Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exklusiv Nilkryssning - The Eternal River

Fem magiska nätter i genuin sekelskiftesstil på Nilångaren SS Sudan som Kung Fouad fick som gåva år 1885. Kryssa med stil och låt dig förtrollas av historiska platser och vackra stränder längs Konungarnas flod.

Denna Nilkryssning kan med fördel förlängas med extra dagar vid Röda Havet och/eller i Kairo & Alexandria.

 

Pris från: 22 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien - Kairo
  • Dag 2. Kairo - Aswan (Philaetemplet)
  • Dag 3. Aswan - Kom Ombo (Kom Ombo-templet) – Edfu (Edfutemplet) – Esna
  • Dag 4. Esna - Luxor (Karnaktemplet, Luxortemplet)
  • Dag 5. Luxor - Dendera (Dendera templekomplex, Hathors tempel)- Qena 
  • Dag 6. Qena - Abydos (Seti I:s tempel)- Luxor
  • Dag 7. Luxor (Konungarnas dal, Drottningarnas dal)- Kairo - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Kairo

Flyg från Skandinavien till Kairo. Ankomst till Kairo på eftermiddagen. Transfer till hotellet nära flygplatsen för övernattning. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Kairo - Aswan (Philaetemplet)

Efter tidig frukost blir det transfer till flygplatsen i Kairo för inrikesflyg till Aswan i södra Egypten. Mottagande på flygplatsen i Aswan för transfer och ombordstigning på Nilångaren SS Sudan. Vi finner oss tillrätta i en av kryssningens klassiska hytter och äter sedan lunch ombord. På eftermiddagen görs en utflykt till Philaetemplet, känt som Egyptens pärla. Philae har varit en plats för gudadyrkan i mer än 4000 år och är helgat åt gudinnan Isis. Inför bygget av Aswandammen flyttades templet från sin ursprungliga plats och ligger idag isolerat på ön Agilika ute i Nilen. Innan vi återvänder till vår Nilångare för middag finns det tid att promenera runt bland Aswans färgrika marknader. Övernattning ombord vid kaj i Aswan. (Helpension)

Dag 3. Aswan - Kom Ombo (Kom Ombotemplet) – Edfu (Edfutemplet) – Esna

SS Sudan avgår tidigt på morgonen och vi beger oss mot Kom Ombo som ståtligt reser sig på Nilens strand. Detta mäktiga tempel är helgat två gudar: den falkhövdade guden Horus och krokodilguden Sobek. Efter besöket vid Kom Ombo går vi åter ombord och äter lunch för sedan att navigera mot Edfu. På eftermiddagen besöker vi Edfutemplet som är ett av de bäst bevarade templen från ptolemeernas era och här har man dyrkat den falkhövdade guden Horus redan 2700 f.v.t. Templets uppbyggnad är ett lysande exempel på de antika egyptiernas arkitektur. Vi fortsätter till Esna där vi lägger till för kvällen och äter middag ombord. Övernattning ombord vid kajen i Esna. (Helpension)

Dag 4. Esna - Luxor (Karnaktemplet, Luxortemplet)

Under morgonen styr vi genom slussarna i Esna och fortsätter färden mot Luxor dit vi når fram vid lunch. Efter lunch ombord besöker vi den östra stranden och det fantastiska Karnaktemplet som är världens genom tiderna största plats för gudadyrkan. Templet är byggt över lång tid av flera olika faraoner. På kvällen besöker vi också Luxortemplet som är byggt av bl.a. Ramses II och tillägnat guden Amon-Ra. Att besöka det vackert upplysta templet på kvällen ger en extra dimension till upplevelsen. Middag och övernattning ombord i Luxor. (Helpension)

Dag 5. Luxor - Dendera (Dendera tempelkomplex, Hathors tempel)- Qena

Tidigt på morgonen styr vi mot Qena norr om Luxor. Bara få båtar kör denna sträcka och vi njuter av den vackra utsikten medan vi kopplar av på båten. Därefter kliver vi av för att besöka Denderatempelkomplexet som är ett av de mest kända och bäst bevarade monumenten i Egypten. Här finner vi bl.a. det spektakulära Hathors tempel. Hathor var kärlekens och glädjens gudinna, samt kvinnornas beskyddarinna. Vi ges också tillfälle att från taket av templet njuta av den vackra utsikten över den egyptiska landsbygden. Lunch intas på båten och därefter kopplar vi av medan vi navigerar mot Qena. Middag och övernattning ombord i Qena. (Helpension)

Dag 6. Qena - Abydos (Seti I:s tempel) - Luxor

Tidigt på morgonen kör vi mot Abydos, en helig stad som var betydelsefull för kulten av Osiris. Osiris var bl.a. dödsrikets härskare och återuppståndelsens gud. Vi gör även ett besök vid Seti I:s färggranna tempel med sina vackra reliefer. Vi äter lunch ombord medan kryssaren i sakta mak navigerar mot Luxor. Middag och övernattning ombord i Luxor. (Helpension)

Dag 7. Luxor (Konungarnas dal, Drottningarnas dal)- Kairo - Skandinavien

Vi lämnar kaj tidigt på morgonen för dagens upptäcktsfärd som börjar med den berömda Konungarnas dal med de vackra faraoniska klippgravarna. I denna sandstensdal finner vi en mängd gravtempel och vi besöker Ramoses grav med levande färger och vackert konserverade hieroglyfiska texter, en syn man länge kommer att minnas. Vi besöker också Drottningarnas dal, den hemliga gravplatsen för konungarnas fruar. Vi tar oss vidare till det välbevarade Ramses III:s tempel i Medinet Habu, ett av de mest fulländade templen från Egyptens tjugonde dynasti. Ca kl. 11:30 är det dags att ta farväl av Nilångaren SS Sudan följt av transfer till flygplatsen i Luxor för inrikesflyg till Kairo och vidare flyg till Skandinavien. (Frukost och måltid på flyget ingår)

 

Resan kan med fördel förlängas med extra dagar vid Röda Havet och/eller i Kairo & Alexandria.
 
Notera:
Av säkerhetsskäl tillåts inte barn under 7 år ombord på SS Sudan

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Utflykt till Abu Simbel

Med flyg eller buss. Skall förbokas.

Visum till Egypten

Kostar 390:- SEK, då ingår självklart assistans på flygplatsen.

  • The Steam Ship Sudan

The Steam Ship Sudan

Nilångaren SS Sudan byggdes i slutet av 1800-talet och bär på en lång och spännande historia. Efter att båten återupptäcktes 2008 blev den totalrestaurerad och moderniserad enligt dagens standard och återskapar nu sekelskiftets legendariska resor på Nilen. Ombord finns minnena av Kung Fouad som fick den nybyggda båten som i gåva år 1885, här finns minnena av la Belle Epoque och dess resenärer och här finns Agatha Christie’s Hercule Poirot i “Döden på Nilen” som delvis spelades in på just SS Sudan när den filmatiserades.

Vi erbjuder färdiga reseprogram med lyxkryssning på Nilångaren SS Sudan där vi besöker spännande historiska platser längs Nilens stränder.

 

Faciliteter & bekvämligheter

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert