Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resa till Armenien

Historiens vingslag är alltid närvarande i det spännande och vackra Armenien. Du möter lokalbefolkningen som gäst och vän, njuter av landets bästa viner och gör unika upplevelser på förkristna heliga platser.

Denna resa arrangeras även som privat individuell resa, avresa varje vecka.

Pris från: 17 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien - Jerevan
  • Dag 2. Jerevan stadsrundtur
  • Dag 3. Jerevan - Erebuni - Etjmiadzin - Zvartznots - Jerevan
  • Dag 4. Jerevan - Ararat - Nora Vank - Areni - Jerevan
  • Dag 5. Jerevan - Geghard - Garni - Jerevan
  • Dag 6. Jerevan - Aragats – Amberd - Jerevan
  • Dag 7. Jerevan - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Jerevan

Avresa från Skandinavien med ankomst till Armeniens huvudstad Jerevan mycket tidigt nästa morgon. På flygplatsen blir vi mottagna av vår guide som tar oss till vårt hotell i centrala Jerevan. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Jerevan stadsrundtur

På förmiddagen vilar vi ut efter den sena flygresan och samlas sedan för att äta gemensam lunch på hotellet kl. 12. Under eftermiddagen besöker vi bland annat Matenadaranmuseet som har en enastående samling av gamla armenska skrifter. Guiden berättar under stadsrundturen om Jerevan. Middag äter vi gemensamt på en lokal restaurang. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 3. Jerevan - Erebuni - Etjmiadzin - Zvartznots - Jerevan

Efter frukost på hotellet kör vi till den urartäiska bykullen i utkanten av Jerevan, denna är från 700-talet f.Kr. vilket gör Jerevan till en av de äldsta kontinuerligt bebodda städerna i världen. Härifrån fortsätter vi till klosterkomplexet Etjmiadzin som är huvudsäte för den armeniska apostoliska kyrkan. Vi besöker här katedralen från 300-talet, som är byggt ovanpå en förkristen helig plats, och kyrkorna Skt Hripsime och Skt Gayane, båda från 600-talet. På vägen äter vi vår medhavda picnic-lunch för att sedan besöka ruinerna av Zvartznots-katedralen från 600-talet. Dagen avslutas i en närliggande by där vi inbjuds till middag hemma hos en armensk storfamilj. Efter denna festmåltid återvänder vi till Jerevan. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 4. Jerevan - Ararat - Nora Vank - Areni - Jerevan

Vi äter en tidig frukost på hotellet och beger oss mot Armeniens mest kända berg – den slocknade vulkanen Ararat – där Noak sägs ha grundstött med sin ark. Här besöker vi kyrk komplexet Khor Virab – “det djupa hålet”, där Grigor Lusivorets, som förde kristendomen till Armenien på 300-talet, hölls inspärrad i en underjordisk fängelsekällare av kungen tills denne lät sig kristna efter ett mirakel. Resan fortsätter nu mot öst och efter cirka en timme svänger vi in på en mindre väg som går genom en smal ravin och leder fram till det spektakulärt belägna klosterkomplexet Nora Vank med bland annat kyrkan Skt Karapet från 800-talet.
I en romantiskt belägen grotta i närheten äter vi vår lunch och njuter av utsikten. Under eftermiddagen stannar vi i byn Areni där vi besöker en vingård som tillverkar några av Armeniens bästa viner och provsmakar produktionen. Åter i Jerevan äter vi middag på egen hand. (Frukost och lunch ingår)
 

Dag 5. Jerevan - Geghard - Garni - Jerevan

Efter frukost börjar vi dagen med en utflykt nordost om Jerevan. Först kommer vi till det enastående klostret Geghard (eller Airivank) som delvis är inhugget i bergväggen och här besöker vi bland annat Astvatsatzin-kyrkan, byggd av Zakarianfurstarna 1215 och grottkryptan för furstesläkten Proshian från 1288. Vi fortsätter färden och besöker det hellenistiska templet i Garni ovanför den dramatiska Azat- ravinen. I byn Garni äter vi lunch hos en armensk familj innan vi återvänder till Jerevan och besöker Tsitsanakaberd, Sparvarnas borg, och minnesmärket för folkmordet på armenierna 1915. Under eftermiddagen besöker vi också konst & antikmarknaden “Vernisazh” och därefter finns tid att på egen hand utforska staden. (Frukost och lunch ingår)

Dag 6. Jerevan - Aragats – Amberd - Jerevan

Vi kör efter frukost mot nordväst och Armeniens högsta berg Aragats (4090 m.ö.h). På vägen stannar vi i byn Ashtarak och besöker den idylliska lilla kyrkan Karmravor från 700-talet. Härifrån fortsätter vi genom det storslagna bergslandskapet till ruinen av Pahlavuni-släktens fästning Amberd från 600-talet och den närliggande kyrkan från 1000-talet. På Aragats sydsluttning stannar vi för att äta en härlig grill-picnic. Medan maten tillagas finns det tid att promenera i de vackra omgivningarna. Vid dåligt väder äter vi på resturangen i Ashtarak Dzor, i den dramatiska ravinen utanför Ashtarak. När vi återkommer till Jerevan har vi en sista ledig eftermiddag innan vi äter en gemensam avskedsmiddag på en traditionell armensk restaurang. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7. Jerevan - Skandinavien

Frukost på hotellet och transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost och måltid på flyget ingår)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Uppgradering av boende

Hotellen angivna i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert