Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rundresa i Jordanien

Upplev Jordanien på vår mest fullspäckade rundresa genom detta spännande land. Jordanien rymmer en stor mängd bibliska platser och en lång och fantasieggande historia från Moses till korsfararna. I landets södra del finner vi den fantastiska klippstaden Petra som är uthuggen direkt ur berget. Sedan 1985 finns Petra med på UNESCO's världsarvslista och 2007 utsågs Petra till ett av världens sju nya mirakel.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad.

Pris från: 14 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Amman
 • Dag 2. Amman - Ajlun - Jerash – Amman
 • Dag 3. Amman - Madaba - Mount Nebo - Döda Havet
 • Dag 4. Döda Havet – Dana Naturreservat - Shobak – Petra
 • Dag 5. Petra - Wadi Rum
 • Dag 6. Wadi Rum – Aqaba
 • Dag 7. Aqaba - Sol & Bad
 • Dag 8. Aqaba – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Amman

Flyg från Skandinavien till Amman. Vi tas emot på flygplatsen i Amman och från flygplatsen körs vi till vårt hotell i centrala Amman. Övernattning i Amman.

Dag 2. Amman - Jerash - Ajlun – Amman

Efter frukost på hotellet kör vi norrut till byn Ajlun. I Ajlun besöker vi fästningen Qalat Al-Rabad som byggdes för att bekämpa korsfararna och är en av de bäst bevarade exempel på medeltida islamisk militär arkitektur i hela Mellanöstern. Sedan fortsätter vi mot Jerash och den antika romerska staden Gerasa. Utanför Gerasas stadsportar möts vi av den vackra triumfbågen som byggdes till ära för kejsar Hadrianus besök i staden år 129 e.Kr. Härifrån leder en lång gata kantad av kolumner fram till södra porten och väl inne i staden besöker vi Zeus tempel och den stenlagda huvudgatan Cardo Maximus, teatrar, badhus och många av de kyrkor som hittats här. Vi äter lunch på en lokal restaurang och kör sedan tillbaka till Amman. Här gör vi en stadsrundtur med bland annat ett fotostopp vid Kung Abdullahs moské, citadellet och det arkeologiska muséet. Vi promenerar från citadellet till ett av Ammans äldsta områden där vi kan besöka Amman Panorama Art Gallery eller varför inte ta en kopp traditionellt arabiskt kaffe och supa in atmosfären. Vi fortsätter upptäcka Amman med allt staden har att erbjuda. Frukt och grönsaksmarknader, traditionella parfymerier, juvelerare, och för att inte nämna alla små matstånd och ”sweet shops” där de tillverkar och säljer den mycket populära desserten ”Knafa”. Vi äter middag på en trevlig lokal restaurang innan vi beger oss tillbaka till hotellet. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 3. Amman - Madaba - Mount Nebo - Döda Havet

Vi checkar ut från hotellet efter frukost och kör söderut mot Döda havet och ska under förmiddagen besöka Madaba och Mount Nebo. Madaba ligger endast 40 minuter från Amman och är en liten by längs den 5000 år gamla kungliga vägen. Här finner vi fantastiska bysantiska mosaiker, många i privata hem där de upptäckts under golv och trädgårdar. I St. George’s katedral finns den mest kända mosaiken som är en karta över Jerusalem och dess omgivningar från 560-talet, denna karta har hjälpt arkeologer att lokalisera många platser i Jordanien som sedan grävts ut. Strax väster om Madaba ligger Mount Nebo, en upphöjd bergsrygg på 817 m.ö.h. Från toppen har man en magnifik utsikt över Döda Havet och Det Heliga Landet och en mer begränsad utsikt över Jordan-flodens dalgång. Man ser normalt också Västbanken och Jeriko och i riktigt klart väder även Jerusalem. Enligt historien stod Moses här och såg in i det förlovade landet, man tror att Moses också dog här och platsen är ett viktigt pilgrimsmål. På Mount Nebo finns imponerande mosaiker och andra lämningar från 400-600 e.Kr, kyrkor, kloster och eremitage som nu tas om hand av franciskanerpräster som bor nära platsen. Vi äter sedan lunch i en lokal restaurang innan vi kör vidare till det spektakulära landskapet vid Döda Havet strand, en av världens mest fantastiska platser och jordens lägsta punkt på 421 meter under havsytan. Här checkar vi in på ett strandhotell och upplever Döda Havets mineralrika lera och det helande salta vattnet. Övernattning på hotell vid Döda Havet. (Frukost och lunch ingår)

