Bild
Upptäck Israel på egen hand med Orientenresor

Upptäck Israel på egen hand med Orientenresor

Bild
Bild
Bild
Bild
Kör med hyrbil i Israel

Kör med hyrbil i Israel

Bild

Kör själv i Israel

På denna resa till Israel kör vi på egen hand med hyrbil och upptäcker allt vad landet har att erbjuda från Tel Avivs stränder till klagomuren i Jerusalem och den vackra naturen runt Tiberias och Golanhöjderna.

Programmet är ett exempelprogram, och resan/programmet anpassas utifrån önskemål.

Pris från: 13 200 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Tel Aviv
  • Dag 2. Tel Aviv – Jaffa - Caesarea – Haifa – Acre – Tiberias
  • Dag 3. Tiberias – Kafarnaum – Tabgha – Golanhöjdarna - Tiberias
  • Dag 4. Tiberias – Nasaret - Jordanfloden – Beit Alfa – Jerusalem
  • Dag 5. Jerusalem – Masada – Ein Gedi - Qumrangrottorna – Döda Havet - Jerusalem
  • Dag 6. Jerusalem – Gamla staden – Mahane Yehuda - Jerusalem
  • Dag 7. Jerusalem – Betlehem - Jerusalem
  • Dag 8. Jerusalem – Skandinavien

    OBS: Programmet är endast ett förslag. Reslängd och övernattningar i Israel kan anpassas enligt önskemål.

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Tel Aviv

Flyg från Skandinavien till flygplatsen i Tel Aviv där vi möts av en representant som hjälper oss komma igång med hyrbilen och vi kör sedan på egen hand till vårt hotell i Tel Aviv för övernattning.

Dag 2. Tel Aviv – Jaffa - Caesarea – Haifa – Acre – Tiberias

Efter att vi avnjutit frukost checkar vi ut och kör en kort sträcka till Jaffa där vi kan ta en promenad genom de pittoreska gränderna i den historiskt viktiga staden, som i modern tid ses som en del av staden Tel Aviv. Vi kan här åka förbi Simon Garvarens hus vid vattnet som omnämns i Apostlagärningarna som den plats där Petrus ska ha bott under en period och också njuta av den storslagna utsikten från toppen av en kulle. Vi kör norrut längs med kusten och kommer till Caesarea, staden som byggdes av Herodes den Store och var tillägnad Augustus Caesar och där Paulus satt fånge i två år. Vi fortsätter sedan till Haifa där vi kan göra en sightseeingtur i staden och besöka t.ex Baha’i helgedom, den Persiska trädgården, Karmelberget och Haifa Bay. Vi kör via Acre med sina medeltida fort och som var ett känt fäste för korsfararna, mot Genesarets sjö och Tiberias där vi checkar in på vårt hotell för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 3. Tiberias – Kafarnaum – Tabgha – Golanhöjdarna - Tiberias

Efter frukost kan vi utforska historiska Tiberias där Jesus levde och predikade på Gennesaretsjöns stränder. Vi kan också besöka Kafarnaum som var centrum för Jesu verksamhet, och som nu är en ruinstad vid sjöns norra kust och Tabgha och Church of Multiplications, där miraklet skedde då fisk och bröd multiplicerades och som avbildats i mosaiken på golvet. Norr om Tabgha hittar vi Saligprisningarnas berg där Jesus sägs ha hållit i den kända bergspredikan och valt ut sina 12 lärjungar. Från berget kan vi ta oss längre upp på Golanhöjderna för att njuta en panoramavy av berget Hermons toppar, Golanhöjdernas platåer och den gröna dalen Hula. Vi återvänder sedan till vårt hotell i Tiberias där vi har kvällen att spendera på egen hand och kan t.ex ta en båttur på Genesarets sjö. (Frukost ingår)

Dag 4. Tiberias – Nasaret - Jordanfloden – Beit Alfa – Jerusalem

Denna morgon checkar vi ut från vårt hotell och kör till Nasaret där Jesus spenderat sin uppväxt och besöker här Bebådelsekyrkan, där ärkeängeln Gabriel ska ha uppenbarat sig för jungfru Maria. Här kan vi också besöka St Josefs kyrka och Jungfru Maria-källan, och närliggande Kanann och Bröllopskyrkan där Jesus utförde det första miraklet när han förvandlade vatten till vin. Vi kör sedan genom Jordandalen till Beit Alfa där vi hittar en mycket gammal synagoga med avbildningar i mosaik tillsammans med en modern ljud och bildpresentation som visar hur det judiska livet såg ut för 1600 år sedan. Vid dagens slut fortsätter vi till Jerusalem där vi checkar in på vårt hotell för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 5. Jerusalem – Masada – Ein Gedi - Qumrangrottorna – Döda Havet - Jerusalem

Efter frukost lämnar vi Jerusalem och kör mot Masada, högt beläget på en isolerad klippa i Negevöknen. Platsen är listat som kulturellt världsarv av UNESCO och var det sista fästet för de judiska rebellerna i kriget mot romarna för nästan 2000 år sedan. Vi når den antika fästningen med linbana och finner här bland annat utgrävningar, Kung Herods palats, synagogan, och det forna badhuset. Långt nedanför oss kan vi se Döda Havet, världens mest salthaltiga sjö och med en vattenyta på ca 422 meter under havsytan vilket gör sjön till jordens lägsta punkt. Vi kan också ta oss ner till Ein Gedi, en oas där David ska ha gömt sig i en grotta i sin flykt från Saul och varifrån han ska ha komponerat flera av sina psalmer och här kan vi vandra i den vackra naturen bland vattenfall och källor. Därefter kan vi passa på att stanna till vid Qumrangrottorna där Dödahavsrullarna upptäcktes år 1947. På eftermiddagen kör vi tillbaka till Jerusalem för övernattning på vårt hotell. (Frukost ingår)

Dag 6. Jerusalem – Gamla staden – Mahane Yehuda - Jerusalem

Efter att vi avnjutit frukost på hotellet är det dags att upptäcka Jerusalem. Den heliga staden för de tre världsreligionerna, Kristendom, Judaism och Islam är en unik plats och en dröm att besöka för många människor. Här finns massor att se, och vi kan under dagen besöka Olivberget för en slående utsikt över staden och stanna till vid Sion där vi kan besöka kung Davids grav och rummet där Jesus åt sin sista måltid med lärjungarna. Vi kan fortsätta dagen genom portarna till den muromgärdade Gamla staden i Jerusalem för att besöka Västra muren (även kallad Klagomuren) och Tempelberget. En promenad tar oss samma väg Jesus ska ha gått med korset, längs ”Den smärtfyllda vägen” Via Dolorosa och korsvägsandakten. Vi hittar här också Den heliga gravens kyrka, där Jesus begravts och sen återuppstått. Senare kan vi bege oss till Mahane Yehuda for att uppleva smakerna, dofterna och färgerna som blandas med folkmassorna på Israels största marknad. Här kan vi provsmaka delikatesser och lyssna på försäljarnas fascinerande historier, som med tiden blivit en självklar del av charmen i Mahane Yehuda. Övernattning på hotell i Jerusalem. (Frukost ingår)

Dag 7. Jerusalem – Betlehem - Jerusalem

Idag har vi tid att besöka nyare delar av Jerusalem. Vi kan börja med ett besök till Yad Vashem, en minnesplats för de sex miljoner judar som dog under förintelsen och därefter fortsätta till den pittoreska byn Ein Karem i den sydvästra utkanten av Jerusalem. Byn är en mycket viktig plats i den kristna religionen då detta ska ha varit födelseplatsen för Johannes Döparen. Vi kan härifrån fortsätta till Israels nationalmuseums Shrine of the Book med de kända Dödahavsrullarna och den vackert detaljerade modellen av den herodianska staden Jerusalem, vars ursprung är från tidperioden ”det andra templet”. Senare under dagen kör vi förbi Israels parlament Knesset och det Hebreiska Universitetets campus innan vi når Betlehem där vi kan besöka t.ex Födelsekyrkan. Övernattning i Jerusalem. (Frukost ingår)

Dag 8. Jerusalem – Skandinavien

Vår spännande resa i Israel har kommit till sitt slut och vi checkar ut från vårt hotell och kör till flygplatsen där vi lämnar hyrbilen och reser vidare hem till Skandinavien. (Frukost ingår)

OBS: Programmet är endast ett förslag. Reslängd och övernattningar i Israel kan anpassas enligt önskemål.

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert