Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resa till magiska Marocko

Följ med oss på vår resa till magiska Marocko. Marocko är ett land fyllt av färger, dofter och mystik. Denna resa tar oss först till den fascinerande staden Marrakech vid foten av de majestätiska Atlasbergen där vi upplever ett myller av marknader och vacker arkitektur. Resan fortsätter till den spännande konst och kulturstaden Essaouira vid Atlantkusten och avslutas i det härliga strandparadiset Agadir.

Resan kan med fördel förlängas med extra dagar i Marrakech eller i Agadir.

Pris från: 8 800 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Marrakech
 • Dag 2. Marrakech (Bahia Palace - Koranskolan Medersa Ben Youssef- Medinan- Djemma El Fna)
 • Dag 3. Marrakech (Majorelle garden, Gueliz)
 • Dag 4. Marrakech – Essaouira
 • Dag 5. Essaouira (hel dag på egen hand)
 • Dag 6. Essaouira – Agadir (stadsrundtur)
 • Dag 7. Agadir (hel dag på egen hand - sol & bad)
 • Dag 8. Agadir - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Marrakech

Vi ankommer till flygplatsen i Marrakech och möts av vår lokala representant som tar oss till vårt hotell. (Måltid på flyget ingår samt middag på hotellet)

Dag 2. Marrakech (Bahia Palace - Koranskolan Medersa Ben Youssef- Medinan- Djemma El Fna)

Efter frukost på hotellet beger vi oss ut på en stadsrundtur i denna spännande och färgrika stad. Med sina röda stadsmurar, vackra palats och livliga marknader är Marrakech en fantastisk och överväldigande upplevelse. Vi ska bland annat besöka några av stadens historiska byggnader och börjar vid det vackert dekorerade Bahia Palace där vi få höra hur livet tedde sig i den gamla tidens harem. Sedan besöker vi den gamla Koranskolan Medersa Ben Youssef med oerhört vackra mosaiker och träsniderier. Vi är nu i den gamla staden, den myllrande ”Medinan” med hantverkare, marknader och caféer. Vi får här uppleva den gamla kryddmarknaden och omges av fantastiska dofter av kryddor och örter. Många kända modedesigners, skådespelare och musiker har valt att slå sig ned i denna stad och har gjort den till sitt egna paradis. Här finner man vackra textilier, handknutna berbermattor, smidda järnlampor i allsköns former och skor av alla sorter. Marrakech associeras först och främst med det rika folklivet och staden centrala torg Place Djemma El Fna. I solnedgången tar vi en härlig tur i en av stadens färgglada hästtaxi och njuter ”Marrakech by night”. Turen avslutas på just Place Djemma El Fna där vi har möjlighet att uppleva jonglörer, historieberättare och inte minst hur torget på kvällen förvandlas till en av världens största utomhusrestauranger. När vi har haft tid att på egen hand promenera runt så går vi ned längs en av de smala sidogatorna där vi finner en fantastisk traditionell restaurang där vi bjuds på en riktig festmiddag ackompanjerad av traditionell Gnaoua och Andalusisk orkester. Åter till hotellet för övernattning. (Frukost och middag ingår)

Dag 3. Marrakech (Majorelle garden, Gueliz)

Förmiddagen spenderas på egen hand efter önskemål, passa på att shoppa och njut ett glas mintte på ett takcaféerna runt Place Djemma El Fna, eller varför inte skämma bort sig själv på ett härligt marockanskt hammam med ett spännande urval av skönhetsbehandlingar. Efter lunch ska vi besöka den vackra trädgården Majorelle garden som grundades och ägdes av den franska modedesignern Yves Saint Laurent. Vi promenerar i denna vackra oas bland kaktusar och palmer vars färger skapar spännande kontraster. På vägen tillbaka till hotellet kör vi igenom stadsdelen Gueliz som är en nyare del av Marrakech uppbyggd av fransmännen under deras överhöghet från 1912 till 1956. (Frukost ingår)

Dag 4. Marrakech – Essaouira

Efter frukost på hotellet är det dags att lämna Marrakech för att bege oss västerut till Atlantkusten och staden Essaouira, en resa på ca 180 km. Essaouira är en gammal stad och handelscentrum dit slavakaravanerna från Timbuktu kom fullastade med läder, guld, strutsfjädrar och inte minst slavar. Under 1700-talet återuppbyggdes staden av Sultan Moulay Abdallah, stadens murar utökades med fortet La Scala och hamnen utvecklades till en av landets viktigaste hamnar. Staden föll närapå i glömska när fransmännen 1912 beslutade att framhäva och utveckla Casablanca istället men under det tidiga 1970-talet blomstrade Essaouira återigen som hippiegenerationens egna ”paradis” och stjärnor som Leonard Cohen, Jefferson Airplane och Jimmy Hendrix flyttade hit. Idag är Essaouira känd för sina många konstnärer, den gamla fiskehamnen, den avslappnade livsstilen och Gnaouamusiken – musik som inspirerat artister som Peter Gabriel och Rolling Stones. När vi kommer fram till Essaouira checkar vi in på vårt hotell och äter sedan lunch på en restaurang på stranden. På eftermiddagen promenerar vi i Essaouira vars stadskärna är helt bilfri, vi besöker fortet La Scala och fiskmarknaden och sist men inte minst Marockos bästa silvermarknad där man kan köpa silver och antikviteter till bra priser.  Åter till hotellet för övernattning. (Frukost och lunch ingår)

Dag 5. Essaouira (hel dag på egen hand)

Hela denna dag spenderas på egen hand med tid att besöka till exempel de spännande konstnärskvarteren, hamnen eller stranden. Eller varför inte prova på en spännande lektion i traditionell marockansk matlagning? (Frukost ingår)

Dag 6. Essaouira – Agadir (kort stadsrundtur)

När vi har ätit frukost på hotellet checkar vi ut och kör ca 180 km söderut längs den vackra Atlantkusten tills vi når strandparadiset Agadir. Här kör vi på en kort stadsrundtur innan vi slutligen kör till vårt hotell som ligger precis vid den härliga sandstranden och Agadirs strandpromenad. (Frukost ingår)

Dag 7. Agadir (hel dag på egen hand - sol & bad)

Idag har vi möjlighet att bekanta oss med Agadir, staden är landets mest kända strandparadis beläget på en nio km lång fin sandstrand. Den vackra strandpromenaden myllrar av liv både dag och natt med ett stort antal restauranger och uteställen. Ta chansen att slappna av och njut av stranden, shoppa eller gå på spa. Utbudet är stort och möjligheterna många! (Frukost ingår)

Dag 8. Agadir - Skandinavien

Transfer till flygplatsen i Agadir för vårt flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Riad Lhena Marrakech

Ordet Lhena betyder ”lugn, harmoni”. Namnet avspeglas i denna klassiska riad med sex rum och ligger ett stenkast från torget Jamaa El Fna. Riad Lhena är Origins första riad och är med sin vackra takterass och avkopplande innergård en omtyckt riad som ger gästen en minnesvärd vistelse. Rummen är smakfullt inredda och har en balans mellan det genuina Marocko och design.

Riad Magi Marrakech

Riad Magi ligger nära Jamaa El Fna nästan granne med Lhena bara två portar emellan. Magi är labyrintisk, med små trappsteg, spännande nivåskillnader och en lönntrappa. Det är en färgstark riad med 6 rum samt fyra små trädgårdar på innergården som faktiskt ger känslan av mystik och äventyr.

Riad Saha i Marrakech

Ordet Saha betyder” frisk” och anknyter till välmående. Riaden ligger i de traditionella kvarteren, en bit från Jamaa El Fna. Riaden har 4 dubbelrum samt en suite med öppen spis och en riktigt spännande takterrass med en handbyggd träbar och utsikt både över Medinan och Atlasbergen. Till Saha går det enkelt att komma ända fram till porten med bil. Ett bekvämt alternativ, inte minst för grupper som vill uppleva spännande utflyktsmål som Atlasbergen eller någon av de många golfbanorna i närheten.

Riad Karmela

Riad Karmela Marrakech ger dig det där extra som gör din upplevelse i Marrakech oförglömlig. Djupt inne bland Marrakech myllrande gator välkomnar hotellets ägare Joel dig i en avslappnad och vänlig atmosfär. Riad Karmela är verkligen en oas av lugn, i total kontrast till den livliga souken, en stor vacker riad  med 19 rum inredda i varma färger och med otaliga nischer och vrår. Man träder verkligen in i en annan värld i denna välbevarade och varmt omhuldade riad.

Faciliteter & bekvämligheter

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

 • Resan arrangeras individuellt utifrån ert önskade avresedatum.
 • Nedanstående priser gäller per person i delat dubbelrum vid bokning i god tid.
 • Resan kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad i Agadir.
 • Kontakta oss för detaljerad offert med flyginformation.
Priser per person i SEK
9 januari - 5 juli
Antal deltagare3* Hotell/Riader4* Hotell/Riader5* Hotell/Riader
1 person18 300:-På förfråganPå förfrågan
2 personer11 900:-På förfråganPå förfrågan
3 personer10 900:-På förfråganPå förfrågan
4 personer9 900:-På förfråganPå förfrågan
5 personer9 700:-På förfråganPå förfrågan
6 personer9 400:-På förfråganPå förfrågan
7 personer9 200:-På förfråganPå förfrågan
8 personer8 990:-På förfråganPå förfrågan
6 juli - 6 september
Antal deltagare3* Hotell/Riader4* Hotell/Riader5* Hotell/Riader
1 person20 300:-På förfråganPå förfrågan
2 personer13 300:-På förfråganPå förfrågan
3 personer11 800:-På förfråganPå förfrågan
4 personer10 900:-På förfråganPå förfrågan
5 personer10 700:-På förfråganPå förfrågan
6 personer10 400:-På förfråganPå förfrågan
7 personer10 200:-På förfråganPå förfrågan
8 personer9 990:-På förfråganPå förfrågan
7 september - 31 oktober
Antal deltagare3* Hotell/Riader4* Hotell/Riader5* Hotell/Riader
1 person18 300:-På förfråganPå förfrågan
2 personer11 900:-På förfråganPå förfrågan
3 personer10 900:-På förfråganPå förfrågan
4 personer9 900:-På förfråganPå förfrågan
5 personer9 700:-På förfråganPå förfrågan
6 personer9 400:-På förfråganPå förfrågan
7 personer9 200:-På förfråganPå förfrågan
8 personer8 990:-På förfråganPå förfrågan
1 november - 20 december
Antal deltagare3* Hotell/Riader4* Hotell/Riader5* Hotell/Riader
1 person17 800:-På förfråganPå förfrågan
2 personer11 800:-På förfråganPå förfrågan
3 personer10 500:-På förfråganPå förfrågan
4 personer9 900:-På förfråganPå förfrågan
5 personer9 400:-På förfråganPå förfrågan
6 personer8 990:-På förfråganPå förfrågan
7 personer8 900:-På förfråganPå förfrågan
8 personer8 800:-På förfråganPå förfrågan
21 december - 8 januari
Antal deltagare3* Hotell/Riader4* Hotell/Riader5* Hotell/Riader
1 person20 300:-På förfråganPå förfrågan
2 personer13 300:-På förfråganPå förfrågan
3 personer11 800:-På förfråganPå förfrågan
4 personer10 900:-På förfråganPå förfrågan
5 personer10 700:-På förfråganPå förfrågan
6 personer10 400:-På förfråganPå förfrågan
7 personer10 200:-På förfråganPå förfrågan
8 personer9 990:-På förfråganPå förfrågan
Tillkommer: Jul- och Nyårsmiddagar
9 januari - 4 juli
Antal deltagare3* Hotell/Riader4* Hotell/Riader5* Hotell/Riader
1 person18 300:-På förfråganPå förfrågan
2 personer11 900:-På förfråganPå förfrågan
3 personer10 900:-På förfråganPå förfrågan
4 personer9 900:-På förfråganPå förfrågan
5 personer9 700:-På förfråganPå förfrågan
6 personer9 400:-På förfråganPå förfrågan
7 personer9 200:-På förfråganPå förfrågan
8 personer8 990:-På förfråganPå förfrågan
Begär offert