Våra kunders egna reseberättelser

 

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår kvalitet för att du som resenär skall få en fantastisk reseupplevelse och komma hem med en massa härliga minnen.
 
Här kan du ta del av våra resenärers egna erfarenheter och låta dig inspireras av deras reseberättelser. I listan nedan kan du välja det land som du är intresserad av.

En mycket fin resa till Kaukasus

En mycket fin resa - väl planerad, kom till platser som man normalt inte skulle komma till. PS. Hade nog aldrig rest på egen hand. Mycket nöjd.

MVH

Q V Fekolsy

Hemma igen från en fantastisk resa på Nilen med SS Sudan

Hemma igen från en fantastisk, men också jobbig, resa i Egypten tillsammans med mina bröder och svägerskor. Resan skulle skett i februari, i samband med min ena svägerskas 60-årsdag, men fick ställas in pga sjukdom. Nu skedde den i lite varmare temperatur än då - jobbigt dagtid med skönt kvällstid.

 Det började inte så bra: Mellanlandning i Wien blev till 10 tim på flygplatsen i väntan på att sandstormen över Kairo skulle lägga sig. Men vi blev väl omhändertagna, både lunch och middag och fortlöpande info. Fast det FINNS trevligare ställen än flygplatser att tillbringa en dag på.

Kom till Kairo, strax efter midnatt, 5 tim i väntan på nästa plan till Aswan, 04:50, ankomst runt kl 06:00. Inte mycket lönt att åka till vårt hotell då, utan agenten hade fixat så vi fick komma direkt till P/S Sudan där vi fick temporära hytter att sova i - vi hade då varit igång i 26 tim. Efter väckning, incheckning, dusch och gourmetlunch lekte livet igen och vi var redo att utforska Egyptens skatter.

Den lyxiga hjulångaren tog oss sedan under 4 dgr nerför Nilen (=norrut) till Luxor. Många stopp för besök vid olika tempel, Konungarnas dal, mm. Den engelsktalande gruppen var 7 pers och vi hade en otroligt duktig inhemsk guide, som var egyptolog och arkeolog - deltog under lågsäsong vid utgrävningarna i Konungarnas dal - det finns fortfarande fem gravar som inte hittats. Fascinerande när han tydde/läste alla inskriptioner.Vi fick veta oerhört mycket - synd bara att så lite fastnar i hjärnvindlingarna numera.

Livet ombord ytterst behagligt. Sudan har kvar sin ångmaskin, dvs framfarten är i det närmaste ljudlös. Allt som hörs är plaskandet från skovelhjulen. Gott om plats, kapacitet 46 passagerare - vi var 12. Till det en besättning på 58 pers, varav 15 i köket. Korgmöbler att slöa i både i sol och under soltak. Perfekt service. Härlig mat. Allt utom vin och sprit ingick.

Efter varje utflykt, när vi trötta, dammiga och svettiga (38 grader) kom tillbaka till båten, mottogs vi med våta frottéhanddukar, en kall, uppfriskande dryck (tex kallt te gjort på hibiskusblommor) och något tilltugg - som oliver, fruktspett, fyllda dadlar, el likn.

Ett ex på service: Vi hade, som man ju brukar, köpt med lite whisky från taxfree, för en drink före maten. När vi satt i korgmöblerna på däck utanför våra hytter (vi 6 disponerade hela styrbords sida av aktra däckshuset - helt ostörda), så dök det strax upp en servitör "ur intet" och satte fram is, oliver, nötter, etc. Och detta kom inte extra på notan. Nu skall jag dock påpeka att vi även använde oss av båtens bar och liksom "gjorde rätt" för oss.

En och en halv dag i Luxor sen, där dessvärre min bror Bengt var däckad på hotellet i våldsam magsjuka. En tillkallad läkare hade dock andra medel att sätta in än våra medhavda och Bengt kom på benen dag 2. På kvällen dag 1 gjorde vi en felucca-segling på Nilen med en väldigt trevlig och engelsktalande skeppare/ägare, som bjöd på ett te som var bland det bästa jag druckit av den varan. Johns lycka var fullständig när han fick ta över rorkulten.

Så flög vi till Sharm el Shejk - ett turist- och hotellghetto väl i klass med Kanarieöarnas värsta och mest konstgjorda och kommersiella platser. Men det var ingen direkt överraskning - vi åkte dit för att snorkla och dyka i bl.a den marina nationalparken Ras Mohammad. Fantastiskt. Och man kunde stå ut med hotellkomplexen när man stod ute i vattnet vid hotellets privata strand och clownfiskar och en stor Picassofisk simmade runt benen på en. Där firade vi också - något sent - min svägerska Christinas 60-årsdag på en liten restaurang i gamla stan i Sharm. Stor utomhusgrill och ugn för brödbakning. Kanongott. Även hotellets lilla enkla strandrestaurang höll god klass - grillad havsabborre är inte fy skam. Vi var dock noga med att också få våra grönsaker grillade.

Flyget hem gick via Kairo, med uppehåll för en utflykt till Giza med pyramiderna och sfinxen. De är STORA! Höjden på Cheops pyramid motsvarar ungefär ett hus på 48 våningar.

Resan slutade lite som den började - den beställda bilen kunde inte hämta oss på Kastrup pga en olycka på bron. Det var KALLT att vänta på tåget i de kläder vi hade.

Marianne

 

Den här resan är en ”Resa Du minns”

Hej Ahmed !  
Jag har gjort en fantastisk resa på Nilen. Bland graver, tempel mycket SOL och bad. Luxor -Assuan fram o åter, tillsammans med min son under en vecka. Allt har klaffat klockrent, med trevlig personal som har mött upp och hjälpt oss  bl.a på flygplatsen "Kairo o Luxor ". Vid ankomsten till fartyget möttes vi upp av vår svensk talande  guide som informerade oss om vad som skulle hända under veckan. Resan avslutades med sfinxen och pyramiderna i Kairo på avresedagen.
Den här resan  är en "Resa Du minns" jag rekommendera den varmt. Jag vet inte vad Ni skulle kunna förbättra Er på. För jag åker gärna med Er fler gånger. 
Kanske nästa resa blir Jordanien, Israel.
 
 Stort "shukran"  
  Mor & son

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57