Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tigersafari i Indien med Gyllene Triangel

Njut en riktigt spännande tigersafari genom det kulturella, historiska och inte minst naturrika Indien. Vi reser genom Delhi, Agra och Jaipur och upplever de stora maharajornas fantastiska byggnadsverk som Taj Mahal, Amber och Fatehpur Sikri och det myllrande livet på städernas gator och marknader. Och så får vi den fantastiska möjligheten att uppleva Indiens vackra tigrar på nära håll i deras naturliga miljö.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad i Goa eller i Kerala.

 

Pris från: 12 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Delhi
 • Dag 2. Delhi (stadsrundtur med Raj Ghat, Jama Masjid, Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan)
 • Dag 3. Delhi – Agra (Taj Mahal, Agra fort)
 • Dag 4. Agra - Fatehpur Sikri – Ranthambhore
 • Dag 5. Ranthambhore Nationalpark - Tigersafari
 • Dag 6. Ranthambhore - Jaipur
 • Dag 7. Jaipur (Amber, Vindarnas palats, stadsrundtur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar och marknader)
 • Dag 8. Jaipur – Delhi
 • Dag 9. Delhi – Skandinavien

Avresa varje dag utom onsdagar!

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Delhi

Flyg från Skandinavien med ankomst till New Delhi sent på kvällen eller tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Delhi (stadsrundtur med Raj Ghat, Jama Masjid, Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan)

Vi ankommer till New Delhi flygplats och möts i ankomstterminalen av vår representant som tar oss till vårt hotell för incheckning där vi har tid att vila ut efter den långa flygresan. Efter frukost hämtas vi på hotellet för att under dagen utforska Delhi och vi börjar dagen med ett besök på Raj Ghat, ett minnesmärke över Mahatma Gandhi, vi kör sedan förbi Röda fortet och fortsätter till Jama Masjid – en av Asiens största moskéer. Detta var det sista arkitektoniska mästerverket som mogulkejsaren Shahjahan byggde år 1656 med hjälp av 5 000 hantverkare och det byggdes mitt emot Röda fortet. Moskén är också känd som Masjid–I-Jahanuma som betyder ungefär ”moskén som befaller sin syn på världen“. Moskéns storlek är 65 m X 35 m med plats för över 25 000 bedjande och själva gården är 100 kvm. Vi njuter sedan en tur med rickshaw genom basarerna i Chandani Chowk. Under eftermiddagen fortsätter stadsrundturen och vi besöker Qutub Minar – Indiens högsta stentorn. Tornet är en minaret och bygget påbörjades av Qutub-ud-din Aibak år 1199, han rev 27 hinduiska tempel och jain-tempel och använde deras kolonner för att bygga moskén Quwwat-ul-islam med det höga tornet. Vi besöker sedan Humayuns grav, byggd av änkan till den andra mogulkejsaren Humayun, graven är ett enastående monument i indopersisk stil, en föregångare till Taj Mahal. Därefter kör vi förbi den imponerande India Gate, parlamentsbyggnaden och Rastrapati Bhawan – presidentens residens. Övernattning på hotell i Delhi. (Frukost ingår)

Dag 3. Delhi – Agra (Taj Mahal, Agra fort)

Efter frukost checkar vi ut från hotellet i Delhi för att bege oss till Agra. Resan på drygt 200 km tar ca 4 timmar och när vi kommer fram checkar vi först in på vårt hotell och har tid att äta lunch. På eftermiddagen skall vi besöka det fantastiska Taj Mahal (stängt på fredagar) som verkligen är allt du har drömt om och lite till! Taj Mahal är ett mausoleum som uppfördes på 1600-talet av mogulkejsaren Shah Jahan över hans älskade hustru Mumtaz Mahal. Det tog 20 000 hantverkare 22 år att bygga Taj Mahal och den vackra vita marmorn transporterades över 300 km med en flotta av över 1 000 elefanter. Taj Mahal framträder helt perfekt vilken vinkel man än ser det ifrån men mest häpnadsväckande är de oerhört vackra marmorinläggen som man ser på nära håll. Vi kommer att ha gott om tid att njuta detta arkitektoniska mästerverk innan vi fortsätter till Agra fort, även kallat Röda fortet, som är ännu ett exempel på mogulernas arkitektur. Detta fort var kungasäte och ett starkt fäste för mogulernas rike under flera generationer. Härifrån styrdes och administrerades riket och den nuvarande strukturen härrör från Akbar den store som reste murarna, portarna och de första byggnaderna på den östra stranden av Yumanafloden. Senare fortsattes det imponerande bygget av Shah Jehan och hans son Aurangzeb. Vi besöker här bland annat den offentliga audienssalen och de kungliga paviljongerna. Resten av eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Agra. (Frukost ingår)

Dag 4. Agra - Fatehpur Sikri – Ranthambhore

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för att fortsätta vår resa till Ranthambhore (ca 250 km/6-7 timmars körning). På vägen besöker vi den övergivna röda sandstensstaden Fatehpur Sikri som mogulkejsaren Akbar den store byggde till sin huvudstad med palats i slutet av 1600-talet. Staden övergavs dock kort efter att den byggdes när de lokala brunnarna sinade och än i dag är staden ungefär i samma skick som när den övergavs för över 300 år sedan. Staden är komplett med palats och moskéer och var när den byggdes större än London. Nu är det en fantastisk plats att vandra runt på med sina byggnader i nära nog perfekt skick. Färden fortsätter sedan till Ranthambhore där vi checkar in på hotell och sedan har vi eftermiddagen till förfogande på egen hand. Övernattning på hotell i Ranthambhore. (Frukost ingår)

Dag 5. Ranthambhore Nationalpark - Tigersafari

Tidigt på morgonen blir vi hämtade på hotellet och beger oss ut på en spännande gryningstur i Ranthambhore Nationalpark. Ranthambore känt för det stora tigerbeståndet i området och utöver tigrar finns här bland annat mer än 270 olika fågelarter. Sedan turismen i området började öka så har även befolkningen i byarna i området ökat. Detta ledde till en ökad kontakt mellan lokalbefolkning och tigrar och även olyckor med dödlig utgång inträffade allt oftare. Indiens regering startade därför år 1972 ”Project Tiger” som innebar att man avsatte ett stort område för tigrarna som idag är Ranthambore Nationalpark. I 2005 fanns det 26 tigrar i reservatet vilket är mycket färre än de 44 som man registrerade på 80-talet. Men under 2008 föddes mer än 14 ungar och denna uppgång i beståndet beror till största delen på det långsiktiga naturvårdsarbete man bedriver här. Lokalbefolkningen har genom en mängd olika sätt uppmuntrats och uppmanats att hålla sig på avstånd från tigrarna och inte vistas i reservatet. Detta innebar en stor investering från Indiens regering men visar sig nu ha haft goda resultat. Efter turen i parken kör vi tillbaka till hotellet för att äta en välförtjänt frukost. Vi har sedan dagen på egen hand fram till eftermiddagen då vi åter beger oss ut på en rundtur i parken för att uppleva de fantastiska tigrarna i deras levnadsmiljö. Övernattning på hotell i Ranthambhore. (Frukost, lunch och middag ingår)

Notera vänligen att det inte är garanterat att man får se tigrar då de lever fritt inom området.

Dag 6. Ranthambhore - Jaipur

Färden fortsätter idag till Jaipur, resan på 185 km tar ca 3-4 timmar och när vi kommer fram checkar vi in på hotell och har sedan resten av dagen till förfogande på egen hand. Övernattning på hotell i Jaipur. (Frukost ingår)

Dag 7. Jaipur (Amber, Vindarnas palats, stadsrundtur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar och marknader)

Vi äter frukost på hotellet och skall sedan bege oss ut på en heldagsutflykt i och utanför Jaipur. Vi börjar med att köra till den antika huvudstaden Amber och besöker här det vackra fortet. Mogulkejsaren Akbar den stores mest framgångsrika general, Maharaja Mansingh, påbörjade byggandet av Amberfortet på 1600-talet. Innan palatset i Jaipur byggdes var Amber säte för makten. Amberfortet är omgivet av befästa murar och har en vacker utsikt över Moatsjön. Ruiner och lämningar är spridda över ett stort område i de omgivande höjderna i Aravalli. Vi tar oss upp till fortet med elefant eller jeep och väl framme vid fortet promenerar vi genom det utbredda komplexet av gårdar och salar. Många av salarna har fantastiska väggmålningar med ädla stenar och spegelinläggningar i väggarna. Mest fascinerande är kanske Sheesh Mahal, en vacker spegelsal där ett enda ljus återspeglas i de många speglarna och lyser upp hela rummet. På vägen till Amber stannar vi och ser Vindarnas Palats, även känt som Hawa Mahal. Bakom den vackert utarbetade sandstensfasaden kunde hovets kvinnor titta ned på de dagliga förehavandena på gatan. Den svala vinden letar sig genom fasadens alla fönster och öppningar – därav namnet Vindarnas Palats. Vi lämnar Amber och kör vidare för att besöka själva staden Jaipur. Bland höjdpunkterna finns City Palace, som är ett överväldigande komplex av utsökta palats, trädgårdar och innergårdar, konsthantverk och snidade dörröppningar. Palace Museum har samlingar av sällsynta handskrifter, dräkter, mattor och miniatyrmålningar. Vi promenerar vidare till den intilliggande Jantar Mantar eller Astronomical Observatory som Maharajan i Jaipur byggde 1726 och som är ett av fem sådana astronomiska underverk konstruerades av Sawai Jai Singh och som ger korrekta prognoser än i dag. Det kommer slutligen att finnas tid att vandra runt på de lokala marknaderna i staden. Övernattning på hotellet i Jaipur. (Frukost ingår)

Dag 8. Jaipur – Delhi

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och lämnar Jaipur för att åter bege oss till Delhi. Körningen på 260 km tar ca 6-7 timmar och när vi kommer fram till Delhi checkar vi in på vårt hotell. Därefter har vi resten av dagen på egen hand att njuta allt vad Delhi har att erbjuda. Övernattning på hotellet i Delhi. (Frukost ingår)

 

Dag 9. Delhi – Skandinavien

Från hotellet blir det transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Le Méridien Gurgaon Delhi NCR

Le Méridien Gurgaon, är ett toppmodernt och mycket fräscht hotell. Hotellet ligger i Gurgaon strax utanför Delhi som en lugn oas där man verkligen kan koppla av och njuta efter dagens spännande upplevelser i det myllrande och livliga centrala Delhi. Hotellet är stilrent och erbjuder riktigt fina faciliteter och moderna tekniska lösningar som gratis trådlöst höghastighetsinternet i samtliga rum.

Le Méridien Jaipur

Le Méridien Jaipur är känt för sin fantastiska service och välkomnande atmosfär och detta med rätta! Le Méridien har lagt ribban högt när det gäller service och bemötande och detta vackra hotell lever verkligen upp till namnet och man känner sig bortskämd och omhändertagen här. Själva hotellbyggnaden är även den något utöver det vanliga, som ett smakfullt inrett palats med vackra dekorationer och behagliga färger.

Jaypee Palace Hotel Agra

Jaypee Palace Hotel är ett riktigt modernt palatshotell. Både exteriören och interiören genomsyras av vackra material som marmor, röd sandsten och trä och hotellet är omgivet av en vacker trädgård. Hotellet håller högsta servicestandard och har ett stort urval av faciliteter med bland annat en egen rekreationshall för bowlingbanor och biljard mm. Från Jaypee Palace Hotel är det nära till stadskärnan dit du enkelt tar dig med rickshaw, det är inte heller långt till det majestätiska Taj Mahal.

Ranthambore Regency Hotel

Ranthambore Regency Hotel ligger i anslutning till Ranthambore Nationalpark där man genom Project Tiger har den fantastiska möjligheten att få uppleva de utrotningshotade tigrarna i deras naturliga miljö. Hotellet är smakfullt och traditionellt inrett och erbjuder samtidigt alla önskvärda moderna faciliteter. Hög servicestandard, trevlig personal och ett stort urval av spännande maträtter fulländar reseupplevelsen i denna spännande del av Indien.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Tennisbanor
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Familjerum
 • Restaurang & Café
 • Room service
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Barnpassning

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

 • Resan arrangeras individuellt utifrån ert önskade avresedatum.
 • Nedanstående priser gäller per person i delat dubbelrum vid bokning i god tid.
 • Resan kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad i Goa eller i Kerala.
 • Kontakta oss för detaljerad offert med flyginformation.
Priser per person i SEK
1 januari - 31 december
Antal deltagare3* Hotell4* Hotell5* Hotell
1 person19 400:-20 500:-23 900:-
2 personer14 300:-14 900:-16 400:-
3 personer13 300:-13 900:-15 500:-
4-6 personer13 300:-13 900:-15 600:-
7-9 personer13 200:-13 900:-15 500:-
Enkelrumstilläg2 300:-2 990:-4 700:-
Tillkommer: Jul- och Nyårsmiddagar
Begär offert