Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resa till Egypten med Nilen och Sahara

Vår mest fullspäckade resa till Egypten, ett land som förtrollar och berör. Upplev dofter och smaker bortom de vanliga turiststråken, njut av magiska platser och en atmosfär du aldrig glömmer.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad vid Röda Havet.

Pris från: 26 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien - Kairo - Luxor
 • Dag 2. Luxor (Konungarnas dal - Drottningarnas dal - Hatchepsuttemplet - Memnonstoderna - Karnaktemplet - Luxortemplet) - Edfu
 • Dag 3. Edfu (Horustemplet) - Kom Ombo (krokodilguden Sobek och guden Haroeris tempel) - Aswan
 • Dag 4. Aswan (Drottning Hatchepsuts ofärdiga obelisk - Höga dammen - Philaetemplet - Segeltur med felucca)
 • Dag 5. Aswan heldag - Kharga oasen
 • Dag 6. Kharga - Hibistemplet - Bagawat - El Mozawaka - El Qasr - Dakhla
 • Dag 7. Dakhla heldag (Balat och Bashandi - Asmant Kharab)
 • Dag 8. Dakhla - Farafra - White desert
 • Dag 9. White desert - Black mountain och Chrystal mountain - Bahariya
 • Dag 10. Bahariya - Guldklädda mumier - Qasr Selim - Salta sjöar - Siwa
 • Dag 11. Siwa heldag (berget El Mawta - Shali - Alexander Den Stores mytomspunna orakeltempel - Amontemplet - Cleopatras bad - Ein Fetnas eller Abu Sherouf)
 • Dag 12. Siwa - Begravningsplats från Andra världskriget och dess minnesmärke och militärmuseum - Alexandria
 • Dag 13. Alexandria - Alexandrias Berömda Bibliotek - Katakomberna - Al Montaza palatset - Kairo
 • Dag 14. Kairo heldag (Stora Pyramiderna och Sfinxen - Egyptiska museet och Tahrirtorget - Citadellet och Alabastermoskén -Khan El Khalili)
 • Dag 15. Kairos äldsta stadsdelar (Hängande kyrkan - Ben Ezrasynagogan - Den romerska fästningen) - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Kairo - Luxor

Flyg från Skandinavien till Egypten. Ankomst till Kairo på eftermiddagen och därifrån anslutande inrikesflyg till Luxor i södra Egypten. Här checkar vi in på vårt kryssningsfartyg som under de nästkommande dagarna skall ta oss ned till Aswan. (Lunch på flyget – middag på kryssningfartyget i Luxor)

Dag 2. Luxor (Konungarnas och Drottningarnas dal - Hatchepsuttemplet - Memnonstoderna - Karnaktemplet - Luxortemplet) - Edfu

Dagen ägnas det rika området omkring Luxor där vi börjar med att utforska västra stranden och besöker de berömda Konungarnas dal och Drottningarnas dal med de faraoniska klippgravarna. Vi besöker även Hatchepsuttemplet och de kolossala Memnonstoderna som imponerar med sin storlek. Efter lunch fortsätter vi till östra stranden och Karnaktemplet som är världens genom tiderna största plats för gudadyrkan. Templet är byggt över lång tid av flera olika faraoner. Luxortemplet, byggt av bl.a. Ramses II och tillägnat guden Amon-Ra, är ett annat mål för dagen. Under kvällen kommer vi igenom slussarna i Esna för att sedan nå fram till Edfu där vi lägger till och övernattar. (Helpension)

Dag 3. Edfu (Horustemplet) - Kom Ombo (krokodilguden Sobek och guden Haroeris tempel) - Aswan

Det första besöket denna dag görs vid templet i Edfu. Detta tempel är byggt mellan 237 f.Kr. och 57 f.Kr. och tillägnat guden Horus, en av de viktigaste gudarna i den antika egyptiska religionen. Vi gör sedan ett strandhugg vid Kom Ombo som är ett tempel tillägnat krokodilguden Sobek och guden Haroeris. På kvällen ankommer vi till Aswan där vi lägger till för natten. (Helpension)

Dag 4. Aswan (Drottning Hatchepsuts ofärdiga obelisk - Höga dammen - Philaetemplet - Segeltur med felucca)

I Aswan får vi se Drottning Hatchepsuts ofärdiga obelisk och den fascinerande fördämningen av Nilen. Uppströms bildar fördämningen stora Nassersjön, som sträcker sig flera hundra kilometer söderut ned över gränsen till Sudan, och nedströms reglerar fördämningen vattenflödet till Nildeltat med dess rika odlingsområden. På en ö i Nilen strax söder om Aswan besöker vi det vackra Philaetemplet. Från en traditionell feluccabåt ser vi Agha Khan mausoléet och den botaniska trädgården. (Helpension)

Dag 5. Aswan heldag - Kharga-oasen

Denna dag finns det tid att på egen hand upptäcka staden Aswan med sin livliga gatuhandel och den vackra cornichen – strandpromenaden – eller så finns det möjlighet att köpa till en utflykt med buss eller flyg till Abu Simbel ca 280 km söder om Aswan. Hela tempelområdet Abu Simbel med sina enorma statyer flyttades av Unesco redan innan dammbygget 1971 och kan nu beundras av besökare. OBS – utflykt till Abu Simbel ingår ej i priset. På kvällen smygstartar vi vår safari och kör i 4-hjulsdrivna terrängbilar till Kharga-oasen som är den första oasen på vår resa genom öknen. Övernattning på Pioneer Kharga hotell. (Helpension)

Dag 6. Kharga - Hibistemplet - Bagawat - El Mozawaka - El Qasr - Dakhla

Efter frukost besöker vi den gamla staden Kharga. I oasen ser vi också det faraoniska Hibistemplet (utifrån) och de gamla kristna gravarna i Bagawat. Dessa gravar från 300-700-talen är bland de tidigaste och mest välbevarade i världen. Vi fortsätter vår färd genom öknen mot den mycket vackra Dakhla-oasen och besöker på vägen El Mozawaka med dess tempel och gravar. På eftermiddagen besöker vi den pittoreska gamla byn El Qasr som är byggd efter traditionell islamisk stil. Övernattning på Desert Lodge hotell i Dakhla. (Helpension)

Dag 7. Dakhla heldag (Balat och Bashandi - Asmant Kharab)

Dakhla var under faraonisk och romersk tid en viktig stad vilket tydligt kan ses runtom i oasen. Vi besöker under dagen de båda arabiska medeltidstäderna Balat och Bashandi som är mycket välbevarade och Asmant Kharab som var ett viktigt centrum i det antika Egypten. Det finns också tid till att utforska oasen på egen hand denna dag. Övernattning på Desert Lodge hotell. (Helpension)

Dag 8. Dakhla - Farafra - White desert

Vi äter frukost på hotellet och kör sedan mot Farafra-oasen och White desert. Farafra-oasen är den minsta oasen på vår väg genom öknen och bebodd av beduiner. Här finns varma källor där vi har möjlighet till ett härligt varmt bad, för att sedan fortsätta till Shahrazad camp i White desert där vi övernattar. (Helpension)

Dag 9. White desert - Black mountain och Chrystal mountain - Bahariya

Denna dag färdas vi genom White desert och beundrar de vackra vita kalkstensformationer som har skapats av vattnets, vindens och sandens erosion. Vi kör vidare till Black mountain och Chrystal mountain och kommer slutligen till Bahariya-oasen där vi njuter av solnedgången från kolonialtidens “The English House” som är oasens högsta punkt. Övernattning på Palm Village hotell i Bahariya. (Helpension)

Dag 10. Bahariya - Guldklädda mumier - Qasr Selim - Salta sjöar - Siwa

I Bahariya-oasen har man på senare tid funnit stora faraoniska gravar med guldklädda mumier som vi ser på oasens museum. Vi besöker också den vackra Bennutigraven i Qasr Selim. På eftermiddagen kör vi mot Siwa-oasen som är den mest isolerade av oaserna. Denna resa går genom ett fantastiskt ökenlandskap där vi på vägen stannar vid öknens salta sjöar. Övernattning på Siwa Paradise hotell. (Helpension)

Dag 11. Siwa heldag (berget El Mawta - Shali - Alexander Den Stores mytomspunna orakeltempel - Amontemplet - Cleopatras bad - Ein Fetnas eller Abu Sherouf)

Hela denna dag ägnas åt den frodigt grönskande Siwa-oasen. Vi äter frukost på hotellet och besöker berget El Mawta – de dödas berg. Vidare besöker vi staden Shali där vi finner den äldsta bebyggelsen i Siwa. Under förmiddagen kommer vi också att fascineras av Alexander den stores mytomspunna orakeltempel och det faraoniska Amontemplet. I oasen finns också Cleopatras bad som vi ser innan vi njuter av solnedgången från Ein Fetnas eller Abu Sherouf. Övernattning på Siwa Paradise hotell. (Helpension)

Dag 12. Siwa - Begravningsplats från Andra världskriget och dess minnesmärke och militärmuseum - Alexandria

