Bild
Resa till Israel med Orientenresor

Resa till Israel med Orientenresor

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Upplev Israel

Upplev Israel

Bild

Upplev Israel

Resa till Israel där vi besöker de viktigaste platserna i Jerusalem med guide och har gott om tid på egen hand i både Jerusalem och Tel Aviv. Vi får ett smakprov av det heliga landet, och kan upptäcka städerna i egen takt med tid för avkoppling.

Resan kan med fördel förlängas med extra dagar sol och bad i Tel Aviv.

Pris från: 13 600 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Tel Aviv
  • Dag 2-3. Tid på egen hand i Tel Aviv
  • Dag 4. Tel Aviv – Jerusalem (sightseeingtur med bl.a. Olivberget, kung Davids grav, Västra muren, Heliga Gravens kyrka och Yad Vashem)
  • Dag 5. Tid på egen hand i Jerusalem
  • Dag 6. Jerusalem – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Tel Aviv

Flyg från Skandinavien till flygplatsen i Tel Aviv där vi möts upp och får transfer till vårt hotell för övernattning.

Dag 2-3. Tid på egen hand i Tel Aviv

Dagarna spenderas på egen hand i spännande Tel Aviv.  Vi kan välja att besöka det fantastiska konstmuseet, promenera längs hamnen bland dess många restauranger, kaféer och butiker eller varför inte gå ner till stranden för lite sol och avkoppling. Ett annat alternativ är att besöka kolonin Sarona Templers, en tysk bosättning som länge tillhörde armén i närheten av Azrieli Towers. De gamla byggnaderna har blivit restaurerade och här kan vi nu hitta små butiker, restauranger och kaféer. För en spännande upplevelse kan vi besöka Carmel Market och vandra genom en labyrint av matstånd och försäljare. Här finns både kläder, ostar, hantverk och till och med handgjord Jachun – en traditionell maträtt från Yemen. Övernattning på hotell i Tel Aviv. (Frukost ingår)

Dag 4. Tel Aviv – Jerusalem (sightseeingtur med bl.a. Olivberget, kung Davids grav, Västra muren, Heliga Gravens kyrka och Yad Vashem)

Vi checkar ut från vårt hotell på morgonen och hämtas upp av vår buss som ska ta oss på en rundtur i Jerusalem. Vi börjar dagen med att besöka Olivberget för att njuta av den fantastiska utsikten över staden. Vi besöker sedan kung Davids grav, rummet där Jesus åt sin sista måltid med lärjungarna och klostret Dormition på kullen Sion. Därefter är det dags att besöka de Gamla staden och vi promenerar genom de armeniska och judiska kvarteren till den Västra muren (även kallad Klagomuren) och fortsätter till det kristna kvarteret. En promenad tar oss samma väg Jesus ska ha gått med korset, längs ”Den smärtfyllda vägen” Via Dolorosa och korsvägsandakten. Vi stannar vid Den heliga gravens kyrka, där Jesus ska ha begravts och sen återuppstått. Nästa stopp är Yad Vashem, en minnesplats för de sex miljoner judar som dog under förintelsen, och som ligger i de nyare delarna av staden (barn under 10 år är inte tillåtna att besöka Yad Vashem pga. känsligt innehåll).

OBS: Om denna dag faller på en judisk högtid ersätts besöket till Yad Vashem med ett besök till den pittoreska byn Ein Karem, den traditionella födelseplatsen för Johannes Döparen där vi också besöker kyrkan med samma namn, Mary’s spring, och får tid att spatsera genom de smala gränderna.

Efter turen körs vi till vårt hotell i Jerusalem för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 5. Tid på egen hand i Jerusalem

Dagen spenderas på egen hand i Jerusalem. Här finns massor att se och upptäcka! Vi kan ta oss tillbaka till de heliga platser som vi vill utforska ytterligare, eller besöka dom vi inte såg under gårdagen. Här finns också färgsprakande bazaarer och den kända gatan Ben Yehuda med butiker, restauranger och kaféer. Vid västra muren kan vi besöka Davidson Center, ett historiskt museum i Jerusalem Archeological Park, eller besöka Mahaneh Yehuda Market med sina autentiska restauranger och matstånd och njuta av den unika atmosfären bland färger, dofter och smaker. Övernattning på hotell i Jerusalem. (Frukost ingår)

Dag 6. Jerusalem – Skandinavien

Transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien. (Frukost ingår)

Resan kan med fördel förlängas med extra dagar sol och bad i Tel Aviv.

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Uppgradering av boende

Hotellen angivna i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert