Bild
Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Resa till Kambodja och Vietnam med Orientenresor

Bild

Upplev Angkor och klassiska Vietnam

Följ med på denna spännande resa till Kambodja och Vietnam där vi besöker tempelstaden och världsarvet Angkor med sina många ruiner och tempel, bland annat Angkor Wat och Bayon. Vi åker båt på Tonlé Sap innan vi reser vidare mot Vietnam och den pulserande storstaden Hanoi med sina många historiska monument och ikoniska tempel. Vi kryssar fram i Halong Bay, går på upptäcktsfärd i den vackra staden Hoi An och utforskar Mekongdeltats alla floder och flytande marknader innan vi avslutar vår resa i Ho Chi Minh City.

Denna resa kan med fördel förlängas med sol och bad i Mui Ne eller Phu Quoc.

Pris från: 21 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Siem Reap
 • Dag 2. Ankomst Siem Reap (tuktuk-tur, buddistisk ceremoni, Apsarashow)
 • Dag 3. Siem Reap – Angkor (Angkor Vat, Angkor Thom, Bayon, Phimeanakas, Elefantterassen, Terrace of the Leper King, Preah Khan-templet, Ta Prohm, Preah Rup-templet)
 • Dag 4. Siem Reap (Tonle Sap) – Hanoi
 • Dag 5. Hanoi (Stadsrundtur med Ho Chi Minh Mausoleum, Ba Dinh, Enkolonnpagoden, Tran Quoc Pagoda, Litteraturens Tempel, Hoan Kiem, Old Quarter)
 • Dag 6. Hanoi - Halong Bay (Thien Canh Son Cave, Hon Co Island)
 • Day 7. Halong Bay (Flytande fiskeby) – Hanoi – Hoi An
 • Dag 8.  Hoi An (stadsrundtur med Japanese Covered Bridge, Tan Ky-huset, Phuc Kien Assembly Hall)
 • Dag 9. Hoi An - Da Nang – Ho Chi Minh City/Saigon (Stadsrundtur med Reunification Palace, Krigsminnesmuseet, Notre Dame, Operahuset)
 • Dag 10. Ho Chi Minh City/Saigon (Cu Chi tunneln)
 • Dag 11. Ho Chi Minh City/Saigon – Cai Be (Mekongdeltat, Vinh Long, Binh Hoa Phuoc) – Ho Chi Minh - Skandinavien

   

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Siem Reap

Flyg till Siem Reaps flygplats i Kambodja med ankomst nästa dag. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Siem Reap (tuktuk-tur, buddistisk ceremoni, Apsarashow)

På flygplatsen blir vi varmt mottagna av vår lokala guide som tar oss till vårt hotell. Vi får tid att vila upp oss innan vi gör en spännande tuktuk-tur genom Siem Reaps utkanter varefter vi deltar i en välsignelseceremoni utförd av en buddistisk munk som ska bringa glädje, välstånd och trygghet. På kvällen avnjuter vi vår middag och får ta del av den häpnadsväckande traditionella dansen kallad Apsara. (Middag ingår)

Dag 3. Siem Reap – Angkor (Angkor Vat, Angkor Thom, Bayon, Phimeanakas, Elefantterassen, Terrace of the Leper King, Preah Khan-templet, Ta Prohm, Preah Rup-templet)

Vi stiger upp tidigt för att hinna njuta av soluppgången över tempelstaden Angkor och dess mest kända tempel, Angkor Vat som 1992 blev upptaget på Unescos lista över världsarv. Vi beger oss sedan tillbaka till hotellet för frukost innan vi fortsätter morgonen med att utforska resten av ruinstaden där både buddistiska och hinduistiska tempel står sida vid sida. Vi besöker den ståtliga södra porten till Angkor Thom, som var den forna huvudstaden i Khmerriket och tempelruinen Bayon belägen i mitten av Angkor Thom. Bayon, känt för sina stora stenansikten som pryder tornen byggdes i början av 1200-talet och uppfördes av kung Jayavarman VII tillsammans med resten av Ankgor Thom. Vi fortsätter genom vegetationen till Phimeanakas, ett hindutempel och tidigare palats i form av en trevåningspyramid byggt på 900-talet. Alldeles i närheten hittar vi också den 350m långa Elefantterassen som användes som läktare av kung Jayavarman VII till olika typer av offentliga ceremonier eller när han ville se sina segrande trupper återvända till kungariket. Vi besöker också Terrace of the Leper King och Preah Khan-templet. Eftermiddagen ägnar vi åt det fascinerande djungeltemplet Ta Prohm. Övervuxet av kapokträdets slingriga rötter och gömt inne i tät djungel är det en nästan magisk syn! Som avslutning på dagen njuter vi av solnedgången över Preah Rup-templet innan vi beger oss tillbaka till hotellet. (Frukost och lunch ingår)

