Bild

Resa till Marrakech med vandring i Atlasbergen

En spännande resa som kombinerar det färgstarka Marrakech med de vackra Atlasbergen. Resan börjar i Marrakech där vi upplever fantastik arkitektur och historia, myllrande basarer och det spännande Djemma El Fna som vaknar till liv på kvällen. Vi reser sedan upp i Atlasbergen till den vackert belägna byn Imlil, 1740 meter över havet. Den mäktiga bergskedjan inbjuder till vandring i den vackra naturen men också genom de många byar där det fascinerande berberfolket lever och har lyckats bevara sitt unika språk och sin kultur.

Pris från: 9 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien - Marrakech
  • Dag 2. Marrakech (stadsrundtur)
  • Dag 3. Marrakech - Imlil
  • Dag 4. Vandring genom berberbyar
  • Dag 5. Imlil - Dag på egen hand i Atlasbergen
  • Dag 6. Imlil - Marrakech
  • Dag 7. Marrakech - Dag på egen hand
  • Dag 8. Marrakech - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Marrakech

Avresa från Skandinavien. Vid ankomsten till Marrakech möts vi på flygplatsen av vår representant som tar oss till vårt hotell i Marrakech. Vi checkar in och har resten av dagen till förfogande på egen hand. Övernattning i Marrakech.

Dag 2. Marrakech (stadsrundtur)

Efter frukost hämtas vi vid vårt hotell för en stadsrundtur i det färgrika Marrakech. Vi besöker Koutoubia moskén, Saadian gravmonument, Menara-trädgården och det berömda och färgstarka torget Djamaa El Fna där alla marockanska ljud, lukter och etniska grupper tycks mötas i mitten av Marockos öga. Varje dag, året runt, hittar vi vagnar lastade med apelsiner, kvinnor som säljer allt från grytor och kastruller till trasor, medryckande musiker, orm-dansarshower och tandlösa spådamer, välmenande medicinmän och traditionella apotekare. Alla bidrar till stadens tusentals färger och nyanser. (Frukost ingår)

Dag 3. Marrakech - Imlil

Efter frukost på hotellet checkar vi ut för att bege oss mot Imlil i Atlasbergen. Vi reser i lugn takt och resan tar större delen av dagen, vi stannar på vägen för att äta lunch och kommer fram sent på eftermiddagen. Imlil ligger i Atlasbergen på en höjd av 1740 meter ca 60 km från Marrakech. Atlasbergen sträcker sig över 1000 km genom Marocko och här finns Nordafrikas högsta topp Toubkal som reser sig 4165 meter över havet. Bergskedjan inbjuder till vandring och naturupplevelser och det finns i Imlil ett stort utbud av vandringsturer av varierande svårighetsgrad och längd. I Atlasbergen lever många olika folk varav de flesta är berber. Det fascinerande med berberna är att de har lyckats bevara sitt unika språk och sin kultur och lever i stort sett som de alltid har gjort. När vi kommer fram till Imlil checkar vi in på vårt hotell och har resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 4. Vandring genom berberbyar

Hela dagen ägnas åt en vandring upp till en berberby där vi möter familjer och får ta del av deras vardag och livsstil. En resa till Atlasbergen är en resa bakåt i tiden, med människor som lever traditionellt i byar som ser ut som de alltid har gjort, men också en modern resa med vandring eller trekkingturer där fantasin utgör den enda gränsen. Imlil är beläget i lugna omgivningar med vacker natur och erbjuder total avkoppling men platsen är också den perfekta utgångspunkten om man önskar spänning och utmaningar. Övernattning i Imlil. (Frukost ingår)

Dag 5. Imlil - Dag på egen hand i Atlasbergen

Efter frukost ges vi möjlighet att utforska området i egen takt. Besök närliggande dalar, bergstoppar eller få en glimt av Afrikas näst högsta berg efter bara några timmars vandring. Övernattning i Imlil. (Frukost ingår)

Dag 6. Imlil - Marrakech

Efter frukost reser vi tillbaka till Marrakech och stannar endast för lunch längst vägen. Efter ankomsten i Marrakech finns möjlighet att utforska det man själv tycker är intressant i staden.  Det finns oändligt med möjligheter, spännande museer, byggnader och trädgårdar – eller varför inte njuta en middag med tillhörande dans och musik show? Övernattning i Marrakech. (Frukost ingår)

Dag 7. Marrakech - Dag på egen hand

Idag njuter vi vår sista möjlighet att uppleva den fantastiska staden Marrakech. Man kan till exempel välja att göra en sista shoppingtur i de myllrande basarerna eller bara koppla av och njuta stadens atmosfär. Övernattning i Marrakech. (Frukost ingår)

Dag 8. Marrakech - Skandinavien

Det är dags att lämna Marrakech och Marocko. Från hotellet blir det transfer till flygplatsen i Marrakech för flyg hem till Sverige. (Frukost ingår)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Riad Karmela

Riad Karmela Marrakech ger dig det där extra som gör din upplevelse i Marrakech oförglömlig. Djupt inne bland Marrakech myllrande gator välkomnar hotellets ägare Joel dig i en avslappnad och vänlig atmosfär. Riad Karmela är verkligen en oas av lugn, i total kontrast till den livliga souken, en stor vacker riad  med 19 rum inredda i varma färger och med otaliga nischer och vrår. Man träder verkligen in i en annan värld i denna välbevarade och varmt omhuldade riad.

Riad Saha i Marrakech

Ordet Saha betyder” frisk” och anknyter till välmående. Riaden ligger i de traditionella kvarteren, en bit från Jamaa El Fna. Riaden har 4 dubbelrum samt en suite med öppen spis och en riktigt spännande takterrass med en handbyggd träbar och utsikt både över Medinan och Atlasbergen. Till Saha går det enkelt att komma ända fram till porten med bil. Ett bekvämt alternativ, inte minst för grupper som vill uppleva spännande utflyktsmål som Atlasbergen eller någon av de många golfbanorna i närheten.

Riad Magi Marrakech

Riad Magi ligger nära Jamaa El Fna nästan granne med Lhena bara två portar emellan. Magi är labyrintisk, med små trappsteg, spännande nivåskillnader och en lönntrappa. Det är en färgstark riad med 6 rum samt fyra små trädgårdar på innergården som faktiskt ger känslan av mystik och äventyr.

Riad Lhena Marrakech

Ordet Lhena betyder ”lugn, harmoni”. Namnet avspeglas i denna klassiska riad med sex rum och ligger ett stenkast från torget Jamaa El Fna. Riad Lhena är Origins första riad och är med sin vackra takterass och avkopplande innergård en omtyckt riad som ger gästen en minnesvärd vistelse. Rummen är smakfullt inredda och har en balans mellan det genuina Marocko och design.

Faciliteter & bekvämligheter

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert