Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utflykter i Jordanien

Vandra i Moses fotspår eller besöka klippstaden Petra? Göra en ökensafari på kamel i Wadi Rum eller utforska djur- och växtliv i naturreservatet Dana? Din drömsemester väntar i Jordanien!

Pris från: 485 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dagsutflykter från Amman

 • Utflykt 1. Stadsrundtur i Amman
 • Utflykt 2. Från Amman till Jerash och Ajlun
 • Utflykt 3. Från Amman till ruinerna i Pella och Um Qais
 • Utflykt 4. Från Amman till Ma’in Hot Springs & Six Sensen Spa
 • Utflykt 5. Från Amman till Döda Havet
 • Utflykt 6. Heldagsutflykt från Amman till Petra
 • Utflykt 7. Från Amman till Madaba, Mount Nebo & Kerak

  Utflykter från Döda Havet

 • Utflykt 8. Från Döda Havet till Madaba, Mount Nebo & Betania
 • Utflykt 9. Från Döda Havet - Vandring i Dana naturreservat
 • Utflykt 10. Från Döda Havet - Ökensafari med jeep i Wadi Rum
 • Utflykt 11. Heldagsutflykt från Döda Havet till Petra
 • Utflykt 12. Från Döda Havet till Amman, Jerash och Ajlun
 • Utflykt 13. Från Döda Havet till Betania

  Utflykter från Aqaba vid Röda Havet

 • Utflykt 14. Från Aqaba - Ökensafari med jeep eller på kamel i Wadi Rum
 • Utflykt 15. Hel dag från Aqaba till Petra
 • Utflykt 16. Från Aqaba till Döda Havet
 • Utflykt 17. Utflykt från Aqaba till Amman
 • Utflykt 18. Från Aqaba till Madaba, Mount Nebo & Kerak

                            Utflykt från Amman till Jerusalem

 • Dag 1. Amman – Sheikh Hussein – Nasaret – Kapernaum - Jerusalem
 • Dag 2. Jerusalem – Bethlehem – Sheikh Hussein - Amman

Kontakta mig

Utflykt 1. Stadsrundtur i Amman - 4 timmar

På vår rundtur i Jordaniens huvudstad Amman, under antken känt som Philadelphia, får vi en introduktion till Hashemiternas kungarike Jordanien. Staden har en lång historia och är idag en fantastisk blandning av gammalt och modernt. Ammoniter, greker, romare, bysantiner och muslimer har alla satt sina spår, lager på lager i och runtom staden Amman och Amman är en av världens äldsta kontinierligt bebodda städer.
Vi besöker först Citadellet och det Arkeologiska museet där vi finner en spännande samling av ovanliga arkeologiska fynd från förhistoriks tid fram till 1500-talet, här finner vi även delar av de berömda Döda havs-rullarna. Efter museet besöker vi stadens hjärta med traditionella marknader, caféer och restuaranger i ett myller av liv och äter lunch i en lokal restaurang.

Utflykt 2. Från Amman till Jerash och Ajlun – 6-7 timmar

Vi kör norrut ca en timme mot Jerash och den antika romerska staden Gerasa. Utanför Gerasas stadsportar möts vi av den vackra triumfbågen som byggdes till ära för kejsar Hadrianus besök i staden år 129 e.Kr. Härifrån leder en lång gata kantad av kolumner fram till södra porten och väl inne i staden besöker vi Zeus tempel och den stenlagda huvudgatan Cardo Maximus, teatrar, badhus och många av de kyrkor som hittats här. Vi äter lunch på en lokal libanesisk resturang och kör sedan den korta sträckan till byn Ajlun strax norr om Jerash. I Ajlun besöker vi fästningen Qalat Al-Rabad som byggde för att bekämpa korsfararna och är en av de bäst bevarade exempel på medeltida islamisk militär arkitektur i hela Mellanöstern. Under eftermiddagen kör tillbaka till Amman. (Lunch ingår).

Utflykt 3. Från Amman till ruinerna i Pella och Um Qais, 5 – 6 timmar

Vi kör till norra Jordanien för att besöka de romerska ruinerna i Pella och Um Qais som har en en slående utsikt över Galileiska sjön till gränsen mot Israel och Syrien.
Byn Pella, på arabiska känt som Tabaqat Fahl, är vackert beläget bland gröna ängar, plantager och trädklädda kullar i norra Jordanien. När ett jordskalv förstörde byn på 800-talet övergavs den. Pella är mycket rik på historia, till största delen ännu inte utgrävd och är en av Jordaniens äldsta bebyggda platser och en favorit bland arkeologer för att den är så rik på spännande föremål. Läget är perfekt intill en källa som mynnar ut i en liten flod och som aldrig sinar. Man har hittat verktyg i flinta här och själva platsen verkar ha varit kontinuerligt bebodd sedan neolitisk tid. På senare tid har man på en plats två kilometer från Pella gjort fynd som är ungefär 100 000 år gamla.
Ruinerna av Um Qais har en spektakulär utsikt över Galileiska sjön, floden Yarmouk och Golan-höjderna. I klart väder kan man se tvärs över dalen, in över kullarna i norra Palestina och Israel och ana kullarna runt Haifa vid Medelhavet. Åter till hotellet i Amman.

Utflykt 4. Från Amman till Ma’in Hot Springs & Six Sensen Spa – 4 timmar

120 meter under havets yta finner vi varma mineralrika källor och vattenfall i Ma’in som har varit en attraktiv plats för helande behandling sedan romersk tid. Det sägs att Herodes badade här i Ma’ns helande vatten. Tillbaka till hotellet i Amman.

 

 

Utflykt 5. Från Amman till Döda Havet, 5 – 6 timmar

Från Amman kör vi till Döda Havet som på mer än 400 meter under havsytan är en av de mest spektakulära natur och andliga landskap i världen och den lägsta punkten på jorden. Den jordanska östkusten av Döda Havet har utvecklats som både religiöst resmål och som regionens höjdpunkt för hälso och spa-resor.
Skäm bort dig under dagen med sol, bad och god mat – slappna av i det lugna vattnet och känn känslan av att man verkligen inte kan sjunka! Här erbjud härlig massage och helande behandlingar med Döda Havets mineralrika lera. Tillbaka till Amman under eftermiddagen.

Utflykt 6. Heldagsutflykt från Amman till Petra, 9-10 timmar

Petra nämns som nabatéernas huvudstad och var centrum för karavanhandel. Flera handelsrutter möttes här, från Gaza i väst, Bosra och Damaskus i norr, Eilat och Leuce Come vid Röda havet och genom öknen till Persiska viken vilket gjorde staden mycket betydelsefull, inte minst som en del av den södra sidenvägen. Staden är omgiven av tornhöga klippor, något som fungerade som en naturlig befästning. Petra byggdes omkring 800-700 f.Kr och hade som mest ca 3000 invånare när staden stod på sin höjdpunkt runt år noll. Så småningom blev Petra en del av romarriket och på 600-talet en del av Bysantinska riket, under dennna period blev många byggnader till kyrkor. I takt med att handelsrutterna ersattes med fartygstrafik så tappade staden alltmer sin starka position och staden övergavs helt efter att varit mycket jordbävningsdrabbat och föll under 1200-1300-talet i glömska. Petra blev känd i västvärlden först 1812, då den schweiziske upptäcktsresanden Johann Ludwig Burckhardt återupptäckte den.
Mycket av arkitekturen i Petra är uthugget direkt ur klipporna. Än idag finns cirka 800 olika byggnader och monument bevarade däribland tempel, kungagravar, kolonner, vattenkanaler, bad, monumentala trappor, stenlagda gator, offerplatser samt en amfiteater.(Lunch ingår).

Utflykt 7. Från Amman till Madaba, Mount Nebo & Kerak, 7 – 8 timmar

Från Amman kör vi söderut till Mount Nebo, en upphöjd bergsrygg på 817 m.ö.h. Från toppen har man en magnifik utsikt över Döda Havet och Det Heliga Landet och en mer begränsad utiskt över Jordan-flodens dalgång. Man ser normalt också Västbanken och Jeriko och i riktigt klart väder även Jerusalem. Enligt historien stod Moses här och såg in i det förlovade landet, man tror att Mosos också dog här och platsen är ett viktigt pilgrimsmål. På Mount Nebo finns imponerande mosaiker och andra lämningar från 400-600 e.Kr, kyrkor, kloster och eremitage som nu tas om hand av fransiskanerpräster som bor nära platsen.
Madaba ligger endast 40 minuter från Amman och är en liten by längs den 5000 år gamla kungliga vägen. Här finner vi fantastiska bysantiska mosaiker, många i privata hem där de upptäckts under golv och trädgårdar. I St George’s katedral finns den mest kända mosaiken som är en karta över Jerusalem och dess omgivningar från 560-talet, denna karta har hjälpt arkeologer att lokalisera många platser i Jordanien som sedan grävts ut. Lunch äter vi på en lokal restaurang.
Vi fortsätter sedan en bit söderut till byn Kerak där vi besöker moabiternas fästning som var det bibliska landet Moab’s starka fäste långt innan korsfararna kom hit. Vi besöker sedan den stora korsriddarborgen som Kerak är mest känt för idag, denna borg var inte den första av sitt slag som byggdes men blev en av de viktigaste på grund av sin styrka och strategiska placering. Åter till Amman sent på eftermiddagen.(Lunch ingår).

Utflykter från Döda Havet

Utflykt 8. Från Döda Havet till Madaba, Mount Nebo & Betania, 5 - 6 timmar

Från Döda Havet kör vi till Mount Nebo, en upphöjd bergsrygg på 817 m.ö.h. Från toppen har man en magnifik utsikt över Döda Havet och Det Heliga Landet och en mer begränsad utiskt över Jordan-flodens dalgång. Man ser normalt också Västbanken och Jeriko och i riktigt klart väder även Jerusalem. Enligt historien stod Moses här och såg in i det förlovade landet, man tror att Mosos också dog här och platsen är ett viktigt pilgrimsmål. På Mount Nebo finns imponerande mosaiker och andra lämningar från 400-600 e.Kr, kyrkor, kloster och eremitage som nu tas om hand av fransiskanerpräster som bor nära platsen.
Madaba är en liten by längs den 5000 år gamla kungliga vägen. Här finner vi fantastiska bysantiska mosaiker, många i privata hem där de upptäckts under golv och trädgårdar. I St George’s katedral finns den mest kända mosaiken som är en karta över Jerusalem och dess omgivningar från 560-talet, denna karta har hjälpt arkeologer att lokalisera många platser i Jordanien som sedan grävts ut. Lunch äter vi på en lokal restaurang.
Vi kör sedan till Betania som är platsen där Jesus döptes och där Johannes Döparen levde, predikade och utförde sina dop. I 1997 gjordes utgrävningar i området och man fann en hel serie gamla och nyare kyrkor längs Wadi Al-Kharrar endast 2 km från den heliga Jordan-floden. Åter till hotellet vid Döda Havet. (Lunch ingår).

Utflykt 9. Från Döda Havet - Vandring i Dana naturreservat, 9 – 10 timmar

Dana är Jordaniens största naturreservat som omfattar ett område på 320 km² med spektakulär natur med öken, berg och wadis längs den nordligaste delen av Great rift valley. Dana rymmer ökenvarma sanddyner i väster och svala bergstoppar i öster och ett rikt djur och växtliv. Tillbaka till hotellet vid Döda Havet på kvällen. (Lunch ingår).

 

 

Utflykt 10. Från Döda Havet - Ökensafari med jeep i Wadi Rum, 10 – 11 timmar

Wadi Rum är ett oerhört vackert ökenområde i södra Jordanien som glest bebott av lokala beduiner och är annars i stort sett orört av människan. Den legendariske T.E.Lawrence, eller ”Lawrence av Arabien”, älskade att vistat här och beskrev Wadi Rum som ”vidsträck, ekande och gudalikt” och vi kommer under dagen att uppleva det fantastiska Wadi Rum som han beskriver. På kvällen kommer vi tillbaka på hotellet vid Röda Havet. (Lunch ingår).

Utflykt 11. Heldagsutflykt från Döda Havet till Petra, 11 – 12 timmar

Petra nämns som nabatéernas huvudstad och var centrum för karavanhandel. Flera handelsrutter möttes här, från Gaza i väst, Bosra och Damaskus i norr, Eilat och Leuce Come vid Röda havet och genom öknen till Persiska viken vilket gjorde staden mycket betydelsefull, inte minst som en del av den södra sidenvägen. Staden är omgiven av tornhöga klippor, något som fungerade som en naturlig befästning. Petra byggdes omkring 800-700 f.Kr och hade som mest ca 3000 invånare när staden stod på sin höjdpunkt runt år noll. Så småningom blev Petra en del av romarriket och på 600-talet en del av Bysantinska riket, under dennna period blev många byggnader till kyrkor. I takt med att handelsrutterna ersattes med fartygstrafik så tappade staden alltmer sin starka position och staden övergavs helt efter att varit mycket jordbävningsdrabbat och föll under 1200-1300-talet i glömska. Petra blev känd i västvärlden först 1812, då den schweiziske upptäcktsresanden Johann Ludwig Burckhardt återupptäckte den.
Mycket av arkitekturen i Petra är uthugget direkt ur klipporna. Än idag finns cirka 800 olika byggnader och monument bevarade däribland tempel, kungagravar, kolonner, vattenkanaler, bad, monumentala trappor, stenlagda gator, offerplatser samt en amfiteater. (Lunch ingår)

Utflykt 12. Från Döda Havet till Amman, Jerash och Ajlun, 8 – 9 timmar

Jordaniens huvudstad Amman, under antken känt som Philadelphia, får vi en introduktion till Hashemiternas kungarike Jordanien. Staden har en lång historia och är idag en fantastisk blandning av gammalt och modernt. Ammoniter, greker, romare, bysantiner och muslimer har alla satt sina spår, lager på lager i och runtom staden Amman och Amman är en av världens äldsta kontinierligt bebodda städer. Vi besöker först Citadellet och det Arkeologiska museet där vi finner en spännande samling av ovanliga arkeologiska fynd från förhistoriks tid fram till 1500-talet, här finner vi även delar av de berömda Döda havs-rullarna. Efter museet besöker vi stadens hjärta med traditionella marknader, caféer och restuaranger i ett myller av liv.
Vi kör sedan norrut ca en timme mot Jerash och den antika romerska staden Gerasa. Utanför Gerasas stadsportar möts vi av den vackra triumfbågen som byggdes till ära för kejsar Hadrianus besök i staden år 129 e.Kr. Härifrån leder en lång gata kantad av kolumner fram till södra porten och väl inne i staden besöker vi Zeus tempel och den stenlagda huvudgatan Cardo Maximus, teatrar, badhus och många av de kyrkor som hittats här. Vi kör sedan den korta sträckan till byn Ajlun strax norr om Jerash. I Ajlun besöker vi fästningen Qalat Al-Rabad som byggde för att bekämpa korsfararna och är en av de bäst bevarade exempel på medeltida islamisk militär arkitektur i hela Mellanöstern. (Lunch ingår)

Utflykt 13. Från Döda Havet till Betania, 3 timmar

Vi kör till Betania som är platsen där Jesus döptes och där Johannes Döparen levde, predikade och utförde sina dop. I 1997 gjordes utgrävningar i området och man fann en hel serie gamla och nyare kyrkor längs Wadi Al-Kharrar endast 2 km från den heliga Jordan-floden. Åter till hotellet vid Döda Havet.

Utflykter från Aqaba vid Röda Havet

Utflykt 14. Från Aqaba - Ökensafari med jeep eller på kamel i Wadi Rum, 6 – 8 timmar

Wadi Rum är ett oerhört vackert ökenområde i södra Jordanien som glest bebott av lokala beduiner och är annars i stort sett orört av människan. Den legendariske T.E.Lawrence, eller ”Lawrence av Arabien”, älskade att vistat här och beskrev Wadi Rum som ”vidsträck, ekande och gudalikt” och vi kommer under dagen att uppleva det fantastiska Wadi Rum som han beskriver.
Det finns två valmöjligheter att ta sig runt i Wadi Rum:
1. På en jeepsafari med de lokala beduinerna runt i Wadi Rum som tar 4 timmar( + 2 timmar transfer)
2. På kamelrygg med beduinerna i Wadi Rum på en tur som tar totalt 6 timmar( + 2 timmars transfer)
På kvällen kommer vi tillbaka till hotellet vid Röda Havet. (Lunch ingår)

Utflykt 15. Hel dag från Aqaba till Petra, 7 – 8 timmar

Petra nämns som nabatéernas huvudstad och var centrum för karavanhandel. Flera handelsrutter möttes här, från Gaza i väst, Bosra och Damaskus i norr, Eilat och Leuce Come vid Röda havet och genom öknen till Persiska viken vilket gjorde staden mycket betydelsefull, inte minst som en del av den södra sidenvägen. Staden är omgiven av tornhöga klippor, något som fungerade som en naturlig befästning. Petra byggdes omkring 800-700 f.Kr och hade som mest ca 3000 invånare när staden stod på sin höjdpunkt runt år noll. Så småningom blev Petra en del av romarriket och på 600-talet en del av Bysantinska riket, under dennna period blev många byggnader till kyrkor. I takt med att handelsrutterna ersattes med fartygstrafik så tappade staden alltmer sin starka position och staden övergavs helt efter att varit mycket jordbävningsdrabbat och föll under 1200-1300-talet i glömska. Petra blev känd i västvärlden först 1812, då den schweiziske upptäcktsresanden Johann Ludwig Burckhardt återupptäckte den.
Mycket av arkitekturen i Petra är uthugget direkt ur klipporna. Än idag finns cirka 800 olika byggnader och monument bevarade däribland tempel, kungagravar, kolonner, vattenkanaler, bad, monumentala trappor, stenlagda gator, offerplatser samt en amfiteater. (Lunch ingår)

Utflykt 16. Från Aqaba till Döda Havet, 9 – 10 timmar

Från Aqaba kör vi till Döda Havet som på mer än 400 meter under havsytan är en av de mest spektakulära natur och andliga landskap i världen och den lägsta punkten på jorden. Den jordanska östkusten av Döda Havet har utvecklats som både religiöst resmål och som regionens höjdpunkt för hälso och spa-resor.
Skäm bort dig under dagen med sol, bad och god mat – slappna av i det lugna vattnet och känn känslan av att man verkligen inte kan sjunka! Här erbjud härlig massage och helande behandlingar med Döda Havets mineralrika lera. Tillbaka till Aqaba under eftermiddagen.

Utflykt 17. Utflykt från Aqaba till Amman, 10 – 11 timmar

På vår rundtur i Jordaniens huvudstad Amman, under antken känt som Philadelphia, får vi en introduktion till Hashemiternas kungarike Jordanien. Staden har en lång historia och är idag en fantastisk blandning av gammalt och modernt. Ammoniter, greker, romare, bysantiner och muslimer har alla satt sina spår, lager på lager i och runtom staden Amman och Amman är en av världens äldsta kontinierligt bebodda städer.
Vi besöker först Citadellet och det Arkeologiska museet där vi finner en spännande samling av ovanliga arkeologiska fynd från förhistoriks tid fram till 1500-talet, här finner vi även delar av de berömda Döda havs-rullarna. Efter museet besöker vi stadens hjärta med traditionella marknader, caféer och restuaranger i ett myller av liv. Lunch på Tawaheen El Hawa restaurang ingår.

Utflykt 18. Från Aqaba till Madaba, Mount Nebo & Kerak, 11 – 12 timmar

Från Aqaba kör vi söderut till Mount Nebo, en upphöjd bergsrygg på 817 m.ö.h. Från toppen har man en magnifik utsikt över Döda Havet och Det Heliga Landet och en mer begränsad utiskt över Jordan-flodens dalgång. Man ser normalt också Västbanken och Jeriko och i riktigt klart väder även Jerusalem. Enligt historien stod Moses här och såg in i det förlovade landet, man tror att Mosos också dog här och platsen är ett viktigt pilgrimsmål. På Mount Nebo finns imponerande mosaiker och andra lämningar från 400-600 e.Kr, kyrkor, kloster och eremitage som nu tas om hand av fransiskanerpräster som bor nära platsen.
Madaba ligger endast 40 minuter från Amman och är en liten by längs den 5000 år gamla kungliga vägen. Här finner vi fantastiska bysantiska mosaiker, många i privata hem där de upptäckts under golv och trädgårdar. I St George’s katedral finns den mest kända mosaiken som är en karta över Jerusalem och dess omgivningar från 560-talet, denna karta har hjälpt arkeologer att lokalisera många platser i Jordanien som sedan grävts ut. Lunch äter vi på en lokal restaurang.
Vi fortsätter sedan en bit söderut till byn Kerak där vi besöker moabiternas fästning som var det bibliska landet Moab’s starka fäste långt innan korsfararna kom hit. Vi besöker sedan den stora korsriddarborgen som Kerak är mest känt för idag, denna borg var inte den första av sitt slag som byggdes men blev en av de viktigaste på grund av sin styrka och strategiska placering. Åter till Aqaba på kvällen. (Lunch ingår).

Utflykt från Amman till Jerusalem

Dag 1. Amman – Sheikh Hussein – Nasaret – Kapernaum – Jerusalem

På morgenen hämtas vi på hotellet av vår representant som skall ta oss till gränsen mot Israel. Vid gränsövergången i Sheikh Hussein möts vi av vår guide i Israel som skall ta oss vidare på resan. Först kör vi till Nasaret som är staden där Jesus växte upp där vi bland annat besöker Bebådelsekyrkan. Vi kör vidare och besöker platsen för Jesus bergspredikan för sedan att besöka Tabgha. På vägen vidare mot Jerusalem stannar vi i Kapernaum där Jesus och hans lärjungar tros ha bott, vi besöker här bland annat ruinerna av en mycket gammal synagoga. På eftermiddagen kör vi till Jerusalem där vi checkar in på hotell och övernattar.

Dag 2. Jerusalem – Bethlehem – Sheikh Hussein - Amman

Efter frukost på hotellet kör vi till Oljeberget (Olivberget) där vi har en fantastisk utsikt över Jerusalem, vid foten av Oljeberget besöker vi Getsemane trädgård där man anser att Jesus och hans lärjungar bad kvällen före Jesu korsfästelse. Vi fortsätter in i Jerusalems gamla stadsdelar och besöker en nyligen utgrävd och restaurerad romersk gata (cardo) vidare kommer vi till Västra muren (Klagomuren) vid foten av Tempelberget. Härifrån beger vi oss sedan till de kristna stadsdelarna och promenerar längs Via Dolorosa till Golgata och besöker Uppståndelsekyrkan (den Heliga Gravens kyrka).  På eftermiddagen kör vi till Bethlehem där vi besöker Manger Square och Födelsekyrkan, strax öster om Betlehem ser vi Herdarnas äng. Sent på eftermiddagen lämnar vi Betlehem och kör till gränsövergången i Sheikh Hussein (som stänger kl. 19) och därifrån körs vi vidare till hotellet i Amman.

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Visum till Jordanien

För inresa krävs det visum som köps vid ankomsten på flygplatsen. Detta kostar 40 JOD (ca 60 USD).

Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea

Det råder ett härligt lugn på Kempinski vid Döda Havets strand. Hotellet är byggt i olika avdelningar på sluttningen ned mot stranden - alla med sin egen charm – och det finns gott om utrymme för alla att skapa sin egen privata sfär. Faciliteterna på hotellet håller högsta standard och här finns ett stort utbud av restauranger och caféer.  Passa på att varva ned och njut av lyxiga spabehandlingar eller ett kvällsdopp under stjärnorna i den uppvärmda poolen med utsikt över Döda Havet.

Resan "Lawrence av Arabien" är vår mest populära resa till Jordanien som innehåller bland annat Petra, Wadi Rum och Jerash. Resan kan med fördel förlängas med några avkopplande dagar på Kempinski vid Döda Havet.

Kempinski Hotel Aqaba

På Kempinski i Aqaba finns allt man kan önska sig för en avkopplande hotellvistelse. Hotellet är stilrent och vackert byggt och man har direkt tillgång till stranden, ett flertal pooler och goda rekreationsfaciliteter. Här finns även ett stort urval av restauranger, caféer och barer. Kempinski är känt för sin höga servicestandard och trevliga personal, och Kempinski Hotel i Aqaba lever verkligen upp till förväntningarna.

Jordanien har mycket att erbjuda, välj bland våra resor till Jordanien eller kontakta oss för att skräddarsy din resa - kanske med några extra dagar på Kempinski i Aqaba.

Mövenpick Resort and Residences Aqaba

Hotellet ligger direkt vid Röda Havet mitt i centrala Aqaba med gångavstånd till det mesta. Man har tillgång till hotellets privata strand och flera härliga pooler med massor av aktiviteter för alla åldrar. Hotellet erbjuder även ett stort utbud av lägenheter med full service och är ett perfekt val för familjer som vill bo tillsammans.

Vår resa till Jordanien kan förlängas med extra dagar med sol och bad på härliga Mövenpick i Aqaba.

Mövenpick Resort and Spa Dead Sea

På Mövenpick Resort och Spa vid Döda Havet kan du koppla av och återhämta dig i vackra omgivningar och flyta i Döda Havets hälsobringande salta vatten eller skämma bort dig själv med lyxiga spabehandlingar. Hotellet är byggt i vacker orientalisk stil och med en utsökt trädgård att promenera i. Servicestandarden är på topp som alltid när man bor på Mövenpick.

Upplev Döda Havet och mycket mer på vår populära resa till Jordanien med bland annat Petra, Jerash och Amman.

Mövenpick Resort and Spa Tala Bay Aqaba

I Tala Bay strax utanför Aqaba ligger detta lyxiga hotell med hög standard och service i topp. Här har du tillgång till fantastiska pooler, egen strand och ett stort utbud av rekreationsfaciliteter. Eller varför inte skämma bort dig själv på hotellets spa som erbjuder avkoppling för kropp och själ. Mövenpick i Tala Bay är ett hotell som verkligen har allt man kan önska sig och som man gärna återkommer till.

På Mövenpick i Tala Bay i Aqaba kan du förlänga din Jordanien resa med några härliga extra dagar med sol och bad.

Mövenpick Resort Petra

Mövenpick Resort i Petra är perfekt beläget precis vid ingången till den sägensomspunna klippstaden och är en bra utgångspunkt om du vill utforska det spännande Petra. Hotellet har ett stort urval av restauranger och mycket fina faciliteter som gör din vistelse i Petra till en njutbar upplevelse. Här finns bland annat swimmingpool, gym och spa.

På vår resa i Jordanien med Petra använder vi oss av Mövenpick med sitt perfekta läge nära ingången till ruinstaden Petra.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Gym
 • Spa
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Ångbastu
 • Utomhuspool
 • Barnklubb
 • Tennisbanor
 • Inomhuspool
 • Bar vid poolen
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Barnpassning
 • Konferensavdelning
 • Businesscenter
 • Bar/Pub
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Jacuzzi
 • Bastu
 • Gym
 • Barnklubb
 • Barnpool
 • Bar vid poolen
 • Barnpassning
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Spa
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Bar vid poolen
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Tennisbanor
 • Privat strand
 • Bar/Pub
 • Internet (trådlös)
 • Utomhuspool
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Spa
 • Gym
 • Jacuzzi
 • Tennisbanor
 • Massage
 • Barnklubb
 • Inomhuspool
 • Utomhuspool
 • Bar vid poolen
 • Barnpassning
 • Bar/Pub
 • Trådlöst internet
 • Spa
 • Gym
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Bar/Pub
 • Utomhuspool
 • Internet
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Hiss
 • Gym
 • Ångbastu
 • Bar vid poolen
 • Rökområde
 • Säkerhetsboxar
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Handikappanpassning
 • Barnpassning
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Utomhuspool
 • Internet (trådlös)
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Filmer

Begär offert