Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lyxkryssning på Nilen -The Dynastic

Som enda skandinaviska researrangören kan vi erbjuda kryssning med Nilångaren SS Sudan. Med genuin sekelskifteskänsla, filmstjärneglans och oförglömlig atmosfär kryssar du från Luxor till Aswan i kunglig svit.

Denna kryssning på Nilen kan med fördel förlängas med extra dagar vid Röda Havet och/eller i Kairo & Alexandria.

Pris från: 22 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien - Kairo - Luxor
  • Dag 2. Luxor (Karnaktemplet, Luxortemplet) - Qena
  • Dag 3. Qena – Abydos (Seti I:s tempel) - Dendera (Dendera tempelkomplex, Hathors tempel) - Luxor
  • Dag 4. Luxor (Konungarnas dal) - Esna -Edfu
  • Dag 5. Edfu (Edfutemplet) - Kom Ombo (Kom Ombo-templet)
  • Dag 6. Kom Ombo - Aswan (Philaetemplet)
  • Dag 7. Aswan - Kairo - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Kairo - Luxor

Flyg från Skandinavien till Egypten. Ankomst till Kairo på eftermiddagen och därifrån anslutande inrikesflyg till Luxor i södra Egypten. Här checkar vi in på 5-stjärnigt hotell för övernattning. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Luxor (Karnaktemplet, Luxortemplet) - Qena

Privat transfer och ombordstigning på Nilångaren SS Sudan där vi finner oss tillrätta i en av de klassiska hytterna för att sedan äta en riktig gourmetlunch ombord. Idag blir vi presenterade för en av de största och mest imponerande historiska platserna i Egypten – Karnaktemplet. Under de stora faraonernas kontroll byggdes denna respektingivande antika stad över en period på 2000 år. När man vandrar genom detta enorma ”utomhusmuseum” slås man av de fantastiska illustrationer som tillägnas faraonerna och deras gudar. Därefter besöker vi Luxortemplet, som byggdes under Amenhotep III:s regeringstid och byggdes ut av Ramses II. Monumentet anses vara en av de mest eleganta faraoniska byggnaderna. Vi lämnar därefter kaj och navigerar i solnedgången mot staden Qena som ligger ca fem mil norr om Luxor. Middag och övernattning ombord på SS Sudan i hamn i Qena. (Helpension)

Dag 3. Qena – Abydos (Seti I:s tempel) - Dendera (Dendera tempelkomplex, Hathors tempel) - Luxor

Tidigt på morgonen kör vi mot Abydos, en helig stad som var betydelsefull för kulten av Osiris. Osiris var bl.a. dödsrikets härskare och återuppståndelsens gud. Vi gör vi även ett besök vid Seti I:s färggranna tempel med sina vackra reliefer. På vår väg tillbaka tar vi vägen förbi Denderatempelkomplexet, som är ett av de mest kända och bäst bevarade monumenten i Egypten. Här finner vi bl.a. det spektakulära Hathors tempel. Hathor var kärlekens och glädjens gudinna, samt kvinnornas beskyddarinna. Vi ges också tillfälle att från taket av templet njuta av den vackra utsikten över den egyptiska landsbygden. Vi återvänder till SS Sudan i tid för lunch och tillbringar eftermiddagen i lugn och ro på kryssaren på vår väg tillbaka till Luxor. Middag och övernattning ombord i hamn i Luxor. (Helpension)

Dag 4. Luxor (Konungarnas dal) – Esna - Edfu

Vi lämnar kaj tidigt på morgonen för dagens upptäcktsfärd som börjar med Konungarnas Dal på Nilens västra strand. Denna kalkstensdal innehåller gravkammare för stora faraoner, mäktiga adelsmän och kungliga makar från den 18:e till den 21:e dynastin. Vi besöker vidare det välbevarade Ramses III:s tempel i Medinet Habu, ett av de mest fulländade templen från Egyptens tjugonde dynasti. Tillbaka ombord far vi vidare mot Esna, där vi slussar, och sedan fortsätter färden mot Edfu. (Helpension)

Dag 5. Edfu (Edfutemplet) – Kom Ombo (Kom Ombo-templet)

På morgonen utforskar vi templet i Edfu som anses vara ett av de bäst bevarade templen i Egypten. Templet är byggt i Horus ära, himlarnas gud med huvud som en falk vars ögon sågs som solen och månen. Templet övergavs av det romerska riket år 391 e.v.t. Templet låg begravt av ett skyddande lager av sand fram tills platsen grävdes ut av den franska egyptologen Auguste Mariette på 1860-talet. Vi äter lunch ombord och kryssar sedan vidare söderut och efter 145 km syns Kom Ombos mäktiga pelare på Nilens strand. Vi lägger till vid kaj och gör ett kvällsbesök vid templet. Kom Ombo byggdes år 180 f.v.t. under den ptolemeiska eran och man ser tydliga romerska influenser. Under denna period var området rikt på krokodiler och templet är tillägnat krokodilguden Sobek. Vi njuter av solnedgången över Kom Ombo, äter middag ombord och lägger till för natten här. (Helpension)

Dag 6. Kom Ombo – Aswan (Philaetemplet)

SS Sudan navigerar nu den sista sträckan längs frodiga odlingar på Nilens stränder till Aswan. Här börjar det historiska Nubien och vi besöker Philaetemplet som ligger på en ö mitt i Nilen. Templet är tillägnat gudinnan Isis – den universella urmodern och härskare över livet, döden och återuppståndelsen. Philae var en av de viktigaste helgedomarna i det antika Egypten och Nubien fram till år 550 e.v.t. när den bysantiske kejsaren Justinius beordrade att det skulle stängas efter 4000 år av dyrkan. Templet låg i farozonen vid bygget av Aswan-dammen och flyttades till den nuvarande placeringen snarlik den ursprungliga. Innan vi äter middag ombord finns det tid att på egen hand upptäcka staden Aswan och dess livliga gatuhandel där man kan finna indigo, saffran och andra skatter. Under kvällen finns det möjlighet att uppleva en ljud-och ljusshow vid Philaetemplet (ingår ej i priset). Övernattning vid kaj i Aswan. (Helpension)

Dag 7. Aswan – Kairo - Skandinavien

Det är dags att ta adjö från Nilångaren som har tagit oss från Luxor till Aswan. Efter frukost ombord blir det transfer till flygplatsen i Aswan för inrikesflyg till Kairo och därifrån flyg till Skandinavien. (Frukost ingår samt måltid på flyget)

 
Resan kan med fördel förlängas med extra dagar vid Röda Havet och/eller i Kairo & Alexandria.
 
Notera:
Av säkerhetsskäl tillåts inte barn under 7 år ombord på SS Sudan

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Utflykt till Abu Simbel

Med flyg eller buss. Skall förbokas.

Visum till Egypten

Kostar 390:- SEK, då ingår självklart assistans på flygplatsen.

  • The Steam Ship Sudan

The Steam Ship Sudan

Nilångaren SS Sudan byggdes i slutet av 1800-talet och bär på en lång och spännande historia. Efter att båten återupptäcktes 2008 blev den totalrestaurerad och moderniserad enligt dagens standard och återskapar nu sekelskiftets legendariska resor på Nilen. Ombord finns minnena av Kung Fouad som fick den nybyggda båten som i gåva år 1885, här finns minnena av la Belle Epoque och dess resenärer och här finns Agatha Christie’s Hercule Poirot i “Döden på Nilen” som delvis spelades in på just SS Sudan när den filmatiserades.

Vi erbjuder färdiga reseprogram med lyxkryssning på Nilångaren SS Sudan där vi besöker spännande historiska platser längs Nilens stränder.

 

Faciliteter & bekvämligheter

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert