Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kryssning på Nilen med Kairo och Alexandria

Sköna dagar i faraonernas spår längs den vackra Nilen på ett kryssningsfartyg med allt du kan önska. Dessutom upplevelser av storstadspuls, pyramider och färgstarka bazaarer.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad vid Röda Havet.

Pris från: 14 900 SEK

Avresa: Varje lördag

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien - Kairo
 • Dag 2. Kairo - Alexandria heldag (Al Montaza palatset - Det Berömda Biblioteket - Katakomberna) - Kairo
 • Dag 3. Kairo - Nilenkryssning - Luxor (Karnaktemplet - Luxortemplet)
 • Dag 4. Nilenkryssning - Luxor (Konungarnas dal - Drottningarnas dal - Hatchepsuttemplet - Memnonstoderna) - Esna - Edfu
 • Dag 5. Edfu (Horustemplet) - Kom Ombo (krokodilguden Sobek och guden Haroeris tempel) - Aswan
 • Dag 6. Aswan (Den ofullbordade obelisken i Aswan - Höga dammen - Philaetemplet - Segeltur med felucca)
 • Dag 7. Aswan - Kairo heldag (Stora Pyramiderna och Sfinxen - Egyptiska museet - Citadellet och Alabastermoskén - Bazaarerna i Khan El Khalili)
 • Dag 8. Kairos äldsta stadsdelar (Hängande kyrkan - Ben Ezrasynagogan - Den Romerska fästningen) - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Kairo

Flyg från Skandinavien till Egypten. Ankomst till Kairo på där vi möts i ankomstterminalen av vår representant som tar oss till vårt hotell där vi checkar in för övernattning. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Kairo - Alexandria heldag (Al Montaza palatset - Det Berömda Biblioteket - Katakomberna) - Kairo

Vi äter tidig frukost på hotellet och kör sedan med buss mot det vackra Alexandria vid Medelhavet. Under dagen besöker vi Al Montaza palatset, det berömda biblioteket och katakomberna 35 meter under marken vilken är den största kända romerska begravningsplatsen i Egypten och har en blandning av grekisk-romersk och faraonisk stil. Vi upplever solnedgången vid havet och innan vi kör med buss eller bil tillbaka till Kairo. (Frukost och lunch ingår)

Dag 3. Kairo - Nilenkryssning - Luxor (Karnaktemplet - Luxortemplet)

På morgonen får vi transfer till flygplatsen för inrikesflyg till Luxor i södra Egypten. Här checkar vi in på kryssningsfartyget som under de nästkommande dagarna skall ta oss ned till Aswan. Den första dagen på kryssningen besöker vi den östra stranden och Karnaktemplet som är världens genom tiderna största plats för gudsdyrkan. Templet är byggt över lång tid av flera olika faraoner. Vi besöker också Luxortemplet som är byggt av bl.a. Ramses II och tillägnat guden Amon-Ra. Övernattning i Luxor. (Helpension)

Dag 4. Nilenkryssning - Luxor (Konungarnas dal - Drottningarnas dal - Hatchepsuttemplet - Memnonstoderna) - Esna - Edfu

På förmiddagen utforskar vi den västra stranden vid Luxor och besöker de berömda Konungarnas dal och Drottningarnas dal med de faraoniska klippgravarna. Vi besöker därefter Hatchepsuttemplet och de kolossala Memnonstoderna som imponerar med sin storlek. Vi fortsätter vår färd och njuter av eftermiddagen ombord med en förtrollande utsikt och kommer så småningom fram till slussarna i Esna där vi slussar. När vi når Edfu lägger vi till för natten. (Helpension)

Dag 5. Edfu (Horustemplet) - Kom Ombo (krokodilguden Sobek och guden Haroeris tempel) - Aswan

Det första besöket denna dag görs vid templet i Edfu. Detta tempel är byggt mellan 237 f.Kr. och 57 f.Kr. och tillägnat guden Horus, en av de viktigaste gudarna i den antika egyptiska religionen. Vi gör sedan ett strandhugg vid Kom Ombo som är ett tempel tillägnat krokodilguden Sobek och guden Haroeris. På kvällen ankommer vi till Aswan där vi lägger till för natten. (Helpension)

