Våra kunders egna reseberättelser

 

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår kvalitet för att du som resenär skall få en fantastisk reseupplevelse och komma hem med en massa härliga minnen.
 
Här kan du ta del av våra resenärers egna erfarenheter och låta dig inspireras av deras reseberättelser. I listan nedan kan du välja det land som du är intresserad av.

Tack för en fin resa till Jordanien

God fortsättning och tack för en fin resa i Jordanien!

Här kommer våra kommentarer till dina frågor:

1. Kan Ni tänka Er att resa med oss igen? Om inte - varför?      

Ja det kan vi om resmålet passar med våra planer. Vi är nöjda med vår resa till Jordanien

2.Kan Ni tänka Er att rekommendera oss till vänner och familj? Om inte - varför?      

Ja det kan vi. Eftersom allting under resan löpte smidigt, vi bodde bra, hade mycket bra guider och därmed blev mycket nöjda.

3. Vad tycker Ni att vi kan förbättra?     

Själva resan var perfekt, inget ytterligare att förbättra. Det skall alltid vara dessa duktiga guider i turistländer, dem ger mervärde! Hälsa vår guide!

 
Maire

Reseskildring – Jordanien 07-12/7

Vi reser från ett kallt och regnigt Sverige den 7 juli. Efter några timmars problemfri flygresa landar vi i Amman med sol, värme och en fantastiskt god middag i ett beduintält.
 
Vi blev mottagna av en guide som hjälpte oss igenom ankomsthallen. Sedan fick vi träffa Mohammed som skulle bli vår guide och chaufför under vistelsen i Jordanien. Vi åkte och åt vår ankomstmiddag direkt, eftersom vi var ganska hungriga och trötta då vi startat vår resa kl 01.30. Efter middagen åkte vi igenom Amman till vårt hotell. Ett fint och lyxigt hotell. För oss som bor uti i skogen blev det en natt med många nya ljud med bilar, sirener och böneutropare om vartannat. Spännande!!
 
Söndag den 8 juli. Vi åkte norrut från Amman i riktning mot Jerash. Vi åkte på slingrande vägar upp och ner i bergen samtidigt som vi fick Jordaniens historia berättad för oss. I Jerash besökte vi den romerska staden. Vi tittade också på spelen på hippodromen. Vi blev sedan guidade genom den gamla staden av en lokal guide. Vi åt en god lunch efter detta. Sedan åkte vi tillbaka till Amman och fick en sightseeing genom den gamla staden. Vi var lite trötta efter dagens tur så vi orkade inte gå ur och gående utforska gamla staden utan åkte tillbaka till hotellet. Efter ett par timmars vila gick vi ner till gamla staden och utforskade den i skymningen bland alla marknadsstånd och myller av folk.
 
Måndag den 9 juli. Mohammed fick sig ett gott skratt efter att vi berättat att våra herrar (man och son) hemma i Sverige inte kan spela någon golf på grund av allt regn som för tillfället faller över Sverige.  Vi åkte söderut och började dagen med att besöka berget Nebo, åkte sedan till mosaiktillverkningen och dess affär. Därefter åkte vi till Madaba och mosaikkartan. Vi gjorde ett kort stopp vid en skola så Karin fick ta ett kort på en skola för att visa sina klasskamrater. Därefter fortsatte vi mot Arracks fort. Vi åt en god lunch och tog oss en tur genom fortet. Därefter fortsatte vi mot Petra. Efter några mil på hisnande serpentinvägar var vi framme i Petra. Inte kunde jag tro att det var så bergigt i Jordanien. Framme i Petra ordnade Mohammed biljetter till ”Petra by night”. Det var lite mysigt.
 
Tisdag den 10 juli. Vi började dagen 7.30 för att slippa den värsta värmen. Vi fick en bra guidning av Samir. Han följde också med oss till klostret och fixade så vi fick rida åsna uppför trapporna men jag blev alltför höjdrädd uppe på åsneryggen när man skulle uppför trapporna och stupet nedanför så jag gick uppför istället. Efter vandringen till klostret intog vi en välbehövlig lunch i skuggan. Därefter gick vi tillbaka till hotellet för glass och vila. Det kändes ganska skönt att vara på väg tillbaka strax efter lunch istället för på väg in som de flesta andra.
 
Onsdag den 11 juli. Värmen slog emot oss skogsbor som trivs bäst i snö och minusgrader så vi antog Mohammed förslag att avstå jeepturen och istället se Wadi Rum från hans luftkonditionerade bil. Vi åkte sedan till Akaba och såg fyra länder och vidare till Döda havet då min dotter hade en dröm om att få bada i Döda havet. Det var en verklig upplevelse att byta om till baddräkt i 42 graders värme och sedan bada i 32 gradigt vatten för att sedan försöka få på sig kläderna igen när svetten rinner. Nu var Karin verkligen så trött och slut så vi fick åka till hotellet och vila ett par timmar innan avskedsmiddagen. 
 
Torsdag den 12 juli gick flyget hem. Vi blev mottagna av två blöta herrar. Min son meddelade genast att vi hädanefter inte får åka iväg utan honom. Jag tror han ångrade sig!!! Det har nog inte varit så tokigt att följa med oss.  Det har varit regnrekord och några grannbyar har blivit avskurna på grund av allt regn när vi varit i Jordanien så de har inte kunnat spela så mycket golf.
Resan var helt fantastisk och vi njuter och tänker med glädje tillbaka på våra äventyr här i mörkret och kylan. Karin gjorde ett bildspel och visade och berättade för klasskamraterna om resan. Det tog två lektionstimmar för alla var så nyfikna och hade många frågor!
Tack!
Med vänlig hälsning
Maria och Karin

Resa till Jordanien

Hej Ahmed!
Tack för ditt mail. Det blev en trevlig resa till Jordanien. Vi fick på bara en vecka en bra bild av landet och uppskattade verkligen resan, hälsar
Lennart

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57