Bild
Kryssning från Kambodja till Vietnam

Kryssning från Kambodja till Vietnam

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Kryssning på Mekongfloden med Orientenresor

Kryssning på Mekongfloden med Orientenresor

Bild

Kryssning längs Mekongfloden från Kambodja till Vietnam

Kryssning på Mekongfloden med Orientenresor, där vi börjar med sightseeing i Vietnam och sedan tar oss till Kambodja för att börja vår kryssning i lugn takt tillbaka till Vietnam. En unik resa med mängder av upplevelser!

Resan kan med fördelas förlängas med dagar för sol och bad i Mui Ne eller Phu Quoc

Pris från: 43 900 SEK

Avresa: -

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Hanoi
 • Dag 2. Ankomst Hanoi
 • Dag 3. Hanoi (Stadsrundtur med Ho Chi Minh Mausoleum, Enkolonnpagoden, Tran Quoc Pagoda, Litteraturens Tempel, Hoan Kiem, Old Quarter)
 • Dag 4. Hanoi- Halong Bay (Bai Tu Long, Vung Vieng flytande fiskeby)
 • Day 5. Halong Bay (Thien Canh Son Cave) – Hanoi – Siem Reap
 • Dag 6. Siem Reap – Angkor (Angkor Vat, Angkor Thom, Bayon, Phimeanakas, Elefantterassen, Terrace of the Leper King, Preah Khan-templet, Ta Prohm, Preah Rup-templet)
 • Dag 7. Siem Reap – Kryssning - Kampong Cham
 • Dag 8. Kryssning - Kampong Cham - Wat Hanchey – Kampong Cham (Chiro Village, Wat Nokor Bachey)
 • Dag 9. Kryssning - Kampong Cham – Koh Oknha Tey (Silk Village) - Phnom Penh
 • Dag 10. Kryssning - Phnom Penh (Kungliga palatset, Silverpagoden, ”Killing fields” och S-21 Tuol Sleng eller tuk-tuk tur med High tea)
 • Dag 11. Kryssning - Phnom Penh – Tan Chau (taoiskt tempel, bybesök i Xi Loi)
 • Dag 12. Kryssning - Tan Chau – Con Phuoc Island (katolsk kyrka) -  Gao Giong (fågelreservat)
 • Dag 13. Kryssning - Cho Lach Island (kortare tur med matlagningslektion) – Ben Tre (båttur, lokal tur)
 • Dag 14. Ben Tre – My Tho – Ho Chi Minh City/Saigon (Stadsrundtur med Reunification Palace, Krigsminnesmuseet, Notre Dame, Operahuset)
 • Dag 15. Ho Chi Minh City/Saigon (Cu Chi tunneln)
 • Dag 16. Ho Chi Minh City/Saigon - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Hanoi

Flyg från Skandinavien till Hanoi med ankomst nästa dag. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Hanoi

Vi ankommer till Noi Bai flygplats i Hanoi där vi möts av vår guide och chaufför som tar oss till vårt hotell för incheckning. Resten av dagen spenderas på egen hand. Övernattning på hotellet i Hanoi.

Dag 3. Hanoi (Stadsrundtur med Ho Chi Minh Mausoleum, Enkolonnpagoden, Tran Quoc Pagoda, Litteraturens Tempel, Hoan Kiem, Old Quarter)

Staden Hanoi har otaliga fascinerande kulturella och historiska platser och under den här stadsrundturen besöker vi flera av dessa. Ho Chi Minh Mausoleum där Ho Chi Minhs (president i Nordvietnam 1954-1969) balsamerade kropp finns och historiska Ba Dinh-torget där Ho Chi Minh förklarade Vietnam självständigt år 1945. Vi besöker sedan den berömda Enkolonnpagoden, ett av Vietnams mest ikoniska tempel byggt av kejsaren Ly Thai Tong med syfte att symbolisera en lotusblomma då pagoden vilar på en pelare i en damm. Vi åker sedan längs West Lake, Hanois största sötvattensjö, till Tran Quoc Pagoda. Detta vackra buddisttempel är Hanois äldsta, mer än 1450 år gammalt. Därefter besöker vi Litteraturens Tempel som byggdes år 1070 och som 1076 blev Vietnams första universitet, varefter vi tar oss vidare mot sjön Hoan Kiem, som betyder ”det återbördade svärdet” på vietnamesiska. En av dagens höjdpunkter är definitivt Old Quarter, också känt som ”de 36 gatorna”, där vi tar oss fram i myllret med en vietnamesisk cyclo bland miljoner av mopeder och människor. Här finns också massvis av lokala butiker och hantverkare som säljer allt från silke till silver och koppar. På kvällen får vi uppleva en vietnamesisk dockteater på vatten innan det är dags att åter bege oss till hotellet för övernattning. (Frukost och lunch ingår)

Dag 4. Hanoi- Halong Bay (Bai Tu Long, Vung Vieng flytande fiskeby)

Idag kör vi ca 3,5 timme från Hanoi till Ha Long-bukten som finns med på UNESCOs världsarvslista. Vi stiger ombord på en av de klassiska träbåtarna ”junk” som tar oss genom bukten och de vackra omgivningarna. Nära 2000 kalkstensöar reser sig ur det turkosa havet och förutom den fantastiska skönheten finns här flytande fiskebyar och grottor med stora kammare där vi hittar mängder av stalaktiter och stalagmiter. Vi tar oss genom Bai Tu Long, en mindre besökt del av Halong Bay. Under eftermiddagen badar vi i havet eller paddlar kajak i de gömda lagunerna. Med en roddbåt besöker vi en av de flytande fiskebyarna Vung Vieng och dess invånare. (OBS:  Detta är ett exempelprogram, programdetaljerna på båten kan variera då olika båtar använder olika delar i bukten, exakt dagsprogram finns på respektive fartygs hemsida). Övernattning ombord på båten. (Frukost, lunch och middag ingår)

Day 5. Halong Bay (Thien Canh Son Cave) – Hanoi – Siem Reap

Om vi vaknar tidigt kan vi njuta av soluppgången från däck och riktigt känna lugnet omkring oss. Senare på morgonen kan vi delta i taichi för att starta dagen på bästa sätt. Efter frukost utforskar vi Thien Canh Son Cave, och äter sedan lunch ombord. (OBSDetta är ett exempelprogram, programdetaljerna på båten kan variera då olika båtar använder olika delar i bukten, exakt dagsprogram finns på respektive fartygs hemsida). Efter lunch lämnar vi båten och tar oss tillbaka till Hanoi flygplats för flyg till Siem Reap i Kambodja där vi gör våra visum och sedan möts av vår lokala guide och chaufför som tar oss vårt hotell för övernattning. (Frukost och lunch ingår)

Dag 6. Siem Reap – Angkor (Angkor Vat, Angkor Thom, Bayon, Phimeanakas, Elefantterassen, Terrace of the Leper King, Preah Khan-templet, Ta Prohm, Preah Rup-templet)

Vi stiger upp tidigt för att hinna njuta av soluppgången över tempelstaden Angkor och dess mest kända tempel, Angkor Vat som 1992 blev upptaget på Unescos lista över världsarv. Vi beger oss sedan tillbaka till hotellet för frukost innan vi fortsätter morgonen med att utforska resten av ruinstaden där både buddistiska och hinduistiska tempel står sida vid sida. Vi besöker den ståtliga södra porten till Angkor Thom, som var den forna huvudstaden i Khmerriket och tempelruinen Bayon belägen i mitten av Angkor Thom. Bayon, känt för sina stora stenansikten som pryder tornen byggdes i början av 1200-talet och uppfördes av kung Jayavarman VII tillsammans med resten av Ankgor Thom. Vi fortsätter genom vegetationen till Phimeanakas, ett hindutempel och tidigare palats i form av en trevåningspyramid byggt på 900-talet. Alldeles i närheten hittar vi också den 350m långa Elefantterassen som användes som läktare av kung Jayavarman VII till olika typer av offentliga ceremonier eller när han ville se sina segrande trupper återvända till kungariket. Vi besöker också Terrace of the Leper King och Preah Khan-templet. Eftermiddagen ägnar vi åt det fascinerande djungeltemplet Ta Prohm. Övervuxet av kapokträdets slingriga rötter och gömt inne i tät djungel är det en nästan magisk syn! Som avslutning på dagen njuter vi av solnedgången över Preah Rup-templet innan vi beger oss tillbaka till hotellet. (Frukost och lunch ingår)

Dag 8. Kryssning - Kampong Cham - Wat Hanchey – Kampong Cham (Chiro Village, Wat Nokor Bachey)

Vid soluppgången kryssar vi till Wat Hanchey, en viktig plats för dyrkan under Chenlaperioden. Högt uppe på en kulle med fantastisk utsikt över Mekongfloden besöker vi den färggranna pagoden som också är känd för sina bisarra frukt och djurstatyer. När vi gått ombord på båten igen tar vi oss nedströms tillbaka till Kampong Cham och tar oss därifrån med buss till Chiro Villlage, en by driven av en lokal välgörenhetsorganisation som fokuserar på barnens utbildning. Här lär de sig bland annat om lantbruk, biodling, återvinning och hantverk för att de ska kunna utvecklas och få en bättre framtid. Vi besöker senare under dagen Wat Nokor Bachey, helt byggd i svart sandsten sticker templet ut från andra tempel byggda under samma period. Många legender omger tempelkomplexet, varav en bygger på att en kung av misstag dödade sin far och sedan gifte sig med sin mor och att templet ska ha byggts som betalning för hans brott. Övernattning ombord på kryssningsfartyget. (Helpension)

Dag 9. Kryssning - Kampong Cham – Koh Oknha Tey (Silk Village) - Phnom Penh

Där Mekongfloden och Tonlefloden möts ska vi idag besöka silkesön Koh Oknha Tey för att se hur silke blir till genom att följa hela processen från larver till vävning. Det traditionella hantverket är levebröd för många av de familjer som bor på ön. Vi bjuds senare på en uppvisning av den uråldriga kampsporten Bokator som kommer från Khmererna innan vi lämnar ön för att fortsätta kryssa nedströms mot Phnom Penh. På kvällen kan vi ta del av en föreläsning på båten om Angkor och Khmerkulturen. (Helpension)

Dag 10. Kryssning - Phnom Penh (Kungliga palatset, Silverpagoden, ”Killing fields” och S-21 Tuol Sleng eller tuk-tuk tur med High tea)

Efter frukost är det dags att börja utforska staden Phnom Penh, Kambodjas huvudstad och under den franska kolonialmakten känd som Asiens pärla. Vi tar oss fram med det lokala färdmedlet cyclo och besöker det kungliga palatset där Kambodjas kungligheter bott sedan det byggdes på 1860-talet. Här hittar vi också Silverpagoden, ett kungligt tempel känt för sina dyrbara utsmyckningar, bland annat en Buddha-staty i mänsklig storlek tillverkad av 90 kg rent guld och tusentals diamanter och ett golv täckt av 5000 silverplattor. Under eftermiddagen kan vi välja att besöka ett av många ”killing fields” där de Röda khmererna systematisk avrättade totalt över en miljon människor på bara ett par år tillsammans med S- 21 Tuol Sleng, en tidigare högstadieskola som under Pol Pots och Röda khmerernas regim blev till ett säkerhetsfängelse och en av minst 150 avrättningscentraler under 70-talet. Hit skickades så kallade politiska fångar och alla som ansågs vara ett hot mot Angkar-regeringen. Mellan 14 000 och 20 000 människor ska ha avrättats här, och platsen är nu ett museum som skildrar folkmordet i Kambodja och vi får bland annat se platsen som den såg ut när vietnameserna gick in och störtade regimen och upptäckte det hemliga fängelset 1979. Vi kan också välja att istället ta en tur med tuk-tuk ner till strandpromenaden i Phnom Penh där det finns mycket att titta på och för att sedan avsluta med ”high tea” på det lyxiga hotellet Raffles. Vi har sedan kvällen att spendera på egen hand i Phnom Penhs hamn med sina livliga barer och restauranger. (Helpension)

Dag 11. Kryssning - Phnom Penh – Tan Chau (taoiskt tempel, bybesök i Xi Loi)

Vi seglar tidigt på morgonen mot gränsen till Vietnam för att avklara formaliteterna kring visum och medans vi väntar på detta erbjuds aktiviteter ombord båten som t.ex fruktskulptering. På eftermiddagen ska vi utforska det labyrintliknande kanalsystemet runt Tan Chau där vi också besöker ett taoiskt tempel och munkarna som lever där. Vi reser genom den närliggande byn Xi Loi där lokalinvånarna visar oss sitt dagliga arbete och vi får hjälpa till att sköta fälten och besöker sedan en fiskodling där vi får hjälpa till att släppa tillbaka fisken i Mekongfloden. (Helpension)

Dag 12. Kryssning - Tan Chau – Con Phuoc Island (katolsk kyrka) - Gao Giong (fågelreservat)

På morgonen tar vi oss upp genom den smala kanalen som leder till Con Phuoc Island där vi förtöjer och stiger iland för att utforska ön med tuk-tuk. Här besöker vi bland annat en 100 år gammal katolsk kyrka och lokala hantverkare. Senare gör vi en kort kryssning nedströms för att under eftermiddagen besöka oasen Gao Giong med sitt fantastiska fågelreservat. Här hittar vi en mängd olika fågelarter som samlas i tiotusentals och vi tar oss fram med roddbåt för att se deras häckningsområde. Övernattning vid hamnen. (Helpension)

Dag 13. Kryssning - Cho Lach Island (kortare tur med matlagningslektion) – Ben Tre (båttur, lokal tur)

Efter frukost följer vi kanalen nedströms och förtöjer vid Cho Lach Island där vi får en djupare inblick i livet kring deltat och hur invånarnas vardag ser ut. Vi åker bland annat till ett potteri, och bjuds på äkta vietnamesisk gästvänlighet när vi deltar i en matlagningslektion för att lära oss laga den traditionella rätten Banh Xeo. Vi beger oss sen tillbaka till båten för att kryssa ner mot Ben Tre varifrån vi tar en traditionell träbåt kallad sampan genom mangrove och bambuträsk för att nå till områdets fruktträdgårdar. Här blir vi inbjudna i ett lokalt hem på te, frukt och honungsprodukter som de själva tillverkat. Området är också rikt på fågelliv, och har vi tur får vi syn på många olika arter under besöket. Vi tar oss tillbaka till fartyget med häst och vagn genom den grönskande landsbygden. (Helpension)

Dag 14. Ben Tre – My Tho – Ho Chi Minh City/Saigon (Stadsrundtur med Reunification Palace, Krigsminnesmuseet, Notre Dame, Operahuset)

Vi lägger idag till i My Tho där det är dags att checka ut från kryssningsfartyget som varit vårt hem de senaste dagarna. Från My Tho får vi busstransfer till Ho Chi Minh City, Vietnams största stad (tidigare Saigon) med över 8 miljoner invånare. Här möts vi av vår lokala guide som tar oss på en stadsrundtur och besöker Reunification Palace, också känt som Independence Palace, Krigsminnesmuseet, och katedralen Notre Dame. Vi promenerar längs gator kantade av landmärken och byggnader som blivit symboler för krigstiden så som Operahuset och den tidigare CIA-byggnaden. Resten av kvällen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Ho Chi Minh City. (Frukost ingår)

Dag 15. Ho Chi Minh City/Saigon (Cu Chi tunneln)

Vi beger oss idag strax utanför staden för att besöka det omfattande tunnelnätet Cu Chi med en total längd på över 200km, fullt utrustat med bunkrar, kök och sjukhus som guerillan använde under kriget. Tunnlarna byggdes för att skydda folket från bombningar och gasattacker men de utgjorde också en bas för egna attacker mot fienden. I närheten finns också en skjutbana med många olika typer av vapen och ammunition för den som vill prova att skjuta om tiden tillåter (kostnad för detta ingår ej). Körning tillbaka till Ho Chi Minh City där vi spenderar eftermiddagen på egen hand. Övernattning på hotellet. (Frukost och lunch ingår)

Dag 16. Ho Chi Minh City/Saigon - Skandinavien

Efter frukost checkar vi ut och får transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Resan kan med fördelas förlängas med dagar för sol och bad i Mui Ne eller Phu Quoc. (Frukost och måltid på flyget ingår)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelhytt

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Övre däck garanti

Önskas hytt på övre däck, kan detta garanteras genom att välja till övre däck garanti till en kostnad av 50:- SEK per person per natt.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Filmer

Begär offert