Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utflykter i Marrakech och Agadir

Från Atlantkustens livliga städer och det mytomspunna färgsprakande Marrakech till Saharaöknens rofyllda tystnad och de mäktiga snötäckta Atlasbergen. Upplev detta spännande och färgrika land genom vår utflykter.

Pris från: -

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 •                               ***Utflykter från Marrakech***

 • Utflykt 1. Marrakech stadsrundtur
 • Utflykt 2. Konst, trädgårdar och oaser i Marrakech
 • Utflykt 3. Marrakech Shopping
 • Utflykt 4. Matlagningskurs
 • Utflykt 5. Ballongflygning över Marrakech
 • Utflykt 6. Traditionell hammam och massage med arganolja
 • Utflykt 7. Ourikadalen och berberbyar - halvdagsutflykt
 • Utflykt 8. Ouad – utflykt med ATV - heldagsutflykt
 • Utflykt 9. Essaouira - heldagsutflykt
 • Utflykt 10. Ouarzazate och Ait Ben Haddou - heldagsutflykt
 • Utflykt 11. Vandring i Atlasbergen

Kontakta mig

Utflykt 1. Marrakech stadsrundtur

Följ med på en tre timmar guidad stadsrundtur i den fascinerande staden Marrakech. Bakom hemliga dörrar finner vi vackra palats och spännande konstskatter. Vi rör oss genom Medinan och upplever byggnader och monument från Marrakech stolta historia; den gamla koranskolan Medersa Ben Youssef, Koutoubiamoskén och Bahiapalatset. I Marrakech gamla stadsdelar upplever vi det dagliga livet i denna sprudlande stad.

Utflykt 2. Konst, trädgårdar och oaser i Marrakech

Vi besöker den vackra trädgården Majorelle garden som ägdes av den franska modedesignern Yves Saint Laurent. Vi promenerar i denna vackra oas bland kaktusar och palmer vars färger skapar spännande kontraster. Utöver en fantastisk samling av kaktusar från hela världen finner vi här en minneslund över Yves Saint Laurent, vackra utställningar, det härliga Café Bousafsaf och en trevlig butik. Vi fortsätter sedan till landets nordligaste oas strax utanför Marrakech. Här har vi möjlighet att njuta en tur på kamelrygg genom den vackra palmlunden innan vi avslutar utflykten på Musée De La Palmeraie med Marrockos största privata konstsamling.

Utflykt 3. Marrakech Shopping

Många kända modedesigners, skådespelare och musiker har valt att slå sig ned i denna stad och har gjort den till sitt egna paradis. Här finner man vackra textilier, handknutna berbermattor, silversmide, smidda järnlampor i allsköns former och skor av alla sorter. Marrakech associeras först och främst med det rika folklivet och staden centrala torg Place Djemma El Fna. Följ med på en tur genom djungeln av butiker fyllda till bredden med allt från kryddor och bakverk till hantverk och textilier och kosmetik tillverkad av den lokala arganoljan.

Utflykt 4. Matlagningskurs

Lär dig att laga traditionell marockansk mat! En snabbkurs om det marockanska köket som är en fantastisk kombination av lokal mattradition, arabisk, spansk och fransk kokkonst. Du lär dig hur man använder det söta och det salta för att framhäva smakerna och hur man kryddar på marockanskt vis för att få just den härliga smakupplevelse som det marockanska köket erbjuder. Bon appetite!

Utflykt 5. Ballongflygning över Marrakech

Tidigt på morgonen, innan solen gått upp, beger vi oss ut en bit utanför Marrakech. Här upplever vi en fantastisk flygtur med luftballong med en makalös utsikt över Marrakech och de vackra Atlasbergen i bakgrunden. Efter en timmes ballongtur njuter vi en lätt frukost med myntate, berberbröd och småkakor i ett traditionellt hem. Glöm inte varma kläder, det är kallt tidigt på morgonen och svalt när vi är uppe i ballongen.

Utflykt 6. Traditionell hammam och massage med arganolja

Njut ett härligt renande ångbad i ett traditionellt hammam. Efter att värmen gjort sitt genomgår man en grundlig ”scrub” och när alla döda hudceller är borta och man är helt och alldeles ren avslutas behandlingen med en härligt avslappnande massage med lokalt producerad arganolja. Arganolja

Utflykt 7. Ourikadalen och berberbyar - halvdagsutflykt

Endast 40 km från Marrakech ligger den bildsköna och grönskande dalen Ourika. Trots att det inte är långt från Marrakech är kontrasterna stora i jämförelse med livet i storstaden. Området är bebott av berber som är den ursprungliga befolkningen i Marocko. Vi kör djupt in i dalen och kommer igenom flera berberbyar där husen är byggda i traditionellt i lera. Längs vägen finns det små butiker och trevliga små restauranger med härlig hemlagad traditionell mat.

Utflykt 8. Ouad – utflykt med ATV - heldagsutflykt

Att köra fyrhjulsdrivna motorcyklar är inte bara roligt och spännande men är även ett fantastiskt sätt att uppleva naturen i Marocko och platser man inte kan nå med jeep. Med full säkerhetsutrusning och medföljande mekaniker och certifierade guider beger vi oss ut på ett fantastiskt äventyr!

Utflykt 9. Essaouira - heldagsutflykt

Essaouira är en gammal stad vid Atlantkusten ca 180 km från Marrakech. Staden var ett viktigt handelscentrum dit slavakaravanerna från Timbuktu kom fullastade med läder, guld, strutsfjädrar och inte minst slavar. Under 1700-talet återuppbyggdes staden av Sultan Moulay Abdallah, stadens murar utökades med fortet La Scala och hamnen utvecklades till en av landets viktigaste hamnar. Staden föll närapå i glömska när fransmännen 1912 beslutade att framhäva och utveckla Casablanca istället men under det tidiga 1970-talet blomstrade Essaouira återigen som hippiegenerationens eget ”paradis” och stjärnor som Leonard Cohen, Jefferson Airplane och Jimmy Hendrix flyttade hit. Idag är Essaouira känd för sina många konstnärer, den gamla fiskehamnen, den avslappnade livsstilen och Gnaouamusiken – musik som inspirerat artister som Peter Gabriel och Rolling Stones. Essaouiras stadskärna är helt bilfri, vi besöker fortet La Scala och fiskmarknaden och sist men inte minst Marockos bästa silvermarknad där man kan köpa silver och antikviteter till bra priser.

Utflykt 10. Ouarzazate och Ait Ben Haddou - heldagsutflykt

Från Marrakech kör vi upp genom bergen över det spektakulära Tizin Tishcka passet på 2260 m.ö.h. där vi har en fantastisk utsikt över de höga Atlasbergen. På vägen kör vi genom vackra berberbyar längs bergssluttningarna och kommer så småningom ned på andra sidan Atlasbergen. I byn Timmel stannar vi och besöker den gamla moskén innan vi fortsätter till berberbyn Ait Ben Haddou där vi njuter en promenad i den fascinerande gamla byn byggd av lertegel, palmträ och sten. Ait Ben Haddou finns med på UNESCOs världsarvslista och ansens vara världens mest välbevarade kasbah. Byn har använts vid flera berömda filminspelningar som Gladiator, Alexander den Store, Lawrence of Arabia och Jewells of the Nile med Michael Douglas. På vägen tillbaka till Marrakech stannar vi vid Kasbah Tourirt och i staden Ouarzazate. Ouarzazate byggdes så sent som 1925 för att bekämpa berberrebeller i södra Marocko men är idag känd för den blomstrande filmindustrin. Vi promenerar genom staden och har möjlighet att besöka museet eller Atlas Studio där flera berömda filmer har spelats in. Vi lämnar sedan Ouarzazate och kör tillbaka till Marrakech.

Utflykt 11. Vandring i Atlasbergen

Att vandra i Atlasbergen är en makalös och ojämförbar upplevelse av det vackra landskapet. Vi har med oss certifierade engelsktalande guider samt kock och mulåsnor som bär campingutrustning och mat. Vandringen tar oss via bergsstigar bland ståtliga bergstoppar, över porlande vatten och genom vackra dalar. Vi kommer djupt inne i Atlasbergen till mycket avlägsna områden där vi upplever fantastisk natur och en överväldigande gästfrihet hos lokalbefolkningen, detta sätt att uppleva Marocko är i verkligheten en expedition som ger dig en djup inblick bergsfolkets liv. Vandring kan göras från en dag upp till en vecka.

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Riad Karmela

Riad Karmela Marrakech ger dig det där extra som gör din upplevelse i Marrakech oförglömlig. Djupt inne bland Marrakech myllrande gator välkomnar hotellets ägare Joel dig i en avslappnad och vänlig atmosfär. