Bild
Kryssning på Nassersjön

Kryssning på Nassersjön

Wadi el Seboua-templet

Wadi el Seboua-templet

Kasr Ibrim i Nassersjön

Kasr Ibrim i Nassersjön

Sfinxen och Pyramiderna i Kairo

Sfinxen och Pyramiderna i Kairo

Luxor

Luxor

Nilenkryssning i Egypten

Nilenkryssning i Egypten

Aswan

Aswan

Nilenkryssning med Orientenresor

Nilenkryssning med Orientenresor

Kairo med kryssning på Nilen och Nassersjön

Resa till Kairo med kryssning på Nilen och Nassersjön i södra Egypten där vi besöker imponerande tempel, gravar och monument längs med Nilen och avslutar resan med att ta oss längs Nassersjön från Abu Simbel till Aswan på ytterligare en kryssning. En unik upplevelse där vi njuter av att sakta kryssa fram i historiens fotspår.

Pris från: 21 900 SEK

Avresa: Varje lördag

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien - Kairo
 • Dag 2. Kairo (Pyramiderna och Sfinxen i Giza, Egyptiska Museet)
 • Dag 3. Kairo - Nilenkryssning - Luxor (Konungarnas dal, Drottningarnas dal, Hatchepsuttemplet, Memnonstoderna)
 • Dag 4. Luxor (Karnaktemplet, Luxortemplet) - Esna - Edfu
 • Dag 5. Edfu (Horustemplet) - Kom Ombo (krokodilguden Sobek och guden Haroeris tempel) - Aswan
 • Dag 6. Aswan (Den ofullbordade obelisken i Aswan - Höga dammen - Philaetemplet - Segeltur med felucca)
 • Dag 7. Aswan – Abu Simbel (Templen i Abu Simbel)
 • Dag 8. Abu Simbel – Kasr Ibrim – Amada (Amada-templet, Derr-templet, Pennuts grav) - Wadi El Seboula
 • Dag 9. Wadi El Seboua (Wadi El Seboua-templen) – Aswan
 • Dag 10. Aswan (Kalabsha-templet) - Kairo
 • Dag 11. Kairo - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Kairo

Flyg från Skandinavien till Egypten. Ankomst till Kairo på eftermiddagen och där möts vi i ankomstterminalen av vår representant som tar oss till vårt hotell där vi checkar in för en enkel övernattning. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Kairo (Pyramiderna och Sfinxen i Giza, Egyptiska Museet)

Vi äter frukost på hotellet och beger oss sedan till Gizaplatån för att besöka de imponerande pyramiderna och sfinxen, därefter besöker vi Egyptiska museet och ser dess fantastiska samlingar av gravskatter från bland annat Tutankhamons grav i Konungarnas dal. Mot en extra kostnad kan vi se museets fascinerande mumiesamling. Vi har kvällen att spendera på egen hand och övernattar sedan på hotell i Kairo. (Frukost och lunch ingår)

Dag 3. Kairo - Nilenkryssning - Luxor (Konungarnas dal, Drottningarnas dal, Hatchepsuttemplet, Memnonstoderna)

På morgonen får vi transfer till flygplatsen för inrikesflyg till Luxor i södra Egypten. Här checkar vi in på kryssningsfartyget som under de nästkommande dagarna skall ta oss längs Nilen. Den första dagen utforskar vi den västra stranden vid Luxor och besöker de berömda Konungarnas dal och Drottningarnas dal med de faraoniska klippgravarna. Vi besöker därefter Hatchepsuttemplet och de kolossala Memnonstoderna som imponerar med sin storlek. Övernattning i Luxor. (Helpension)

Dag 4. Luxor (Karnaktemplet, Luxortemplet) - Esna - Edfu

På förmiddagen utforskar vi den västra stranden vid Luxor och besöker de berömda Konungarnas dal och Drottningarnas dal med de faraoniska klippgravarna. Vi besöker därefter Hatchepsuttemplet och de kolossala Memnonstoderna som imponerar med sin storlek. Vi fortsätter vår färd och njuter av eftermiddagen ombord med en förtrollande utsikt och kommer så småningom fram till slussarna i Esna där vi slussar. När vi når Edfu lägger vi till för natten. (Helpension)

Dag 5. Edfu (Horustemplet) - Kom Ombo (krokodilguden Sobek och guden Haroeris tempel) - Aswan

Det första besöket denna dag görs vid templet i Edfu. Detta tempel är byggt mellan 237 f.Kr. och 57 f.Kr. och tillägnat guden Horus, en av de viktigaste gudarna i den antika egyptiska religionen. Vi gör sedan ett strandhugg vid Kom Ombo som är ett tempel tillägnat krokodilguden Sobek och guden Haroeris. På kvällen ankommer vi till Aswan där vi lägger till för natten. (Helpension)

Dag 6. Aswan (Den ofullbordade obelisken i Aswan - Höga dammen - Philaetemplet - Segeltur med felucca)

I Aswan får vi se Drottning Hatchepsuts ofärdiga obelisk och den fascinerande fördämningen av Nilen. Uppströms bildar fördämningen stora Nassersjön, som sträcker sig flera hundra kilometer söderut ned över gränsen till Sudan, och nedströms reglerar fördämningen vattenflödet till Nildeltat med dess rika odlingsområden. På en ö i Nilen strax söder om Aswan besöker vi det vackra Philaetemplet. Vi gör en tur med traditionell feluccabåt varifrån vi kan se Agha Khan mausoléet. (Helpension)

Dag 7. Aswan – Abu Simbel (Templen i Abu Simbel)

Efter frukost kör vi med bil till Abu Simbel, en resa på ca 3 timmar (kan göras med flyg för en tilläggskostnad). Här checkar vi in på vårt nästa kryssningsfartyg som ska ta oss över Nassersjön tillbaka till Aswan. Vi äter lunch ombord innan det är dags att besöka imponerande de fantastiska templen i Abu Simbel. På kvällen kan vi mot en extra kostnad se på ljud och ljusshowen vid templet varpå vi äter middag på båten och övernattar vid kajen. (Helpension)

Dag 8. Abu Simbel – Kasr Ibrim – Amada (Amada-templet, Derr-templet, Pennuts grav) - Wadi El Seboula

På morgonen kryssar vi till Kasr Ibrim, en arkeologisk utgrävningsplats som överlevt översvämningen av Nassersjön och nu blivit en ö. Vi gör här ett fotostopp med båten då platsen endast är öppen för arkeologer. Härifrån åker vi vidare mot Amada där vi besöker det äldsta templet i Nubien, Amada-templet. Templet byggdes av kung Thutmosis III och Amenhotep II och har flera historiskt viktiga ingraveringar och avbildningar. Vi hittar här också Derr-templet som byggdes av Ramses II och Pennuts grav. Pennut rådde över provinsen Aniba och var högt uppsatt under Ramses IV’s tid. Efter besöken åker vi vidare till Wadi El Seboua där vi ombord på båten bjuds på en nubisk show och cocktailparty. Vi äter senare middag och övernattar på båten. (Helpension)

Dag 9. Wadi El Seboua (Wadi El Seboua-templen) – Aswan

Idag ska vi besöka templen i Wadi El Seboua, också känt som lejonens dal. Det första och äldsta templet byggdes ursprungligen av Amenhotep III och restaurerades senare av Ramses II. Templet tros vara tillägnat en nubisk motsvarighet till den egyptiska guden Horus. Den andra templet, som är det största, byggdes av Ramses II och är trots sin ålder och våldsamma historia relativt intakt med sina många dekorationer, pelare och gondoler. Lunch och middag äter vi på båten, och övernattar sedan vid hamn i Aswan. (Helpension)

Dag 10. Aswan (Kalabsha-templet) - Kairo

På morgonen besöker vi Kalabsha-templet som är ett mindre känt nubiskt tempel. Templet låg ursprungligen vid Nilens västbank och byggdes under den tidiga romerska eran för att hedra Mandulis, en nubisk solgud. Templet flyttades under två års tid till strax söder om Höga dammen i Aswan för att räddas från Nassersjöns stigande vattennivå. Trots att templet aldrig blev helt klart så anses det som ett av de bästa exemplen på Nubisk arkitektur i Egypten. Vi checkar sedan ut från kryssningsfartyget och får transfer till Aswans flygplats för inrikesflyg till Kairo. Här möts vi upp och får transfer till vårt hotell för en enkel övernattning. (Frukost ingår)

Dag 11. Kairo - Skandinavien

Transfer till flygplatsen för vidare resa hem till Skandinavien. (Frukost samt måltid på flyget ingår)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Enkelhytt

Kan bokas mot tillägg.

Uppgradering av kryssningsfartyg

Kryssningsfartyget som är angivet i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål mot tillägg. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Uppgradering av boende

Hotellen angivna i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Visum till Egypten

Kostar 390:- SEK, då ingår självklart assistans på flygplatsen.

Övre däck garanti

Önskas hytt på övre däck, kan detta garanteras genom att välja till övre däck garanti till en kostnad av 50:- SEK per person per natt.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert