Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resa till Israel

En resa till Israel är en speciell upplevelse. Alla har en åsikt om landet med dess religioner och oerhört rika historia som alltid är lika aktuell, och alla berörs på så många olika sätt när man reser i detta kontroversiella land. Följ med på en lite annorlunda resa till Israel där vi utöver de traditionella besöken med Jerusalem i centrum även besöker bland annat Golanhöjderna och norra Israels vackra natur.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad.

Pris från: 26 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Tel Aviv
  • Dag 2. Tel Aviv – Jaffa (loppmarknad - Neve Zedek - Walking Tour - Den Vita staden – Sarona)
  • Dag 3. Tel Aviv - Zichron Yaacov - Ein Hod – Haifa – Wadi Nisnas - Tiberias
  • Dag 4. Tiberias - Genesarets sjö – Golanhöjderna - Berget Bental - Tiberias
  • Dag 5. Tiberias - Zippori nationalpark - Neot Kedumim - Jerusalem
  • Dag 6. Jerusalem - Oljeberget, Gamla staden, Västra muren, Via Dolorosa, Uppståndelsekyrkan – Jerusalem
  • Dag 7. Jerusalem - Israel Museum - Machane Yehudas marknad – Betlehem – Födelsekyrkan - Jerusalem
  • Dag 8. Jerusalem - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Tel Aviv

Flyg från Skandinavien. Under dagen ankommer vi till Ben Gurions internationella flygplats där vi möts av vår representant, får hjälp genom tullen och vidare transport till vårt hotell i Tel Aviv. Där möts vi och vår guide för en välkomstdrink och information om vår resa. I övrigt är kvällen fri. Övernattning sker i Tel Aviv. (Måltid på flyget ingår)

 

Dag 2. Tel Aviv – Jaffa (loppmarknad - Neve Zedek - Walking Tour - Den Vita staden – Sarona)

Dagen börjar med en rundtur i den uråldriga hamnstaden Jaffa, en av världens äldsta städer, och dess loppmarknad vilken är ett ymnighetshorn av andrahandsfynd och shabby-chic skatter. Sedan promenerar vi genom Neve Zedek, det första området i Tel Aviv som nyligen blivit upprustat. Där finns nu underbara renoverade hem, små butiker och restauranger. 

Vi upplever en Walking Tour genom Den Vita staden i Tel Aviv (en av UNESCOs världsarvsplatser), en stad som grundades 1909 och utvecklades till ett storstadsområde under britternas tid i Palestina. Byggnaderna, som designats av arkitekter som utbildats i Europa, uppvisar en arkitektonisk ensemble ur modernismen i en ny kulturell kontext. 

Vi fortsätter sedan till Sarona, den tyska tempelriddarordens bosättning från slutet av 1800-talet. Området var länge en del av den militära anläggningen nära Azrieli Towers. De gamla husen har nu restaurerats och används som restauranger, butiker och caféer. Kvällen är fri, övernattning sker i Tel Aviv. (Frukost ingår)

Dag 3. Tel Aviv - Zichron Yaacov - Ein Hod – Haifa – Wadi Nisnas - Tiberias

Vi lämnar Tel Aviv och passerar Sharons slätter på väg till Zichron Yaacov medan vi lär oss om början till det moderna Israel. Det pittoreska, delvis kooperativa, jordbrukssamhället byggdes i slutet på 1800-talet på  bergskedjan Carmels spets och kallas ”Moshava” på hebreiska. Det är den första Moshava som någonsin byggts. Numera är det ett stor turist- och semesterområde i regionen. Det moderna Israels första vingård finns här i Zicron Yaacov;  njut av en angenäm vinprovning.

Fortsätt till Ein Hod, en charmig konstnärsby i hjärtat av Carmel skogen, och njut av den varierande konstnärliga utsikten. Till lunch får du uppleva den traditionella gästfriheten hos folket i ett av hemmen. Anländ till Haifa och se de magnifika Baha’i Gardens samt utsikten över viken. Avsluta dagen med en promenad genom Wadi Nisnas, ett pittoreskt arabiskt område med en färgfylld marknad, med konstutställningar genom de trånga gränderna. Övernattning i Tiberias. (Frukost ingår)

Dag 4. Tiberias - Genesarets sjö – Golanhöjderna - Berget Bental - Tiberias

Börja dagen vid Genesarets sjö, omgivningen där Jesus började predika. Första anhalten är Saligprisningarnas berg där Jesus, enligt tradition, höll sin bergspredikan. Njut av den fridfulla utsikten över Galiléen från den vackra kyrkan och fortsätt till Kapernaum, känd som Jesus ”egen stad” där du får se återstoden av synagogan där Jesus predikade samt Petrus hus. 

Vi bestiger sedan Golanhöjderna, till utkiksposten på berget Bental. Vi kommer att lära oss om den strategiska situationen och om sexdagarskriget när Israel annekterade området från Syrien och om förhållandet mellan Israel och dess grannar. Golanhöjderna är också hem för en stor del av druserna. Den drusiska religionen har sina rötter i ismalitisk islam, men blandar Islams monoteism med grekisk filosofi och hinduistiska influenser. Vi kommer att besöka en av deras byar och lära oss om deras dagliga liv under Israels styre och deras kontakter med släktingar på andra sidan gränser. Återvänder till Tiberias för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 5. Tiberias - Zippori nationalpark - Neot Kedumim - Jerusalem

Lämnar Tiberias och kör till Zippori nationalpark. Staden härstammar från Romerska tider och de delar vi tittar på i dag är från de vackra restaureringarna som gjordes av Herodes Antipas och som Rabbi Judah Hanasi flyttade Sanhedrin från Bet She’arim till Zippori där han sammanställde Mishnah år 220 enligt vår tideräkning. Mishnah är den första skrivna tolkningen av den judiska lagen som tidigare förts vidare genom muntlig tradition. Fortsätter till Neot Kedumim, det enda bibliska naturreservatet i världen. Den här ideella organisationen har som mål att återuppväcka områdets flora och fauna som det var för 3000 år sedan. Efter rundturen hjälper vi till i den andan genom att plantera ett trä med egna händer. 

Vidare längs med Judeens berg till Jerusalem, den eviga staden. Helig för de tre största monoteistiska religionerna, kristendom, islam och judendom är Jerusalem en stad av överväldigande känslor, en stad som lovar en religiös och andlig erfarenhet, sinnesrörelse och välbehag, intressanta rundturer och underhållande äventyr. Övernattning i Jerusalem. (Frukost ingår)

Dag 6. Jerusalem - Oljeberget, Gamla staden, Västra muren, Via Dolorosa, Uppståndelsekyrkan – Jerusalem

Efter frukost får vi avnjuta panoramat från Olivbergets topp och sedan fortsätta till City of David, gamla Jerusalem. Promenera längst med romartidens gator som nyligen avtäckts, vilka sammankopplar den ursprungliga badanläggningen i Betseda med västra muren. Vi avslutar på Davidson Center där vi kommer att lära oss om templet, beundra den södra murens utgrävningar och den närliggande klagomuren vilken är den sista återstoden av templet och den heligaste platsen för det judiska folket. Via Dolorosa är den väg vilken Jesus gick med sitt kort till platsen för korsfästelsen. Därefter de sista stegen till den heliga gravens kyrka eller Uppståndelsekyrkan där katolikerna hävdar att Jesus begravdes. Kyrkan byggdes på order av kejsare Konstantin I, år 326. Kontrollen över kyrkan delas mellan ett flertal kristna kyrkor och sekulariserade intressen i ett komplicerat arrangemang som i huvudsak förblivit oförändrade över århundraden. 

Dagens middag kommer att ätas på restaurangen ”Eucalyptus” (ingår inte i resans pris). Smaka det israeliska köket när det är som bäst, menyn fokuserar på mat som är genuint israelisk och rätterna är gjorda på naturliga, lokala ingredienser. Övernattning i Jerusalem. (Frukost ingår)

 

Dag 7. Jerusalem - Israel Museum - Machane Yehudas marknad – Betlehem – Födelsekyrkan - Jerusalem

Efter frukost besöks Israel Museum, Israels största kulturella institution vilken räknas som ett av de ledande konst- och arkeologimuseerna i världen och som täcker allt från arkeologi till samtida konst. Besöket innefattar The Shrine of the Book, ett arkitektoniskt mästerverk av Fredrick Keisler som inrymmer Dödahavsrullarna, bland de äldsta, kända, bibliska manuskripten.  

Modellen av Jerusalem under tiden för det andra templet, en modell i skala 50:1 som korrekt framställer omgivningarna från tiden då Dödahavsrullarna skrevs fram till förstörelsen av det andra templet. 

Fortsätter till Machane Yehudas öppna marknad, förmodligen den mest färgrika i Israel. Vi kommer att utforska närliggande område men också ett av Jerusalems äldsta kvarter och på vägen kommer vi att få smaka på oliver och olivolja, fantastisk getost, kikärtsröra och annat. Under eftermiddagen besöker vi Betlehem, Jesus födelseort. Vi börjar vid Manger Square vilket ligger framför en av de äldsta kristna kyrkorna; Födelsekyrkan. Vi går in i kyrkan och in i Grotto of the Nativity vilket markerar platsen där Jesus föddes. Återvänder till Jerusalem för övernattning. (Frukost ingår)

 

Dag 8. Jerusalem - Skandinavien

Transfer till Ben Gurion flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår samt måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert