantastisk resa med alt vi ville göra, till ett bra pris.  
 
2. Kan Ni tänka Er att rekommendera oss till vänner och familj? Om inte - varför?   
Vi har redan gjort det till våran granne.
 
3. Vad tycker Ni att vi kan förbättra? 
Svar vet ej, alt var som vi ville ha det, e.v.t. en extra dag mellan Lukimbi Safari Lodge och Johannesburg den sista dagen var lång såg några mysiga  ställen på vägen.
 
MVH Ingrid och Peter

Ert koncept att ordna resor för mindre sällskap tycker vi är ett stort plus

Hej!
 
Nedan våra svar på era frågor:
 
1 . Kan Ni tänka Er att resa med oss igen? Om inte - varför?
Ja, visst kan vi resa med er igen om det skulle vara aktuellt.
 
2. Kan Ni tänka Er att rekommendera oss till vänner och familj? Om inte - varför?
Vi rekommenderar er gärna. Ert koncept att ordna resor för mindre sällskap tycker vi är ett stort plus. Ni har varit mycket tillmötesgående och bra att ha och göra med. Ni är enkla att nå på telefon och mejl. Med andra ord: Ni har skött er utmärkt och vi är mycket nöjda.
 
3. Vad tycker Ni att vi kan förbättra?
Vi är mycket nöjda med att vi valde en öppen safarijeep och inte en vanlig bil med AC. På safarin får man en helt annan upplevelse om man sitter i en öppen bil och kan känna vinden och dofterna. Dessutom kommer man högre upp och får ett större synfält i en öppen bil. Vi tycker därför att man ska erbjuda detta alternativ i första hand, men upplysa om att det finns billigare alternativ. På det sättet minskar man risken för att kunder blir besvikna när det visar sig att alternativet med vanlig bil inte ger samma utbyte.
Vi vill också lägga till att det var mycket bra att bo på hotell Commodore, som ligger så nära Water Front, men ändå inte mitt i smeten.
 
Vi har skrivit ner en liten berättelse om vår resa,
 
Vår vistelse i Sydafrika började med att vi kom till Johannesburg, där vi blev mötta av representanter från den sydafrikanska arrangören. Vi fick en mapp med hela programmet, vouchers med mera. Sedan gick färden till hotellet, som var alldeles utmärkt. 
 
Nästa dag kom vår guide Beki. Han guidade oss runt i stan och vi besökte flera platser som hade anknytning till Nelson Mandela. Bland annat var vi på Constitution Hill där Mandela satt fängslad i många år. Förhållandena där var minst sagt förfärliga och apartheidsystemet var mycket tydligt närvarande på denna plats. Här kunde man läsa om vilka matransoner, som var aktuella för vita, färgade och svarta fångar. Det skilde sig en hel del mellan dessa gruppers menyer. Cellerna var minst sagt undermåliga och mer att likna vid tortyrkammare än bostad för fångar. 
 
Men mest intryck på oss gjorde nog besöket i Sowetos fattigaste delar. Här bodde människor i bostäder gjorda av korrugerad plåt och annat material, som man hittat. Trångboddheten och fattigdomen var påtaglig. Standarden är låg och någon tillgång till vatten i bostaden finns inte utan man får hämta vatten i den gemensamma vattenposten. Toaletter, så kallade bajamajor, fanns uppställda i området. 
 
Efter detta besök åkte vi vidare till en annan del av Soweto där Nelson Mandela och Desmond Tutu hade bott på samma gata.
 
Efter vår vistelse i Johannesburg for vi vidare mot Panorama Route med Blyde River Canyon, en fantastisk skapelse med flodfåran, som skurit sig igenom bergen, med meanderbildningar och åtskilliga vattenfall. Vägen dit kantades av apelsinodlingar och vackra vyer.
 
Färden fortsatte sedan till Krugerparken där vi stannade för två dagars safari. Vår excellente guide i parken, Kairoo, var mycket kunnig i fråga om däggdjur, fåglar växter och annat, som hörde ihop med Krugerparken. Vi såg många djur, som till exempel olika sorters antiloper, hyena, elefant, noshörning, lejon, giraff med flera. Kairoo visade oss olika växter med specifika egenskaper som gjorde dem användbara för människor, som lever(levde) nära naturen. På kvällarna njöt vi av den storslagna, fina utsikten från vår lodge, som låg alldeles intill parken. På kvällarna kunde vi beskåda elefanterna som kom för att duscha av sig efter dagens värme. Lodgen vi bodde på var läckert inbyggd i buskage och bland träden, så man var på något sätt ute i vildmarken även om man befann sig på ett hotell. Vistelsen på Protea Lodge och Krugerparken var rik på upplevelser, vacker vild natur, underbara människor. Personalen var mycket trevlig och ofta bjöd de på goda skratt och upptåg. Stämningen var verkligen på topp.
 
Efter två dagar i Krugerparken vidtog returresan till Johannesburgs flygplats dit vi skulle för vidare befordran till Kapstaden. Vår eminente chaufför och guide Beki körde och underhöll oss hela resan. Han gjorde verkligen ett bra jobb. Vid flygplatsen tog vi farväl av Beki.
 
Efter ett par timmar landade vi i Kapstaden och så småningom kom vi till vårt fina hotell, Commodore, alldeles vid Water Front. Hotellet var av hög klass med trevliga sällskapsutrymmen, pool och bra restaurang. Första dagen i Kapstaden gjorde vi en guidad stadsrundtur och ett besök på Taffelberget. På egen hand for vi sedan till Kirstenbosch, den botaniska trädgården. Även om det kanske inte var den allra bästa tiden att se trädgården, så var det ändå värt att få se den. Man kan föreställa sig hur trädgården ser ut på våren och försommaren då alla blommor ståtar med sin prakt. Nåväl, vi for tillbaka till hotellet och på kvällen gick vi en runda vid Water Front. Här var det mycket liv och rörelse med en enorm kommers. Vi åt en härlig middag på den fashionabla restaurangen Baia. Här serveras maträtter från havet och utsökta viner till resonabla priser.
 
Nästa dag for vi till vindistrikten och gjorde ett alltför kort besök i Stellenbosch med sina vackra byggnader från den holländska tiden. Vi var i Boschendal och satt under lövverket och smakade på husets härliga viner. Det var sannerligen en behaglig upplevelse både för kropp och själ. Lite senare på dagen besökte vi också vingården Anura. Även där smakade vi på lite olika viner. Det kändes dock lite mer kommersiellt och gav inte lika mycket av andlig spis. Så småningom beger vi oss tillbaka till Kapstaden och konstaterar att vindistriktet var mycket naturskönt med ett kuperat landskap och stora vinodlingar överallt.
 
På söndagen hyrde vi en taxi med en oengagerad chaufför och gav oss iväg för att se Cape of Good Hope. På slingriga fina vägar åkte vi utmed strandlinjen och naturupplevelsen var storartad med det djupblåa havet och klippor som störtar brant ner. Så småningom kom vi ner till udden och fick en för kroppen välgörande promenad upp till fyren. Här var vi inte ensamma precis. Förutom babianerna så var det gott om turister av förklarliga skäl.
 
Under hemfärden stannade vi naturligtvis i Boulder’s bay och hälsade på i pingvinkolonin där. Så småningom åkte vi vidare till hotellet efter ännu en intressant dag.
 
Sista dagen i Kapstaden gjorde vi ett besök på akvariet, som ligger vid Water Front och avslutade med lite shopping i området. Framåt eftermiddagen bar det iväg till flygplatsen för vår hemfärd, via Johannesburg och Amsterdam. Det har varit några riktigt intensiva dagar späckade med upplevelser och intryck att ta med sig hem. Vi känner oss mycket nöjda med vår resa.
 
Vänliga hälsningar
Elisabeth och Göran

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57