Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resa till det gästvänliga Myanmar

Låt dig trollbindas av förgyllda pagoder och heliga tempel med mångtusenårig historia. På din resa till Myanmar möter du också hantverkare och konstnärer i byar och städer, silkesväverier och färgstarka marknader. Kulturutbytet är navet i alla våra resor vilket är möjligt genom ett nära samarbete med lokalbefolkningen.

Pris från: 33 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien - Bangkok
 • Dag 2. Bangkok - Yangon (stadsrundtur med Suletemplet, koloniala byggnader, Botataung pagoden och Shwedagon)
 • Dag 3. Yangon - Heho - Kalaw (Pindayagrottorna, rundtur i Kalaw)
 • Dag 4. Kalaw – Inle (båttur på Inle)
 • Dag 5. Inle (utflykt till tempelruinen Indein)
 • Dag 6. Inle – Heho – Bagan (Hel dag i Bagan med tempelruiner och pagoder)
 • Dag 7. Bagan
 • Dag 8. Bagan - Mt. Popa (Tempelberget Mount Popa) - Bagan
 • Dag 9. Bagan – Mandalay (Mahamunitemplet, lokala hantverkare, träklostret Shwenandaw, teakbron U-bein)
 • Dag 10. Mandalay – Ava – Sagaing – Mandalay
 • Dag 11. Mandalay – Yangon (Chaukhtatkyi pagoden, Nationalmuseet, Ädelstensmuseet, Bogyoke-marknaden)
 • Dag 12. Yangon – Sittwe – Mrauk U (Shitthaung, Andaw Thein, Htaukkan Thein och Yadanabon templet)
 • Dag 13. Mrauk U (Shin Mya War i soluppgången, landsbygden, tid på egen hand)
 • Dag 14. Mrauk U – Sittwe (marknaden I Mrauk U, Ko Thaung templet)
 • Dag 15. Sittwe – Yangon (palatsbåten Karaweik, Kandawgyisjön)
 • Dag 16. Yangon – Bangkok – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Bangkok

Flyg från Skandinavien till Bangkok. (Måltider på flyget ingår)

Dag 2. Bangkok - Yangon (stadsrundtur med Suletemplet, koloniala byggnader, Botataung pagoden och Shwedagon)

I Bangkok går vi ombord på flyget till Yangon dit vi når efter ca en timme. På flygplatsen välkomnas vi av vår lokala representant och körs därifrån till hotellet där vi checkar in. Vi återhämtar oss efter den långa resan och på eftermiddagen ger vi oss ut på en stadsrundtur i Yangon som börjar vid det åttakantiga Sule-templet, en central orienteringspunkt i staden. Vi fortsätter genom staden och kommer till stadshuset och Yangons vackra koloniala byggnader och besöker även Botataung pagoden som ligger nära floden. På kvällen besöker vi Shwedagon som är Burmas mest berömda pagod, förgylld och klädd med vackra ädelstenar. Shwedagon är burmesernas viktigaste pilgrimsmål och det är varje burmes dröm att minst en gång i livet besöka denna helgedom.  (Måltid på flyget ingår)

Dag 3. Yangon - Heho - Kalaw (Pindayagrottorna, rundtur i Kalaw)

Efter frukost på hotellet flyger vi från Yangon till Heho och vidare på landsväg mot Kalaw, en tidigare kolonial ”hill station” som ligger på 1500 meters höjd i de vackra Shanbergen. När man kommer hit ifrån det varma låglandet kan övergången kännas mycket sval. Det svala och något fuktiga klimatet är väl anpassat för att odla typiskt brittiska grönsaker och frukt såsom sallad och jordgubbar. På vägen till Kalaw kör vi genom det vackra landskapet till den lilla bergsbyn Pindaya. Platsen är ett viktigt pilgrimsmål för buddhister i Burma och vi finner här ett stort kloster som ser ut att hänga fast på bergväggen och som förenas genom grottor och gångar inne i berget. Pindaya-grottorna är fulla med otaliga Buddhastatyer från lång tid tillbaka. Innan vi beger oss vidare från Pindaya besöker vi en lokal pappers- och paraplytillverkare. När vi kommer fram till Kalaw ser vi oss omkring i staden, det är full fart på marknaden och här finns många vackra koloniala byggnader blandat med burmesiska pagoder och tempel. En hel del av stadens medborgare härstammar från engelsmännens arbetare från Indien och Nepal och man kan här få god indisk mat. Övernattning på hotell i Kalaw. (Frukost ingår)