Dag 4. Siem Reap (Tonle Sap) – Hanoi

Sista dagen i Kambodja gör vi ett morgonbesök med flodbåt till den flytande byn på sjön Tonle Sap. Vi får uppleva hur den traditionella vardagen ser ut i byn och besöker en ”Artisan D’Ankgor” workshop med traditionella hantverk innan vi beger oss till flygplatsen för vidare resa till Vietnam. Vi ankommer till flygplatsen i Hanoi där vi möts av vår guide och chaufför som tar oss till vårt hotell för incheckning. Resten av dagen spenderas på egen hand. Övernattning på hotellet i Hanoi. (Frukost ingår)

Dag 5. Hanoi (Stadsrundtur med Ho Chi Minh Mausoleum, Ba Dinh, Enkolonnpagoden, Tran Quoc Pagoda, Litteraturens Tempel, Hoan Kiem, Old Quarter)

Staden Hanoi har otaliga fascinerande kulturella och historiska platser och under den här stadsrundturen besöker vi flera av dessa. Vi börjar med ett besök i Ho Chi Minh Mausoleum, där Ho Chi Minhs (president i Nordvietnam 1954-1969) balsamerade kropp finns bevarad, och det historiskt viktiga Ba Dinh-torget där Ho Chi Minh förklarade Vietnam självständigt år 1945. Vi besöker sedan den berömda Enkolonnpagoden, ett av Vietnams mest ikoniska tempel byggt av kejsaren Ly Thai Tong med syfte att symbolisera en lotusblomma då pagoden vilar på en pelare i en damm. Vi åker sedan längs West Lake, Hanois största sötvattensjö, till Tran Quoc Pagoda. Detta vackra buddisttempel är Hanois äldsta, mer än 1450 år gammalt. Därefter besöker vi Litteraturens Tempel som byggdes år 1070 och som 1076 blev Vietnams första universitet, varefter vi tar oss vidare mot sjön Hoan Kiem, som betyder ”det återbördade svärdet” på vietnamesiska. En av dagens höjdpunkter är definitivt Old Quarter, också känt som ”de 36 gatorna”, här kan du besöka några av de mest respekterade gallerierna, och även passa på att träffa ägarna och konstnärerna. Här finns också massvis av lokala butiker och hantverkare som säljer allt från silke till silver och koppar. På kvällen får vi uppleva en vietnamesisk dockteater på vatten innan det är dags att åter bege oss till hotellet för övernattning. (Frukost och lunch ingår)

Dag 6. Hanoi - Halong Bay (Thien Canh Son Cave, Hon Co Island)

Idag kör vi ca 3,5 timme från Hanoi till Ha Long-bukten som finns med på UNESCOs världsarvslista. Vi stiger ombord på en av de klassiska träbåtarna ”junk” som tar oss genom bukten och de vackra omgivningarna. Nära 2000 kalkstensöar reser sig ur det turkosa havet och förutom den fantastiska skönheten finns här flytande fiskebyar och grottor med stora kammare där vi hittar mängder av stalaktiter och stalagmiter. Under eftermiddagen utforskar vi Thien Canh Son Cave, badar i havet eller paddlar kajak i de gömda lagunerna kring Hon Co Island. (OBS: programdetaljerna på båten kan variera då olika båtar använder olika delar i bukten). Övernattning ombord på båten. (Frukost, lunch och middag ingår)

Day 7. Halong Bay (Flytande fiskeby) – Hanoi – Hoi An

Vi åker vidare med båten till de mindre besökta områdena i Halong bukten och njuter av det magnifika landskapet. Med en roddbåt besöker vi en av de flytande fiskebyarna och dess invånare, där vi även får se en flytande skola. Efter lunch lämnar vi båten och tar oss tillbaka till Hanoi med bil. Vi beger oss direkt till Hanoi flygplats för inrikesflyg till Da Nang där vi möts av vår lokala guide och chaufför som tar oss till den gamla staden Hoi An. Väl framme checkar vi i på vårt hotell för övernattning. (Frukost och lunch ingår)

Dag 8. Hoi An (stadsrundtur med Japanese Covered Bridge, Tan Ky-huset, Phuc Kien Assembly Hall)

Efter frukost beger oss ut på en stadsrundtur till fots där vi besöker den japanska bron, en lokal marknad, Tan Ky-huset och Phuc Kien Assembly Hall. Staden Hoi An är ett Mekka för lokala konstnärer och här finns massor av spännande, roliga och trevliga gallerier. Hoi An är starkt influerad av kinesisk och japansk kultur och var tidigare en av de största och viktigaste handelshamnarna. Den charmiga och välbevarade gamla staden har mycket att erbjuda, särskilt känd är den för sina duktiga skräddare. Eftermiddagen spenderas på egen hand i Hoi An. Övernattning på hotellet. (Frukost ingår)

Dag 9. Hoi An - Da Nang – Ho Chi Minh City/Saigon (Stadsrundtur med Reunification Palace, Krigsminnesmuseet, Notre Dame, Operahuset)

Transfer till Da Nang flygplats för en kort flygning till Ho Chi Minh City, Vietnams största stad (tidigare Saigon) med över 8 miljoner invånare. Här möts vi av vår lokala guide som tar till vårt hotell, vi bor i de gamla franska kvarteren med liv och rörelse runt omkring. Efter att vi checkat in gör vi en stadsrundtur och besöker Reunification Palace, också känt som Independence Palace, Krigsminnesmuseet, och katedralen Notre Dame. Vi promenerar längs gator kantade av landmärken och byggnader som blivit symboler för krigstiden så som Operahuset och den tidigare CIA-byggnaden. Resten av kvällen spenderas på egen hand. (Frukost och lunch ingår)

Dag 10. Ho Chi Minh City/Saigon (Cu Chi tunneln)

Vi beger oss idag strax utanför staden för att besöka det omfattande tunnelnätet Cu Chi med en total längd på över 200km, fullt utrustat med bunkrar, kök och sjukhus som guerillan använde under kriget. En lokal krigsveteran finns tillgänglig för att berätta om sina upplevelser (på begäran i god tid av guiden). Tunnlarna byggdes för att skydda folket från bombningar och gasattacker men de utgjorde också en bas för egna attacker mot fienden. I närheten finns också en skjutbana med många olika typer av vapen och ammunition för den som vill prova att skjuta om tiden tillåter (kostnad för detta ingår ej). Körning tillbaka till Ho Chi Minh City där vi spenderar eftermiddagen på egen hand. Övernattning på hotellet. (Frukost och lunch ingår)

Dag 11. Ho Chi Minh City/Saigon – Cai Be (Mekongdeltat, Vinh Long, Binh Hoa Phuoc) – Ho Chi Minh - Skandinavien

Efter frukost och utcheckning reser vi idag ca 2 timmar i sydvästlig riktning för att nå Mekongdeltat och byn Cai Be. Här går vi ombord på en privat motorbåt för att utforska det mäktiga deltat som är en labyrint av floder, öar, träskmark och pagoder. Vi får uppleva det vardagliga livet längs floden med flytande marknader och små byar innan vi stannar vid en fruktträdgård där vi provsmakar olika typer av lokal frukt. Vi fortsätter genom de smala kanalerna till staden Vinh Long och det charmiga övre deltat och besöker även ön Binh Hoa Phuoc ”den gröna pärlan” utanför Vinh Long. Här kan vi riktigt njuta av naturen och blir bjudna på en lokalodlad lunch serverad i den tropiska trädgården samtidigt som vi lyssnar på traditionell sydvietnamesisk folkmusik. Vi avslutar turen med en promenad genom bonsaiträdgården innan vi beger oss tillbaka Ho Chi Minh och flygplatsen för vår hemresa till Skandinavien. (Frukost och lunch ingår)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert