Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

The Royal House Boat

Att resa på The Royal House Boat är en ren upplevelse av lyx. Med endast 1 lyxsuite, 2 lyxhytter samt en hytt för den medföljande guiden reser ni helt privat med butler-service dygnet runt och bestämmer själva er meny under resan.  Denna lilla båt ger er möjlighet att segla andra vägar och uppleva Nilens hemligheter utöver den faraoniska historiens imponerande byggnadsverk.

Vi erbjuder även färdiga reseprogram med traditionella lyxiga segelbåtar - dahabiyyor.

» Läs mer om The Royal House Boat

Båtens storlek:

  • Längd: 24 m
  • Bredd: mellan 4 och 7 meter
  • Hyttstorlek: 16 m2
  • Suitestorlek: 25 m2

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

The Royal House Boat – Detaljerat program

Dag 1. (Tisdag) Luxor - Esna

Privat transfer på morgonen från ert hotell eller flygplatsen i Luxor till The Royal House Boat för ombordsstigning. Vid middagstid seglar vi söderut mot Esna.

 

 

 

 

Dag 2. (Onsdag) Esna – Edfu – Fawza Island (El Kab, The Belgium House, Horustemplet i Edfu)

Under morgonen seglar vi till El Kab vid Nilens östra strand för att se ruinerna från en av de första städerna i det gamla Egypten. Vi passerar sedan The Belgium House där vi stannar kort och seglar sedan vidare till Edfu för att besöka det vackra templet tillägnat guden Horus. På eftermiddagen fortsätter vi till ön Fawza Island i Nilen där vi lägger till för kvällen och äter middag.

 

Dag 3. (Torsdag) Fawza Island - Gebel El Selsela – Fars Island (Gebel El Selsela)

Vi lämnar Fawza Island och seglar till Gebel El Selsela där Nilen är som smalast och kantas av klippor. Härifrån tog de gamla egyptierna sten till tempelbyggen längs Nilen och det finns även ett klipptempel uthugget ur berget. Seglatsen fortsätter till byn Fars på en ö i Nilen där vi lägger till för kvällen och övernattar.

 

 

Dag 4. (Fredag) Fars Island – Maniha Island – Kom Ombo – Daraw (byn Fars, Maniha, Kom Ombo templet)

På morgonen promenerar vi i byn Fars och genom de vackra fruktodlingarna. Vi fortsätter sedan seglatsen och passerar Bashir Island innan vi kommer fram till ön Maniha där vi stannar för lunch. Efter lunch seglar vi till Kom Ombo för att där besöka templet tillägnat krokodilguden Sobek och guden Haroeris (Apollo). På kvällen seglar vi till byn Daraw, strax söder om Kom Ombo, som är känt för sin kamelmarknad.

Dag 5. (Lördag) Daraw – Aswan

Vi seglar vidare söderut, passerar Cobania Island och ankommer till Aswan ca vid 17-tiden och lägger till för kvällen.

 

 

 

 

Dag 6. (Söndag) Aswan (Philae templet)

Efter frukost är det dags att lämna The Royal House Boat och vi besöker Philae templet innan det blir transfer till ert hotell eller till flygplatsen.

Begär offert
Kontakta mig