Bild
Bild
Bild
Bild

Vin och kulturresa till Georgien

En kulinarisk resa till Georgien fullspäckad med vinprovningar och kultur. En perfekt kombination av upplevelser för både ögat och gommen på vår resa genom det lilla men slående vackra Georgien.

Pris från: 15 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Tbilisi
  • Dag 2. Ankomst Tbilisi (Kort stadstur, Sarajishvili brandy-provning, vin-provning på Vino Underground)
  • Dag 3. Tbilisi – Telavi (vinprovning, Ikhalto kloster-komplex, Alaverdikatedralen) – Gremi – Kvareli
  • Dag 4. Kvareli –Telavi (Erekle II's museum, matmarknad) – Velistiskhe (vinprovning, matlagningskurs) – Signagi (vinprovning)
  • Dag 5. Signagi (Bodbeklostret) – Tbilisi
  • Dag 6. Tbilisi – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Tbilisi

Flyg från Skandinavien till Tbilisi internationella flygplats med ankomst sent på natten eller tidigt nästa morgon.

Dag 2. Ankomst Tbilisi (Kort stadstur, Sarajishvili brandy-provning, vin-provning på Vino Underground)

Vi ankommer till flygplatsen och blir mötta av vår guide och chaufför som tar oss till vårt hotell där vi kan vila upp oss en stund. Under dagen utforskar vi Georgiens vackra huvudstad Tbilisi. Staden har återuppbyggts under århundraden men har ändå behållit den traditionella georgiska ortodoxa stilen. Vi promenerar genom gamla stan innan vi besöker Metekhikyrkan som byggdes under 1200-talet och ligger på en klippa längs med floden Mtkvari. Vi besöker också sulfurbaden, Sionikatedralen och Tbilisis nationalmuseum där vi hittar en utställning om Qvevris, traditionella georgiska lerkrus som används för bland annat fermentering och lagring av vin. Man har hittat gamla arkeologiska fynd som visar att man använde Qvevris för att jäsa vin redan för ca 8000 år sedan, vilket gör det mycket troligt att vinet har sitt ursprung just här. Efter lunch beger vi oss vidare till Sarajishvili brandy-fabrik. Efter en introduktion och kort föreläsning om tekniken bakom tillverkningen av brandy gör vi en lokal brandy-provning. Det är sedan dags att besöka Vino Underground, den första baren i Tbilisi som endast serverar organiskt naturvin från olika små vinodlingar runt om i Georgien. Här samtalar vi med vinexperter och vinodlare om hantverket bakom att göra vin och provar även några av de lokala vinerna. Det är sedan dags för välkomstmiddag som vi äter på en traditionell georgisk restaurang. Övernattning på hotell i Tbilisi. (Frukost och middag ingår)

Dag 3. Tbilisi – Telavi (vinprovning, Ikhalto kloster-komplex, Alaverdikatedralen) – Gremi – Kvareli

På morgonen kör vi österut mot vinregionen Kakheti och utkanten av staden Telavi, där vi besöker en vingård som drivs av en lokal familj. Här får vi följa med vinodlaren runt kring vingården och ta del av hans berättelser och information kring processen innan vi avslutar med en vinprovning. Vi fortsätter sedan till Ikhalto, ett kloster-komplex från 1100-talet och Alaverdikatedralen för att sedan besöka det lokala vineriet som drivs av munkarna i området. Här provar vi några av Georgiens bästa viner och får veta mer om traditionen bakom vintillverkningen i landet. Vi avslutar dagen med att besöka Gremi, tidigare huvudstad i forna kungariket Kakheti. Här kan vi bland annat se citadellet och återstoden av slottet där de Kakhetiska kungarna levde under 1500-talet då det var en livlig handelsstad längs med Sidenvägen, tills Shah Abbas I av Persiens arméer jämnade stora delar av staden med marken år 1615. Vi anländer sedan till vårt hotell i Kvareli där vi äter middag och övernattar. (Frukost och middag ingår)

Dag 4. Kvareli – Telavi (Erekle II´s museum, matmarknad) – Velistiskhe (vinprovning, matlagningskurs) – Signagi (vinprovning)

Efter frukost beger vi oss in till staden Telavi som är Kakheti-regionens centralort. Vi gör ett kortare besök till Erkle II´s palats som numera är ett museum och den lokala matmarknaden. Vi fortsätter sedan till byn Velistiskhe där vi njuter av en vinprovning med tillhörande rundtur innan vi besöker en lokal familj i byn som bjuder in oss till en matlagningskurs där vi lär oss laga traditionella georgiska rätter såsom Churchkhela – en avlång sötsak som är mycket populär i området. Efter lunch kör vi till Signagi, en pittoresk liten stad omgärdad av en gammal stadsmur med 23 torn som byggdes av kung Erekle II på 1700-talet. Här vandrar vi omkring på kullerstensgatorna och i gränderna och njuter av den vackra lilla staden och utsikten över Alazani-dalen innan det är dags för att avsluta dagen med vinprovning på det lokala vineriet där vi avnjuter vårt vin tillsammans med middag och traditionell sång. Övernattning i Signagi. (Frukost och middag ingår)

Dag 5. Signagi (Bodbeklostret) – Tbilisi

När vi ätit frukost på vårt gästhus åker vi en bit utanför Signagi för att besöka Bodbe kloster-komplex som byggdes redan på 800-talet. Idag är det främst ett nunnekloster och en viktig plats för pilgrimer då Georgiens kanske viktigaste helgon Sankt Ninos reliker vilar här. Vi fortsätter sedan tillbaka till Tbilisi och har resten av dagen att spendera på egen hand i staden. På kvällen äter vi en god avslutningsmiddag på en av stadens restauranger till tonerna av georgisk musik. Övernattning i Tbilisi. (Frukost och middag ingår)

Dag 6. Tbilisi – Skandinavien

Transfer till flygplatsen i tid för hemresa mot Skandinavien. 

Tillval

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert