Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rundresa i Jordanien och Israel

Denna spännande rundresa genom Jordanien och Israel erbjuder ökenäventyr i beduinernas Wadi Rum, upptäcksfärd i den mytomspunna klippstaden Petra och såklart ett dopp i Döda Havets salta vatten. Men vi besöker också viktiga historiska och bibliska platser i både Jordanien och Israel och får därmed en fördjupad upplevelse och en mer komplex bild av området och dess betydelse för vår egen kultur.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad.

Pris från: 17 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien - Amman
 • Dag 2. Amman – Ajlun – Jerash – Amman
 • Dag 3. Amman – Allenby Bridge – Betlehem – Jerusalem
 • Dag 4. Jerusalem – Nazareth – Tabgha – Kapernaum – Allenby Bridge - Amman
 • Dag 5. Amman - Madaba - Mount Nebo - Döda Havet - Kerak - Petra
 • Dag 6. Petra - Wadi Rum
 • Dag 7. Wadi Rum - Amman
 • Dag 8. Amman - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Amman

Flyg från Skandinavien till Amman. Vi tas emot på flygplatsen i Amman och från flygplatsen körs vi till vårt hotell i centrala Amman. Övernattning i Amman.

Dag 2. Amman – Ajlun – Jerash – Amman

Efter frukost på hotellet kör vi norrut till byn Ajlun. I Ajlun besöker vi fästningen Qalat Al-Rabad som byggdes för att bekämpa korsfararna och är en av de bäst bevarade exempel på medeltida islamisk militär arkitektur i hela Mellanöstern. Sedan fortsätter vi mot Jerash och den antika romerska staden Gerasa. Utanför Gerasas stadsportar möts vi av den vackra triumfbågen som byggdes till ära för kejsar Hadrianus besök i staden år 129 e.Kr. Härifrån leder en lång gata kantad av kolumner fram till södra porten och väl inne i staden besöker vi Zeus tempel och den stenlagda huvudgatan Cardo Maximus, teatrar, badhus och många av de kyrkor som hittats här. Vi äter lunch på en lokal restaurang och kör sedan tillbaka till Amman. Här gör vi en stadsrundtur med bland annat ett fotostopp vid Kung Abdullahs moské, citadellet och det arkeologiska muséet. Vi promenerar från citadellet till ett av Ammans äldsta områden där vi kan besöka Amman Panorama Art Gallery eller varför inte ta en kopp traditionellt arabiskt kaffe och supa in atmosfären. Vi fortsätter upptäcka Amman med allt staden har att erbjuda. Frukt och grönsaksmarknader, traditionella parfymerier, juvelerare, och för att inte nämna alla små matstånd och ”sweet shops” där de tillverkar och säljer den mycket populära desserten ”Knafa”. Vi äter middag på en trevlig lokal restaurang innan vi beger oss tillbaka till hotellet. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 3. Amman – Allenby Bridge – Betlehem – Jerusalem

Tidigt morgonen hämtas vi på hotellet av vår representant som skall ta oss till gränsen mot Israel. Vid gränsövergången Allenby Bridge möts vi av vår guide i Israel som skall ta oss vidare på resan. Vi kör till Oljeberget (Olivberget) där vi har en fantastisk utsikt över Jerusalem, vid foten av Oljeberget besöker vi Getsemane trädgård där man anser att Jesus och hans lärjungar bad kvällen före Jesu korsfästelse. Vi fortsätter in i Jerusalems gamla stadsdelar och besöker Al Aqsa-moskén, en nyligen utgrävd och restaurerad romersk gata (cardo) och promenerar längs Via Dolorosa till Golgata och besöker Uppståndelsekyrkan (den Heliga Gravens kyrka), Mount Zion och Davids grav. På eftermiddagen kör vi till Bethlehem där vi besöker Manger Square och Födelsekyrkan, strax öster om Betlehem ser vi Herdarnas äng. Vi övernattar på hotellet i Jerusalem. (Frukost ingår)

Dag 4. Jerusalem – Nazareth – Tabgha – Kapernaum – Allenby Bridge - Amman

Efter frukost kör vi till Nazareth, staden där Jesus växte upp där vi bland annat besöker Bebådelsekyrkan. Vi kör vidare och besöker platsen för Jesus bergspredikan för sedan att besöka Tabgha. På vägen vidare mot Jerusalem stannar vi i Kapernaum där Jesus och hans lärjungar tros ha bott, St Peters-kyrkan. Sent på eftermiddagen kör vi till gränsövergången i Allenby Bridge (alternativt Sheikh Hussein Bridge) och därifrån körs vi vidare till hotellet i Amman. (Frukost ingår)

Dag 5. Amman - Madaba - Mount Nebo - Döda Havet - Kerak - Petra

Vi checkar ut från hotellet efter frukost och kör söderut mot Döda havet som är världens lägsta punkt, mer än 400 m under havets yta. Vi ska under förmiddagen besöka Madaba och Mount Nebo. Madaba ligger endast 40 minuter från Amman och är en liten by längs den 5000 år gamla kungliga vägen. Här finner vi fantastiska bysantiska mosaiker, många i privata hem där de upptäckts under golv och trädgårdar. I St George’s katedral finns den mest kända mosaiken som är en karta över Jerusalem och dess omgivningar från 560-talet, denna karta har hjälpt arkeologer att lokalisera många platser i Jordanien som sedan grävts ut. Strax väster om Madaba ligger Mount Nebo, en upphöjd bergsrygg på 817 m.ö.h. Från toppen har man en magnifik utsikt över Döda Havet och Det Heliga Landet och en mer begränsad utiskt över Jordan-flodens dalgång. Man ser normalt också Västbanken och Jeriko och i riktigt klart väder även Jerusalem. Enligt historien stod Moses här och såg in i det förlovade landet, man tror att Moses också dog här och platsen är ett viktigt pilgrimsmål. På Mount Nebo finns imponerande mosaiker och andra lämningar från 400-600 e.Kr, kyrkor, kloster och eremitage som nu tas om hand av fransiskanerpräster som bor nära platsen. Vi fortsätter härifrån till det spektakulära landskapet vid Döda Havet strand, en av världens mest fantastiska platser och jordens lägsta punkt på 421 meter under havsytan. Vi tar här en längre paus för att uppleva Döda Havets mineralrika lera och ett helande dopp i det salta vattnet. Vi äter sedan lunch i en lokal restaurang innan vi kör vidare söderut till byn Kerak där vi besöker moabiternas fästning som var det bibliska landet Moab’s starka fäste långt innan korsfararna kom hit. Vi besöker sedan den stora korsriddarborgen som Kerak är mest känt för idag, denna borg var inte den första av sitt slag som byggdes men blev en av de viktigaste på grund av sin styrka och strategiska placering. Sent på eftermiddagen kör vi sedan vidare till Petra där vi checkar in på hotell. (Frukost och lunch ingår)

Dag 6. Petra – Wadi Rum

Hela dagen ägnas åt det fantastiska Petra. Efter frukost på hotellet checkar vi ut och kör till staden som är uthuggen direkt ur berget och spenderar här hela förmiddagen med en kunnig guide. Vi får lite tid på egen hand att bekanta oss med staden innan vi fortsätter ut i öken och till det kända ökenlandskapet Wadi Rum där vi övernattar. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7. Wadi Rum - Amman

Efter frukost gör vi en spännande förmiddagstur med öppen jeep/pick-up i beduinernas land. Vi avslutar vårt lilla ökenäventyr med lunch i beduinernas camp och under eftermiddagen tar vi oss tillbaka till Amman och bjuds på avskedsmiddag innan vi kommer till hotellet för vår sista övernattning. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 8. Amman - Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår samt måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Uppgradering av boende

Hotellen angivna i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Marriott Amman Hotel

Marriott ligger mitt i centrala Amman med nära tillgång till den pulserande stadens stora urval av shopping och nöjen vilket gör hotellet till en perfekt utgångspunkt för att utforska Amman. Hotellet har ett stort urval av restauranger och caféer och erbjuder förstklassiga rekreationsfaciliteter med härliga pooler och ett fräscht gym. Servicestandarden ligger på topp som alltid på Marriott.

Marriott Hotel är ett av de 5-stjärniga hotell vi använder oss i Amman av på vår resa till Jordanien - "Lawrence av Arabien".

Marriott Petra Hotel

I de vackra omgivningarna vid klippstaden Petra ligger Marriott Petra Hotell med en fantastisk utsikt över bergslandskapet. Här bor man bekvämt med tillgång till förstklassiga faciliteter och hög servicestandard. Hotellet är en bra utgångspunkt när man besöker Petra och en lugn oas att återkomma till efter en lång dags vandring i det stora område som klippstaden omfattar.

Petra i Jordanien är en mycket spännande plats som verkligen är värt en resa. Läs gärna mer om vår resa till Jordanien med Petra eller kontakta oss för att skräddarsy din drömresa.

