Om oss

Orientenresor

Orientenresor

Orientenresor

Orientenresor

Orientenresor

Orientenresor

Orientenresor.se

Orientenresor.se

Orientenresor.se

Orientenresor.se

Orientenresor.se

Orientenresor.se

Orientenresor.se

Orientenresor.se

Orientenresor har ställt erforderliga garantier till Kammarkollegiet i enlighet med resegarantilagen.

Vår önskan med Orientenresor är att få dela med oss av våra upplevelser och vår kännedom om de platser i världen som under åren har blivit en del av oss. Genom vår erfarenhet har vi möjligheten och kunskapen att göra unika personliga resor som man bär med sig i minnet resten av livet.

Idén om Orientenresor har funnits sedan 2004 och har utvecklats under de år vi levde i Egypten och förfinats i Småland där vi finns idag. Vi har ett nära samarbete med Uffe Christensen och Sören Theisen som båda är specialiserade inom sina resområden.

Alla våra resor är noggrant utformade utifrån vår erfarenhet på de olika platserna. För att garantera vår höga kvalitet har vi valt att endast samarbeta med professionella leverantörer och utvalda hotell med jämn hög standard. Och vi väljer alltid den bästa flygförbindelsen för att göra resan så smidig och bekväm som möjligt för våra resenärer.

Småländska priser

I våra småländska priser har vi inkluderat allt som kan inkluderas: flyg & flygskatter, alla transporter, utflykter, guidning, boende och de flesta måltider – ofta helpension. Det betyder att inget tillkommer utöver visum och egna frivilliga utgifter. Till vissa resemål har vi till och med inkluderat visum. Vår önskan är att alltid kunna erbjuda prisvärda resor.

VÅR AFFÄRSIDÉ

Vi arrangerar och erbjuder kulturrundresor och ökenresor samt skräddarsydda resor enligt önskemål, allt detta i små exklusiva grupper som ger möjlighet till en närmare kontakt med kulturen och människorna i länderna vi reser till. Genomtänkta reseprogram med en extra dimension, utöver det historiska perspektivet strävar vi efter att visa det verkliga och nutida livet som ger hela resan ett sammanhang och en närhet att återkomma till. Våra resenärer skall känna sig delaktiga i kulturen, känna pulsen.

VÅR VISION  & ÖVERGRIPANDE MÅL

Oförglömliga reseupplevelser. Varje resa ska ge upplevelser med personliga möten, värme och kulturinsikt/förståelse både i dåtid och nutid.

VÅR MISSION

Att arrangera paketresor i små exklusiva grupper av hög kvalitet som är genomtänkta och noga utformade. Resrutt, boende, transporter, besök och inte minst maten skall vara välplanerad så att helheten håller hög kvalitet och fokus och energi kan läggas på upplevelserna. Vi skall ta våra resenärer på djupet av kulturen och platserna vi besöker med en direkt kontakt med människor och delaktighet i deras upplevelser.

VÅRA EGENSKAPER

 • Kunskap om resmålen och kulturen.
 • Väletablerade kontaktnät i Orienten.
 • Gedigen erfarenhet från våra resmål.
 • Individuella resor – små exklusiva grupper.
 • Resan anpassas efter kundens personliga behov.
 • Bjuds in och skapar kontakt med lokalbefolkningen. 
 • Resor till spännande resmål.

VÅRA FÖRDELAR

 • Kunniga guider som har lång erfarenhet och stor kunskap.
 • Väletablerade samarbetspartners som garanterar kvalitet och service på plats.
 • Genom våra erfarenheter kan vi ge våra resenärer det lilla extra och får möjlighet att komma nära kulturen och få personlig kontakt. 
 • Små exklusiva grupper och individuella resor med privata guider och transport ger en service, närhet och flexibilitet. Mycket prisvärt om man jämför med andra arrangörer.
 • Genom våra à la carte resor kan kunden anpassa resan utifrån sin smak och budget. Även de färdiga reseprogrammen kan anpassas enligt önskemål. 
 • Vi erbjuder den historiska reseupplevelsen tillsammans med dagens kultur och resan får ett nutidssammanhang.
 • Vi har resor till platser dit ingen annan researrrangör erbjuder resor, t.e.x. Sudan, Saudiarabien m.fl.

VÅRA KÄRNVÄRDEN

Närheten skapar nyfikenhet och gör resan spännande.

Nära – personlig

Utöver de historiska platserna tar vi kunden in i det dagliga livet och öppnar dörrar som skapar kontakt med människor och bygger kulturbroar.

Spännande

Vi kommer utanför allfarsvägarna och hem till människor och får upplevelser som är väldigt få förunnat. 

Nyfikenhet

Vi är nyfikna på det verkliga livet, på människor och kulturmöten – likaså är våra resenärer. Våra resor väcker nyfikenhet och öppnar för frågor och växande intresse och kunskap.

VÅRT LÖFTE

 • Välorganiserade och genomtänkta reseprogram vad gäller resrutt, boende, transporter, besök, guidning och måltider så att energin kan läggas på reseupplevelsen.
 • Vi tar dig närmare och ger resan ett sammanhang både i dåtid och nutid.
 • Vi strävar efter att alltid få in en mänsklig dimension för en mer personlig reseupplevelse.

 

VI PÅ ORIENTENRESOR

 • Helga Bolt
  Helga Bolt
  Kundtjänst

  Född och uppvuxen i Småland, utbildad konstfotograf i Köpenhamn och under flera år bosatt i Egypten. Helga är ansvarig för administrationen i Sverige och Danmark.

 • Ahmed Hafez
  Ahmed Hafez
  Reseproducent

  Född och uppvuxen i Egypten. Efter avslutad universitetsutbildning i Franska gick flytten till Sinai och arbetet som guide i Sinais berg och ökenområden. Efter fem år i Sinai flyttade Ahmed till Sverige och bildade familj. Ahmed har på senare tid rest mycket i Mellanöstern och är guide och ansvarig för våra resor i Mellanöstern.

 • Malin Persson Haglund
  Malin Persson Haglund
  Resesäljare

  Malin är född och uppvuxen i Stockholm, men har spenderat åtskilliga år i Dubai och Egypten. Hon har erfarenhet från resor runt om i världen och en bakgrund inom högklassig service.  

 • Uffe Christensen
  Uffe Christensen
  Guide i Burma

  Under många år har Uffe undervisat vid Köpenhamns Universitet i Tibetansk språk och kultur. Uffe är en sann världsresenär och språklexikon och har under långa perioder rest och bott i olika delar av östra Asien. Efter att i många år ha bott i Sverige är Uffe idag bosatt i Köpenhamn. Uffe är färdledare för resorna till Myanmar och för de kommande resorna till Sibirien och dess urbefolkning som han har en nära relation till.

 • Sören Theisen
  Sören Theisen
  Guide i Kaukasus

  Sören är utbildad historiker med en magister i persiska, han är mellanösternkännare och har under de senaste 25 åren specialicerat sig i Kaukasusområdet där han har arbetat för FN och OSCE bland annat som långtidsobservatör efter Sovjetunionens fall. Idag är Sören ordförande för "Dansk Kaukasusselskab" som samlar danska forskare i regionen och reser flera gånger årligen till länderna i området. Sören är färdledare för våra resor till Kaukasus.

 • Lusine Melkonyan
  Lusine Melkonyan
  Guide i Armenien

  En av våra professionella guider i Armenien. En härlig tjej med djup och stor kunskap, har ett lätt tillgängligt varmt sätt och har nära till skratt.

 • Susanna Grigoryan.
  Susanna Grigoryan.
  Guide i Armenien

  Susanna har lång erfarenhet av rundresor i Armenien, mycket professionell guide som har en lösning för varje tänkbart problem.

 • Sue
  Sue
  Guide i Burma

  En av våra betrodda rundreseguider i Burma. Utbildad och licenserad guide med ett behagligt lugn och stor kunskap. Talar mycket bra och lätt förståelig engelska.

 • Khalid Al Jabri
  Khalid Al Jabri
  Guide i Oman

  Med över 10 års erfarenhet som guide i hela Oman är Khalid en av våra bästa guider och den absolut bästa off-road guiden, med entusiasm som smittar av sig ger han sig ut på långa camping- och terrängresor i Omans berg och öknar.  Känd för sin härliga brittiska accent.

   

 • Yakub Al Siyabi
  Yakub Al Siyabi
  Guide i Oman

  Född och uppvuxen i en av Omans avlägsna byar har Yakub en direkt tillgång till den levande uråldriga kultur som är så unik för Oman. Med stor kunskap, värme och gästfrihet är Yakub en suverän guide att resa med.

 • Fahad Al Ruzaiki
  Fahad Al Ruzaiki
  Guide i Oman

  Charmig, vänlig och hjälpsam och inte minst öppen och rolig är de ord som bäst beskriver Fahad. En guide som älskar sitt yrke och som med energi och glädje tar med er på äventyr i det vackra sultanatet Oman.

 • Zaher Al Handhani
  Zaher Al Handhani
  Guide i Oman

  En stor naturälskare och professionell guide som med sitt lugn är mycket behaglig att resa med.

   

 • Said
  Said
  Beduinguide i Oman

  Har levt hela sitt liv i ökenområdet Wahiba Sands i Oman och är en av våra betrodda beduinguider på våra resor genom öknen. Said är tryggheten själv i detta enorma ökenlandskap.

 • Ibrahim
  Ibrahim
  Beduinguide i Oman

  Vi finner Ibrahim där Wahiba Sands öknen når ut till Indiska oceanen. Han känner kusten som sin egen bakficka och är en mästare i historieberättelser.

 • Waled Zian
  Waled Zian
  Guide i Egypten

  Mycket omtyckt guide i Luxor och Aswan som med stor respekt för både resenärer och lokalbefolkning tar er på djupet av Egyptens historia. Alla våra professionella guider i Egypten är utbildade egyptologer och licenserade guider samt talar utmärkt engelska.

 • Mohamed Saiid
  Mohamed Saiid
  Guide i Egypten

  Öppen och glad guide i Luxor och Aswan som utöver gedigen kunskap om den faraoniska historien är full av spännande berättelser. Alla våra professionella guider i Egypten är utbildade egyptologer och licenserade guider samt talar utmärkt engelska

 • Mohamed Alam
  Mohamed Alam
  Guide i Egypten

  Mohameds entusiasm och kunskap ger er möjlighet att återvända från Egypten med stor inblick i landets historia och kultur. Alla våra professionella guider i Egypten är utbildade egyptologer och licenserade guider samt talar utmärkt engelska.