Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rundresa i Indien med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi

Denna spännande rundresa tar dig genom den Gyllene Triangeln, tempelstaden Khajuraho och den heliga staden Varanasi vid floden Ganges. I Delhi, Agra och Jaipur upplever vi bland annat de stora maharajornas fantastiska byggnadsverk som Taj Mahal, Amber och Fatehpur Sikri. I Varanasi får vi bevittna pilgrimerna som vallfärdar till Ganges och denna heliga stad.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad i Goa eller i Kerala.

Pris från: 16 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Delhi
 • Dag 2. Delhi (stadsrundtur med Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan, Raj Ghat, Jama Masjid)
 • Dag 3. Delhi – Jaipur
 • Dag 4. Jaipur (Amber, Vindarnas palats, stadsrundtur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar och marknader)
 • Dag 5. Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra
 • Dag 6. Agra (Taj Mahal, Agra fort)
 • Dag 7. Agra – Jhansi (tågresa) - Orchha
 • Dag 8. Orchha (guidad rundtur) – Khajuraho
 • Dag 9. Khajuraho – Varanasi (Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parswanath och Ghantai)
 • Dag 10. Varanasi (båttur på Ganges, stadsrundtur i Varanasi)
 • Dag 11. Varanasi - Delhi
 • Dag 12. Delhi – Skandinavien

Avresa varje dag utom söndagar!

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Delhi

Flyg från Skandinavien med ankomst till New Delhi tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Delhi (stadsrundtur med Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan, Raj Ghat, Jama Masjid)

Vi ankommer till New Delhi flygplats och möts i ankomstterminalen av vår representant som tar oss till vårt hotell för incheckning. När vi har vilat efter den långa resan blir vi hämtade av vår guide som skall ta oss på en rundtur i Delhi. Vi börjar med att besöka Qutub Minar – Indiens högsta stentorn. Tornet är en minaret och började byggas av Qutub–ud-din Aibak år 1199, han rev 27 hinduiska tempel och Jain tempel och använde deras kolonner för att bygga moskén Quwwat–ul-islam med det höga tornet. Vi besöker sedan Humayuns grav, byggd av änkan till den andra mogulkejsaren Humayun, graven är ett enastående monument i indopersisk stil, en föregångare till Taj Mahal. Därefter kör vi förbi den imponerande India Gate, parlamentsbyggnaden och Rastrapati Bhawan – presidentens residens. Efter lunch besöker vi Raj Ghat, ett minnesmärke över Mahatma Gandhi, vi kör sedan förbi Röda fortet och fortsätter till Jama Masjid – en av Asiens största moskéer. Detta var det sista arkitektoniska mästerverket som mogulkejsaren Shahjahan byggde år 1656 med hjälp av 5 000 hantverkare och det byggdes mitt emot Röda fortet. Moskén är också känd som Masjid–I-Jahanuma som betyder ungefär ”moskén som befaller sin syn på världen“. Moskéns storlek är 65 m X 35 m med plats för över 25 000 bedjande och själva gården är 100 kvm. Vi körs härefter till hotellet. Under eftermiddagen har vi tid att på egen hand utforska staden. Övernattning på hotell i Delhi. (Frukost ingår)

Dag 3. Delhi – Jaipur

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och lämnar Delhi för att bege oss till Jaipur. Körningen på 260 km tar ca 6 timmar och när vi kommer fram till Jaipur checkar vi in på vårt hotell. Därefter har vi resten av dagen på egen hand att njuta allt vad Jaipur har att erbjuda. Övernattning på hotellet i Jaipur. (Frukost ingår)

Dag 4. Jaipur (Amber, Vindarnas palats, stadsrundtur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar och marknader)

Vi äter frukost på hotellet och skall sedan bege oss ut på en heldagsutflykt i och utanför Jaipur. Vi börjar med att köra till den antika huvudstaden Amber och besöker här det vackra fortet. Mogulkejsaren Akbar den stores mest framgångsrika general, Maharaja Mansingh, började byggandet av Amberfortet på 1600-talet. Innan palatset i Jaipur byggdes var Amber säte för makten. Amberfortet är omgivet av befästa murar och har en vacker utsikt över Moatsjön. Ruiner och lämningar är spridda över de omgivande höjderna i Aravalli. Vi tar oss upp till fortet med elefant eller jeep och väl framme vid fortet promenerar vi genom det utbredda komplexet av gårdar och salar. Många av salarna har fantastiska väggmålningar med ädla stenar och spegelinläggningar i väggarna. . Mest fascinerande är kanske Sheesh Mahal, en vacker spegelsal där ett enda ljus återspeglas i de många speglarna och lyser upp rummet. På vägen till Amber stannar vi och ser Vindarnas Palats, även känt som Hawa Mahal. Bakom den vackert utarbetade sandstensfasaden kunde hovets kvinnor titta ned på de dagliga förehavandena på gatan. Den svala vinden letar sig genom fasadens alla fönster och öppningar – därav namnet Vindarnas Palats. Vi lämnar Amber och kör vidare för att besöka själva staden Jaipur. Bland höjdpunkterna finns City Palace, som är ett överväldigande komplex av utsökta palats, trädgårdar och innergårdar, konsthantverk och snidade dörröppningar. Palace Museum har samlingar av sällsynta handskrifter, dräkter, mattor och miniatyrmålningar. Vi promenerar vidare till den intilliggande Jantar Mantar eller Astronomical Observatory som Maharajan i Jaipur byggde 1726 och som är ett av fem sådana astronomiska underverk konstruerades av Sawai Jai Singh och som ger korrekta prognoser än i dag. Det kommer slutligen att finnas tid att vandra runt på de lokala marknaderna i staden. Övernattning på hotellet i Jaipur. (Frukost ingår)

Dag 5. Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för att fortsätta vår resa till Agra (ca 230 km/6 timmars körning). På vägen besöker vi den övergivna röda sandstensstaden Fatehpur Sikri som byggdes av mogulkejsaren Akbar den store som sin huvudstad med palats i slutet av 1600-talet. Det övergavs snart efter att den byggdes när de lokala brunnarna sinade och än i dag är staden ungefär i samma skick som när den övergavs för över 300 år sedan. Staden är komplett med palats och moskéer och var när den byggdes större än London. Nu är det en fantastisk plats att vandra runt på med sina byggnader i nära nog perfekt skick. Färden fortsätter sedan till Agra där vi checkar in på vårt hotell och sedan har kvällen till förfogande på egen hand. Övernattning på hotell i Agra. (Frukost ingår)

Dag 6. Agra (Taj Mahal, Agra fort)

Vi stiger upp tidigt på morgonen för att uppleva det fantastiska Taj Mahal (stängt på fredagar) innan det är allt för många turister, en plats som verkligen är allt du har drömt om och lite till! Taj Mahal är ett mausoleum som uppfördes på 1600-talet av mogulkejsaren Shah Jahan över hans älskade hustru Mumtaz Mahal. Det tog 20 000 hantverkare 22 år att bygga Taj Mahal och den vackra vita marmorn transporterades över 300 km med en flotta av över 1 000 elefanter. Taj Mahal framträder helt perfekt vilken vinkel man än ser det ifrån men mest häpnadsväckande är de oerhört vackra marmorinläggen som man ser på nära håll. Vi kommer att ha gott om tid att njuta detta arkitektoniska mästerverk innan vi fortsätter till Agra fort – även kallat Röda fortet – som är ännu ett exempel på mogulernas arkitektur. Detta fort var kungasäte och ett starkt fäste för mogulernas rike under flera generationer. Härifrån styrdes och administrerades riket och den nuvarande strukturen härrör från Akbar den store som reste murarna, portarna och de första byggnaderna på den östra stranden av Yumanafloden. Senare fortsattes det imponerande bygget av Shah Jehan och hans son Aurangzeb. Vi besöker här bland annat den offentliga audienssalen och de kungliga paviljongerna. Eftermiddagen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Agra. (Frukost ingår)

Dag 7. Agra – Jhansi (tågresa) - Orchha

På morgonen efter frukost blir det transfer till tågstationen i Agra där vi stiger ombord på Shatabdi Express som skall ta oss till Jhansi. Resan tar ca två och en halv timme och vi är framme strax innan kl 11 på förmiddagen. Vi hämtas på stationen i Jhansi och kör vi sedan vidare till den lilla staden Orchha vid floden Betwa. Vi ankommer till Orchha mitt på dagen, checkar in på hotell och har sedan resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 8. Orchha (guidad rundtur) – Khajuraho

Efter frukost njuter vi en rundtur i denna rofyllda stad vackert belägen vid floden Betwa. I Orchha besöker vi flera ståtliga palats och tempel från 1500 – 1700-talet. De imponerande templen används fortfarande av befolkningen för religiös dyrkan – vi besöker de mest anmärkningsvärda Ram Raja och Lakshmi Narayan. Vi besöker även Jahangirs vackra palats, Rajmahal och Rai Parveen Mahal. På eftermiddagen lämnar vi Orchha och kör till Khajuraho, en resa på 175 km som tar oss ca 4 timmar. Vi kommer fram till Khajuraho kvällen och checkar där in på vårt hotell. Övernattning på hotell i Khajuraho. (Frukost ingår)

Dag 9. Khajuraho – Varanasi (Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parswanath och Ghantai)

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss på rundtur i den spännande tempelstaden Khajuraho och dess berömda erotiska tempel. Staden byggdes under den mäktiga Chandelladynastin och var dess huvudstad från 800-talet till 1100-talet. Khajuraho ligger mycket avlägset och var under lång tid bortglömd men återfanns på 1800-talet och var då helt uppslukad av den omgivande djungeln. Av ursprungligen 85 tempel finns idag 22 kvar varav många är i mycket gott skick, kanske tack vare att staden på denna avlägsna plats inte intogs av mogulerna. Vi besöker Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parswanath och Ghantai, var och en anmärkningsvärda för sin vackra design och arkitektur. Sedan blir det transfer till flygplatsen för inrikesflyg till Varanasi. Resan tar endast en timme och när vi ankommer till Varanasi på eftermiddagen möts vi på flygplatsen av vår representant som tar oss till hotellet. Vi har resten av dagen på egen hand och på kvällen görs en liten utflykt till floden Ganges. Övernattning på hotell i Varanasi. (Frukost ingår)

Dag 10. Varanasi (båttur på Ganges, stadsrundtur i Varanasi)

Före gryningen beger vi oss ut med båt på den heliga floden Ganges. Vid soluppgång får vi bevittna hur hinduiska pilgrimer kommer till floden för att tvätta bort sina synder eller hälla ut askan av sina förfäder i flodens ström. Att bevittna dessa religiösa handlingar är mycket rörande. Vi tar oss så småningom tillbaka till hotellet och äter frukost. Efter frukost skall vi på en stadsrundtur i Varanasi och börjar med att besöka Kashi-Vishwanathtemplet som är den heligaste helgedomen tillägnad guden Shiva, beskyddare av Varanasi. Templet rekonstruerades på 1800-talet och dess förgyllning var en gåva från den enögde Sikh-kungen Maharaja Ranjit Singh. Vi besöker sedan Bharat Mata Mandir som är ett unikt tempel tillägnat moder Indien. Templet invigdes av Mahatma Gandhi och här finns en reliefkarta över Indien huggen ur vacker marmor. På eftermiddagen gör vi en utflykt till parken Sarnath ca 13 km utanför Varanasi. Detta är enligt historien platsen där Siddhartha Guatama Buddha först lärde ut Dharma och där den buddhistiska Sangha tillkom genom Kondannas upplysning. Tillbaka till hotellet i Varanasi. (Frukost ingår)

Dag 11. Varanasi – Delhi

Efter frukost på hotellet har vi förmiddagen på egen hand i Varanasi. Mitt på dagen checkar vi sedan ut och det blir transfer till flygplatsen för inrikes flyg till Delhi. I Delhi möts vi på flygplatsen och körs till hotellet där vi checkar in. Resten av dagen på egen hand i Delhi. (Frukost ingår)

Dag 12. Delhi - Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Le Méridien Gurgaon Delhi NCR

Le Méridien Gurgaon, är ett toppmodernt och mycket fräscht hotell. Hotellet ligger i Gurgaon strax utanför Delhi som en lugn oas där man verkligen kan koppla av och njuta efter dagens spännande upplevelser i det myllrande och livliga centrala Delhi. Hotellet är stilrent och erbjuder riktigt fina faciliteter och moderna tekniska lösningar som gratis trådlöst höghastighetsinternet i samtliga rum.

Jaypee Palace Hotel Agra

Jaypee Palace Hotel är ett riktigt modernt palatshotell. Både exteriören och interiören genomsyras av vackra material som marmor, röd sandsten och trä och hotellet är omgivet av en vacker trädgård. Hotellet håller högsta servicestandard och har ett stort urval av faciliteter med bland annat en egen rekreationshall för bowlingbanor och biljard mm. Från Jaypee Palace Hotel är det nära till stadskärnan dit du enkelt tar dig med rickshaw, det är inte heller långt till det majestätiska Taj Mahal.

Le Méridien Jaipur

Le Méridien Jaipur är känt för sin fantastiska service och välkomnande atmosfär och detta med rätta! Le Méridien har lagt ribban högt när det gäller service och bemötande och detta vackra hotell lever verkligen upp till namnet och man känner sig bortskämd och omhändertagen här. Själva hotellbyggnaden är även den något utöver det vanliga, som ett smakfullt inrett palats med vackra dekorationer och behagliga färger.

Radisson Hotel Varanasi

Detta lyxiga hotell och moderna hotell ligger i hjärtat av Varanasi med nära tillgång till både de nya och äldre delarna av stadens centrum. Det centrala läget ger dig möjlighet till spontana utflykter i staden och nära tillgång till stadens stora utbud av sevärdheter och upplevelser. Hotellet erbjuder service och faciliteter av högsta standard och har bland annat eget spa och gym samt flera trevliga restauranger att välja mellan.

The Radisson Jass Hotel Khajuraho

Radisson Jass är ett riktigt härligt hotell som är helt perfekt beläget med nära tillgång till den fantastiska tempelstaden, stadens marknader och nära både flygplatsen och tågstationen. Hotellet är fräscht och har riktigt fina faciliteter som bland annat ett eget spa i världsklass. Här kan man verkligen njuta tiden efter långa och spännande utflykter.

Amar Mahal Hotel Orchha

I den vackra tempelstaden Orchha är detta härliga hotell ett absolut måste. Beläget strax intill floden Betwas strand med underbar utsikt över floden och de omgivande templen och är detta Orchhas bästa hotell. Hela området kring Orchha är lugnt och rogivande, långt från storstädernas buller och larm, en plats där man verkligen njuter tystnaden. Hotellet är arkitektoniskt utsökt och för tankarna till de historiska kungarikenas Indien och från terrasserna är det bara att njuta solens upp och nedgång över de vackra omgivningarna.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Tennisbanor
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Rum för rökare
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Room service
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Rumsservice
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Restaurang & Café
 • Gym & Massage
 • Pool

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

 • Resan arrangeras individuellt utifrån ert önskade avresedatum. (Avresa varje dag utom måndagar)
 • Nedanstående priser gäller per person i delat dubbelrum vid bokning i god tid.
 • Resan kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad i Goa eller i Kerala.
 • Kontakta oss för detaljerad offert med flyginformation.
Priser per person i SEK
1 april - 30 september
Antal deltagare3* Hotell4* Hotell5* Hotell
1 person25 900:-27 900:-31 500:-
2 personer18 700:-19 700:-21 500:-
3 personer16 900:-17 900:-19 500:-
4-6 personer16 700:-17 500:-19 400:-
7-9 personer16 800:-17 800:-19 500:-
Enkelrumstilläg2 100:-3 400:-4 700:-
Halvpension1 150:-1 990:-2 900:-
Helpension2 250:-4 400:-6 500:-
1 oktober - 30 mars
Antal deltagare3* Hotell4* Hotell5* Hotell
1 person26 700:-28 900:-32 300:-
2 personer18 700:-19 700:-21 400:-
3 personer16 900:-17 900:-19 500:-
4-6 personer16 700:-17 500:-19 400:-
7-9 personer16 800:-17 800:-19 500:-
Enkelrumstilläg2 200:-3 600:-4 900:-
Halvpension1 200:-2 100:-2 990:-
Helpension2 400:-4 600:-6 700:-
Tillkommer: Jul- och Nyårsmiddagar
Begär offert