Mövenpick Resort Petra

Mövenpick Resort i Petra är perfekt beläget precis vid ingången till den sägensomspunna klippstaden och är en bra utgångspunkt om du vill utforska det spännande Petra. Hotellet har ett stort urval av restauranger och mycket fina faciliteter som gör din vistelse i Petra till en njutbar upplevelse. Här finns bland annat swimmingpool, gym och spa.

På vår resa i Jordanien med Petra använder vi oss av Mövenpick med sitt perfekta läge nära ingången till ruinstaden Petra.

Mövenpick Resort and Residences Aqaba

Hotellet ligger direkt vid Röda Havet mitt i centrala Aqaba med gångavstånd till det mesta. Man har tillgång till hotellets privata strand och flera härliga pooler med massor av aktiviteter för alla åldrar. Hotellet erbjuder även ett stort utbud av lägenheter med full service och är ett perfekt val för familjer som vill bo tillsammans.

Vår resa till Jordanien kan förlängas med extra dagar med sol och bad på härliga Mövenpick i Aqaba.

Mövenpick Resort and Spa Tala Bay Aqaba

I Tala Bay strax utanför Aqaba ligger detta lyxiga hotell med hög standard och service i topp. Här har du tillgång till fantastiska pooler, egen strand och ett stort utbud av rekreationsfaciliteter. Eller varför inte skämma bort dig själv på hotellets spa som erbjuder avkoppling för kropp och själ. Mövenpick i Tala Bay är ett hotell som verkligen har allt man kan önska sig och som man gärna återkommer till.

På Mövenpick i Tala Bay i Aqaba kan du förlänga din Jordanien resa med några härliga extra dagar med sol och bad.

Radisson Blu Tala Bay Resort

Radisson Blu i trevliga Tala Bay strax utanför Aqaba är ett mycket prisvärt hotell. Med gratis shuttlebus har du möjlighet att enkelt ta dig till Aqaba. Hotellet ligger vackert vid Röda Havet och har självklart egen strand och flera härliga pooler. Servicestandarden ligger på hög nivå som alltid på Radisson Blu och hotellet är verkligen fräscht och trevligt.

 
Detta hotell är ett av hotellen vi använder oss av på vår resa till Aqaba med många spännande utflyktsmöjligheter.

Jordan Valley Marriott Resort and Spa Dead Sea

Marriott Resort & Spa ligger vid stranden av Döda Havet med direkt tillgång till det salta, mineralrika och hälsobringande vattnet. Hotellet erbjuder även tillgång till sitt eget lyxiga spa med ett omfattande utbud av välgörande behandlingar. Här kan man verkligen njuta en avkopplande vistelse i rogivande atmosfär och i vackra omgivningar.

Vi har flera resor till Jordanien, dessutom är det möjligt att skräddarsy sin drömresa till Jordanien.

Mövenpick Resort and Spa Dead Sea

På Mövenpick Resort och Spa vid Döda Havet kan du koppla av och återhämta dig i vackra omgivningar och flyta i Döda Havets hälsobringande salta vatten eller skämma bort dig själv med lyxiga spabehandlingar. Hotellet är byggt i vacker orientalisk stil och med en utsökt trädgård att promenera i. Servicestandarden är på topp som alltid när man bor på Mövenpick.

Upplev Döda Havet och mycket mer på vår populära resa till Jordanien med bland annat Petra, Jerash och Amman.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Jacuzzi
 • Bastu
 • Gym
 • Spa
 • Inomhuspool
 • Utomhuspool
 • Massage
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Spa
 • Gym
 • Bastu
 • Ångbastu
 • Massage
 • Hiss
 • Rumsservice dygnet runt
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Gym
 • Ångbastu
 • Bar vid poolen
 • Rökområde
 • Säkerhetsboxar
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Handikappanpassning
 • Barnpassning
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Utomhuspool
 • Internet (trådlös)
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Spa
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Bar vid poolen
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Tennisbanor
 • Privat strand
 • Bar/Pub
 • Internet (trådlös)
 • Utomhuspool
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Spa
 • Gym
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Bar/Pub
 • Utomhuspool
 • Internet
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Hiss
 • Barnpassning
 • Privat strand
 • Bar/Pub
 • Utomhuspool
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Konferensavdelning
 • Hiss
 • Bastu
 • Gym
 • Spa
 • Massage
 • Utomhuspool
 • Inomhuspool
 • Privat strandområde
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Spa
 • Gym
 • Jacuzzi
 • Tennisbanor
 • Massage
 • Barnklubb
 • Inomhuspool
 • Utomhuspool
 • Bar vid poolen
 • Barnpassning
 • Bar/Pub
 • Trådlöst internet

Filmer

Begär offert