Dag 4. Kalaw – Inle (båttur på Inle)

Vi äter frukost på hotellet i Kalaw för att sedan fortsätta färden till den natursköna Inlesjön. Här vi går ombord på en båt som skall ta oss till vårt flytande hotell ute på sjön. Inlesjön bebos av lokala stammar som lever och odlar sin föda på förankrade flytande öar och under eftermiddagen gör vi en rundtur i en “longtail båt” och ser några av sjöns sevärdheter, bland annat Phaung Daw U pagoden och inte minst Intha-folkets speciella roddteknik och fiskemetoder. (Frukost ingår)

Dag 5. Inle (utflykt till tempelruinen Indein)

Hela denna dag vistas vi på och runt den vackra Inlesjön som får sitt vatten från hundratals bäckar och vattenflöden från bergen runtom. Vi börjar på marknaden (om det är marknadsdag) där de lokala stamfolken utbjuder sina varor och fortsätter sedan med båt upp för ett vattendrag till de vackra tempelruinerna i Indein, har vi tur kan vi på vägen se lokala jordbrukare tvätta sina vattenbufflar i vattnet. När vi kommer fram till byn Indein stiger vi iland och promenerar genom en bambuskog till själva ruinbyn – en promenad på cirka 1 ½ timme – för att se de vackra stuporna från 15 och 1600-talen i typisk lokal byggstil. Ruinbyn var glömd och fullständigt övervuxen av den omgivande vegetationen under många år, först år 2000 öppnades Indein återigen för besök. Vi promenerar tillbaka genom en lummig bambuskog och återvänder sedan med båt till hotellet. Resten av dagen spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 6. Inle – Heho – Bagan (Hel dag i Bagan med tempelruiner och pagoder)

Tidigt på morgonen checkar vi ut från hotellet och kör till flygplatsen i Heho för inrikesflyg till Bagan. Bagan är ett av de rikaste arkeologiska områden i Asien och Myanmars absolut största sevärdhet. Det anses vara en av Asiens heligaste platser, på nivå med Benares och Jerusalem. De flesta tempel här är byggda mellan 1000 och 1200-talet. På 1100-talet kallades Bagan “de 4 miljoner pagodernas stad” och trots att Kublai Khan och en rad jordskalv har reducerat detta tämligen överdrivna antal, så är de tempel och pagoder som finns kvar i det närmaste oöverskådligt många. Hela denna dag ägnas åt denna enastående ruinby med mer än 2500 pagoder och tempelruiner spridda över ett område på knappt 50 km². En del tempel används fortfarande och är vackert restaurerade. Bagan var kungasäte för åtskilliga tidiga dynastier, såsom Puy-dynastin från 500-talet till 900-talet och hela området är skyddat som världsarv av UNESCO. Vi kommer att besöka det mest väsentliga pagoderna (bl.a. Shwezigon pagod, Ananda templet, Gubyaukgyi templet och Shwesandaw pagoden). Sent på eftermiddagen klättrar vi upp på toppen på en av de högsta templen för att njuta utsikten över Bagan i solnedgången. Övernattning på hotell i Bagan (Frukost ingår)

Dag 7. Bagan

Hela denna dag spenderas på egen hand med möjlighet att göra utflykter till den omgivande vackra landsbygden, besöka museet i Bagan eller en klassisk flygtur med ballong över området. (Frukost ingår)

Dag 8. Bagan - Mt. Popa (Tempelberget Mount Popa) - Bagan

Efter frukost besöker vi marknaden i Nyaung Oo och sedan kör vi ca 50 km sydost om Bagan för att besöka Mount Popa, på vägen stannar vi till vid palmplantager och kan köpa palmsocker-godis i byn Kyaukpadaung. Mount Popa, en burmesiska motsvarigheten till Olympen, är ett tempelberg för 36 mer eller mindre underliga halvgudar och andeväsen som kallas “Nat” som är mycket betydelsefulla för många burmesers religionsutövning. Vi har möjlighet att på egen hand ta oss ända upp till toppen och där besöka de högst belägna helgedomarna och klostren, har vi tur får vi bevittna en “pwe” eller offerceremoni. Berget Mount Popa är en slocknad vulkan som mäter 1 500 m.ö.h. och naturen är spektakulär, från toppen har man en vacker utsikt över slättlandet nedanför. Sent på eftermiddagen är vi tillbaka i Bagan. (Frukost ingår)

Dag 9. Bagan – Mandalay (Mahamunitemplet, lokala hantverkare, träklostret Shwenandaw, teakbron U-bein)

Efter frukost på hotellet är det dags att lämna Bagan och vi beger oss med inrikesflyg norrut till Mandalay, landets näst största stad. Mandalay är utan tvekan Burmas kulturella och religiösa centrum under åren innan britternas kolonisering (1860-1885) var Mandalay Burmas huvudstad. När vi ankommer blir det först transfer från flygplatsen till hotellet där vi checkar in och har sedan en stund på oss att finna oss tillrätta. Därefter skall vi på en stadsrundtur i Mandalay med många intressanta besök, bland annat besöker vi Mahamuni templet som huserar en enorm Buddhastaty i brons – täckt till oigenkännlighet med lager på lager av bladguld av hängivna buddhister. Vi besöker sedan en av de lokala bladgulds-verkstäderna där man för hand med hammare tillverkar supertunt bladguld med så stor precision att ingen högteknologisk utrustning klarar det. Mandalay är känt för hantverk och konst och vi besöker även hantverkare som tillverkar marionettdockor, vackra textiler, träsniderier och bronsföremål. På eftermiddagen besöker vi bomulls- och silkesväverier som tidigare vävde tyger till kungahuset i Burma. Senare på eftermiddagen besöker vi det vackra träklostret Shwenandaw, känt för sina sniderier. Klostret är den enda ursprungliga byggnaden som finns kvar av det gamla palatset i Mandalay efter bombningarna under Andra världskriget. Solnedgången njuter vi vid sjön Taungthaman och den berömda och mycket vackra teakbron U-bein. Övernattning på hotell i Mandalay. (Frukost ingår)

Dag 10. Mandalay – Ava – Sagaing – Mandalay

Idag beger vi oss ut på en heldagsutflykt från Mandalay och börjar i Amarapura där vi besöker Mahagandayone klostret för att uppleva munkarnas lunchprocession, vi besöker även ett silkesväveri och fortsätter vi sedan till den gamla konungastaden Ava genom att korsa floden med färja och tar oss runt i Ava med hästvagn. Vi ser här bland annat Maha Aungmye Bonzan klostret, utsiktstornet Nan Myint och Bagaya klostret. Utflykten fortsätter sedan till Sagaing där vi besöker Kaungmudaw pagoden, silversmiderier I byn Ywataung samt munk- och nunnekloster på Sagaing Hill där vi njuter solnedgången. När solen gått ned återvänder vi till Mandalay för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 11. Mandalay – Yangon (Chaukhtatkyi pagoden, Nationalmuseet, Ädelstensmuseet, Bogyoke-marknaden)

Efter frukost på hotellet blir det transfer till flygplatsen för inrikes flyg till Yangon. Här körs vi från flygplatsen till vårt hotell och skall sedan på ännu en spännande rundtur i Yangon och börjar med att besöka Chaukhtatkyi pagoden där det finns en enorm liggande Buddhastaty. Vi beger oss vidare till för en rundvisning på Burmas Nationalmuseum och därefter till den spännande Ädelstensmuseet. På både Nationalmuseet och Ädelstensmuseet kan man göra inköp till bra priser som är godkända för export. På kvällen promenerar vi runt på den myllrande Bogyoke-marknaden med ett enormt utbud av hantverk från hela landet och har även vi tid på egen hand innan det är dags att återvända till hotellet. (Frukost ingår)

Dag 12. Yangon – Sittwe – Mrauk U (Shitthaung, Andaw Thein, Htaukkan Thein och Yadanabon templet)

På morgonen blir det transfer till flygplatsen och inrikesflyg till Sittwe vid Bengaliska viken, nära gränsen mot Bangladesh. Sittwe är huvudstad i delstaten Rakhine och är en viktig handelsstad i västra Burma. Från flygplatsen i Sittwe kör vi till hamnen där vi med går ombord på en privat båt skall ta oss till Mrauk U, en vacker båtresa på ca 5 timmar (beroende på tidvattnet).  Mrauk U, som en gång var huvudstad i ett av Asiens mest blomstrande gamla riken, är idag en liten kustby bebodd av fiskare och bönder. Under eftermiddagen besöker vi områdets historiska lämningar och vackra tempel. Vi kommer först till Shitthaung templet och Andaw Thein som är en ceremoniell plats där munkarna invigs. Vi besöker sedan Htaukkan Thein templet och avslutar dagen i solnedgången vid Yadanabon templet. Övernattning på i Mrauk U. (Frukost ingår)

Dag 13. Mrauk U (Shin Mya War i soluppgången, landsbygden, tid på egen hand)

Vi stiger upp tidigt på morgonen och beger oss till kullen Shin Mya War utanför byn för att njuta av en fantastisk soluppgång med slående vacker utsikt, medan solen stiger och dimman lättar äter vi vår medhavda frukost uppe på kullen och kör så småningom tillbaka till hotellet. Under dagen finns tid att på egen hand gå på upptäcktsfärd i den pittoreska byn eller göra en utflykt med båt (ca 4 timmar) till ett område med mycket gamla traditioner som t.ex. att kvinnornas ansikten är vackert tatuerade (ingår ej). På kvällen promenerar vi genom Mrauk U och upplever det traditionella livet denna gamla by. (Frukost ingår)

Dag 14. Mrauk U – Sittwe (marknaden I Mrauk U, Ko Thaung templet)

När vi har ätit frukost checker vi ut från hotellet i Mrauk U, vi skall idag tillbaka till Sittwe men först besöker vi den lokala marknaden och Ko Thaung templet. Vi kör därefter till hamnen för att gå ombord på båten som skall ta oss till Sittwe. Väl framme körs vi till vårt hotell och kvällen är fri att spendera på egen hand. Hotellet i Sittwe är ett litet hotell med mycket enkla faciliteter. (Frukost ingår)

Dag 15. Sittwe – Yangon (palatsbåten Karaweik, Kandawgyisjön)

På morgonen efter frukost blir det transfer till flygplatsen för inrikesflyg till Yangon. Väl framme i Yangon besöker vi en av stadens grönskande parker med Kandawgyisjön där vi finner den spektakulära förgyllda palatsbåten Karaweik. Vi beger oss sedan till vårt hotell där vi checkar in och har sedan resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 16. Yangon – Bangkok – Skandinavien

Tid på egen hand fram tills det är dags för transfer till flygplatsen och flyg via Bangkok hem till Skandinavien. (Frukost ingår samt måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Visum till Burma

Kostar 450 :- SEK.

Extra dagar i Ngwe Hsaung eller Ngapali

Resan kan på förfrågan förlängas med en extravecka vid vackra stränder i Ngwe Hsaung eller Ngapali.

Uppgradering av boende

Hotellen angivna i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Filmer

Begär offert