Efter frukost lämnar vi Siwa och beger oss av mot Medelhavskusten och Alexandria. På vägen besöker vi en begravningsplats från Andra världskriget och dess minnesmärke och militärmuseum. Väl framme i Alexandria checkar vi in på hotellet och har sedan resten av eftermiddagen och kvällen tid att på egen hand promenera i Alexandria och njuta av havsluften. (Frukost och lunch ingår)

Dag 13. Alexandria - Alexandrias Berömda Bibliotek - Katakomberna - Al Montaza palatset - Kairo

Vi äter frukost på hotellet och besöker Alexandrias berömda bibliotek. Därefter beger vi oss ned i katakomberna, underjordiska gravar från 100-talet e.Kr, 35 m under marken och den största kända romerska begravningsplatsen i Egypten i en blandning av grekisk-romersk och faraonisk stil. Vi beundrar slutligen Al Montaza palatset och den vackra slottsparken. Därefter njuter vi av solnedgången vid Medelhavet och äter middag i Alexandria innan vi kör med buss eller bil till Kairo och checkar in på Safir hotell i centrala Kairo. (Frukost och lunch ingår)

Dag 14. Kairo heldag (Stora Pyramiderna och Sfinxen - Egyptiska museet och Tahrirtorget - Citadellet och Alabastermoskén -Khan El Khalili)

Vi äter frukost på hotellet och börjar sedan dagen med att se de imponerande stora pyramiderna och sfinxen. Därefter besöker vi Egyptiska museet och ser dess fantastiska samlingar av mumier och gravskatter från bland annat Tutankhamons grav i Konungarnas dal. Vid solnedgången besöker vi Citadellet och Alabastermoskén där man har utsikt över stora delar av Kairo. Kvällen ägnas åt de färgstarka bazaarerna i Khan El Khalili. (Frukost och lunch ingår)

Dag 15. Kairos äldsta stadsdelar (Hängande kyrkan - Ben Ezrasynagogan - Den romerska fästningen) - Skandinavien

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till Kairos äldsta stadsdelar där vi bland annat besöker den Hängande kyrkan, Ben Ezrasynagogan och den romerska fästningen. Vi avslutar med lunch för att sedan köra till flygplatsen och flyga hem till Skandinavien. (Frukost ingår, liksom middag på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Enkelhytt

Kan bokas mot tillägg.

Utflykt till Abu Simbel

Med flyg eller buss. Skall förbokas.

Visum till Egypten

Kostar 390:- SEK, då ingår självklart assistans på flygplatsen.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Övre däck garanti

Önskas hytt på övre däck, kan detta garanteras genom att välja till övre däck garanti till en kostnad av 50:- SEK per person per natt.

Uppgradering av boende

Hotellen angivna i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Uppgradering av kryssningsfartyg

Kryssningsfartyget som är angivet i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål mot tillägg. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Champollion I

Champollion I är ett 5-stjärnigt kryssningsfartyg som har allt man kan önska sig. På dagarna njuter vi av utsikten, svalkar oss i poolen på soldäck och gör strandhugg för att uppleva Egyptens rika historia. På kvällarna lägger vi till för övernattning.

Du kan resa på Nilen med Champillion I och uppleva den egyptiska historien med kunniga guider och helpension, läs gärna vårt reseprogram med många spännande besök.

» Läs mer

Teknisk information:

 • Hytter: 22 dubbel + 21 twin + 2 suiter + 5 junior suiter

 • Längd: 72,00 m, bredd: 14,00 m.
 • 3 Caterpillar generatorer på vardera 350 KVA.
 • 3 Caterpillar båtmotorer på vardera 412 HP.
 • 4 däck inklusive soldäck.
 • Luftkonditionering 220 V.
 • Komplett vattenreningssystem.
 • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak. 

Da Vinci

På Da Vinci finns det gott om utrymme, fartyget har ett mycket rymligt soldäck med en trevlig bar och en generös swimmingpool som är idealisk för avkoppling när man sakta glider fram på Nilen. Efter en lång dags spännande utflykter är det verkligen skönt att bara sitta och njuta utsikten från soldäck.

Vi har ett stort utbud av Egypten resor med kryssning på Nilen. Våra Nilenkryssningar kan även kombineras med extra dagar sol och bad vid Röda Havet.

» Läs mer

Teknisk information:

 • Hytter: 63 dubbel + 2 enkel + 4 suiter
 • Längd: 72,00 m, bredd: 13,60 m
 • 3 Caterpillar generatorer på vardera 480 KVA
 • 3 Caterpillar båtmotorer på vardera 470 HP
 • 5 däck inklusive soldäck
 • Luftkonditionering 220 V
 • Komplett vattenreningssystem
 • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak  
 • Classified by the ABS (American Bureau of Shipping)

Fleurette

Det 4-stjärniga kryssningsfartyget Fleurette har det mesta man kan önska sig när man sakta glider fram på Nilen genom den egytiska historiens fantastiska lämningar. De mäktiga byggnadsverk som ligger längs floden ger dig möjlighet att i fantasin resa tillbaka i tiden till de mäktiga faraonerna och det stolta egyptiska folket.

Hos oss kan du boka en kryssning på Nilen med helpension och kunniga guider. På resan besöker vi även Kairo och Alexandria och resan kan förlängas med sol och bad vid Röda Havet.

» Läs mer

Teknisk information:

 • Hytter: 46 dubbel + 2 suiter 
 • Längd: 64,00 m, bredd: 11,80 m
 • 2 M.A.N. båtmotorer på vardera 390 HP med 2 Z drive (hydrolic system)
 • 3 Volvo generatorer på vardera  270 KVA
 • 5 däck inklusive soldäck
 • Luftkonditionering 220 V 
 • Komplett vattenreningssystem
 • Brandsäkra och ljudisolerade väggar och tak  

Le Méridien Pyramids Hotel Giza

Le Méridien Pyramids Hotel & Spa är ett av lyxhotellen som ligger närmast Pyramiderna och Sfinxen i Giza. Hotellet har en spektakulär pool med utsikt över de mäktiga pyramiderna, hälso- och fitnesscenter samt ett flertal restauranger med inspiration från Medelhavet, Mexico och det internationella köket. Hotellet har fantastiska rum med utsikt över pyramiderna.

Le Méridien Pyramids Hotel i Kairo är ett av de 5-stjärniga hotell vi använder oss av på våra Egypten resor.

Marriott Cairo Hotel and Omar Khayyam Casino

Marriott Omar Khayam ligger i Zamalek i centrala Kairo som är en ö i Nilen. Utöver hotellets lyxiga faciliteter har du nära tillgång till alla Kairos sevärdheter och Zamaleks grönskande parker. På detta hotell finns vackra rum med utsikt över den mäktiga Nilen och den pulserande storstaden Kairo.

Upplev den spännande staden Kairo på en av våra många Egypten resor eller kontakta oss så skräddarsyr vi din drömresa till Egypten.

Pyramisa Cairo Suites and Casino Hotel

Pyramisa är centralt beläget mitt i Kairo med vacker utsikt över Nilens lugna vatten. Från hotellet har du nära tillgång till centrala Kairo med många spännande sevärdheter som till exempel Egyptiska Museet. Hotellet håller hög standard och erbjuder ett brett utbud av rekreationsfaciliteter samt ett casino för den tursamme. På hotellets fyra restauranger upplever du en variation av smaker från bland annat Italien, Kina och såklart Egypten.

Läs gärna mer om våra väl utformade resor till Egypten med många spännande utflykter i bland annat Kairo.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Pool, Soldäck, Jacuzzi
 • Restaurang & Loungebar
 • Internationellt kök
 • Egyptiska specialiteter
 • Souvenirbutik
 • Tvättservice
 • Auto - släckningssystem
 • I varje hytt:
 • Badrum
 • In-house musik
 • Mini-bar
 • Telefon och tv
 • Luftkonditionering
 • Pool, Soldäck, Jacuzzi
 • Restaurang & Loungebar
 • Internationellt kök
 • Egyptiska specialiteter
 • Souvenirbutik
 • Tvättservice
 • Biljard
 • I varje hytt:
 • Badrum
 • Mini-bar
 • In-house musik
 • Telefon och tv
 • Luftkonditionering
 • Pool, Soldäck, Jacuzzi
 • Restaurang & Loungebar
 • Internationellt kök
 • Egyptiska specialiteter
 • Souvenirbutik
 • Tvättservice
 • Auto - släckningssystem
 • I varje hytt:
 • Badrum
 • In-house musik
 • Mini-bar
 • Telefon och tv
 • Luftkonditionering
 • Handikappanpassning
 • Pool med bar
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Gym
 • Barnpassning
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Businesscenter
 • Tvättservice/Kemtvätt
 • Handikappanpassning
 • Barnpassning
 • Pool med bar
 • Jacuzzi
 • Bastu
 • Massage
 • Tennisbanor
 • Gym
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Kasino
 • Room service
 • Tvättservice/Kemtvätt
 • Internet trådlös
 • Internet i rummen
 • Businesscenter
 • Hiss
 • Familjerum
 • Pool
 • Gym
 • Ångbastu & Bastu
 • Spa & Massage
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Kasino
 • Nattklubb
 • Butiker
 • Internet
 • Trådlöst internet
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Filmer

Begär offert