Bild
Kryssning på Nassersjön med Orientenresor

Kryssning på Nassersjön med Orientenresor

Templet i Wadi el Seboua

Templet i Wadi el Seboua

Bild
Kryssning på Nassersjön

Kryssning på Nassersjön

Derr-templet

Derr-templet

Marknad i Kairo

Marknad i Kairo

Sfinxen och pyramiderna i Kairo

Sfinxen och pyramiderna i Kairo

Abu Simbel

Abu Simbel

Kryssning på Nassersjön med Kairo

Gör en kryssning på Nassersjön i Nubien och besök pyramiderna i miljonstaden Kairo. Vi tar oss från staden Aswan ner till Abu Simbel på vårt lyxiga kryssningsfartyg och besöker flera imponerande tempel längs vägen. Vi lämnar sedan Nassersjön och tar oss till Kairo, staden som aldrig sover. Här besöker vi förutom pyramiderna färgstarka bazaarer, historiska kyrkor, och ser Tutankhamons gravskatter på det egyptiska museet. 

Pris från: 19 400 SEK

Avresa: Varje söndag

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien - Kairo
  • Dag 2. Kairo – Aswan
  • Dag 3. Aswan (Kalabsha-templet) – Wadi El Seboua
  • Dag 4. Wadi El Seboua (Wadi El Seboua-templen) – Amada (Amada-templet, Derr-templet, Pennuts grav)
  • Dag 5. Amada – Kasr Ibrim – Abu Simbel (templen i Abu Simbel)
  • Dag 6. Abu Simbel – Kairo (Kairos äldsta stadsdelar, Citadellet och Alabastermoskén, bazaarerna i Khan El Khalili)
  • Dag 7. Kairo (Pyramiderna och Sfinxen i Giza, Egyptiska Museet)
  • Dag 8. Kairo - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Kairo

Flyg från Skandinavien till Egypten. Ankomst till Kairo på eftermiddagen och där möts vi i ankomstterminalen av vår representant som tar oss till vårt hotell där vi checkar in för en enkel övernattning. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Kairo – Aswan

På morgonen får vi transfer till flygplatsen för inrikesflyg till Aswan i södra Egypten. Vi möts upp på flygplatsen och körs till kryssningsfartyget för att checka in på den båt som ska ta oss längs Nassersjön. Vi har tid att vila upp oss och bjuds på lunch och eftermiddagsté ombord. På kvällen äter vi middag och övernattar vid hamn i Aswan. (Helpension)

Dag 3. Aswan (Kalabsha-templet) – Wadi El Seboua

På morgonen besöker vi Kalabsha-templet som är ett mindre känt nubiskt tempel. Templet låg ursprungligen vid Nilens västbank och byggdes under den tidiga romerska eran för att hedra Mandulis, en nubisk solgud. Templet flyttades under två års tid till strax söder om Höga dammen i Aswan för att räddas från Nassersjöns stigande vattennivå. Trots att templet aldrig blev helt klart så anses det som ett av de bästa exemplen på Nubisk arkitektur i Egypten. Vi äter lunch ombord och åker vidare mot Wadi El Seboua. På kvällen bjuds det middag och cocktailparty med en kortare presentation innan vi lägger till för övernattning. (Helpension)

Dag 4. Wadi El Seboua (Wadi El Seboua-templen) – Amada (Amada-templet, Derr-templet, Pennuts grav)

Idag ska vi besöka templen i Wadi El Seboua, också känt som lejonens dal. Det första och äldsta templet byggdes ursprungligen av Amenhotep III och restaurerades senare av Ramses II. Templet tros vara tillägnat en nubisk motsvarighet till den egyptiska guden Horus. Den andra templet, som är det största, byggdes av Ramses II och är trots sin ålder och våldsamma historia relativt intakt med sina många dekorationer, pelare och gondoler. Vi tar oss sedan till Amada där vi besöker det äldsta templet i Nubien, Amada-templet. Templet byggdes av kung Thutmosis III och Amenhotep II och har flera historiskt viktiga ingraveringar och avmålningar. Vi hittar här också Derr-templet som byggdes av Ramses II och Pennuts grav. Pennut rådde över provinsen Aniba och var högt uppsatt under Ramses IV’s tid. Efter besöken bjuds vi på en nubisk show ombord. (Helpension)

Dag 5. Amada – Kasr Ibrim – Abu Simbel (templen i Abu Simbel)

På morgonen kryssar vi till Kasr Ibrim, en arkeologisk utgrävningsplats som överlevt översvämningen av Nassersjön och nu blivit en ö. Vi gör här ett fotostopp med båten då platsen endast är öppen för arkeologer. Nästa fotostopp blir Abu Simbel där vi får tid att fotografera från båten när vi passerar den storslagna ingången med dess enorma statyer. Det är sedan dags att under dagen utforska de imponerande templen i Abu Simbel på nära håll och lära oss mer om södra Egyptens allra mest kända plats. På kvällen kan vi mot en extra kostnad se på ljud och ljusshowen vid templet varpå vi äter middag på båten och övernattar i hamn. (Helpension)

Dag 6. Abu Simbel – Kairo (Kairos äldsta stadsdelar, Citadellet och Alabastermoskén, bazaarerna i Khan El Khalili)

Vi checkar ut från kryssningsfartyget och åker till Abu Simbels flygplats för inrikesflyg till Kairo. Där möts vi upp och beger oss till Kairos äldsta stadsdelar där vi bland annat besöker den Hängande kyrkan, Ben Ezrasynagogan och den romerska fästningen. Vi besöker sedan Citadellet och Alabastermoskén där man har utsikt över stora delar av Kairo. Kvällen ägnas åt de färgstarka bazaarerna i Khan El Khalili. Övernattning på hotell i Kairo.  (Frukost och lunch ingår)

Dag 7. Kairo (Pyramiderna och Sfinxen i Giza, Egyptiska Museet)

Vi äter frukost på hotellet och beger oss sedan till Gizaplatån för att besöka de imponerande pyramiderna och sfinxen, därefter besöker vi Egyptiska museet och ser dess fantastiska samlingar av gravskatter från bland annat Tutankhamons grav i Konungarnas dal. Mot en extra kostnad kan vi se museets fascinerande mumiesamling. Vi har kvällen att spendera på egen hand och övernattar sedan på hotell i Kairo. (Frukost och lunch ingår)

Dag 8. Kairo - Skandinavien

Transfer till flygplatsen för vidare resa hem till Skandinavien. (Frukost samt måltid på flyget ingår)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Enkelhytt

Kan bokas mot tillägg.

Övre däck garanti

Önskas hytt på övre däck, kan detta garanteras genom att välja till övre däck garanti till en kostnad av 50:- SEK per person per natt.

Uppgradering av kryssningsfartyg

Kryssningsfartyget som är angivet i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål mot tillägg. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Visum till Egypten

Kostar 390:- SEK, då ingår självklart assistans på flygplatsen.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert