Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spännande Arabemiraten och gästvänliga Oman

Denna rundresa tar dig genom vackra landskap, spännande historia och stora kontraster på arabiska halvön. Vi upplever det traditionella och gästvänliga Oman och det moderna och rika Förenade Arabemiraten. Följ med på en resa som ger dig en fördjupad bild av denna spännande del av världen.

Pris från: 21 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Muscat
 • Dag 2. Muscat (stadsrundtur)
 • Dag 3. Muscat – Quriyat – Fins Beach – Wadi Tiwi – Sur
 • Dag 4. Sur – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands
 • Dag 5. Wahiba Sands – Nizwa – Jabrin – Bahla - Nizwa
 • Dag 6. Nizwa – Al Hamra – Gebel Shams – Nizwa
 • Dag 7. Nizwa – Ibri – Hafeet – Al Ain
 • Dag 8. Al Ain – Abu Dhabi
 • Dag 9. Abu Dhabi – Dubai
 • Dag 10. Dubai
 • Dag 11. Dubai – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Muscat

Flyg från Skandinavien till Muscat. Ankomst på flygplatsen, mottagande och transfer till hotell för övernattning. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Muscat (stadsrundtur)

Efter frukost på hotellet hämtas vi av vår guide som skall ta oss med på en utflykt i Muscat. Vi besöker först stadens stora moské som är oerhört vackert dekorerad och vars golv är belagd med en handknuten matta som väger 21 ton. Från moskén kör vi vidare och besöker Naturhistoriska muséet. Vi kör sedan längs strandpromenaden genom det vackra villaområdet Qurum och vidare till centrala Muscat och stadens äldre delar. Här besöker marknadsområdet Muttrah Souq och har tid på egen hand att promenera bland marknadsstånden. Så småningom kör vi vidare genom staden och kommer till Al Alam Palatset vackert beläget mellan de två forten Jalali och Mirani. Fortet Jalali byggdes av portugiserna 1558 och var under många år landets största fängelse. Miranifortet är byggt i förlängning av stadsmuren som omgav det gamla Muscat, fortet ligger vackert på en klippa ut mot havet. Vi njuter utsikten och kör sedan åter till hotellet. Kvällen njuts på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 3. Muscat – Quriyat – Fins Beach – Wadi Tiwi – Sur

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för att bege oss söderut längs kusten. Först kommer vi till fiskebyn Quriyat där vi tar en kort paus och kör sedan vidare på kustvägen söderut, så småningom lämnar vi landsvägen och kör ned till stranden för att köra direkt vid vattnet. På vägen kommer vi förbi den djupa förkastningssänkan Bimah Sinkhole, en spektakulär geologisk formation i landskapet, och den långsträckta vita stranden Fins Beach. Vi kör sedan in mellan bergen genom ravinen Wadi Shaab mot Wadi Tiwi som är en vackert grönskande dalgång. Här finner vi små byar med fruktplantager av olika slag som bevattnas genom det gamla bevattningssystemet falaj som leder vattnet från bergen ned till de frodiga odlingarna. Efter ett längre uppehåll i Wadi Tiwi fortsätter färden mot Sur där vi checkar in på hotell. På kvällen när vi har hunnit kommit tillrätta och äta middag beger vi oss till sköldpaddsreservatet Ras Al Jinz för att få uppleva de vackra sköldpaddorna. Åter till hotellet för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 4. Sur – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands

Efter frukost på hotellet hämtas vi av vår guide som skall ta oss vidare på resan inåt landet genom Wadi Bani Khalid och till ökenområdet Wahiba Sands. Innan vi lämnar Sur besöker vi ett båtbyggeri där man fortfarande bygger de traditionella dhowbåtarna för hand, vi kommer också att se hur det går till med modern teknik.  Vi kör sedan inåt landet till Wadi Bani Khalid, en av Omans vackraste dalgångar med ändlösa dadelodlingar, små byar, grönskande oaser och kristallklara källsjöar där vi stannar och har möjlighet att simma och svalka oss. Vi kör vidare och närmar vi oss så småningom det böljande landskapet av gyllene sanddyner i Wahiba Sands som för tankarna till forna karavaner, vi kör på höjdryggar och genom dalar av sand och kommer slutligen fram till campen där en välbehövd middag väntar oss hos öknens beduiner. Övernattning i ökencamp. (Frukost och middag ingår)

Dag 5. Wahiba Sands – Nizwa – Jabrin – Bahla - Nizwa

Vi äter frukost i campen och lämnar därefter den böljande öknen för att bege oss mot Nizwa i de vackra Hajarbergen. Nizwa har en lång historia och var bland annat huvudstad i Julanda-dynastins kungarike redan på 500-talet.  I staden finns flera historiska byggnader och vi besöker först Nizwa fort som byggdes på 1600-talet för att försvara huvudvägen genom inlandet. Med sitt enorma runda torn dominerar fortet stadsbilden, vi tar oss upp i tornet via en smal spiraltrappa och har från toppen en fantastisk utsikt över staden och de omgivande bergen. Vi fortsätter sedan till Nizwa Souq som är den lokala marknaden känd för sitt stora urval av vackert silversmide och de traditionella bältesknivarna – khanjars. Efter ett längre uppehåll här beger vi oss vidare för att besöka Jabrin Castle från 1600-talet med vackra takmålningar, en plats som på sin tid snabbt blev ett viktigt lärosäte i Oman. Färden fortsätter och vi kommer förbi Bahla som är området för den äldsta civilisationen i Oman och listad på UNESCOs världsarvslista, i Bahla finns bland annat ett stort fort byggt i lera som man har restaurerat på senare tid. Slutligen kommer vi fram till foten av Gebel Akhdar där vi övernattar. (Frukost ingår)

Dag 6. Nizwa – Al Hamra – Gebel Shams – Nizwa

Efter frukost på hotellet kör vi till bergsbyn Birkat Al Mawz och därifrån vidare till den pittoreska bergsbyn Misfat Al Abrein som ligger vackert på en bergssida, livet är primitivt och enkelt och tiden verkar ha stannat här hos de vänliga bergsfolken. Vi lämnar bilen och promenerar genom byn och kan även här se de gamla falaj som leder vattnet från bergen ned till byn. Vi kör sedan vidare till byn Al Hamra och Gebel Shams som är Omans högsta berg på över 3 000 m. Gebel Shams betyder ”solens berg” och människorna som bor i området tillverkar och säljer vackra vävda mattor i ull. Vi gör ett uppehåll här och promenerar en bit för att uppleva den fantastiska utsikten över Omans ”Grand Canyon” innan vi åter beger oss mot Nizwa och hotellet. (Frukost ingår)

Dag 7. Nizwa – Ibri – Hafeet – Al Ain

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för att lämna Nizwa och köra norrut mot gränsen till Förenade Arabemiraten och emiratet Abu Dhabi. Vi kör genom vackra sandstensberg i ett område med mycket marmor och kommer till staden Ibri som är välkänt för sin vackra ”desert rose” marmor. Väster om Ibri ligger gränsen mot Saudiarabien men vi fortsätter norrut och korsar så småningom gränsen till Förenade Arabemiraten vid foten av berget Hafeet. Vi kör sedan den sista sträckan till vårt hotell i staden Al Ain. (Frukost ingår)

Dag 8. Al Ain – Abu Dhabi

Al Ain ligger i oas i den östra delen av emiratet Abu Dhabi, området är fullt av sötvattenkällor och Al Ain var en viktig plats på karavanrutten från norr till söder där de kunde övernatta och återhämta sig på sina resor. Här finns fortfarande en av landets kamelmarknader som härrör från den tiden och det är en spännande upplevelse att få se den livliga kamelhandeln på plats. Från kamelmarknaden kör vi till stadens Historiska Museum, här finns både en etnografisk och en arkeologisk avdelning. Museet är byggt i en park som omger ett fort från förra sekelskiftet och det sägs att landets tidigare president delvis växte upp här. På eftermiddagen lämnar vi Al Ain och kör till Abu Dhabi, Förenade Arabemiratens huvudstad. Övernattning på hotell i Abu Dhabi. (Frukost ingår)

Dag 9. Abu Dhabi – Dubai

Abu Dhabi är beläget på en liten halvö omgiven av en grupp öar. Staden grundades år 1761 av ledaren (sheikh) av den lokala beduinstammen Bani Yas. Vi kör genom den vackra staden och ser bland annat den oerhört vackra Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan moskén, klädd i marmor och guld. Moskén är byggd för att kunna ta emot 40 000 personer till bön och är den största moskén i Förenade Arabemiraten. Vi ser också det överdådiga Emirates Palace som är Abu Dhabis mest kända landmärke och idag ett världsberömt lyxhotell. Vi kör sedan till Saadiyat Island och Yas Island där Ferrari World ligger (stängt på måndagar). På vägen tillbaka stannar vi vid Manarat Al Saadiyat (”platsen som ger upplysning”), ett besökscenter för områdets utveckling och visioner. Vi lämnar så småningom Abu Dhabi och kör mot Dubai där vi checkar in på vårt hotell. (Frukost ingår)

Dag 10. Dubai

Dubai är landets näst största emirat och Förenade Arabemiratens handelscentrum. Dubai erbjuder spännande kontraster mellan det gamla och nya och mellan öst och väst. Vi ska idag på en stadsrundtur som först tar oss till stadens mest kända symbol – det spektakulära hotellet Burj Al Arab. Vi ska även besöka Jumairah moskén som är ett praktfullt exempel på modern islamsk arkitektur. Sedan kör vi till Palatset och Bastakia som är den äldsta delen av staden, här ser man de karakteristiska vindtornen som i förr fungerade som sin tids luftkonditionering. Inte långt från Bastakiya ligger Dubai Museum inhuserat i det historiska Al Fahidi fortet. Museet beskriver stadens fantastiska historia från en liten hamnstad med pärldykning till dagens moderna världsmetropol. Så småningom kör vi till ned till Dubai Creek och tar oss över till andra sidan med vattentaxi för att besöka den doftande Spice Souq. Avslutningsvis besöker vi den överdådiga Gold Souq med över 400 butiker fyllda med guld, juveler och diamanter – vilket blir en bokstavligt talat strålande avslutning på denna rundresa. Eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand och man kan med fördel ta chansen att besöka down town Dubai och där beskåda världens högsta byggnad Burj Khalifa och den magnifika Dubai Fountain. (Frukost ingår)

Dag 11. Dubai – Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår)

Tillval

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Amwaj Rotana Jumeirah Beach Dubai

Detta hotell är beläget i det exklusiva Dubai Marina, inte långt från Marina Beach och precis intill strandpromenaden med ett stort utbud av restauranger, caféer och inte minst shopping i världsklass. Efter en hektisk dag full av upplevelser återvänder man till välkomnande leenden och en lugn avkopplande atmosfär. Hotellet erbjuder alla önskvärda faciliteter av hög standard och håller hög servicenivå, ta chansen och njut lite extra på hotellets spa eller njut en middag med slående utsikt på en av hotellets många restauranger. Läs mer om vår resa till Dubai här.

Armani Hotel Dubai Burj Khalifa

I världens högsta byggnad finner du det exklusiva hotellet Armani Hotel Dubai Burj Khalifa med utsikt över vackra Dubai Fountains. Hotellet är byggt 2010 och är elegant inrett i behagliga färgtoner och med stilrena detaljer. Läget är perfekt som utgångspunkt för att utforska den pulserande och överdådiga staden Dubai. Efter dagens utfärder och upplevelser kan man med fördel ta del av hotellets lyxiga rekreationsfaciliteter eller varför inte unna sig ett besök på hotellets spa med ett brett utbud av behandlingar. Läs mer om vår resa till Dubai här.

Chedi Muscat Hotel

Allt på detta fantastiska hotell är fokuserat på gästens upplevelse, trivsel och avkoppling.  Hotellets 121 rum och 40 club-villor är byggt i en kombination av traditionell omansk arkitektur och modern design. Med privat strand, en vacker Feng-Shui trädgård full med springbrunnar och dammar samt en helt nybyggd spaavdelning är detta ett hotell för dig som söker den ultimata avkopplingen och vilan i lyxiga omgivningar. Hotellet ligger endast ca 15 minuter från flygplatsen.

Läs gärna om "Arabiska halvöns pärla", vår mest populära Oman resa med spännande upplevelser i Muscat och norra Oman.

» Läs mer

Arkitektur och inredning: Denniston Architects, Mr. Jean-Michel Gathy
Restaurangdesigner: Mr. Yasuhiro Koichi på Design Studio SPIN
Landskapsarkitekt: Mr. Karl Princic

Faciliteter på rummen

 • Minibar med snacks och drycker.
 • Individuellt kontrollerad luftkonditionering.
 • 32” plattskärms TV, internationella satellitkanaler.
 • Nespresso maskin och testation.
 • Dual line telefon med IDD.
 • Elektroninsk säkerhetsbox.
 • Hårtort.
 • Badrock.
 • WI-FI Internet service i alla rum samt de flesta allmäna områden, gratis för boende på hotellet.
 • Ipod dockningsstationer i alla rum och tillgång till Ipod på begäran, kostnadsfritt.
 • Bose® CD-spelare och Bose Sound Dock® digitalt ljudsystem – endast i Chedi Club Suite.
 • Bose Wave® musik och ljudsystem (radio och CD-spelare) – endast i Deluxe och Deluxe Club rum.

Hotel Muscat Holiday

Med sitt perfekta centrala läge är Hotel Muscat Holiday en riktig favorit hos våra resenärer. Från hotellet är det nära till både stranden, shopping, trevliga restauranger och Muscat Bowlingcenter som ligger precis intill hotellet. Hotellet har flera restauranger/barer och rekreationsfaciliteter som tennis och gym.

Muscat Holiday är ett populärt hotell som vi ofta använder oss av, bland annat på vår Oman resa "Arabiska halvöns pärla".

 

Park Inn Muscat

Park Inn Muscat är ett härligt modernt hotell perfekt beläget mitt i centrala Muscat nära shopping, trevliga restauranger och allt det staden har att erbjuda. Hotellet har 175 fräscha rum med goda faciliteter som gratis trådlöst internet och självklart finns det pool och rekreationsfaciliteter för lediga stunder.

Vill du uppleva Muscat rekommenderar vi vår Oman resa "Arabiska halvöns pärla" med spännande kultur- och naturupplevelser i norra Oman och Muscat.

Safari Desert Camp

Safari Desert Camp är ett permanent tältläger i traditionell beduinstil. Lägret ligger i Bidiyah i det avlägsna och stilla ökenlandskapet i Wahiba Sands ungefär 25 km från Al-Ghabbi. Lägret består av 20 tält som alla är välutrustade med autentiska mattor, bekväma sängar, vackra textilier och mycket mer. Alla tält har även eget badrum/toalett. För våra gästers bekvämlighet har vi våra egna 4-hjulsdrivna fordon och vältränade pålitliga kameler.

Vi använder oss av Safari Desert Camp när vi övernattar i Wahiba Sands på våra resor till Oman.

The Ritz Carlton Dubai

Lyxiga The Ritz Carlton har ett perfekt läge i Dubai Marina med en privat långsträckt vit sandstrand och exklusiva omgivningar. Med vackra parkområden och närhet till strandpromenaden finns här möjlighet till långa härliga promenader med exklusiv shopping och ett stort urval av restauranger och caféer. Hotellet erbjuder alla önskvärda faciliteter och tillhandahåller service av absolut högsta klass - ett hotell som verkligen lever upp till förväntningarna på Ritz Carlton. Läs mer om vår resa till Dubai.

The Address Downtown Dubai

Med sitt suveräna centrala läge har man från The Adress Downtown nära tillgång till Dubais verkliga höjdpunkter, bland annat världens högsta byggnad Burj Khalifa, Dubai Fountains och Dubai Mall med ett stort utbud av butiker. The Adress är ett i särklass lyxigt hotell med servicestandard av högsta klass och ett brett urval av bland annat restauranger och rekreationsfaciliteter - ett ypperligt val om man vill uppleva Dubais lyx och storslagenhet. Läs mer om vår resa till Dubai här.

Shangri-La’s Barr Al Jissah Resort and Spa

Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa är verkligen ett Shangri-La! I avskildhet  utanför Muscat ligger denna fantastiska resort på en egen udde vid Indiska oceanen. Resorten består av tre hotell och har totalt 640 komfortabla rum med alla önskvärda bekvämligheter. Här finns vidunderliga poolområden och ett extraordinärt spa. Ta chansen och skäm bort dig själv på din semester och stanna ett par nätter i Shangri-La!

Alla våra resor till Oman kan med fördel förlängas med extra dagar på Shangri La.

 

Faciliteter & bekvämligheter

 • Bastu
 • Gym
 • Jacuzzi
 • Ångbastu
 • Massage
 • Barnpool
 • Utomhuspool
 • Bar vid poolen
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Spa
 • Gym
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Ångbastu
 • Massage
 • Utomhuspool
 • Barnklubb
 • Gratis WiFi på rummen
 • Handikappanpassning
 • Hiss
 • Rökfria rum
 • Frisör
 • Bibliotek
 • Casino
 • Barnvakt
 • Tvättservice/ kemtvätt
 • Läkare & Sjukvårdsservice
 • Restaurang
 • Bar - Snackbar
 • Room service
 • Specialkost för diabetiker
 • Specialkost för vegetarianer
 • Internationella dagstidningar
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Pool
 • Gym
 • Tennisbanor
 • Barnpassning
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Butiker
 • Room service
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Pool
 • Bastu
 • Gym
 • Massage
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Butiker
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Spa
 • Gym
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Ångbastu
 • Barnpool
 • Tennisbanor
 • Bar vid poolen
 • Barnpassning
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Spa
 • Gym
 • Bastu
 • Massage
 • Barnpassning
 • Gratis LAN och WiFi
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Bastu & Ångbastu
 • Tennisbanor
 • Jacuzzi - Spa
 • Gym & Massage
 • Familjerum
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Butiker
 • Internet
 • Trådlöst internet
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Filmer

Begär offert