Dag 4. Döda Havet – Dana Naturreservat - Shobak – Petra

Vi fortsä

Vi fortsätter idag resan söderut och kommer så småningom till den lilla byn Dana utanför staden Tafilah. Dana ligger i utkanten av en den stora ravinen Wadi Dana och har också en spektakulär utsikt över Wadi Araba. Dana är ett av Jordaniens viktigaste naturreservat och man har här byggt upp faciliteter för ekoturism. Vi har tid fram till lunch att på egen hand vandra i området. Det finns lättare vandringsleder som man kan ta på egen hand och om man önskar kan man betala en lokal specialiserad guide och ta en mer avancerad vandringsled. Vi äter sedan lunch på en lokal restaurang och kör vidare mot Petra. På vägen stannar vi vid Shobak, en av korsriddarborgarna öster om Sharahbergen längs gamla kungliga vägen till Petra. Shobak är högt beläget med vacker utsikt över fruktplantagerna nedanför. Borgen byggdes år 1115 av Baldwin I av Jerusalem under hans expedition till området. Härifrån kör vi sedan direkt till Petra och väl framme checkar vi in på vårt hotell. (Frukost och lunch ingår)

Dag 5. Petra - Wadi Rum

Hela dagen ägnas åt det fantastiska Petra. Efter frukost på hotellet checkar vi ut och kör till staden som är uthuggen direkt ur berget och spenderar här hela förmiddagen med en kunnig guide. Vi får lite tid på egen hand att bekanta oss med staden innan vi fortsätter ut i öken och till det kända ökenlandskapet Wadi Rum där vi övernattar. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 6. Wadi Rum – Aqaba

Efter frukost får vi en spännande förmiddagstur med öppen jeep/pick-up i beduinernas land. Vi äter lunch i beduinernas camp och kör sedan söder ut och där vi checkar in på vårt hotell i Aqaba. (Frukost och lunch ingår)

Dag 7. Aqaba - Sol & Bad

Dagarna spenderas på egen hand i Aqaba. (Frukost ingår)

OBS! Antal dagar i Aqaba kan anpassas enligt önskemål, detta anges vid bokningstillfället.

Dag 8. Aqaba – Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår samt måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Visum till Jordanien

För inresa krävs det visum som köps vid ankomsten på flygplatsen. Detta kostar 40 JOD (ca 60 USD).

Jordan Valley Marriott Resort and Spa Dead Sea

Marriott Resort & Spa ligger vid stranden av Döda Havet med direkt tillgång till det salta, mineralrika och hälsobringande vattnet. Hotellet erbjuder även tillgång till sitt eget lyxiga spa med ett omfattande utbud av välgörande behandlingar. Här kan man verkligen njuta en avkopplande vistelse i rogivande atmosfär och i vackra omgivningar.

Vi har flera resor till Jordanien, dessutom är det möjligt att skräddarsy sin drömresa till Jordanien.

Kempinski Hotel Aqaba

På Kempinski i Aqaba finns allt man kan önska sig för en avkopplande hotellvistelse. Hotellet är stilrent och vackert byggt och man har direkt tillgång till stranden, ett flertal pooler och goda rekreationsfaciliteter. Här finns även ett stort urval av restauranger, caféer och barer. Kempinski är känt för sin höga servicestandard och trevliga personal, och Kempinski Hotel i Aqaba lever verkligen upp till förväntningarna.

Jordanien har mycket att erbjuda, välj bland våra resor till Jordanien eller kontakta oss för att skräddarsy din resa - kanske med några extra dagar på Kempinski i Aqaba.

Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea

Det råder ett härligt lugn på Kempinski vid Döda Havets strand. Hotellet är byggt i olika avdelningar på sluttningen ned mot stranden - alla med sin egen charm – och det finns gott om utrymme för alla att skapa sin egen privata sfär. Faciliteterna på hotellet håller högsta standard och här finns ett stort utbud av restauranger och caféer.  Passa på att varva ned och njut av lyxiga spabehandlingar eller ett kvällsdopp under stjärnorna i den uppvärmda poolen med utsikt över Döda Havet.

Resan "Lawrence av Arabien" är vår mest populära resa till Jordanien som innehåller bland annat Petra, Wadi Rum och Jerash. Resan kan med fördel förlängas med några avkopplande dagar på Kempinski vid Döda Havet.

Marriott Amman Hotel

Marriott ligger mitt i centrala Amman med nära tillgång till den pulserande stadens stora urval av shopping och nöjen vilket gör hotellet till en perfekt utgångspunkt för att utforska Amman. Hotellet har ett stort urval av restauranger och caféer och erbjuder förstklassiga rekreationsfaciliteter med härliga pooler och ett fräscht gym. Servicestandarden ligger på topp som alltid på Marriott.

Marriott Hotel är ett av de 5-stjärniga hotell vi använder oss i Amman av på vår resa till Jordanien - "Lawrence av Arabien".

Marriott Petra Hotel

I de vackra omgivningarna vid klippstaden Petra ligger Marriott Petra Hotell med en fantastisk utsikt över bergslandskapet. Här bor man bekvämt med tillgång till förstklassiga faciliteter och hög servicestandard. Hotellet är en bra utgångspunkt när man besöker Petra och en lugn oas att återkomma till efter en lång dags vandring i det stora område som klippstaden omfattar.

Petra i Jordanien är en mycket spännande plats som verkligen är värt en resa. Läs gärna mer om vår resa till Jordanien med Petra eller kontakta oss för att skräddarsy din drömresa.

Mövenpick Resort and Residences Aqaba

Hotellet ligger direkt vid Röda Havet mitt i centrala Aqaba med gångavstånd till det mesta. Man har tillgång till hotellets privata strand och flera härliga pooler med massor av aktiviteter för alla åldrar. Hotellet erbjuder även ett stort utbud av lägenheter med full service och är ett perfekt val för familjer som vill bo tillsammans.

Vår resa till Jordanien kan förlängas med extra dagar med sol och bad på härliga Mövenpick i Aqaba.

Mövenpick Resort and Spa Dead Sea

På Mövenpick Resort och Spa vid Döda Havet kan du koppla av och återhämta dig i vackra omgivningar och flyta i Döda Havets hälsobringande salta vatten eller skämma bort dig själv med lyxiga spabehandlingar. Hotellet är byggt i vacker orientalisk stil och med en utsökt trädgård att promenera i. Servicestandarden är på topp som alltid när man bor på Mövenpick.

Upplev Döda Havet och mycket mer på vår populära resa till Jordanien med bland annat Petra, Jerash och Amman.

Mövenpick Resort and Spa Tala Bay Aqaba

I Tala Bay strax utanför Aqaba ligger detta lyxiga hotell med hög standard och service i topp. Här har du tillgång till fantastiska pooler, egen strand och ett stort utbud av rekreationsfaciliteter. Eller varför inte skämma bort dig själv på hotellets spa som erbjuder avkoppling för kropp och själ. Mövenpick i Tala Bay är ett hotell som verkligen har allt man kan önska sig och som man gärna återkommer till.

På Mövenpick i Tala Bay i Aqaba kan du förlänga din Jordanien resa med några härliga extra dagar med sol och bad.

Mövenpick Resort Petra

Mövenpick Resort i Petra är perfekt beläget precis vid ingången till den sägensomspunna klippstaden och är en bra utgångspunkt om du vill utforska det spännande Petra. Hotellet har ett stort urval av restauranger och mycket fina faciliteter som gör din vistelse i Petra till en njutbar upplevelse. Här finns bland annat swimmingpool, gym och spa.

På vår resa i Jordanien med Petra använder vi oss av Mövenpick med sitt perfekta läge nära ingången till ruinstaden Petra.

Radisson Blu Tala Bay Resort

Radisson Blu i trevliga Tala Bay strax utanför Aqaba är ett mycket prisvärt hotell. Med gratis shuttlebus har du möjlighet att enkelt ta dig till Aqaba. Hotellet ligger vackert vid Röda Havet och har självklart egen strand och flera härliga pooler. Servicestandarden ligger på hög nivå som alltid på Radisson Blu och hotellet är verkligen fräscht och trevligt.

 
Detta hotell är ett av hotellen vi använder oss av på vår resa till Aqaba med många spännande utflyktsmöjligheter.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Bastu
 • Gym
 • Spa
 • Massage
 • Utomhuspool
 • Inomhuspool
 • Privat strandområde
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Jacuzzi
 • Bastu
 • Gym
 • Barnklubb
 • Barnpool
 • Bar vid poolen
 • Barnpassning
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Gym
 • Spa
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Ångbastu
 • Utomhuspool
 • Barnklubb
 • Tennisbanor
 • Inomhuspool
 • Bar vid poolen
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Barnpassning
 • Konferensavdelning
 • Businesscenter
 • Bar/Pub
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Jacuzzi
 • Bastu
 • Gym
 • Spa
 • Inomhuspool
 • Utomhuspool
 • Massage
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Spa
 • Gym
 • Bastu
 • Ångbastu
 • Massage
 • Hiss
 • Rumsservice dygnet runt
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Spa
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Bar vid poolen
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Tennisbanor
 • Privat strand
 • Bar/Pub
 • Internet (trådlös)
 • Utomhuspool
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Spa
 • Gym
 • Jacuzzi
 • Tennisbanor
 • Massage
 • Barnklubb
 • Inomhuspool
 • Utomhuspool
 • Bar vid poolen
 • Barnpassning
 • Bar/Pub
 • Trådlöst internet
 • Spa
 • Gym
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Bar/Pub
 • Utomhuspool
 • Internet
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Hiss
 • Gym
 • Ångbastu
 • Bar vid poolen
 • Rökområde
 • Säkerhetsboxar
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Handikappanpassning
 • Barnpassning
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Utomhuspool
 • Internet (trådlös)
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Barnpassning
 • Privat strand
 • Bar/Pub
 • Utomhuspool
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Konferensavdelning

Filmer

 • Resan arrangeras individuellt utifrån ert önskade avresedatum.
 • Nedanstående priser gäller per person i delat dubbelrum vid bokning i god tid.
 • Resan kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad i Aqaba.
 • Kontakta oss för detaljerad offert med flyginformation.
Priser per person i SEK
1 - 20 mars
Antal deltagare4* Hotell5* Hotell5* Hotell DELUXE
1 person26 800:-31 500:-33 400:-
2 personer18 900:-21 600:-22 790:-
3 personer18 500:-21 300:-22 500:-
4 personer17 300:-19 900:-21 200:-
5 personer16 600:-19 300:-20 400:-
6 personer15 900:-18 700:-19 900:-
7 personer17 800:-20 500:-21 700:-
8 personer17 300:-19 900:-20 900:-
9 personer16 800:-19 400:-20 600:-
10 personer16 500:-18 900:-20 300:-
Enkelrumstilläg3 300:-6 300:-6 700:-
Halvpension1 200:-2 700:-2 900:-
21 mars - 18 april
Antal deltagare4* Hotell5* Hotell5* Hotell DELUXE
1 person26 900:-32 500:-33 900:-
2 personer18 900:-22 600:-23 600:-
3 personer18 700:-22 300:-23 300:-
4 personer17 500:-20 900:-21 900:-
5 personer16 700:-20 300:-20 900:-
6 personer16 300:-19 700:-20 700:-
7 personer17 990:-21 500:-22 500:-
8 personer17 500:-20 900:-21 900:-
9 personer16 900:-20 300:-21 300:-
10 personer16 700:-19 900:-20 900:-
Enkelrumstilläg3 300:-7 700:-7 800:-
Halvpension1 200:-2 700:-2 900:-
19 april - 31 maj
Antal deltagare4* Hotell5* Hotell5* Hotell DELUXE
1 person26 800:-31 500:-33 400:-
2 personer18 900:-21 600:-22 790:-
3 personer18 500:-21 300:-22 500:-
4 personer17 300:-19 900:-21 200:-
5 personer16 600:-19 300:-20 400:-
6 personer15 900:-18 700:-19 900:-
7 personer17 800:-20 500:-21 700:-
8 personer17 300:-19 900:-20 900:-
9 personer16 800:-19 400:-20 600:-
10 personer16 500:-18 900:-20 300:-
Enkelrumstilläg3 300:-6 300:-6 700:-
Halvpension1 200:-2 700:-2 900:-
1 juni - 15 juli
Antal deltagare4* Hotell5* Hotell5* Hotell DELUXE
1 person25 900:-29 700:-31 600:-
2 personer17 900:-19 800:-20 900:-
3 personer17 700:-19 500:-20 700:-
4 personer16 400:-18 200:-19 400:-
5 personer15 700:-17 500:-18 600:-
6 personer14 900:-16 900:-17 900:-
7 personer16 900:-18 700:-19 900:-
8 personer16 400:-17 990:-19 300:-
9 personer15 900:-17 500:-18 800:-
10 personer15 600:-17 300:-18 500:-
Enkelrumstilläg2 700:-4 700:-5 400:-
Halvpension1 200:-2 700:-2 900:-
16 - 25 juli
Antal deltagare4* Hotell5* Hotell5* Hotell DELUXE
1 person26 900:-32 500:-33 900:-
2 personer18 900:-22 600:-23 600:-
3 personer18 700:-22 300:-23 300:-
4 personer17 500:-20 900:-21 900:-
5 personer16 700:-20 300:-20 900:-
6 personer16 300:-19 700:-20 700:-
7 personer17 990:-21 500:-22 500:-
8 personer17 500:-20 900:-21 900:-
9 personer16 900:-20 300:-21 300:-
10 personer16 700:-19 900:-20 900:-
Enkelrumstilläg3 300:-7 700:-7 800:-
Halvpension1 200:-2 700:-2 900:-
26 juli - 31 augusti
Antal deltagare4* Hotell5* Hotell5* Hotell DELUXE
1 person25 900:-29 700:-31 600:-
2 personer17 900:-19 800:-20 900:-
3 personer17 700:-19 500:-20 700:-
4 personer16 400:-18 200:-19 400:-
5 personer15 700:-17 500:-18 600:-
6 personer14 900:-16 900:-17 900:-
7 personer16 900:-18 700:-19 900:-
8 personer16 400:-17 990:-19 300:-
9 personer15 900:-17 500:-18 800:-
10 personer15 600:-17 300:-18 500:-
Enkelrumstilläg2 700:-4 700:-5 400:-
Halvpension1 200:-2 700:-2 900:-
1 - 20 september
Antal deltagare4* Hotell5* Hotell5* Hotell DELUXE
1 person26 800:-31 500:-33 400:-
2 personer18 900:-21 600:-22 790:-
3 personer18 500:-21 300:-22 500:-
4 personer17 300:-19 900:-21 200:-
5 personer16 600:-19 300:-20 400:-
6 personer15 900:-18 700:-19 900:-
7 personer17 800:-20 500:-21 700:-
8 personer17 300:-19 900:-20 900:-
9 personer16 800:-19 400:-20 600:-
10 personer16 500:-18 900:-20 300:-
Enkelrumstilläg3 300:-6 300:-6 700:-
Halvpension1 200:-2 700:-2 900:-
21 september - 10 november
Antal deltagare4* Hotell5* Hotell5* Hotell DELUXE
1 person26 900:-32 500:-33 900:-
2 personer18 900:-22 600:-23 600:-
3 personer18 700:-22 300:-23 300:-
4 personer17 500:-20 900:-21 900:-
5 personer16 700:-20 300:-20 900:-
6 personer16 300:-19 700:-20 700:-
7 personer17 990:-21 500:-22 500:-
8 personer17 500:-20 900:-21 900:-
9 personer16 900:-20 300:-21 300:-
10 personer16 700:-19 900:-20 900:-
Enkelrumstilläg3 300:-7 700:-7 800:-
Halvpension1 200:-2 700:-2 900:-
11 - 30 november
Antal deltagare4* Hotell5* Hotell5* Hotell DELUXE
1 person26 800:-31 500:-33 400:-
2 personer18 900:-21 600:-22 790:-
3 personer18 500:-21 300:-22 500:-
4 personer17 300:-19 900:-21 200:-
5 personer16 600:-19 300:-20 400:-
6 personer15 900:-18 700:-19 900:-
7 personer17 800:-20 500:-21 700:-
8 personer17 300:-19 900:-20 900:-
9 personer16 800:-19 400:-20 600:-
10 personer16 500:-18 900:-20 300:-
Enkelrumstilläg3 300:-6 300:-6 700:-
Halvpension1 200:-2 700:-2 900:-
1 - 23 december
Antal deltagare4* Hotell5* Hotell5* Hotell DELUXE
1 person25 900:-29 700:-31 600:-
2 personer17 900:-19 800:-20 900:-
3 personer17 700:-19 500:-20 700:-
4 personer16 400:-18 200:-19 400:-
5 personer15 700:-17 500:-18 600:-
6 personer14 900:-16 900:-17 900:-
7 personer16 900:-18 700:-19 900:-
8 personer16 400:-17 990:-19 300:-
9 personer15 900:-17 500:-18 800:-
10 personer15 600:-17 300:-18 500:-
Enkelrumstilläg2 700:-4 700:-5 400:-
Halvpension1 200:-2 700:-2 900:-
24 december - 5 januari
Antal deltagare4* Hotell5* Hotell5* Hotell DELUXE
1 person26 900:-32 500:-33 900:-
2 personer18 900:-22 600:-23 600:-
3 personer18 700:-22 300:-23 300:-
4 personer17 500:-20 900:-21 900:-
5 personer16 700:-20 300:-20 900:-
6 personer16 300:-19 700:-20 700:-
7 personer17 990:-21 500:-22 500:-
8 personer17 500:-20 900:-21 900:-
9 personer16 900:-20 300:-21 300:-
10 personer16 700:-19 900:-20 900:-
Enkelrumstilläg3 300:-7 700:-7 800:-
Halvpension1 200:-2 700:-2 900:-
Tillkommer: Jul- och Nyårsmiddagar
6 januari - 28 februari
Antal deltagare4* Hotell5* Hotell5* Hotell DELUXE
1 person25 900:-29 700:-31 600:-
2 personer17 900:-19 800:-20 900:-
3 personer17 700:-19 500:-20 700:-
4 personer16 400:-18 200:-19 400:-
5 personer15 700:-17 500:-18 600:-
6 personer14 900:-16 900:-17 900:-
7 personer16 900:-18 700:-19 900:-
8 personer16 400:-17 990:-19 300:-
9 personer15 900:-17 500:-18 800:-
10 personer15 600:-17 300:-18 500:-
Enkelrumstilläg2 700:-4 700:-5 400:-
Halvpension1 200:-2 700:-2 900:-
Begär offert