Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resa till Rajasthan med Delhi, Agra, Jaipur, Jodhpur och Udaipur

Resa till Rajasthan med Delhi, Agra, Jaipur, Jodhpur och Udaipur.

Pris från: 12 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Delhi
 • Dag 2. Delhi (stadsrundtur med Jama Masjid, Red Fort, India Gate, parlamentet, Qutub Minar)
 • Dag 3. Delhi – Agra (Taj Mahal, Agra fort) (ej fredagar)
 • Dag 4. Agra - Fatehpur Sikri – Jaipur
 • Dag 5. Jaipur (Amber, Vindarnas palats, stadsrundtur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar och marknader)
 • Dag 6. Jaipur – Pushkar - Jodhpur
 • Dag 7. Jodhpur
 • Dag 8. Jodhpur – Udaipur
 • Dag 9. Udaipur
 • Dag 10. Udaipur – Delhi
 • Dag 11. Delhi - Skandinavien

Avresa varje dag utom onsdagar!

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Delhi

Flyg från Skandinavien med ankomst till New Delhi tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Delhi (stadsrundtur med Jama Masjid, Red Fort, India Gate, parlamentet, Qutub Minar)

Vi ankommer till New Delhi flygplats och möts i ankomstterminalen av vår representant som tar oss till vårt hotell för incheckning. När vi har vilat efter den långa resan blir vi hämtade av vår guide som skall ta oss på en rundtur i Delhi. Vi börjar med att besöka Qutub Minar – Indiens högsta stentorn. Tornet är en minaret och började byggas av Qutub-ud-din Aibak år 1199, han rev 27 hinduiska tempel och Jaintempel och använde deras kolonner för att bygga moskén Quwwat-ul-islam med det höga tornet. Vi kör förbi den imponerande India Gate, parlamentsbyggnaden och Rastrapati Bhawan – presidentens residens. vi kör sedan förbi Röda fortet och fortsätter till Jama Masjid – en av Asiens största moskéer. Detta var det sista arkitektoniska mästerverket som mogulkejsaren Shahjahan byggde år 1656 med hjälp av 5 000 hantverkare och det byggdes mitt emot Röda fortet. Moskén är också känd som Masjid-I-Jahanuma som betyder ungefär ”moskén som befaller sin syn på världen“. Moskéns storlek är 65 m X 35 m med plats för över 25 000 bedjande och själva gården är 100 kvm. Vi körs härefter tillbaka till hotellet för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 3. Delhi – Agra (Taj Mahal, Agra fort)

Efter frukost checkar vi ut från hotellet i Delhi för att bege oss till Agra. Resan på drygt 200 km tar ca 4 timmar och när vi kommer fram checkar vi först in på vårt hotell och har tid att äta lunch. På eftermiddagen ska vi besöka det fantastiska Taj Mahal (stängt på fredagar) som verkligen är allt du har drömt om och lite till! Taj Mahal är ett mausoleum som uppfördes på 1600-talet av mogulkejsaren Shah Jahan över hans älskade hustru Mumtaz Mahal. Det tog 20 000 hantverkare 22 år att bygga Taj Mahal och den vackra vita marmorn transporterades över 300 km med en flotta av över 1 000 elefanter. Taj Mahal framträder helt perfekt vilken vinkel man än ser det ifrån men mest häpnadsväckande är de oerhört vackra marmorinläggen som man ser på nära håll. Vi kommer att ha gott om tid att njuta detta arkitektoniska mästerverk innan vi fortsätter till Agra fort, även kallat Röda fortet, som är ännu ett exempel på mogulernas arkitektur. Detta fort var kungasäte och ett starkt fäste för mogulernas rike under flera generationer. Härifrån styrdes och administrerades riket och den nuvarande strukturen härrör från Akbar den store som reste murarna, portarna och de första byggnaderna på den östra stranden av Yumanafloden. Senare fortsattes det imponerande bygget av Shah Jehan och hans son Aurangzeb. Vi besöker här bland annat den offentliga audienssalen och de kungliga paviljongerna. Resten av eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Agra. (Frukost ingår)

Dag 4. Agra - Fatehpur Sikri – Jaipur

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för att fortsätta vår resa till Jaipuir (ca 230 km/6 timmars körning). På vägen besöker vi den övergivna röda sandstensstaden Fatehpur Sikri som mogulkejsaren Akbar den store byggde till sin huvudstad med palats i slutet av 1600-talet. Staden övergavs dock kort efter att den byggdes när de lokala brunnarna sinade och än i dag är staden ungefär i samma skick som när den övergavs för över 300 år sedan. Staden är komplett med palats och moskéer och var när den byggdes större än London. Nu är det en fantastisk plats att vandra runt på med sina byggnader i nära nog perfekt skick. Färden fortsätter sedan till Jaipur där vi checkar in på hotell och sedan har eftermiddagen till förfogande på egen hand. Övernattning på hotell i Jaipur. (Frukost ingår)

Dag 5. Jaipur (Amber, Vindarnas palats, stadsrundtur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar och marknader)

Vi äter frukost på hotellet och ska sedan bege oss ut på en heldagsutflykt i och utanför Jaipur. Vi börjar med att köra till den antika huvudstaden Amber och besöker här det vackra fortet. Mogulkejsaren Akbar den stores mest framgångsrika general, Maharaja Mansingh, påbörjade byggandet av Amberfortet på 1600-talet. Innan palatset i Jaipur byggdes var Amber säte för makten. Amberfortet är omgivet av befästa murar och har en vacker utsikt över Moatsjön. Ruiner och lämningar är spridda över ett stort område i de omgivande höjderna i Aravalli. Vi tar oss upp till fortet med elefant eller jeep och väl framme vid fortet promenerar vi genom det utbredda komplexet av gårdar och salar. Många av salarna har fantastiska väggmålningar med ädla stenar och spegelinläggningar i väggarna. Mest fascinerande är kanske Sheesh Mahal, en vacker spegelsal där ett enda ljus återspeglas i de många speglarna och lyser upp hela rummet. Vi lämnar Amber och kör vidare för att besöka själva staden Jaipur. Bland höjdpunkterna finns City Palace, som är ett överväldigande komplex av utsökta palats, trädgårdar och innergårdar, konsthantverk och snidade dörröppningar. Palace Museum har samlingar av sällsynta handskrifter, dräkter, mattor och miniatyrmålningar. Vi promenerar vidare till den intilliggande Jantar Mantar eller Astronomical Observatory som Maharajan i Jaipur byggde 1726 och som är ett av fem sådana astronomiska underverk konstruerades av Sawai Jai Singh och som ger korrekta prognoser än i dag. Det kommer slutligen att finnas tid att vandra runt på de lokala marknaderna i staden. Övernattning på hotellet i Jaipur. (Frukost ingår)

Dag 6. Jaipur – Pushkar - Jodhpur

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och lämnar Jaipur för att bege oss till Jodhpur. Körningen på 330 km tar ca 7 timmar. På vägen besöker vi den heliga Pushkarsjön samt ett vackert tempel i närheten. När vi kommer fram till Jodhpur checkar vi in på vårt hotell. Övernattning på hotellet i Jodhpur. (Frukost ingår)

Dag 7. Jodhpur

Efter frukost ska vi utforska Jodhpur, den näst största staden i Rajasthan i nordvästra Indien, som brukar kallas för ”the Blue City” på grund av de indigofärgade husen i den gamla staden. Vi besöker idag Jaswant Thada och Mehrangarh Fort. Mehrangarhfortet byggdes runt år 1460 på en 125 meter hög kulle och är ett av de mest imponerande av alla fort i Rajasthan, dessutom är det ett av de största i hela Indien. Inne på fortområdet hittar man flera palats och gårdar. Vi besöker även det vackra gravmonumentet Jasawant Thada som ligger intill en sjö. Därefter tar vi en tur med tuk-tuk i staden och promenerar runt på en av stadens marknader. Övernattning på hotell i Jodhpur. (Frukost ingår)

Dag 8. Jodhpur – Udaipur

Efter frukost checkar vi ut från hotellet i Jodhpur och börjar köra mot Udaipur, också kallad sjöarnas stad. På vägen stannar vi till vid Ranakpur Jain Temple med dess fantastiska arkitektur, detaljerade stensniderier och statyer. Det sägs att en lokal affärsman bestämde sig för att bygga templet på 1400-talet efter en religiös vision. Templet ligger vackert till på en isolerad plats i en dal. Efter besöket fortsätter vi till den romantiska staden Udaipur där vi checkar in på vårt hotell. Udaipur ligger på kanten av Lake Pichola, omgiven av kullar. Vi checkar in på vårt hotell och smälter dagens intryck. (Frukost ingår)

Dag 9. Udaipur

Vi äter frukost på hotellet, blir upphämtade av vår guide och beger oss ut på en rundtur i Udaipur. Vi inleder morgonen vid det vackra City Palace som ligger invid Picholasjön och är ett av de största palatsen i världen. Palatset färdigställdes runt år 1725 och är byggt av granit och marmor. Vi besöker även det vackra hinduiska Jagdishtemplet som färdigställdes år 1651, den konstgjorda sjön Fateh sagar som har funnits på plats sedan 1600-talet och trädgården Sahelion ki Bari med sina lotusdammar, marmorpaviljonger och elefantfontäner. Senare besöker vi även ett museum för folkkonst. Därefter kliver vi på en båt som tar oss runt på Picholasjön, och från vilken vi har en chans att få se de rituella ceremonier som sker på trappsteg vid kanten av sjön, samt palatset Jag Mandir, som är byggt mitt i sjön. På kvällen återvänder vi till hotellet där vi spenderar natten. (Frukost ingår)

Dag 10. Udaipur – Delhi

Efter frukost checkar vi ut på hotellet och får transfer till flygplatsen för flyg till Delhi. Idag har vi tid på egen hand antingen i Udaipur eller i Delhi. När vi kommer fram till Delhi blir vi hämtade på flygplatsen för transfer till hotellet där vi ska tillbringa natten. (Frukost ingår) 

Dag 11. Delhi - Skandinavien

Från hotellet blir det transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Tillval

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Le Méridien Gurgaon Delhi NCR

Le Méridien Gurgaon, är ett toppmodernt och mycket fräscht hotell. Hotellet ligger i Gurgaon strax utanför Delhi som en lugn oas där man verkligen kan koppla av och njuta efter dagens spännande upplevelser i det myllrande och livliga centrala Delhi. Hotellet är stilrent och erbjuder riktigt fina faciliteter och moderna tekniska lösningar som gratis trådlöst höghastighetsinternet i samtliga rum.

Le Méridien Jaipur

Le Méridien Jaipur är känt för sin fantastiska service och välkomnande atmosfär och detta med rätta! Le Méridien har lagt ribban högt när det gäller service och bemötande och detta vackra hotell lever verkligen upp till namnet och man känner sig bortskämd och omhändertagen här. Själva hotellbyggnaden är även den något utöver det vanliga, som ett smakfullt inrett palats med vackra dekorationer och behagliga färger.

Jaypee Palace Hotel Agra

Jaypee Palace Hotel är ett riktigt modernt palatshotell. Både exteriören och interiören genomsyras av vackra material som marmor, röd sandsten och trä och hotellet är omgivet av en vacker trädgård. Hotellet håller högsta servicestandard och har ett stort urval av faciliteter med bland annat en egen rekreationshall för bowlingbanor och biljard mm. Från Jaypee Palace Hotel är det nära till stadskärnan dit du enkelt tar dig med rickshaw, det är inte heller långt till det majestätiska Taj Mahal.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Tennisbanor
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert