Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sun Azur

Sun Azur är ett trevligt kryssningsfartyg som har det mesta man kan önska sig. På dagarna njuter vi av utsikten, svalkar oss i poolen på soldäck och gör strandhugg för att uppleva Egyptens rika historia. På kvällarna lägger vi till för övernattning.

Vi har ett stort utbud av resor till Egypten. Alla våra kryssningar och paketresor kan förlängas med extra dagar vid Röda Havet.

» Läs mer om Sun Azur

Teknisk information:

  • Hytter: 36 dubbel + 2 suiter.

  • Längd: 61,80 m, bredd: 12,30 m.
  • 4 däck inklusive soldäck.
  • Luftkonditionering 220 V.
  • Komplett vattenreningssystem.
  • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak.  
  • Classified by LLoyds registered.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Nilen kryssning i Egypten med Orientenresor (8 dagar – 7 nätter)

Dag1. (Lördag) Skandinavien - Luxor - Kryssningsfartyget

Vi checkar in på kryssningsfartyget som under den nästkommande veckan skall ta oss ned till Aswan och tillbaka. (Middag på kryssninsgfartyget i Luxor ingår)

Dag 2. (Söndag) Luxor (Konungarnas dal - Drottningarnas dal - Habutemplet - Memnonstoderna)

Den första dagen på kryssningen utforskar vi den västra stranden vid Luxor och besöker de berömda Konungarnas dal och Drottningarnas dal med de faraoniska klippgravarna. Vi besöker därefter Habu-templet och de kolossala Memnon stoderna som imponerar med sin storlek. Övernattning i Luxor (Helpension)

 

 

Dag 3. (Måndag) Luxor (Karnaktemplet - Luxortemplet ) - Esna - Edfu

På förmiddagen besöker vi den östra stranden och Karnaktemplet som är världens genom tiderna största plats för gudadyrkan. Templet är byggt över lång tid av flera olika faraoner. Vi besöker också Luxortemplet som är byggt av bl.a. Ramses II och tillägnat guden Amon-Ra.
Vi fortsätter vår färd och njuter av eftermiddagen ombord med en förtrollande utsikt och kommer så småningom fram till slussarna i Esna där vi slussar. När vi når Edfu lägger vi till för natten. (Helpension)

Dag 4. (Tisdag) Edfu (Horustemplet) - Kom Ombo (krokodilguden Sobek och guden Haroeris tempel) - Aswan

Under förmiddagen besöker på templet i Edfu som är byggt mellan 237 f.Kr. och 57 f.Kr. och tillägnat guden Horus, en av de viktigaste gudarna i den antika egyptiska religionen. Senare kommer fram vi till Kom Ombo som är ett tempel tillägnat krokodilguden Sobek och guden Haroeris. Vi ankommer på kvällen till Aswan där vi lägger till för natten. (Helpension)

 

Dag 5. (Onsdag) Aswan (Drottning Hatchepsuts ofärdiga obelisk - Philaetemplet - Agha Khan Mausoléet - Den Botaniska Trädgården)

I Aswan får vi se Drottning Hatchepsuts ofärdiga obelisk och den fascinerande fördämningen av Nilen. Uppströms bildar fördämningen stora Nassersjön som sträcker sig flera hundra kilometer söderut ned över gränsen till Sudan, nedströms reglerar fördämningen vattenflödet till Nildeltat med dess rika odlingsområden. På en ö i Nassersjön strax söder om Aswan besöker vi det vackra Philaetemplet. Från en traditionell feluckbåt ser Agha Khan Mausoléet och den botaniska trädgården. Vi har kvällen för att själva promenera i Aswan med sin livliga gatuhandel och den vackra cornichen – strandpromenaden (Helpension)

Dag 6. (Torsdag) Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor

Hela förmiddagen är fri till att upptäcka Aswan på egen hand eller njuta av det vackra vädret på soldäck, det finns också möjlighet att köpa till en utflykt med flyg eller buss till Abu Simbel ca 280 km söder om Aswan. Hela tempelområdet Abu Simbel med sina enorma statyer flyttades av Unesco redan innan dammbygget 1971, bl.a. med hjälp av det svenska företaget VBB, och kan nu beundras av besökare. OBS -utflykt till Abu Simbel ingår ej i priset. På eftermiddagen lämnar kryssningsfartyget Aswan och vi beger oss mot Luxor där vi lägger till för övernattning. (Helpension)

Dag 7. (Fredag) Luxor - Hel dag

Hela denna dag har vi tid på egen hand i Luxor där det finns flera utflyktsmöjligheter (ingår ej i priset) innan vår sista övernattning på Nilen. (Helpension)

Dag 8. (Lördag) Luxor - Skandinavien

Efter lunch checkar vi ut från kryssningsfartyget och körs till flygplatsen.

Begär offert
Kontakta mig