Dag 6. Aswan (Den ofullbordade obelisken i Aswan - Höga dammen - Philaetemplet - Segeltur med felucca)

I Aswan får vi se Drottning Hatchepsuts ofärdiga obelisk och den fascinerande fördämningen av Nilen. Uppströms bildar fördämningen stora Nassersjön, som sträcker sig flera hundra kilometer söderut ned över gränsen till Sudan, och nedströms reglerar fördämningen vattenflödet till Nildeltat med dess rika odlingsområden. På en ö i Nilen strax söder om Aswan besöker vi det vackra Philaetemplet. Vi gör en tur med traditionell feluccabåt varifrån vi kan se Agha Khan mausoléet. (Helpension)

Dag 7. Aswan - Kairo heldag (Stora Pyramiderna och Sfinxen - Egyptiska museet - Citadellet och Alabastermoskén - Bazaarerna i Khan El Khalili)

På morgonen flyger vi till Kairo och beger oss ut i 20-miljonersstaden. Vi börjar med att se de imponerande stora pyramiderna och sfinxen i Giza, därefter besöker vi Egyptiska museet och ser dess fantastiska samlingar av gravskatter från bland annat Tutankhamons grav i Konungarnas dal. Mot en extra kostnad kan vi se museets fascinerande mumiesamling. Vid solnedgång besöker vi Citadellet och Alabastermoskén där man har utsikt över stora delar av Kairo. Kvällen ägnas åt de färgstarka bazaarerna i Khan El Khalili. Övernattning på hotell i Kairo. (Frukost och lunch ingår)

Dag 8. Kairos äldsta stadsdelar (Hängande kyrkan - Ben Ezrasynagogan - Den Romerska fästningen) - Skandinavien

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till Kairos äldsta stadsdelar där vi bland annat besöker den Hängande kyrkan, Ben Ezrasynagogan och den romerska fästningen för att sedan köra till flygplatsen och flyga hem till Skandinavien. (Frukost och måltid på flyget ingår)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Enkelhytt

Kan bokas mot tillägg.

Utflykt till Abu Simbel

Med flyg eller buss. Skall förbokas.

Visum till Egypten

Kostar 390:- SEK, då ingår självklart assistans på flygplatsen.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Uppgradering av kryssningsfartyg

Kryssningsfartyget som är angivet i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål mot tillägg. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Uppgradering av boende

Hotellen angivna i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Övre däck garanti

Önskas hytt på övre däck, kan detta garanteras genom att välja till övre däck garanti till en kostnad av 50:- SEK per person per natt.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Champollion I

Champollion I är ett 5-stjärnigt kryssningsfartyg som har allt man kan önska sig. På dagarna njuter vi av utsikten, svalkar oss i poolen på soldäck och gör strandhugg för att uppleva Egyptens rika historia. På kvällarna lägger vi till för övernattning.

Du kan resa på Nilen med Champillion I och uppleva den egyptiska historien med kunniga guider och helpension, läs gärna vårt reseprogram med många spännande besök.

» Läs mer

Teknisk information:

 • Hytter: 22 dubbel + 21 twin + 2 suiter + 5 junior suiter

 • Längd: 72,00 m, bredd: 14,00 m.
 • 3 Caterpillar generatorer på vardera 350 KVA.
 • 3 Caterpillar båtmotorer på vardera 412 HP.
 • 4 däck inklusive soldäck.
 • Luftkonditionering 220 V.
 • Komplett vattenreningssystem.
 • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak. 

Da Vinci

På Da Vinci finns det gott om utrymme, fartyget har ett mycket rymligt soldäck med en trevlig bar och en generös swimmingpool som är idealisk för avkoppling när man sakta glider fram på Nilen. Efter en lång dags spännande utflykter är det verkligen skönt att bara sitta och njuta utsikten från soldäck.

Vi har ett stort utbud av Egypten resor med kryssning på Nilen. Våra Nilenkryssningar kan även kombineras med extra dagar sol och bad vid Röda Havet.

» Läs mer

Teknisk information:

 • Hytter: 63 dubbel + 2 enkel + 4 suiter
 • Längd: 72,00 m, bredd: 13,60 m
 • 3 Caterpillar generatorer på vardera 480 KVA
 • 3 Caterpillar båtmotorer på vardera 470 HP
 • 5 däck inklusive soldäck
 • Luftkonditionering 220 V
 • Komplett vattenreningssystem
 • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak  
 • Classified by the ABS (American Bureau of Shipping)

Fleurette

Det 4-stjärniga kryssningsfartyget Fleurette har det mesta man kan önska sig när man sakta glider fram på Nilen genom den egytiska historiens fantastiska lämningar. De mäktiga byggnadsverk som ligger längs floden ger dig möjlighet att i fantasin resa tillbaka i tiden till de mäktiga faraonerna och det stolta egyptiska folket.

Hos oss kan du boka en kryssning på Nilen med helpension och kunniga guider. På resan besöker vi även Kairo och Alexandria och resan kan förlängas med sol och bad vid Röda Havet.

» Läs mer

Teknisk information:

 • Hytter: 46 dubbel + 2 suiter 
 • Längd: 64,00 m, bredd: 11,80 m
 • 2 M.A.N. båtmotorer på vardera 390 HP med 2 Z drive (hydrolic system)
 • 3 Volvo generatorer på vardera  270 KVA
 • 5 däck inklusive soldäck
 • Luftkonditionering 220 V 
 • Komplett vattenreningssystem
 • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak  

Sheraton Dreamland Hotel and Conference Center Cairo

Hotellet ligger i den lugna stadsdelen 6th October strax utanför Kairo med nära och enkel tillgång till Pyramiderna i Giza och Kairos flygplats. Hotellet har lyxiga faciliteter och flera internationella restauranger. Passar dig som vill slappna av på kvällarna och uppleva Kairos sevärdheter på dagarna. 

När man bokar en resa till Egypten är det alltid möjligt att förlänga resan om man vill ha extra tid att utforska till exempel Kairo på egen hand.

Le Méridien Pyramids Hotel Giza

Le Méridien Pyramids Hotel & Spa är ett av lyxhotellen som ligger närmast Pyramiderna och Sfinxen i Giza. Hotellet har en spektakulär pool med utsikt över de mäktiga pyramiderna, hälso- och fitnesscenter samt ett flertal restauranger med inspiration från Medelhavet, Mexico och det internationella köket. Hotellet har fantastiska rum med utsikt över pyramiderna.

Le Méridien Pyramids Hotel i Kairo är ett av de 5-stjärniga hotell vi använder oss av på våra Egypten resor.

Tarot

Tarot är ett trevligt kryssningsfartyg som har det mesta man kan önska sig. På dagarna njuter vi av utsikten, svalkar oss i poolen på soldäck och gör strandhugg för att uppleva Egyptens rika historia. På kvällarna lägger vi till för övernattning.

Våra Egypten resor är noggrant utformade utifrån från långa erfarenhet och kunskap om landet. Följ med på en av våra paketresor eller låt oss skräddarsy din drömresa.

» Läs mer

Teknisk information:

 • Hytter: 62 dubbel + 4 suiter.

 • Längd: 72,00 m, bredd: 12,80 m.
 • 3 Caterpillar generatorer på vardera 480 KVA.
 • 3 Caterpillar båtmotorer på vardera 470 HP.
 • 5 däck inklusive soldäck.
 • Luftkonditionering 220 V.
 • Komplett vattenreningssystem.
 • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak.  
 • Classified by the ABS (American Bureau of Shipping)

Star Of Luxor

Ombord på det 5-stjärniga kryssningsfartyget Star Of Luxor har man det mesta man kan önska sig. Från soldäck har man en betagande utsikt över Nilen, stränderna och det dagliga livet längs denna mäktiga flod.

Din resa till Egypten med kryssning på Nilen kan kombineras med Kairo och Alexandria och även med extra dagar vid Röda Havet.

» Läs mer

Teknisk information:

 • Hytter: 52 dubbel + 2 suiter.

 • Längd: 72,00 m, bredd: 13,60 m.
 • 3 Caterpillar generatorer på vardera 480 KVA.
 • 3 Caterpillar båtmotorer på vardera 470 HP.
 • 5 däck inklusive soldäck.
 • Luftkonditionering 220 V.
 • Komplett vattenreningssystem.
 • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak. 
 • Classified by the ABS (American Bureau of Shipping)

Nile Azur

Nile Azur är ett 5-stjärnigt kryssningsfartyg som har det mesta man kan önska sig. Att kryssa på Nilen är ett fantastisk upplevelse, på dagarna njuter vi av utsikten, svalkar oss i poolen på soldäck och gör strandhugg för att uppleva Egyptens rika historia och på kvällarna lägger vi till för natten.

En hel veckas resa på Nilen i Egypten med professionella guider ger dig en unik insikt i detta lands spännande historia.

» Läs mer

Teknisk information:

 • Hytter: 55 dubbel + 2 enkel + 5 suiter 
 • Längd 72,60 m, bredd 13,60 m
 • 3 Caterpillar generatorer på vardera 480 KVA
 • 3 Caterpillar båtmotorer på vardera 470 HP
 • 5 däck inklusive soldäck
 • Luftkonditionering 220 V
 • Komplett vattenreningssystem
 • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak  
 • Classified by the ABS (American Bureau of Shipping)

Nile Angel

Ombord på det 5-stjärniga kryssningsfartyget Nile Angel finns det mesta man kan önska sig. Efter dagens spännande utflykter kan man njuta av ett svalkande dopp i den rymliga poolen på soldäck eller varför inte sitta bekvämt i bare och bara njuta utsikten över den vackra Nilen och dess stränder.

Kryssa på Nilen med Nile Angel och upplev Kairo och Alexandria.

» Läs mer

Teknisk information:

 • Hytter: 11 dubbel + 31 twin + 4 suiter

 • Längd 63,00 m, bredd 13,50 m.
 • 3 Caterpillar generatorer på vardera 307 KVA.
 • 3 Caterpillar båtmotorer på vardera 470 HP.
 • 5 däck inklusive soldäck.
 • Luftkonditionering 220 V.
 • Komplett vattenreningssystem.
 • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak.  

Miss Egypt

Miss Egypt är ett klasiskt kryssningsfartyg som vekligen lever upp till sin 5 stjärnor. Med vacker gedigen inredning, stora utrymmen och faciliteter i toppklass är det bara att luta sig tillbaka och njuta resan på den mäktiga Nilen. Fartygets kök erbjuder alltid ett stort urval av rätter som serveras i trevliga omgivningar, dessutom finns flera caféer och barer. Detta fartyg är ett mycket bra val för familjer då det finns ett stort urtval connected rooms.

Vår Nilenkryssning med Miss Egypt är vår mest populära resa, välj mellan flera reseprogram som även kan kombineras med extra dagar sol och bad vid Röda Havet.

» Läs mer

Teknisk information:

 • Hytter: 66 junior suiter (varav 20 är connected) + 2 royal suiter
 • Längd: 72,00 m, bredd: 14,50 m
 • 3 M.A.N.generatorer på vardera 240 KW
 • 3 3 M.A.N.båtmotorer på vardera 420 HP
 • 5 däck inklusive soldäck
 • Luftkonditionering 220 V
 • Komplett vattenreningssystem
 • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak
 • Sprinkler system

Royal Princess

Royal Princess är ett extra lyxigt 5-stjärnigt kryssningsfartyg som har allt man kan önska sig. Med vacker gedigen inredning, stora utrymmen och faciliteter i toppklass är det bara att luta sig tillbaka och njuta resan på den mäktiga Nilen. Detta fartyg är ett ypperligt val för familjer då det finns ett stort urtval connected rooms. Fartygets kök erbjuder alltid ett stort urval av rätter som serveras i trevliga omgivningar, dessutom finns flera caféer och barer.

Nilen kryssning med Royal Princess är en riktig lyxresa med kunniga guider och du lär dig en massa om Egyptens spännande historia.

» Läs mer

Teknisk information:

 • Hytter: 60 junior suites (varav 26 är connected) + 2 royal suites 
 • Längd 72,00 m, bredd 14,00 m
 • 3 CAT generatorer på vardera 280 KW
 • 3 CAT båtmotorer på vardera 480 HP
 • 5 däck inklusive soldäck
 • Luftkonditionering 220 V
 • Komplett vattenreningssystem
 • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak

Fairmont Nile City Hotel Cairo

Nile Citys skyskrapor med sina gyllene kupoler är ett av Kairos absoluta landmärken. Här mitt i den myllrande 20-miljonerstaden ligger Fairmont Nile City med en makalös utsikt över staden och Nilen. Med direkt tillgång till cornichen är det promenadavstånd till flera av centrala Kairos spännande platser som Egyptiska museet och Tahrirtorget. Fairmont Nile City är ett riktigt lyxhotell med ypperlig service och toppmoderna faciliteter. Vacker design och ett varmt mottagande ger hotellet en fantastisk atmosfär och det är bara att njuta!

Faciliteter & bekvämligheter

 • Pool, Soldäck, Jacuzzi
 • Restaurang & Loungebar
 • Internationellt kök
 • Egyptiska specialiteter
 • Souvenirbutik
 • Tvättservice
 • Auto - släckningssystem
 • I varje hytt:
 • Badrum
 • In-house musik
 • Mini-bar
 • Telefon och tv
 • Luftkonditionering
 • Pool, Soldäck, Jacuzzi
 • Restaurang & Loungebar
 • Internationellt kök
 • Egyptiska specialiteter
 • Souvenirbutik
 • Tvättservice
 • Biljard
 • I varje hytt:
 • Badrum
 • Mini-bar
 • In-house musik
 • Telefon och tv
 • Luftkonditionering
 • Pool, Soldäck, Jacuzzi
 • Restaurang & Loungebar
 • Internationellt kök
 • Egyptiska specialiteter
 • Souvenirbutik
 • Tvättservice
 • Auto - släckningssystem
 • I varje hytt:
 • Badrum
 • In-house musik
 • Mini-bar
 • Telefon och tv
 • Luftkonditionering
 • Handikappanpassning
 • Barnpassning
 • Pool
 • Gym
 • Room service
 • Tvättservice/Kemtvätt
 • Tivoli i anslutning till hotellet
 • Handikappanpassning
 • Pool med bar
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Gym
 • Barnpassning
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Businesscenter
 • Tvättservice/Kemtvätt
 • Pool, Soldäck, Jacuzzi
 • Restaurang & Loungebar
 • Internationellt kök
 • Egyptiska specialiteter
 • Souvenirbutik
 • Tvättservice
 • I varje hytt:
 • Badrum
 • In-house musik
 • Mini-bar
 • Telefon och tv
 • Luftkonditionering
 • Pool, Soldäck, Jacuzzi
 • Restaurang & Loungebar
 • Internationellt kök
 • Egyptiska specialiteter
 • Souvenirbutik
 • Tvättservice
 • I varje hytt:
 • Badrum
 • In-house musik
 • Mini-bar
 • Telefon och tv
 • Luftkonditionering
 • Pool, Soldäck, Jacuzzi
 • Restaurang & Loungebar
 • Internationellt kök
 • Egyptiska specialiteter
 • Souvenirbutik
 • Tvättservice
 • Auto - släckningssystem
 • Bibliotek
 • I varje hytt:
 • Badrum
 • In-house musik
 • Mini-bar
 • Telefon och tv
 • Luftkonditionering
 • Pool & Soldäck
 • Restaurang & Loungebar
 • Internationellt kök
 • Egyptiska specialiteter
 • Souvenirbutik
 • Tvättservice
 • Auto - släckningssystem
 • Bibliotek
 • I varje hytt:
 • Badrum
 • In-house musik
 • Mini-bar
 • Telefon och tv
 • Luftkonditionering
 • Pool, Soldäck, Jacuzzi
 • Restaurang & Loungebar
 • Internationellt kök
 • Souvenirbutik
 • Bar på soldeck
 • Auto - släckningssystem
 • I varje hytt:
 • Badrum
 • In-house musik
 • Mini-bar
 • Telefon och tv
 • Luftkonditionering
 • Pool, Soldäck, Jacuzzi
 • Restaurang & Loungebar
 • Internationellt kök
 • Souvenirbutik
 • Bar på soldeck
 • Auto - släckningssystem
 • I varje hytt:
 • Badrum
 • In-house musik
 • Mini-bar
 • Telefon och tv
 • Luftkonditionering
 • Handikappanpassning
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Room service
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Trådlöst internet
 • Nattklubb
 • Bio
 • Grillplats

Filmer

Begär offert