Bild
Gruppresa till Israel med Orientenresor

Gruppresa till Israel med Orientenresor

Gamla staden i Jerusalem

Gamla staden i Jerusalem

Getsemane trädgård

Getsemane trädgård

Visitation Church, Ein Karem

Visitation Church, Ein Karem

Olivberget i Jerusalem

Olivberget i Jerusalem

Genesarets sjö

Genesarets sjö

Resor du minns!

Resor du minns!

Gruppresa till bibliska Israel

Följ med på en gruppresa i bibelns fotspår där vi besöker de viktigaste platserna i Jerusalem innan vi beger oss mot Nasaret, Galilee och Genesarets sjö.  Under resan till Israel får vi ta del av landets rika historia och kultur innan vi avslutar med tid på egen hand i Tel Aviv. För den som är intresserad av religion och bibelhistoria är det här den perfekta resan!

Resan kan med fördel förlängas med dagar för sol och bad i Tel Aviv.

Pris från: 18 700 SEK

Avresa: Varje måndag

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. (Måndag) Skandinavien - Jerusalem
  • Dag 2. (Tisdag) Jerusalem (Olivberget, Getsemanes trädgård, Alla Nationers kyrka, Shrine of the Book, Yad Vashem, Ein Karem)
  • Dag 3. (Onsdag) Jerusalem (Gamla staden med bl.a Västra muren, Via Dolorosa, den Heliga gravens Kyrka, kung Davids grav, Betlehem med Födelsekyrkan och Shepherd´s Field)
  • Dag 4. (Torsdag) Jerusalem – Jeriko – Beit Shean (romerska ruiner), Nasaret (Bebådelsekyrkan, Josefs verkstad) – Safed (kort stadstur) - Galilee
  • Dag 5. (Fredag) Galilee - Golanhöjderna (Syriskt fort, vingård) - Genesarets sjö (Saligprisningarnas berg, Petrus hus i Kafarnaum, Tabgha, Tiberias)
  • Dag 6. (Lördag) Galilee – Acre (medeltida fästningar och borgar) – Haifa (kort stadstur) - Caesarea (kort stadstur) - Tel Aviv (kort stadstur)
  • Dag 7. (Söndag) Tel Aviv på egen hand
  • Dag 8. (Måndag) Tel Aviv - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. (Måndag) Skandinavien – Tel Aviv - Jerusalem

Flyg från Skandinavien till flygplatsen i Tel Aviv där vi möts av en representant som tar oss till vårt hotell i Jerusalem för övernattning.

Dag 2. (Tisdag) Jerusalem (Olivberget, Getsemanes trädgård, Alla Nationers kyrka, Shrine of the Book, Yad Vashem, Ein Karem)

Vi börjar dagen med att få en vacker panoramautsikt över Jerusalem från toppen av Olivberget (även kallat Oljeberget), följt av ett besök i trädgården Getsemane där Jesus sägs ha bett dagen före hans korsfästelse och Alla Nationers kyrka. Vi fortsätter till Israels nationalmuseums Shrine of the Book med de kända Dödahavsrullarna, och besöker efter det den vackert renoverade modellen av den herodianska staden Jerusalem, vars ursprung är från tidperioden ”det andra templet”. Nästa stopp är Yad Vashem, en minnesplats för de sex miljoner judar som dog under förintelsen. På eftermiddagen gör vi en tur till den pittoreska byn Ein Karem, den traditionella födelseplatsen för Johannes Döparen, och återvänder sedan till hotellet i Jerusalem för övernattning. (Frukost och middag ingår)

Dag 3. (Onsdag) Jerusalem (Gamla staden med bl.a Västra muren, Via Dolorosa, den Heliga gravens Kyrka, kung Davids grav, Betlehem med Födelsekyrkan och Shepherd´s Field)

Efter frukost på hotellet tar vi oss genom portarna till den muromgärdade Gamla staden i Jerusalem för att besöka det förnyade judiska kvarteret, Västra muren (även kallad Klagomuren), tempelområdet och de färgstarka bazaarerna. En promenad tar oss samma väg Jesus ska ha gått med korset, längs ”Den smärtfyllda vägen” Via Dolorosa och korsvägsandakten. Vi stannar vid Den heliga gravens kyrka, där Jesus ska ha begravts och sen återuppstått. Sedan besöker vi kung Davids grav, rummet där Jesus åt sin sista måltid med lärjungarna och klostret Dormition på kullen Sion för att på eftermiddagen åka till Betlehem och se Födelsekyrkan och utsikten över Shepherd’s Fields*. Efter att ha sett en av världens äldsta kyrkor fortfarande i bruk, byggd på platsen där Jesus sägs ha fötts, samt platsen där herdar ska fått höra om Jesu födelse av en ängel återvänder vi till Jerusalem för övernattning. (Frukost och middag ingår)

* Platsen är under Palestinska myndigheternas behörighet och därför beror tillträde på rådande omständigheter.

Dag 4. (Torsdag) Jerusalem – Jeriko – Beit Shean (romerska ruiner), Nasaret (Bebådelsekyrkan, Josefs verkstad) – Safed (kort stadstur) - Galilee

Dagen börjar med en biltur norrut till Beit Shean för att besöka utgrävningarna av denna vackert bevarade romerska stad. På vägen dit passerar vi den äldsta staden i världen, Jeriko, samt Jordandalen. Vi fortsätter till Nasaret för att besöka Bebådelsekyrkan, där ärkeängeln Gabriel ska ha uppenbarat sig för Maria, och Josefs snickeriverkstad, följt av ett besök till en av Israels mest heliga städer Safed, känd för Kabbala som är ett filosofiskt system som beskriver universum. Här tar vi en promenad i de mystiska gränderna och gör ett besök till en synagoga och en konstnärskoloni. Vi övernattar på ett Kibbutz-hotell i Galilee. (Frukost och middag ingår)

Dag 5. (Fredag) Galilee - Golanhöjderna (Syriskt fort, vingård) - Genesarets sjö (Saligprisningarnas berg, Petrus hus i Kafarnaum, Tabgha, Tiberias)

På morgonen kör vi till Golanhöjderna för att besöka en tidigare syrisk fästning och passerar drusiska byar på vägen. Efter detta kan vi se fram emot en oförglömlig israelisk vingårdsupplevelse med storslagna vyer över vinodlingarna. Vi bekantar oss med de fina och ovanliga vinerna och njuter av en tur på vingården, vinprovning och lär oss om vinproduktion. Vi passerar Banias, källa till floden Jordan, för att besöka Saligprisningarnas berg där Jesus sägs ha hållit i den kända bergspredikan följt av ett besök till ruinerna av den antika synagogan och Petrus hus i Kafarnaum. Vi besöker också Tabgha, där miraklet skedde då fisk och bröd multiplicerades och fortsätter till Tiberias för en kort tur av det gamla centrumet för judiskt lärande. Man kan sedan välja att göra en segling över Genesarets sjö för att uppleva lugnet och omgivningarna som knappt har förändrats under de senaste 2000 åren (mot en extra kostnad). Vi återvänder till vårt Kibbutz-hotell i Galilee för övernattning. (Frukost och middag ingår)

Dag 6. (Lördag) Galilee – Acre (medeltida fästningar och borgar) – Haifa (kort stadstur) - Caesarea (kort stadstur) - Tel Aviv (kort stadstur)

Efter att vi avnjutit frukost kör vi västerut till Acre för att besöka de kända högborgar och medeltida befästningar som finns här, för att fortsätta till Haifa där en panoramasightseeing av staden väntar med sevärdheterna Baha’i Shrine, persiska trädgården, Karmelberget och Haifa Bay. Söderut finns Caesarea där vi besöker den antika hamnen, inklusive den romerska teatern och hippodromen, för att fortsätta till Tel Aviv-Jaffa för en kort tur av staden och sedan körs vi till vårt hotell i Tel Aviv för övernattning. (Frukost och middag ingår)

Dag 7. (Söndag) Tel Aviv på egen hand

Under söndagen erbjuds egen tid i Israels näst största stad, Tel Aviv, eller för den som vill en tur till Döda havet (mot extra kostnad). Natten spenderas i Tel Aviv. (Frukost och middag ingår)

Dag 8. (Måndag) Tel Aviv - Skandinavien

Vi äter frukost och åker sedan till flygplatsen för resa tillbaka till Skandinavien. 

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert