Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jeepsafari och kamelsafari med vandring i Sinais berg och öken

Njut av en hisnande soluppgång från Mosebergets topp. Vi upplever svala ökennätter och möts av beduinernas gästfrihet, rider på kameler vid Röda havets kust och snorklar i kristallklart vatten.

Pris från: 19 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien - Sharm El Sheikh
 • Dag 2. Sharm El Sheikh - Serabit El Khadem och Hathortemplet
 • Dag 3. Serabit El Khadem - Wadi Makattab -Feran oasen - S:t Catharina
 • Dag 4. S:t Catharina klostret och kamelsafari
 • Dag 5. S:t Catharina - Nawamis - White canyon -Ain Hudra - Colored canyon - Nuweiba
 • Dag 6. Nuweiba - Abu Galloum - Blue Hole -Dahab - Marriott, Sharm El Sheikh
 • Dag 7. Sharm El Sheikh - Massage och avslutningsmiddag
 • Dag 8. Sharm El Sheikh - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Sharm El Sheikh

Direkt charterflyg från Skandinavien till Sharm El Sheikh. Välkomstmiddag och övernattning på femstjärniga hotell Marriott.

Dag 2. Sharm El Sheikh – Serabit El Khadem och Hathortemplet

Efter frukost kör vi ungefär 200 km upp längs Sinais västkust för sedan att lämna asfaltvägen och bege oss in i öknen österut. Efter cirka 45 minuters körning på jeepvägar kommer vi till beduinbyn Serabit El Khadem. Här äter vi lunch i lugn och ro inför eftermiddagens vandring upp på bergstoppen Serabit där det finns ett märkligt placerat faraoniskt tempel tillägnat gudinnan Hathor. Vi kommer ned tillsammans med solnedgången, äter middag under stjärnorna och övernattar i byn. (Helpension)

Dag 3. Serabit El Khadem - Wadi Makattab -Feran oasen - S:t Catharina

När vi har ätit frukost kör vi genom öknen mot sydost och stannar för att se en av beduinernas traditionella offerplatser. Längre fram kommer vi till ett område med märkliga vulkaniska bergformationer. Vi kör genom området El Tih och Wadi Makattab där historien säger att Israels folk gick vilse under 40 år på sin väg hem till Israel. Vid lunchtid har vi hunnit fram till den fredliga vackra oasen Feran, “Sinais pärla”. Hos beduinerna äter vi lunch under palmerna och besöker det fridfulla grekisk-ortodoxa nunneklostret som ligger i oasen bland oliv- och fruktodlingar. Därefter kör vi till det närbelägna S:t Catharina där vi tar det lugnt och vilar upp oss inför nattens bergsvandring upp på Mosebergets topp. Vandringen som är ett pilgrimsmål för många kristna börjar runt midnatt. (Helpension)

Dag 4. S:t Catharina klostret och kamelsafari

På Mosebergets topp inväntar vi den spektakulära soluppgången och njuter av solens varma strålar och den fantastiska utsikten. Sakta beger vi oss sedan nedför berget via en stig som tar oss till S:t Catharina-klostret, byggt på 500-talet e.Kr. Vi äter en välförtjänt frukost, besöker klostret och har sedan fri tid fram till lunch att promenera i byn S:t Catharina. Efter lunch tar vi oss runt bland de mäktiga bergen på kamelsafari och återvänder i solnedgången till S:t Catharina där middagen väntar på oss. (Helpension)

Dag 5. S:t Catharina - Nawamis - White canyon -Ain Hudra - Colored canyon - Nuweiba

Vi lämnar S:t Catharina efter frukost och kör i jeep mot Sinais östra kust. På vägen gör vi avsickare till Nawamis som är ett område med urgamla gravar och inskriptioner på bergväggarna. Vi kör vidare till White canyon som vi vandrar igenom för att sedan komma till oasen Ain Hudra där vi äter lunch. Turen går vidare till Colored canyon vars namn avslöjar bergarternas färgrikedom. Vandringen genom canyonen är drygt en kilometer men tar upp till två timmar. På sina ställen är klyftan inte bredare än en meter och bergväggarna på båda sidor upp till 50 meter höga. Efter denna vandring kör vi ut till kustbyn Nuweiba där vi äter middag och övernattar under stjärnorna på stranden. (Helpension)

Dag 6. Nuweiba - Abu Galloum - Blue Hole -Dahab - Marriott, Sharm El Sheikh

Vi vaknar på stranden och njuter av ett morgondopp i den varma Aqabaviken. Frukost äter vi vid havet innan vi kör söderut via oaser till naturreservatet Abu Galloum. Där snorklar vi bland de vackra korallreven. Efter lunch på stranden rider vi ca 1 ½ timme på kamel längs kusten tills vi kommer till det spektakulära Blue Hole där vi snorklar och upplever solnedgången över havet. Från Blue Hole kör vi till den närbelägna kustbyn Dahab där vi äter middag och har tid att promenera runt i den trivsamma byn. Jeepen tar oss sedan den sista sträckan till Sharm El Sheikh och det femstjärniga hotellet Marriott i Naama Bay. (Helpension)

Dag 7. Sharm El Sheikh - Massage och avslutningsmiddag

Denna dag skämmer vi bort oss på Marriotts lyxiga anläggning. På eftermiddagen bjuds du på en härlig återställande massage på ett lyxigt spa efterföljt av en avslutningsmiddag på Sharms bästa fiskrestaurang i Old Market. (Frukost och middag ingår)

Dag 8. Sharm El Sheikh – Skandinavien

Frukost på hotellet och egen tid fram till flyget hem till Skandinavien. (Frukost ingår, liksom lunch på flyget)
 
Vi förbehåller oss rätten att ändra i dagsprogrammen på grund av lokala omständigheter såsom ändrade lokala regler eller öppettider, väderleksproblem eller andra oväntade händelser som vi inte kunnat förutse. Vi strävar efter att alltid uppfylla programmen till resenärernas fulla belåtenhet.

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Visum till Egypten

Kostar 390:- SEK, då ingår självklart assistans på flygplatsen.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

 • Marriott Resort Sharm El Sheikh

Marriott Resort Sharm El Sheikh

Marriott Resort Sharm El Sheikh har två avdelningar på var sin sida av huvudgatan i Naama Bay i centrala Sharm El Sheikh – båda med sin unika charm. På Marriott ”Beach” har du direkt tillgång till hotellets egen strand och på Marriott ”Mountain” har du en fantastisk utsikt över de bakomliggande bergen där solen går ned. Vare sig du väljer ena eller andra sidan så har du tillgång till hela hotellets högklassiga faciliteter och kan njuta av en fantastisk semester vid det varma Röda Havet.

När du bokar en av våra Egypten resor finns det alltid möjlighet att förlänga resan med extra dagar eller en extra vecka vid Röda Havet i Sharm El Sheikh.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Pool
 • Bastu
 • Gym
 • Tennisbanor
 • Barnpassning
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Butiker
 • Businesscenter

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert