Bild
Bild
Resa till Kuala Lumpur

Resa till Kuala Lumpur

Bild
Bild
Bild
Resa till Kuala Lumpur

Resa till Kuala Lumpur

Bild
Bild
Resa till Kuala Lumpur

Resa till Kuala Lumpur

Resa till Malaysias regnskog med Kuala Lumpur

En resa till Malaysia där vi upplever storstadspulsen i Kuala Lumpur och besöker den historiska staden Malacka innan vi ger oss in i Taman Negaras regnskog. Här vandrar vi på hängbroar uppe bland trädtopparna, och går på spännande kvällsutflykter i djungeln. Vi vandrar upp för Tersek Hill, gör en båttur längs floden och imponeras av den fantastiska mångfalden i naturen här. 

Pris från: 13 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Kuala Lumpur
  • Dag 2. Ankomst Kuala Lumpur - Malacka
  • Dag 3. Malacka (stadstur med bl.a. Sankt Peterskyrkan, Porta De Santiago, Cheng Hoon Teng och Jonker Street) – Putrajaya (kortare rundtur) – Kuala Lumpur
  • Dag 4.  Kuala Lumpur (Halvdagstur med Royal Selangor Pewter Centre, Confluencefloden, Independence Square, Sultan Abdul Samad Building, Kuala Lumpur stadsgalleri, the King’s Palace, Batugrottorna)
  • Dag 5. Kuala Lumpur – Taman Negara Nationalpark (kvällsutflykt)
  • Dag 6. Taman Negara Nationalpark (heldagstur med Teresek Hill, Canopy Walkway, båttur längs floden Tahan)
  • Dag 7. Taman Negara – Kuala Lumpur – Skandinavien

Avresa varje dag utom lördagar!

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Kuala Lumpur

Flyg från Skandinavien till Kuala Lumpurs flygplats med ankomst nästa dag.

Dag 2. Ankomst Kuala Lumpur - Malacka

Vi ankommer till flygplatsen där vi blir mötta av en representant och får sedan transfer till den historiska staden Malacka, ca 2 timmar utanför Kuala Lumpur. Vi checkar in på vårt hotell och har resten av dagen att spendera på egen hand. Övernattning på hotell i Malacka.

Dag 3. Malacka (stadstur med bl.a. Sankt Peterskyrkan, Porta De Santiago, Cheng Hoon Teng och Jonker Street) – Putrajaya (kortare rundtur) – Kuala Lumpur

Vi äter frukost på vårt hotell innan vi beger oss ut på en stadstur i Malacka, en stad som varit koloniserad under århundraden av både portugiser, holländare och britter vilket har satt starka avtryck på stadens arkitektur. Vi besöker här bland annat Sankt Peterskyrkan och Porta De Santiago som är den enda kvarvarande delen av det portugisiska fortet A Famosa. Vi gör också ett besök till stadens egen Chinatown där vi går längs huvudgatan Jonker Street och gör även ett stopp vid det kinesiska templet Cheng Hoon Teng. När vi avslutat vår stadstur checkar vi ut från vårt hotell och åker tillbaka mot Kuala Lumpur. På vägen stannar vi i Putrajaya, en modern och vibrerande stad som också är Malaysias administrativa huvudstad. Vi gör här en kortare rundtur och slås av stadens innovativa design, starka miljötänk och noggranna stadsplanering. Senare under dagen når vi Kuala Lumpur och checkar här in på vårt hotell. Resten av dagen spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 4. Kuala Lumpur (Halvdagstur med Royal Selangor Pewter Centre, Confluencefloden, Independence Square, Sultan Abdul Samad Building, Kuala Lumpur stadsgalleri, the King’s Palace, Batugrottorna)

Frukost serveras på hotellet och vi påbörjar sedan vår halvdagstur av Kuala Lumpur. Rundturen tar oss på en resa tillbaka i tiden, till Kuala Lumpurs rötter vid Royal Selangor Pewter Visitor’s Center. Centret är en hyllning till huvudkomponenterna i tillverkningen av tenn, som är den industri som byggt Kuala Lumpur. Andra viktiga platser vi besöker är floden Confluence som är födelseplatsen till Kuala Lumpur, Independence Square och sedan Sultan Abdul Samad Building som är en byggnad som ursprungligen var mer känd som regeringens kontor under den brittiska kolonin. Vi besöker också Kuala Lumpur City Galleri, The King’s Palace som lockar besökare med sina guldiga kupoler och sedan Batugrottorna som sägs vara 400 miljoner år gamla. Resten av dagen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Kuala Lumpur. (Frukost ingår)

Dag 5. Kuala Lumpur – Taman Negara Nationalpark (kvällsutflykt)

Vi äter en tidig frukost på hotellet för att sedan bege oss till Labu Sentral, ca 4 timmars bilfärd från Kuala Lumpur. Härifrån tar vi en båt uppströms till Taman Negara. Taman Negara är en av världens äldsta tropiska regnskogar, och etablerades som nationalpark 1939. Parken sträcker sig över en yta på 4,300 kvadratkilometer och är med sina 130 miljoner år hem åt otaliga mängder fåglar, fjärilar, insekter, fiskar, växter och djur. I det relativt oförstörda regnskogsparadiset hittar vi spektakulära grottor, porlande vattenfall, bergstoppar, uråldriga träd och lugna floder. Vi checkar här in på vår resort och har tid att vila upp oss innan middag serveras på hotellet. På kvällen ger vi oss ut på en ”jungle walk” där vi vår uppleva regnskogen kvällstid. Vi lär oss om växter och insekter som kommit till liv under natten och har vi tur får vi också syn på något av parkens nattdjur, som till exempel sambarhjort eller piggsvin. (Det rekommenderas att klä sig i långbyxor, långärmad tröja, och praktiska stängda skor och att ta med sig insektsspray och ficklampa för en så bra och bekväm upplevelse som möjligt). Övernattning på hotell i nationalparken. (Frukost och middag ingår)

Dag 6. Taman Negara Nationalpark (heldagstur med Teresek Hill, Canopy Walkway, båttur längs floden Tahan)

Vi äter frukost på hotellet och börjar sedan vår heldag i parken med att vandra till Teresek Hill med vår naturguide. Det är en enklare och inte alltför fysisk krävande vandring där vi belönas med en slående panoramavy av berget Gunung Tahan från toppen av Teresek Hill. Vi tar oss sedan mot nya höjder när vi går längs Canopy Walkway, som är en gångväg och hängbro 50 meter upp i luften bland trädkronorna och som är över 500 meter lång. Här kan vi njuta av den fantastiska utsikten över regnskogen och dess flora och fauna. (Canopy Walkway är stängt varje torsdag)

Vi beger oss tillbaka till hotellet där vi avnjuter en buffélunch innan vi ger oss av på en båttur längs floden Tahan. Vi badar i det svala källvattnet från Gunung Tahan och blir härligt uppfriskade av den naturliga jacuzzin. Vi gör sedan ett kort stopp vid Ikan Kelah Fish Sanctuary för matning av sötvattenfiskarna som lever där. (Under turen rekommenderar vi lång/kortbyxor, kortärmad lössittande bomulls t-shirt, badkläder och handduk, praktiska skor och insektsspray). På kvällen avnjuter vi en god middag på hotellets restaurang. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7. Taman Negara – Kuala Lumpur – Skandinavien

Efter frukost tar vi vattentaxi över till Kuala Tahan varifrån vi får transfer till Kuala Lumpurs flygplats för vidare resa hem till Skandinavien. (Frukost ingår)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert