Bild
Utsikt över Jerusalem

Utsikt över Jerusalem

Solnedgång över Jerusalem

Solnedgång över Jerusalem

Romerska ruiner

Romerska ruiner

Amman i Jordanien

Amman i Jordanien

Klippstaden Petra

Klippstaden Petra

Getsemane trädgård

Getsemane trädgård

Stranden i Tel Aviv

Stranden i Tel Aviv

Följ med oss på en gruppresa till Israel och Jordanien

Följ med oss på en gruppresa till Israel och Jordanien

Gruppresa till Israels guldkorn med Jordanien och Petra

Åk på en gruppresa till Israel och Jordanien och utforska det Heliga landet. Vi besöker Masada och det salta Döda Havet, de nya och gamla delarna i historiska Jerusalem och Nasaret med sina många heliga platser. I norra Israel hittar vi natursköna Galilee med bland annat Genesarets sjö och vingårdar. Vi tar oss över gränsen till Jordanien och besöker här Amman och klippstaden Petra innan vi ger oss tillbaka till Tel Aviv. 

Denna resa kan med fördel förlängas med dagar för sol och bad i Tel Aviv.

Pris från: 24 800 SEK

Avresa: Varje söndag

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. (Söndag) Skandinavien – Tel Aviv
 • Dag 2. (Måndag) Tel Aviv - Beer Sheba - Masada (utgrävningar, kung Herod’s palats, synagogan, badhuset) - Döda Havet - Jerusalem
 • Dag 3. (Tisdag) Jerusalem (Shrine of the Book, Ein Karem, Yad Vashem) – Betlehem (Födelsekyrkan, Manger Square) - Jerusalem
 • Dag 4. (Onsdag) Jerusalem (Västra muren, Tempelberget, Via Dolorosa, Heliga gravens kyrka, Mount Zion med kung Davids grav, Olivberget, Getsemane trädgård, Mahane Yehuda)
 • Dag 5. (Torsdag) Jerusalem – Jerioko - Beit Shean (romerska ruiner) – Nasaret (bl.a. Bebådelsekyrkan) – Safed (kort stadstur) - Galilee
 • Dag 6. (Fredag) Galilee - Golanhöjderna (vingård) - Genesarets sjö (Saligprisningarnas berg, Tabgha, Tiberias)
 • Dag 7. (Lördag) Galilee – Acre (medeltida fästningar och borgar) – Haifa (kort stadstur) - Caesarea (kort stadstur) - Tel Aviv (kort stadstur)
 • Dag 8. (Söndag) Tel Aviv – Jerash (romersk ruinstad) – Amman (kort sightseeingtur)
 • Dag 9. (Måndag) Amman - Petra
 • Dag 10. (Tisdag) Petra – Madaba & Mount Nebo - Tel Aviv
 • Dag 11. (Onsdag) Tel Aviv - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. (Söndag) Skandinavien – Tel Aviv

Flyg från Skandinavien med ankomst till Ben Gurion flygplats i Tel Aviv. Här möts vi upp av vår representant som tar oss till vårt hotell i Tel Aviv för övernattning.

Dag 2. (Måndag) Tel Aviv - Beer Sheba - Masada (utgrävningar, kung Herod’s palats, synagogan, badhuset) - Döda Havet - Jerusalem

På morgonen möts vi av vår guide och kör söderut, förbi städerna Ashdod och Ashkelon, till Beer Sheba för ett kort besök i Negevöknens huvudstad. Vi fortsätter via Arad till Masada – Israels främsta arkeologiska park. En linbana tar oss upp för ett besök som ger insikt om ritualer, politik och kultur hos folket som bodde i denna ökenfästning, vilket var de judiska Zealots sista fäste under kriget mot romarna. Vi besöker utgrävningar, Herod’s palatset, synagogan, och det forna badhuset och får även njuta av den otroliga utsikten över de romerska lägren och Döda havet. Efter detta kommer vi besöka jordens lägsta punkt, Döda havet, världens mest salthaltiga sjö och med en vattenyta på ca 422 meter under havsytan. Om vädret tillåter kan vi själva prova på hur det känns att flyta, nästan tyngdlöst, på det salta mineralrika vattnet. Vi passerar sen oasen Ein Gedi och Judean Desert för att komma till Jerusalem, där vi övernattar. (Frukost ingår)

Dag 3. (Tisdag) Jerusalem (Shrine of the Book, Ein Karem, Yad Vashem) – Betlehem (Födelsekyrkan, Manger Square) - Jerusalem

Vi börjar dagen på Israels nationalmuseums Shrine of the Book med de kända Dödahavsrullarna och besöker sen den vackert renoverade modellen av den herodianska staden Jerusalem, som dateras tillbaka till tiden av det andra templet. Efter detta har vi tid att njuta av den pittoreska byn Ein Karem i den sydvästliga delen av Jerusalem, vilken har stor betydelse för kristna traditioner då det traditionellt ses som födelseplatsen för Johannes Döparen. Yad Vashem är den officiella minnesplatsen för de judiska offren i förintelsen, vilket utgör vårt nästa besök. Det byggdes 1953 och ligger vid foten av Mount Hertzl. Dagens sista besök innan vi återvänder till hotellet i Jerusalem hittar vi i Betlehem – Födelsekyrkan där Jesus sägs ha fötts och Manger Square. Övernattning på hotell i Jerusalem. (Frukost ingår)

Dag 4. (Onsdag) Jerusalem (Västra muren, Tempelberget, Via Dolorosa, Heliga gravens kyrka, Mount Zion med kung Davids grav, Olivberget, Getsemane trädgård, Mahane Yehuda)

Vi går in i den gamla staden Jerusalem där vi ser Västra muren och den faktiska platsen för det andra templet, Tempelberget. Vi går vägen till korset, via Via Dolorosa, till Calvary och Heliga gravens kyrka, där både korsfästelsen och återuppståndelsen sägs ha tagit plats. Åt sydväst, precis utanför den gamla staden, ligger Mount Zion med kung Davids grav och rummet där den sista måltiden ägde rum. Från toppen av Olivberget får vi en chans att njuta av den spektakulära panoramautsikten över Jerusalem, som är en helig stad för tre av världens stora religioner – kristendomen, judendomen och islam. Efter detta besöker vi trädgården Getsemane där det sägs att Judas förrådde Jesus, följt av ett besök på den största öppna marknaden i Israel, Mahane Yehuda, i hjärtat av centrala Jerusalem. Där kan vi uppleva smakerna, dofterna, färgerna och försäljarnas interaktion med folkmassorna innan vi återvänder till vårt hotell i Jerusalem. (Frukost ingår)

Dag 5. (Torsdag) Jerusalem – Jerioko - Beit Shean (romerska ruiner) – Nasaret (bl.a. Bebådelsekyrkan) – Safed (kort stadstur) - Galilee

Dagen börjar med att vi lämnar Jerusalem för att köra norrut till utgrävningarna av den vackert bevarade romerska staden Beit Shean. På vägen passerar vi den äldsta staden i världen, Jeriko, samt Jordandalen och de nya bosättningarna. Vi fortsätter till Nasaret för att besöka Bebådelsekyrkan och heliga kristna platser, följt av Safed – Kabbalas stad och centret för judisk mysticism, och vandrar längs de vackra gatorna kring konstnärskolonin. Vi övernattar på ett Kibbutz hotell i Galiléen. (Frukost ingår)

Dag 6. (Fredag) Galilee - Golanhöjderna (vingård) - Genesarets sjö (Saligprisningarnas berg, Tabgha, Tiberias)

Vi passerar Banias – källan till floden Jordan, tidigare syrianska befästningar och drusiska byar på vår väg till Golanhöjderna. Vi stannar till vid en israelisk vingård, där utsikten är otrolig, och vi bekantar oss med samlingen av fina och ovanliga viner, provar viner och får veta mer om vinproduktionens process. Efter detta tar vi oss ner till kusten av Genesarets sjö för att i närheten besöka Saligprisningarnas berg där Jesus sägs ha hållit i den kända bergspredikan följt av ett besök till ruinerna av den antika synagogan. Vi besöker också Tabgha, där miraklet skedde då fisk och bröd multiplicerades och fortsätter till Tiberias för en kort tur av det gamla centrumet för judiskt lärande. Man kan sedan välja att göra en segling över Genesarets sjö för att uppleva lugnet och omgivningarna som knappt har förändrats under de senaste 2000 åren (mot en extra kostnad). Vi återvänder till vårt Kibbutz-hotell i Galilee för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 7. (Lördag) Galilee – Acre (medeltida fästningar och borgar) – Haifa (kort stadstur) - Caesarea (kort stadstur) - Tel Aviv (kort stadstur)

Efter frukost kör vi genom kullarna i Galileen, västerut mot Acre (Akko) för att besöka de kända högborgar och medeltida befästningar som finns här, följt av en tur till Haifa där vi tar oss upp för Karmelberget för en panoramautsikt av staden. Därifrån ser vi Baha’i Shrine, persiska trädgården och Haifa bay. Vi fortsätter längs medelhavets kust till Ceasarea, känd som Herodes den stores mästerverk, för att besöka den romerska teatern och befästningen från korstågen för att sedan fortsätta till Tel Aviv-Jaffa för en kort tur av staden. Övernattning på hotell i Tel Aviv. (Frukost ingår)

Dag 8. (Söndag) Tel Aviv – Jerash (romersk ruinstad) – Amman (kort sightseeingtur)

Vi kör från Tel Aviv och Jerusalem till Sheikh Hussein-gränskontroll för att komma in i Jordanien. Det första stoppet är Jerash, en stad i Decapolis, som ligger 45 kilometer norr om Amman på de bördiga höjderna i Gilaed. Där besöker vi den urgamla romerska staden med pelarkantade gator, baden och kullen vid toppens tempel. Vi avslutar dagen med att besöka Amman för en panoramasightseeing i Jordaniens huvudstad, där vi även spenderar natten. (Frukost ingår)

Dag 9. (Måndag) Amman - Petra

Efter en tidig frukost lämnar vi hotellet och reser söderut på vägen till Wadi Musa, den moderna byn i Petra. Vi rider på hästrygg till dalingången Siq och promenerar sen till Petra, känt som den röda stenens stad, den urgamla huvudstaden för nabatéerna från 300-talet före Kristus till 200-talet efter Kristus. Vi besöker de mest intressanta monumenten som skattkammaren, El Khazneh (en nabateisk kungs grav), fältet av gravar, obelisker, och altaret (Al Madhabah) varifrån vi kan se hela stenstaden. Vi spenderar natten i Petra. (Frukost ingår)

Dag 10. (Tisdag) Petra – Madaba & Mount Nebo - Tel Aviv

Vi kör norrut till Madaba, känt som mosaikstaden, för att besöka kvarlevorna av den bysantiska kyrkan med dess urgamla mosaikkarta på golvet. Det är det äldsta originalet av kartografisk avbildning av mosaikkartan av det heliga landet och Jerusalem. Vi fortsätter tio kilometer till berget Nebo, varifrån Moses såg det förlovade landet och varifrån vi ser Jordandalen, Jeriko och Döda havet. Till sist kör vi till gränsen och återvänder till Tel Aviv och övernattar där. (Frukost ingår)

Dag 11. (Onsdag) Tel Aviv - Skandinavien

Vi äter frukost och åker sedan till flygplatsen för resa tillbaka till Skandinavien. (Frukost ingår)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert