Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pyramisa Isis Luxor Resort

Pyramisa Isis Resort är ett av Luxors landmärken beläget mitt i centrala Luxor direkt vid Nilens strand. Härifrån är det endast 5 minuters promenad till Luxortemplet och till Luxors myllrande bazaarer. Hotellet har Luxors största pool och självklart även en uppvärmd pool och pool för barnen. Med ett stort urval av rekreationsfaciliteter finns det alltid något att göra efter att man har varit på upptäcktsfärd i det historiska Egypten.

Egypten har allt! Välj en av våra resor till Egypten och upplev Luxors historiska skatter.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Utflykter i Luxor

1. Utflykt till Nilens östra strand med Karnak- och Luxortemplet

Efter frukost på hotellet i Luxor hämtas vi av vår lokala representant som kommer att ta oss på en utflykt bland faraonernas imponerande byggnadsverk och tempel i detta världens största utomhusmuseum. Vi börjar med att besöka det enorma Karnak-templet som är en av världens genom tiderna största platser för gudadyrkan. Templet är byggt över lång tid av flera olika faraoner.  Vi besöker också Luxortemplet som är tillägnat guden Amon-Ra, bygget påbörjades av Amunhotep III och avslutades av den berömda faraon Ramses II som styrda sitt rike i 67 år.
Inkluderat i priset:
Alla transporter i moderna fordon.
Privat engelsktalande egyptolog guide.
Alla entréavgifter och tillstånd.

2. Dagsutflykt till Kairo med flyg (Pyramiderna & Sfinxen, Egyptiska museet, koptiska Kairo och Khan El Khalili bazaarerna)

Antikens Egypten har lämnat efter sig fantastiska byggnadsverk och på Egyptiska museet finner vi ovärderliga skatter från faraonernas riken. Upphämtning på ert hotell efter frukost och transfer till flygplatsen för inrikes flyg till Kairo, här skall vi först till Giza för att besöka de mäktiga Pyramiderna, Cheops tempel och Sfinxen. Efter lunch på en lokal trevlig restaurang kör vi från Giza till Egyptiska museet som huserar en enorm samling från faraonisk tid, bland annat skatterna från Tutankhamons grav. Därefter beger vi oss till Kairos äldsta koptiska stadsdelar där vi besöker den hängande kyrkan, Abu Sirga kyrkan och även Ben Ezra Synagogan. Passa på att uppleva Kairos puls och liv.  Dagen avslutas i de färgrika Khan El Khalili bazaarerna innan vi åter kör till flygplatsen för inrikesflyget tillbaka till Luxor.
Inkluderat i priset:
Inrikesflyg Luxor – Kairo och Kairo-Luxor.
Assistans på båda flygplatserna.
Transfers till och från flygplatserna.
Alla transporter i moderna fordon.
Privat engelsktalande egyptolog guide.
Alla entréavgifter och tillstånd. 
Lunch på lokal restaurang i Kairo.

3. Utflykt till Nilens västra strand med Konungarnas & Drottningarnas dal och Hatshepsut-templet

Efter frukost på hotellet i Luxor hämtas vi av vår lokala representant som kommer att ta oss på en spännande utflykt till Konungarnas dal som är en gravplats för egyptiska faraoner. Här finner vi bland annat Tutankhamons grav som vid upptäckten 1920 hade varit helt orörd sedan graven förseglats efter Tutankhamons död. Därefter fortsätter vi till Drottningarnas dal med några av de vackraste faraoniska gravarna i Egypten för sedan att besöka Drottning Hatshepsuts tempel, byggt under 1400-talet före vår tideräkning. 
Inkluderat i priset:
Alla transporter i moderna fordon.
Privat engelsktalande egyptolog guide.
Alla entréavgifter och tillstånd.

4. Dagsutflykt till både Nilens östra och västra strand

Efter frukost på hotellet i Luxor hämtas vi av vår lokala representant som kommer att ta oss på en spännande utflykt bland faraonernas imponerande byggnadsverk, tempel och gravar i detta världens största utomhusmuseum. Vi börjar på västra stranden i Konungarnas dal där vi bland annat finner Tutankhamons grav som vid upptäckten 1920 hade varit helt orörd sedan graven förseglats efter Tutankhamons död. Därefter fortsätter vi till Drottningarnas dal med några av de vackraste faraoniska gravarna i Egypten för sedan att besöka Drottning Hatshepsuts tempel, byggt under 1400-talet före vår tideräkning. Innan vi äter lunch på en trevlig lokal restaurang i Luxor besöker vi de kolossala Memnon stoderna som imponerar med sin storlek. Vi fortsätter efter lunch till den östra stranden och det enorma Karnak-templet som är en av världens genom tiderna största platser för gudadyrkan. Templet är byggt över lång tid av flera olika faraoner.  Vi besöker också Luxortemplet som är tillägnat guden Amon-Ra, bygget påbörjades av Amunhotep III och avslutades av den berömda faraon Ramses II som styrda sitt rike i 67 år.
Inkluderat i priset:
Alla transporter i moderna fordon.
Privat engelsktalande egyptolog guide.
Alla entréavgifter och tillstånd. 
Lunch på lokal restaurang.

5. Nilens västra strand med hästvagn - Konungarnas & Drottningarnas dal och Hatshepsut-templet

På hotellet hämtas vi av vår representant med hästvagn – vi skall idag ta oss runt på Nilens västra strand med hästvagn i ett härligt lugnt tempo.  Vi börjar i Konungarnas dal där vi bland annat finner Tutankhamons grav som vid upptäckten 1920 hade varit helt orörd sedan graven förseglats efter Tutankhamons död. Därefter fortsätter vi till Drottningarnas dal med några av de vackraste faraoniska gravarna i Egypten för sedan att besöka Drottning Hatshepsuts tempel, byggt under 1400-talet före vår tideräkning. Vi körs sedan tillbaka till vårt hotell efter en härlig utflykt.
Inkluderat i priset:
Alla transporter med hästvagn.
Privat engelsktalande egyptolog guide.
Alla entréavgifter och tillstånd.

6. Konungarnas dal med åsnekärra

Tidigt på morgonen hämtas vi på hotellet av vår representant som tar oss med båt på Nilen till västra stranden. Här väntar våra åsnor som skall ta oss genom de små byarna och till Konungarnas dal.  I Konungarnas dal finner vi bland annat Tutankhamons grav som vid upptäckten 1920 hade varit helt orörd sedan graven förseglats efter Tutankhamons död. Howard Carter, arkeologen som upptäckte graven, bodde under utgrävningarna i närheten och vi ser hans hus innan våra åsnor tar oss tillbaka genom byarna till båten som tar oss till hotellet.  
Inkluderat i priset:
Alla transporter med bil, motorbåt och åsna/åsnekärra.
Privat engelsktalande egyptolog guide.
Alla entréavgifter och tillstånd.

7. Ballongflygning över Luxor

Att uppleva Luxor från ovan är spännande och ger en god överblick over området. Tidigt på morgonen hämtas vi på vårt hotell av vår representant som tar oss till hamnen, här bjuds vi på lite fika innan vi med båt tar oss till Nilens västra strand. En bit från stranden skall vi med varmluftballong på en spännande flygtur (ca 45 min) över det enorma ”utomhusmuseet” som Luxor är. När vi åter landar tar vår representant oss tillbaka till vårt hotell.
 
OBS: Luftballongturerna erbjuds varje dag ca kl. 05:30 (beroende på när soluppgången infaller) men man bör ändå alltid återbekräfta att bokad tur avgår enligt schema då väderläget i vissa fall kan medföra schemaändringar. 
Inkluderat i priset:
Alla transporter med bil, motorbåt och luftsballong.
Morgonfika i hamnen.
Flygtur 45 min. med luftballong med certifierad personal och utrustning.
Alla entréavgifter och tillstånd. 
 
 

8. Ljus & ljud show vid Karnaktemplet

Om du funderar på hur livet i det antika Egypten var är vår Ljus & Ljud show en fantastisk möjlighet att lära mer om hur livet tedde sig för flera tusen år sedan.  Upphämtning på hotellet av vår representant som tar oss till Karnak Templet som är en av världens genom tiderna största platser för gudadyrkan. Templet är byggt över lång tid av flera olika faraoner. Föreställningen tar ca 1 ¼ timme och tar oss till en början runt på tempelområdet för att sedan avslutas med sista akten vid Great Sacred Lake. Luxors historia är i centrum och perioden då Luxor var huvudstad i det antika riket.
Inkluderat i priset:
Alla transporter i moderna fordon.
Privat engelsktalande assistent.
Alla entréavgifter och tillstånd. 

9. Kryssningsutflykt på Nilen till Dendera

Norr om Luxor finns Dendera som under en period var huvudstad i det antika riket och centrum för Hathorkulten. På morgonen hämtas vi av vår representant som tar oss till kryssningsfartyget som skall ta oss norrut på Nilen till Dendera. Vi tar oss sakta fram på Nilen och njuter av utsikten över de små jordbruksbyarna längs floden. Vid 11-tiden kommer vi fram till Dendera som rymmer storslagna ruiner från stadens blomstringstid och vi besöker bland annat Hathor templet. Ombord på kryssningsfartyget bjuds vi på lunch och beger oss åter mot Luxor. Eftermiddagste serveras vid 17-tiden och vi ankommer till Luxor ca kl. 19 där vår representant väntar för att ta oss till hotellet.
Inkluderat i priset:
Alla transporter i moderna fordon.
Kryssning från Luxor till Dendera och tillbaka.
Lunch och eftermiddagste ombord på kryssningsfartyget.
Engelsktalande egyptolog guide.
Alla entréavgifter och tillstånd.
 
 
 
 

10. Dagsutflykt till Edfu och Kom Ombo

Söder om Luxor finns två tempel, Edfu och Kom Ombo, som verkligen är värt en utflykt.  På morgonen hämtas vi på hotellet av vår representant som skall ta oss med på en spännande utflykt. Det första besöket denna dag görs vid templet i Edfu – ett av de mest välbevarade tempel från det antika Egypten. Detta tempel är byggt mellan 237 f.Kr. och 57 f.Kr. och tillägnat guden Horus, en av de viktigaste gudarna i den antika egyptiska religionen. Vi äter lunch på en trevlig lokal restaurang och fortsätter sedan till det mäktiga Kom Ombo templet. Kom Ombo är tillägnat två gudar, krokodilguden Sobek och guden Haroeris, och har två ingångar – en för varje gud. Här tydliggörs hur viktiga gudarna och myterna var för egyptierna under de gamla rikena och framför allt hur verklig gudavärlden tedde sig för dem.  Åter till vårt hotell under kvällen.
Inkluderat i priset:
Alla transporter i moderna fordon.
Privat engelsktalande egyptolog guide.
Alla entréavgifter och tillstånd. 
Lunch på lokal restaurang.
 
 
 

11. Dagsutflykt till Abydos och Dendera

Ca 135 km norr om Luxor ligger staden Abydos med ett tempel på den plats där de antika egyptierna ansåg att dödsrikets gud, Osiris, ligger begravd. Vår representant hämtar oss på morgonen på vårt hotell och skall idag ta oss Abydos och Dendera. I Abydos finns en mängd tempel och ruiner och staden är känd för att man här har funnit detaljerade kungalängder och den berömda Rosetta stenen som var ett genombrott för att tyda hieroglyferna. Vi besöker bland annat Osiris templet, även kallat Seti templet då templet är byggt av Kung Seti I och senare färdigställt av Ramses II. I templet finns mycket välbevarade väggmålningar. Vi fortsätter till Dendera, huvudstad under sin blomstringstid och ett centrum för Harthorkulten. Byn rymmer storslagna ruiner och vi besöker här bland annat Hathor templet. 
Inkluderat i priset:
Alla transporter i moderna fordon.
Privat engelsktalande egyptolog guide.
Alla entréavgifter och tillstånd. 
Lunch på lokal restaurang.
 

Begär offert
Kontakta mig