Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resa till Indiens Gyllene Triangel

Indien är ett stort land som har enormt mycket att erbjuda. Denna resa genom Gyllene Triangeln tar dig genom Delhi, Agra och Jaipur där vi upplever de stora maharajornas fantastiska byggnadsverk som Taj Mahal, Amber och Fatehpur Sikri, det myllrande livet på städernas gator och marknader och mycket mer…

Denna resa till Indien kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad i Goa eller i Kerala.

Pris från: 10 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Delhi
 • Dag 2. Delhi (stadsrundtur med Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan)
 • Dag 3. Delhi (stadsrundtur med Raj Ghat, Jama Masjid)
 • Dag 4. Delhi – Agra (Taj Mahal, Agra fort)
 • Dag 5. Agra - Fatehpur Sikri – Jaipur
 • Dag 6. Jaipur (Amber, Vindarnas palats, stadsrundtur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar och marknader)
 • Dag 7. Jaipur – Delhi
 • Dag 8. Delhi – Skandinavien

Avresa varje dag utom tisdagar!

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Delhi

Flyg från Skandinavien med ankomst till New Delhi sent på kvällen eller tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Delhi (stadsrundtur med Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan)

Vi ankommer till New Delhi flygplats och möts i ankomstterminalen av vår representant som tar oss till vårt hotell för incheckning där vi har tid att vila ut efter den långa flygresan. På eftermiddagen blir vi hämtade av vår guide som skall ta oss på en rundtur i Delhi och turen inleds med att besöka Qutub Minar – Indiens högsta stentorn. Tornet är en minaret och bygget påbörjades av Qutub-ud-din Aibak år 1199, han rev 27 hinduiska tempel och jain-tempel och använde deras kolonner för att bygga moskén Quwwat-ul-islam med det höga tornet. Vi besöker sedan Humayuns grav, byggd av änkan till den andra mogulkejsaren Humayun, graven är ett enastående monument i indo-persisk stil, en föregångare till Taj Mahal. Därefter kör vi förbi den imponerande India Gate, parlamentsbyggnaden och Rastrapati Bhawan – presidentens residens. Övernattning på hotell i Delhi. (Frukost ingår)

Dag 3. Delhi (stadsrundtur med Raj Ghat, Jama Masjid)

Efter frukost hämtas vi på hotellet för att under förmiddagen fortsätta att utforska Delhi och vi börjar dagen med ett besök på Raj Ghat, ett minnesmärke över Mahatma Gandhi, vi kör sedan förbi Röda fortet och fortsätter till Jama Masjid – en av Asiens största moskéer. Detta var det sista arkitektoniska mästerverket som mogulkejsaren Shahjahan byggde år 1656 med hjälp av 5 000 hantverkare och det byggdes mitt emot Röda fortet. Moskén är också känd som Masjid – I- Jahanuma som betyder ungefär ”moskén som befaller sin syn på världen“. Moskéns storlek är 65 m X 35 m med plats för över 25 000 bedjande och själva gården är 100 kvm. Under eftermiddagen har vi tid att på egen hand utforska staden. Övernattning på hotell i Delhi. (Frukost ingår)

Dag 4. Delhi – Agra (Taj Mahal, Agra fort)

Efter frukost checkar vi ut från hotellet i Delhi för att bege oss till Agra. Resan på drygt 200 km tar ca 4 timmar och när vi kommer fram checkar vi först in på vårt hotell och har tid att äta lunch. På eftermiddagen skall vi besöka det fantastiska Taj Mahal (stängt på fredagar) som verkligen är allt du har drömt om och lite till! Taj Mahal är ett mausoleum som uppfördes på 1600-talet av mogulkejsaren Shah Jahan över hans älskade hustru Mumtaz Mahal. Det tog 20 000 hantverkare 22 år att bygga Taj Mahal och den vackra vita marmorn transporterades över 300 km med en flotta av över 1 000 elefanter. Taj Mahal framträder helt perfekt vilken vinkel man än ser det ifrån men mest häpnadsväckande är de oerhört vackra marmorinläggen som man ser på nära håll. Vi kommer att ha gott om tid att njuta detta arkitektoniska mästerverk innan vi fortsätter till Agra fort, även kallat Röda fortet, som är ännu ett exempel på mogulernas arkitektur. Detta fort var kungasäte och ett starkt fäste för mogulernas rike under flera generationer. Härifrån styrdes och administrerades riket och den nuvarande strukturen härrör från Akbar den store som reste murarna, portarna och de första byggnaderna på den östra stranden av Yumanafloden. Senare fortsattes det imponerande bygget av Shah Jehan och hans son Aurangzeb. Vi besöker här bland annat den offentliga audienssalen och de kungliga paviljongerna. Resten av eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Agra. (Frukost ingår)

Dag 5. Agra - Fatehpur Sikri – Jaipur

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för att fortsätta vår resa till Jaipuir (ca 230 km/6 timmars körning). På vägen besöker vi den övergivna röda sandstensstaden Fatehpur Sikri som mogulkejsaren Akbar den store byggde till sin huvudstad med palats i slutet av 1600-talet. Staden övergavs dock kort efter att den byggdes när de lokala brunnarna sinade och än i dag är staden ungefär i samma skick som när den övergavs för över 300 år sedan. Staden är komplett med palats och moskéer och var när den byggdes större än London. Nu är det en fantastisk plats att vandra runt på med sina byggnader i nära nog perfekt skick. Färden fortsätter sedan till Jaipur där vi checkar in på hotell och sedan har eftermiddagen till förfogande på egen hand. Övernattning på hotell i Jaipur. (Frukost ingår)

Dag 6. Jaipur (Amber, Vindarnas palats, stadsrundtur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar och marknader)

Vi äter frukost på hotellet och skall sedan bege oss ut på en heldagsutflykt i och utanför Jaipur. Vi börjar med att köra till den antika huvudstaden Amber och besöker här det vackra fortet. Mogulkejsaren Akbar den stores mest framgångsrika general, Maharaja Mansingh, påbörjade byggandet av Amberfortet på 1600-talet. Innan palatset i Jaipur byggdes var Amber säte för makten. Amberfortet är omgivet av befästa murar och har en vacker utsikt över Moatsjön. Ruiner och lämningar är spridda över ett stort område i de omgivande höjderna i Aravalli. Vi tar oss upp till fortet med elefant eller jeep och väl framme vid fortet promenerar vi genom det utbredda komplexet av gårdar och salar. Många av salarna har fantastiska väggmålningar med ädla stenar och spegelinläggningar i väggarna. Mest fascinerande är kanske Sheesh Mahal, en vacker spegelsal där ett enda ljus återspeglas i de många speglarna  och lyser upp hela rummet. På vägen till Amber stannar vi och ser Vindarnas Palats, även känt som Hawa Mahal. Bakom den vackert utarbetade sandstensfasaden kunde hovets kvinnor titta ned på de dagliga förehavandena på gatan. Den svala vinden letar sig genom fasadens alla fönster och öppningar – därav namnet Vindarnas Palats. Vi lämnar Amber och kör vidare för att besöka själva staden Jaipur. Bland höjdpunkterna finns City Palace, som är ett överväldigande komplex av utsökta palats, trädgårdar och innergårdar, konsthantverk och snidade dörröppningar. Palace Museum har samlingar av sällsynta handskrifter, dräkter, mattor och miniatyrmålningar. Vi promenerar vidare till den intilliggande Jantar Mantar eller Astronomical Observatory som Maharajan i Jaipur byggde 1726 och som är ett av fem sådana astronomiska underverk konstruerades av Sawai Jai Singh och som ger korrekta prognoser än i dag. Det kommer slutligen att finnas tid att vandra runt på de lokala marknaderna i staden. Övernattning på hotellet i Jaipur. (Frukost ingår)

Dag 7. Jaipur – Delhi

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och lämnar Jaipur för att åter bege oss till Delhi. Körningen på 260 km tar ca 5-6 timmar och när vi kommer fram till Delhi checkar vi in på vårt hotell. Därefter har vi resten av dagen på egen hand att njuta allt vad Delhi har att erbjuda. Övernattning på hotellet i Delhi. (Frukost ingår)

Dag 8. Delhi – Skandinavien

Från hotellet blir det transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Le Méridien Gurgaon Delhi NCR

Le Méridien Gurgaon, är ett toppmodernt och mycket fräscht hotell. Hotellet ligger i Gurgaon strax utanför Delhi som en lugn oas där man verkligen kan koppla av och njuta efter dagens spännande upplevelser i det myllrande och livliga centrala Delhi. Hotellet är stilrent och erbjuder riktigt fina faciliteter och moderna tekniska lösningar som gratis trådlöst höghastighetsinternet i samtliga rum.

Jaypee Palace Hotel Agra

Jaypee Palace Hotel är ett riktigt modernt palatshotell. Både exteriören och interiören genomsyras av vackra material som marmor, röd sandsten och trä och hotellet är omgivet av en vacker trädgård. Hotellet håller högsta servicestandard och har ett stort urval av faciliteter med bland annat en egen rekreationshall för bowlingbanor och biljard mm. Från Jaypee Palace Hotel är det nära till stadskärnan dit du enkelt tar dig med rickshaw, det är inte heller långt till det majestätiska Taj Mahal.

Le Méridien Jaipur

Le Méridien Jaipur är känt för sin fantastiska service och välkomnande atmosfär och detta med rätta! Le Méridien har lagt ribban högt när det gäller service och bemötande och detta vackra hotell lever verkligen upp till namnet och man känner sig bortskämd och omhändertagen här. Själva hotellbyggnaden är även den något utöver det vanliga, som ett smakfullt inrett palats med vackra dekorationer och behagliga färger.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Tennisbanor
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

 • Resan arrangeras individuellt utifrån ert önskade avresedatum.
 • Nedanstående priser gäller per person i delat dubbelrum vid bokning i god tid.
 • Resan kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad i Goa eller i Kerala.
 • Kontakta oss för detaljerad offert med flyginformation.
Priser per person i SEK
1 april - 30 september
Antal deltagare3* Hotell4* Hotell5* Hotell
1 person15 400:-16 700:-19 300:-
2 personer11 700:-12 300:-13 700:-
3 personer10 900:-11 700:-12 900:-
4-6 personer10 900:-11 700:-12 900:-
7-9 personer11 100:-11 800:-13 100:-
Enkelrumstilläg1 600:-2 400:-3 500:-
Halvpension690:-1 310:-1 890:-
Helpension1 600:-2 900:-4 300:-
1 oktober - 30 mars
Antal deltagare3* Hotell4* Hotell5* Hotell
1 person15 700:-16 900:-19 800:-
2 personer11 900:-12 600:-13 900:-
3 personer11 300:-11 900:-13 300:-
4-6 personer11 200:-11 800:-13 200:-
7-9 personer11 300:-11 900:-13 300:-
Enkelrumstilläg1 700:-2 500:-3 600:-
Halvpension720:-1 400:-1 990:-
Helpension1 600:-3 100:-4 400:-
Tillkommer: Jul- och Nyårsmiddagar
Begär offert