Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

The Steam Ship Sudan

Nilångaren SS Sudan byggdes i slutet av 1800-talet och bär på en lång och spännande historia. Efter att båten återupptäcktes 2008 blev den totalrestaurerad och moderniserad enligt dagens standard och återskapar nu sekelskiftets legendariska resor på Nilen. Ombord finns minnena av Kung Fouad som fick den nybyggda båten som i gåva år 1885, här finns minnena av la Belle Epoque och dess resenärer och här finns Agatha Christie’s Hercule Poirot i “Döden på Nilen” som delvis spelades in på just SS Sudan när den filmatiserades.

Vi erbjuder färdiga reseprogram med lyxkryssning på Nilångaren SS Sudan där vi besöker spännande historiska platser längs Nilens stränder.

 

Filmer

Reseprogrammet The Dynastic, Luxor – Aswan, 5 dagar / 4 nätter

Tisdag. Luxor - Karnak templet

Privat transfer och ombordstigning på Nilångaren SS Sudan där vi finner oss tillrätta i en av de klassiska hytterna för sedan att äta en riktig gourmet lunch ombord.
Idag blir vi presenterade för en av de största och mest imponerande historiska platserna i Egypten – Karnak templet. Under de stora faraonernas kontroll byggdes denna respektingivande antika stad över en period på 2000 år. När man vandrar genom detta enorma “utomhusmuseum” slås man av de fantastiska illustrationer som tillägnas faraonerna och deras gudar. Innan vi åter går ombord på SS Sudan finns det tid att utforska dagens Luxor på egen hand, här erbjuds också en ljud och ljus show vid Karnak templet (ingår ej i priset). Middag och övernattning ombord på SS Sudan i hamn i Luxor.

Onsdag. Luxor (Konungarnas Dal) - Esna - Edfu

Vi lämnar kaj tidigt på morgonen för dagens upptäcktsfärd som börjar med Konungarnas Dal på Nilens västra strand. Denna kalkstensdal innehåller gravkammare för stora faraoner, mäktiga adelsmän och kungliga makar från den 18:e till den 21:e dynastin. Här finns 63 magnifika tempel för evigt liv och Tutankhamon’s berömda grav som upptäcktes 1922 av Howard Carter och blev en stor världsnyhet. De livfulla färgerna och välbevarade hieroglyferna i Ramses III gravkammare är även de iögonfallande och fascinerande. Ungefär kl. 14:30 fortsätter färden på Nilen till Esna där vi slussar och när vi sedan kommer till Edfu lägger vi till för natten.

Torsdag. Edfu - Kom Ombo

På morgonen utforskar vi templet i Edfu som anses vara ett av de bäst bevarade tempel i Egypten. Templet är byggt i Horus ära, himlarnas gud med huvud som en falk vars ögon sågs som solen och månen, templet övergavs av det romerska riket år 391 e.Kr. Templet låg begravt av ett skyddande lager av sand fram tills platsen grävdes ut av den franska egyptologen Auguste Mariette på 1860-talet. Vi äter lunch ombord och kryssar sedan vidare söderut och efter 145 km syns Kom Ombo’s mäktiga pelare på Nilens strand. Kom Ombo byggdes år 180 f.Kr under den ptolemeiska eran och man ser tydliga romerska influenser. Under denna period var området rikt på krokodiler och templet är tillägnat krokodilen Sobek. Vi njuter solnedgången över Kom Ombo, äter middag ombord och lägger till för natten här.

Fredag. Kom Ombo - Aswan

SS Sudan navigerar nu den sista sträckan längs frodiga odlingar på Nilens stränder till Aswan. Här börjar det historiska Nubien och vi besöker Philae templet som ligger på en ö mitt i Nilen. Templet är tillägnat gudinnan Isis – den universella urmodern och härskare över livet, döden och återuppståndelsen. Philae var en av de viktigaste helgedomarna i det antika Egypten och Nubien fram till år 550 e.Kr när den bysantiske kejsaren Justinius beordrade att det skulle stängas efter 4000 år av dyrkan. Templet låg i farozonen vid bygget at Aswan-dammen och flyttades till den nuvarande placeringen snarlik den ursprungliga.
Innan vi äter middag ombord finns det tid att på egen hand upptäcka staden Aswan och dess livliga gatuhandel där man kan finna indigo, saffran och andra skatter. Under kvällen finns det möjlighet att uppleva en ljud och ljus show vid Philae templet (ingår ej i priset). Övernattning vid kaj i Aswan.

Lördag: Aswan

Det är dags att ta adjö från Nilångaren som har tagit oss från Luxor till Aswan. Efter frukost ombord erbjuds transfer.
 

Notera:

Av säkerhetsskäl tillåts inte barn under 7 år ombord på SS Sudan.

Reseprogrammet The Eternal River, Aswan – Luxor, 4 dagar / 3 nätter

Lördag. Aswan - Kom Ombo - Edfu

Privat transfer och ombordstigning på Nilångaren SS Sudan. Vi finner oss tillrätta i en av kryssningens klassiska hytter och äter sedan lunch ombord. På eftermiddagen görs en utflykt till Philae templet, känt som Egyptens pärla. Philae templet har varit en plats för gudadyrkan i mer än 2400 år, helgad åt gudinnan Isis, och ligger isolerat på en ö mitt ute i Nilen. Åter ombord på vår Nilångare beger vi mot Kom Ombo som ståtligt reser sig på Nilens strand. Detta mäktiga tempel är helgat två gudar: den falkhövdade guden Horus och krokodilguden Sobek. Färden fortsätter från Kom Ombo mot Edfu där vi äter middag ombord och lägger till för natten.

Söndag. Edfu - Esna - Luxor

På morgonen besöker vi Edfu templet som är ett av de bäst bevarade tempel från Ptolemeernas era och här har man dyrkat guden Horus redan 2700 f.Kr. Templets uppbyggnad är ett lysande exempel på de antika egyptiernas arkitektur. Efter besöket går vi åter ombord och äter lunch för sedan att navigera mot Esna där vi slussar och fortsätter färden till Luxor. I Luxor lägger vi till för natten och äter middag ombord.

 

Måndag. Luxor - Qenna -Abydos - Dendera - Qenna

Under morgonen styr vi mot Qenna norr om Luxor, en oerhört vacker sträcka som endast få turister får möjlighet att färdas. Vi spenderar förmiddagen i lugn och ro ombord och njuter den vackra utsikten över Nilens stränder. När vi kommer till Qenna lägger vi till för att göra en utflykt med buss till Abydos, den heliga staden tillägnad Osiris, härskare över livet efter döden och återuppståndelsen. Sedan de gamla faraonerna har staden varit en pilgrims mål utöver det vanliga. Templet är daterat ända tillbaka till Seti I och är i sanning ett underverk.
Vi återvänder till SS Sudan och äter middag ombord för att på kvällen besöka templet i Dendera. Templet är tillägnat kärleksgudinnan Hathor, kvinnornas beskyddare. Denna unika plats, den antika staden Dendera, är en av de bäst bevarade historiska platserna i Egypten. Vackert dekorerade kapell och pelarsalar med mäktiga kohuvuden, långa korridorer, trappor och lönngångar gör denna plats mycket speciell och från Denderas terasser har man en fantastisk utsikt.

Tisdag. Qenna - Luxor

Tidigt på morgonen styr vi åter mot Luxor dit vi ankommer ca 11:30 och tar farväl av Nilångaren SS Sudan följt av er transfer.
 

Notera:

Av säkerhetsskäl tillåts inte barn under 7 år ombord på SS Sudan.

Begär offert
Kontakta mig