Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rundresa genom Indien med Delhi, Taj Mahal och Kerala

Vi reser genom Gyllene Triangeln till Delhi, Agra och Jaipur där vi upplever de stora maharajornas fantastiska byggnadsverk som Taj Mahal, Amber och Fatehpur Sikri och fortsätter sedan resan till den spännande hamnstaden Cochin och den vackra kusten i Kerala. Här upplever vi bland annat en härlig kvällskryssning och njuter en dag vid stranden.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad i Kerala.

Pris från: 15 600 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Delhi
 • Dag 2. Delhi (stadsrundtur med Raj Ghat, Jama Masjid)
 • Dag 3. Delhi (stadsrundtur med Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan)
 • Dag 4. Delhi – Agra (Taj Mahal, Agra fort)
 • Dag 5. Agra - Fatehpur Sikri – Jaipur
 • Dag 6. Jaipur (Amber, Vindarnas palats, stadsrundtur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar och marknader)
 • Dag 7. Jaipur – Cochin
 • Dag 8. Cochin (stadsrundtur med The Dutch Palace och Synagogan)
 • Dag 9. Cochin – Alleppey
 • Dag 10. Alleppey – Kovalam
 • Dag 11. Kovalam (sol & bad på egen hand)
 • Dag 12. Kovalam – Trivandrum – Skandinavien

Avresa varje dag utom tisdagar!

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Delhi

Flyg från Skandinavien med ankomst till New Delhi tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Delhi (stadsrundtur med Raj Ghat, Jama Masjid)

Vi ankommer till New Delhi flygplats och möts i ankomstterminalen av vår representant som tar oss till vårt hotell för incheckning. När vi har vilat efter den långa resan och haft tid att äta lunch blir vi hämtade av vår guide som skall ta oss på en rundtur i gamla Delhi. Turen inleds med ett besök på Raj Ghat, ett minnesmärke över Mahatma Gandhi, vi kör sedan förbi Röda fortet och fortsätter till Jama Masjid, en av Asiens största moskéer. Detta var det sista arkitektoniska mästerverket som mogulkejsaren Shah Jahan byggde år 1656 med hjälp av 5 000 hantverkare och man byggde denna mitt emot Röda fortet. Moskén är också känd som Masjid-I-Jahanuma, som betyder ungefär “moskén som befaller sin syn på världen“. Moskén har plats för över 25 000 bedjande och själva gården är 100 kvm. Vi körs härefter tillbaka till hotellet för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 3. Delhi (stadsrundtur med Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan)

Efter frukost hämtas vi på hotellet för att under förmiddagen fortsätta att utforska Delhi och vi börjar dagen med att besöka Qutub Minar – Indiens högsta stentorn. Tornet är en minaret och bygget påbörjades av Qutub-ud-din Aibak år 1199, han rev 27 hinduiska tempel och jain-tempel och använde deras kolonner för att bygga moskén Quwwat-ul-islam med det höga tornet. Vi besöker sedan Humayuns grav, byggd av änkan till den andra mogulkejsaren Humayun, graven är ett enastående monument i indo-persisk stil, en föregångare till Taj Mahal. Därefter kör vi förbi den imponerande India Gate, parlamentsbyggnaden och Rastrapati Bhawan – presidentens residens. Under eftermiddagen har vi tid att på egen hand utforska staden. Övernattning på hotell i Delhi. (Frukost ingår)

Dag 4. Delhi – Agra (Taj Mahal, Agra fort)

Efter frukost checkar vi ut från hotellet i Delhi för att bege oss till Agra. Resan på drygt 200 km tar ca 4 timmar och när vi kommer fram checkar vi först in på vårt hotell och har tid att äta lunch. På eftermiddagen skall vi besöka det fantastiska Taj Mahal (stängt på fredagar) som verkligen är allt du har drömt om och lite till! Taj Mahal är ett mausoleum som uppfördes på 1600-talet av mogulkejsaren Shah Jahan över hans älskade hustru Mumtaz Mahal. Det tog 20 000 hantverkare 22 år att bygga Taj Mahal och den vackra vita marmorn transporterades över 300 km med en flotta av över 1 000 elefanter. Taj Mahal framträder helt perfekt vilken vinkel man än ser det ifrån men mest häpnadsväckande är de oerhört vackra marmorinläggen som man ser på nära håll. Vi kommer att ha gott om tid att njuta detta arkitektoniska mästerverk innan vi fortsätter till Agra fort, även kallat Röda fortet, som är ännu ett exempel på mogulernas arkitektur. Detta fort var kungasäte och ett starkt fäste för mogulernas rike under flera generationer. Härifrån styrdes och administrerades riket och den nuvarande strukturen härrör från Akbar den store som reste murarna, portarna och de första byggnaderna på den östra stranden av Yumanafloden. Senare fortsattes det imponerande bygget av Shah Jehan och hans son Aurangzeb. Vi besöker här bland annat den offentliga audienssalen och de kungliga paviljongerna. Resten av eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Agra. (Frukost ingår)

Dag 5. Agra - Fatehpur Sikri – Jaipur

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för att fortsätta vår resa till Jaipuir (ca 230 km/6 timmars körning). På vägen besöker vi den övergivna röda sandstensstaden Fatehpur Sikri som mogulkejsaren Akbar den store byggde till sin huvudstad med palats i slutet av 1600-talet. Staden övergavs dock kort efter att den byggdes när de lokala brunnarna sinade och än i dag är staden ungefär i samma skick som när den övergavs för över 300 år sedan. Staden är komplett med palats och moskéer och var när den byggdes större än London. Nu är det en fantastisk plats att vandra runt på med sina byggnader i nära nog perfekt skick. Färden fortsätter sedan till Jaipur där vi checkar in på hotell och sedan har eftermiddagen till förfogande på egen hand. Övernattning på hotell i Jaipur. (Frukost ingår)

Dag 6. Jaipur (Amber, Vindarnas palats, stadsrundtur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar och marknader)

Vi äter frukost på hotellet och skall sedan bege oss ut på en heldagsutflykt i och utanför Jaipur. Vi börjar med att köra till den antika huvudstaden Amber och besöker här det vackra fortet. Mogulkejsaren Akbar den stores mest framgångsrika general, Maharaja Mansingh, påbörjade byggandet av Amberfortet på 1600-talet. Innan palatset i Jaipur byggdes var Amber säte för makten. Amberfortet är omgivet av befästa murar och har en vacker utsikt över Moatsjön. Ruiner och lämningar är spridda över ett stort område i de omgivande höjderna i Aravalli. Vi tar oss upp till fortet med elefant eller jeep och väl framme vid fortet promenerar vi genom det utbredda komplexet av gårdar och salar. Många av salarna har fantastiska väggmålningar med ädla stenar och spegelinläggningar i väggarna. Mest fascinerande är kanske Sheesh Mahal, en vacker spegelsal där ett enda ljus återspeglas i de många speglarna  och lyser upp hela rummet. På vägen till Amber stannar vi och ser Vindarnas Palats, även känt som Hawa Mahal. Bakom den vackert utarbetade sandstensfasaden kunde hovets kvinnor titta ned på de dagliga förehavandena på gatan. Den svala vinden letar sig genom fasadens alla fönster och öppningar – därav namnet Vindarnas Palats. Vi lämnar Amber och kör vidare för att besöka själva staden Jaipur. Bland höjdpunkterna finns City Palace, som är ett överväldigande komplex av utsökta palats, trädgårdar och innergårdar, konsthantverk och snidade dörröppningar. Palace Museum har samlingar av sällsynta handskrifter, dräkter, mattor och miniatyrmålningar. Vi promenerar vidare till den intilliggande Jantar Mantar eller Astronomical Observatory som Maharajan i Jaipur byggde 1726 och som är ett av fem sådana astronomiska underverk konstruerades av Sawai Jai Singh och som ger korrekta prognoser än i dag. Det kommer slutligen att finnas tid att vandra runt på de lokala marknaderna i staden. Övernattning på hotellet i Jaipur. (Frukost ingår)

Dag 7. Jaipur – Cochin

På förmiddagen blir det transfer till flygplatsen för inrikes flyg till staden Cochin i Kerala i sydvästra Indien. Vi kommer fram till Cochin på eftermiddagen och möts här av vår lokala representant som tar oss till hotellet och vi har sedan resten av dagen på egen hand. Staden Cochin ligger utspridd på en mängd öar och uddar som bildar en naturlig skyddad hamn vid Arabiska havet. Staden grundades 1341 efter att en översvämning hade ombildat områdets geografi till den naturligt skyddade hamnen och blev snart den viktigaste hamnen för Malabarkustens kryddhandel. Kochi blev så småningom också en ledande handelsrutt mellan Europa och Kina. Stadens härskare bjöd in människor från väst vilket lockade bland annat judar och kristna som slog sig ner och bildade egna samhällen här. Övernattning på hotell i Cochin. (Frukost ingår)

Dag 8. Cochin (stadsrundtur med The Dutch Palace och Synagogan)

När vi har ätit frukost på hotellet beger vi oss ut på en stadsrundtur där vi först besöker The Dutch Palace (stängt på fredagar och judiska helgdagar). The Dutch Palace, först känt som Mattancherry Palace, byggdes ursprungligen av portugiserna och presenterades för Rajan av Cochin år 1555. Sitt nuvarande namn fick palatset efter att holländarna hade genomfört reparationer och utbyggnation år 1663. Dock har varken portugiser eller holländare haft sitt residens här och inredningen är dekorerad med väggmålningar från det hinduiska eposet Ramayana. Vi fortsätter till stadens synagoga (stängt på fredagar, lördagar och judiska helgdagar) som är byggd år 1568. Här ser vi bland annat inskriptioner i koppar som dokumenterar privilegierna som gavs till judarna av stadens härskare och vackra kinesiska handmålade kakel. Vi avslutar stadsrundturen vid vattnet där vi får se speciella kinesiska fiskenät som används när det är högvatten i en form av mekaniskt fiske. Man tror att denna fisketeknik kom till Cochin med Kublai Khans handelsmän och den används än idag av de lokala fiskarna vid Fort Cochin. Eftermiddagen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Cochin. (Frukost ingår)

Dag 9. Cochin – Alleppey

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och lämnar Cochin för att köra söderut längs kusten till Alleppey. Resan på 60 km tar ca en och en halv timme och väl framme checkar vi in på en traditionell “Ketuvallam” husbåt för en härlig kvällskryssning med övernattning. Alleppey omges av ett nätverk av sjöar, laguner, floder och kanaler som leder oss genom ett fantastiskt landskap och via smala kanaler in till små byar i området. Sent på kvällen lägger vi oss för ankar på den vackra Vembanadsjön där vi övernattar. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 10. Alleppey – Kovalam

Vi äter frukost på husbåten och tar oss i land för att lämna båten och köra söderut till kuststaden Kovalam. Resan till Kovalam är 225 km och tar ca 6 timmar. Vi kommer fram på kvällen och checkar in på ett trevligt strandhotell för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 11. Kovalam (sol & bad på egen hand)

Hela denna dag spenderas på egen hand i Kovalam. (Frukost ingår)

Dag 12. Kovalam – Trivandrum – Skandinavien

Transfer till den närbelägna internationella flygplatsen i Trivandrum (ca 45 min) för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Le Méridien Gurgaon Delhi NCR

Le Méridien Gurgaon, är ett toppmodernt och mycket fräscht hotell. Hotellet ligger i Gurgaon strax utanför Delhi som en lugn oas där man verkligen kan koppla av och njuta efter dagens spännande upplevelser i det myllrande och livliga centrala Delhi. Hotellet är stilrent och erbjuder riktigt fina faciliteter och moderna tekniska lösningar som gratis trådlöst höghastighetsinternet i samtliga rum.

Jaypee Palace Hotel Agra

Jaypee Palace Hotel är ett riktigt modernt palatshotell. Både exteriören och interiören genomsyras av vackra material som marmor, röd sandsten och trä och hotellet är omgivet av en vacker trädgård. Hotellet håller högsta servicestandard och har ett stort urval av faciliteter med bland annat en egen rekreationshall för bowlingbanor och biljard mm. Från Jaypee Palace Hotel är det nära till stadskärnan dit du enkelt tar dig med rickshaw, det är inte heller långt till det majestätiska Taj Mahal.

Le Méridien Jaipur

Le Méridien Jaipur är känt för sin fantastiska service och välkomnande atmosfär och detta med rätta! Le Méridien har lagt ribban högt när det gäller service och bemötande och detta vackra hotell lever verkligen upp till namnet och man känner sig bortskämd och omhändertagen här. Själva hotellbyggnaden är även den något utöver det vanliga, som ett smakfullt inrett palats med vackra dekorationer och behagliga färger.

The Leela Kovalam Hotel

Beläget på en klippa med en underbar utsikt över havet och vackra stränder så långt ögat når ligger detta helt unika hotell. Lyxiga The Leela är känt för sin utsikt men också vida känt för sitt fantastiska kök som serverar mat i världsklass och för sin alldeles ypperliga service. Här i detta paradis passar man gärna på att stanna lite extra länge om man kan…

Crowne Plaza Kochi

Femstjärniga Crowne Plaza Kochi är idealiskt beläget mitt i hjärtat av Kochi med en fantastisk utsikt över staden och Keralas berömda backwaters. Hotellet håller mycket hög standard och är välutrustat med bland eget spa och flera spännande restauranger. Crowne Plaza är en perfekt utgångspunkt för att uppleva Kochi och ligger nära flera av stadens sevärdheter.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Tennisbanor
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Bastu & Ångbastu
 • Tennisbanor
 • Jacuzzi - Spa
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Internet
 • Trådlöst internet
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Bastu & Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Room service
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

 • Resan arrangeras individuellt utifrån ert önskade avresedatum. (Avresa varje dag utom fredagar och lördagar)
 • Nedanstående priser gäller per person i delat dubbelrum vid bokning i god tid.
 • Resan kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad.
 • Kontakta oss för detaljerad offert med flyginformation.
Priser per person i SEK
1 april - 30 september
Antal deltagare3* Hotell4* Hotell5* Hotell
1 person23 700:-26 500:-33 300:-
2 personer16 900:-18 200:-21 800:-
3 personer15 700:-16 990:-20 600:-
4-6 personer15 600:-16 900:-20 500:-
7-9 personer15 800:-17 400:-20 700:-
Enkelrumstilläg3 300:-4 500:-7 900:-
Halvpension1 400:-2 600:-3 900:-
Helpension3 000:-5 600:-8 400:-
1 oktober - 19 december
Antal deltagare3* Hotell4* Hotell5* Hotell
1 person24 300:-27 300:-34 300:-
2 personer17 300:-18 600:-22 300:-
3 personer15 900:-17 300:-20 990:-
4-6 personer15 800:-17 300:-20 900:-
7-9 personer15 900:-17 800:-21 300:-
Enkelrumstilläg3 400:-4 700:-8 200:-
Halvpension1 500:-2 700:-3 990:-
Helpension3 100:-5 800:-8 700:-
20 december - 5 januari
Antal deltagare3* Hotell4* Hotell5* Hotell
1 person28 300:-31 900:-43 900:-
2 personer19 200:-21 300:-26 900:-
3 personer17 700:-19 700:-25 500:-
4-6 personer17 700:-19 800:-25 600:-
7-9 personer18 300:-19 200:-25 900:-
Enkelrumstilläg4 400:-9 700:-12 300:-
Tillkommer: Jul- och Nyårsmiddagar
6 januari - 30 mars
Antal deltagare3* Hotell4* Hotell5* Hotell
1 person24 300:-27 300:-34 300:-
2 personer17 300:-18 600:-22 300:-
3 personer15 900:-17 300:-20 990:-
4-6 personer15 800:-17 300:-20 900:-
7-9 personer15 900:-17 800:-21 300:-
Enkelrumstilläg3 400:-4 700:-8 200:-
Halvpension1 500:-2 700:-3 990:-
Helpension3 100:-5 800:-8 700:-
Begär offert