Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien

Dana-Vandringsresa i Jordanien

Dana-Vandringsresa i Jordanien

Vandringsresa i Jordanien med Petra

Följ med på denna spännande vandringsresa till Jordanien som kombinerar både natur- och kulturupplevelser. Vi kommer att vandra i det bergiga och dramatiska Mujib-reservatet, längs Wadi Mujib-floden som mynnar ut i Döda havet, och fascineras av den unika flora och fauna som finns där. Flytandes i Döda havet, en av världens mest salthaltiga sjöar, ges vi möjlighet att testa om leran verkligen är så välgörande som det sägs. Vi ska vandra på en led med spektakulär utsikt i Dana naturreservat, i vilket man har gjort satsningar på ekoturism. När man besöker Jordanien får man förstås inte heller missa fantastiska Petra, där vi tillbringar en dag med vår kunniga guide. Övernattning i beduinläger, besök i den välbevarade romerska staden Gerasa samt en ökenvandring är annat vi får uppleva under denna händelserika resa.

Pris från: 16 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien - Amman
 • Dag 2. Amman (stadsrundtur) - Jerash - Ajlun – Amman
 • Dag 3. Amman – Vandring i Wadi Mujib - Madaba - Mount Nebo – Wadi Dana
 • Dag 4. Wadi Dana vandringsled - Petra
 • Dag 5. Petra – Wadi Rum
 • Dag 6. Wadi Rum (vandring i Wadi Rum) – Amman
 • Dag 7. Amman - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Amman

Flyg från Skandinavien till Amman. Vi tas emot på flygplatsen i Amman och från flygplatsen körs vi först till en lokal restaurang för middag och därefter till vårt hotell i centrala Amman. (Måltid på flyget samt middag ingår)

Dag 2. Amman (stadsrundtur) - Jerash - Ajlun – Amman

Efter frukost på hotellet beger vi oss ut på en stadsrundtur i Amman och besöker båda gamla och nya delar av staden, bland annat citadellet och amfiteatern. Därefter kör vi norrut ca en timme mot Jerash och den antika romerska staden Gerasa. Utanför Gerasas stadsportar möts vi av den vackra triumfbågen som byggdes till ära för kejsare Hadrianus besök i staden år 129 e.Kr. Härifrån leder en lång gata kantad av kolumner fram till södra porten och väl inne i staden besöker vi Zeus tempel och den stenlagda huvudgatan Cardo Maximus, teatrar, badhus och många av de kyrkor som hittats här. Vi äter lunch på en lokal restaurang och kör sedan den korta sträckan till byn Ajlun strax norr om Jerash. I Ajlun besöker vi fästningen Qalat Al-Rabad som byggdes för att bekämpa korsfararna och är ett av de bäst bevarade exemplen på medeltida islamisk militär arkitektur i hela Mellanöstern. Under eftermiddagen kör vi tillbaka till Amman och hotellet. (Frukost och lunch ingår)

Dag 3. Amman – Vandring i Wadi Mujib - Madaba - Mount Nebo – Wadi Dana

Vi checkar ut från hotellet efter frukost och kör söderut mot Döda havet och den lägst liggande nationalparken i världen. Vi ska besöka naturreservatet kring Wadi Mujib med dess unika flora och fauna. Wadi Mujib är en flod som mynnar ut i Döda havet. Om vädret tillåter vandrar vi i ett par timmar längs med en vandringsled som tar oss upp till ett härligt och svalkande vattenfall. Vi fortsätter sedan till det spektakulära landskapet vid Döda havets strand, en av världens mest fantastiska platser och jordens lägsta punkt på 421 meter under havsytan. Här ges vi tid att flyta runt i det salta vattnet och skämma bort oss i den välgörande leran. Vi äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter sedan till Madaba och Mount Nebo. Madaba är en liten by längs den 5000 år gamla kungliga vägen. Här finner vi fantastiska bysantiska mosaiker, många i privata hem där de upptäckts under golv och trädgårdar. I St. George’s katedral finns den mest kända mosaiken som är en karta över Jerusalem och dess omgivningar från 560-talet, denna karta har hjälpt arkeologer att lokalisera många platser i Jordanien som sedan grävts ut. Strax väster om Madaba ligger Mount Nebo, en upphöjd bergsrygg på 817 m.ö.h. Från toppen har man en magnifik utsikt över Döda Havet och Det Heliga Landet och en mer begränsad utsikt över Jordan-flodens dalgång. Man ser normalt också Västbanken och Jeriko och i riktigt klart väder även Jerusalem. Enligt historien stod Moses här och såg in i det förlovade landet, man tror att Moses också dog här och platsen är ett viktigt pilgrimsmål. På Mount Nebo finns imponerande mosaiker och andra lämningar från 400-600 e.Kr, kyrkor, kloster och eremitage som nu tas om hand av franciskanerpräster som bor nära platsen. Därefter fortsätter vi till Dana naturreservat och det hotell i byn Dana där vi ska spendera natten. (Frukost och lunch ingår)

Dag 4. Wadi Dana vandringsled - Petra

Efter frukost ska vi bege os ut på en längre vandringstur i ravinen Wadi Dana, ca fem timmar. Utsikten från vandringsleden är spektakulär och vi vandrar i nedförsbacke i en omgivning av sandsten, mot dalen Feynan. Dana är ett av Jordaniens viktigaste naturreservat och man har här byggt upp faciliteter för ekoturism. Vi vilar benen och fyller på våra energidepåer på en lokal restaurang och fortsätter sedan vidare i bil mot Petra. På vägen gör vi ett stopp vid Lilla Petra. Därefter tar vi oss till Petra där vi checkar in på vårt hotell. (Frukost ingår)

Dag 5. Petra – Wadi Rum

Hela denna dag ägnas åt det fantastiska Petra. Efter frukost på hotellet kör vi till staden som är uthuggen direkt ur berget och spenderar här hela förmiddagen med en kunnig guide. Vi äter lunch bland ruinerna och har sedan eftermiddagen till förfogande att själva gå på upptäcktsfärd. Vi kör sedan vidare till ökenområdet Wadi Rum där vi i natt ska sova i ett beduinläger.  (Frukost och lunch ingår)

Dag 6. Wadi Rum (vandring i Wadi Rum) – Amman

Efter frukost ska vi utforska öknen, beduinernas land, både genom en längre vandring till fots (2 timmar) och i jeep (2 timmar). I ett beduinläger bjuds vi på lunch innan vi under eftermiddagen kör tillbaka till Amman där vi checkar in på hotell och får lite tid att vila upp oss innan middagen på en lokal restaurang. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7. Amman - Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår samt måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Marriott Amman Hotel

Marriott ligger mitt i centrala Amman med nära tillgång till den pulserande stadens stora urval av shopping och nöjen vilket gör hotellet till en perfekt utgångspunkt för att utforska Amman. Hotellet har ett stort urval av restauranger och caféer och erbjuder förstklassiga rekreationsfaciliteter med härliga pooler och ett fräscht gym. Servicestandarden ligger på topp som alltid på Marriott.

Marriott Hotel är ett av de 5-stjärniga hotell vi använder oss i Amman av på vår resa till Jordanien - "Lawrence av Arabien".

Mövenpick Resort Petra

Mövenpick Resort i Petra är perfekt beläget precis vid ingången till den sägensomspunna klippstaden och är en bra utgångspunkt om du vill utforska det spännande Petra. Hotellet har ett stort urval av restauranger och mycket fina faciliteter som gör din vistelse i Petra till en njutbar upplevelse. Här finns bland annat swimmingpool, gym och spa.

På vår resa i Jordanien med Petra använder vi oss av Mövenpick med sitt perfekta läge nära ingången till ruinstaden Petra.

Evason Ma’in Hot Springs Resort and Six Senses Spa

De varma källorna i Ma’In är belägna 264 meter under havsnivån, inte långt från Döda Havet. Platsen är en vacker oas bland klipporna i den dramatiska terrängen som trots sin avskildhet ändå är lätt tillgänglig och därmed den perfekta platsen för dig som söker avkoppling.  På Evason Ma’In Hot Springs Resort and Six Senses Spa får själen koppla av medan din kropp åtnjuter det mineralrika vattnets helande egenskaper i poolen under vattenfallet från de varma källorna.

Detta hotell är perfekt för en sparesa till Jordanien.

» Läs mer

Evason Ma’In Hot Springs Resort har 94 rum och suiter samt två eleganta Royal Suites och en Honeymoon Suite allra högst upp med nästan 360 graders utsikt över vattenfallet och den vackra omgivningen. Hotellet erbjuder goda faciliteter och håller hög servicenivå för att garantera ett personligt bemötande och en gästvänlig atmosfär. Rummen är fräscht och vackert inredda i naturliga material från området med en behaglig färgskala.
 
Evason Ma’In Hot Springs Resort har rykte om sig att ha bland de bästa kockarna i regionen och serverar ett brett utbud av såväl lokala som internationella rätter i vackra omgivningar. En av restaurangerna ligger på toppen av en klippa vid Döda Havet med fantastisk utsikt mot solnedgången i väster där gästerna på kvällen kan skönja ljusen från Jerusalem på andra sidan. De fräscha råvarorna kommer delvis från resortens egen ekologiska ört- och grönsaksodling.
 

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Jacuzzi
 • Bastu
 • Gym
 • Spa
 • Inomhuspool
 • Utomhuspool
 • Massage
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Gym
 • Ångbastu
 • Bar vid poolen
 • Rökområde
 • Säkerhetsboxar
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Handikappanpassning
 • Barnpassning
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Utomhuspool
 • Internet (trådlös)
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert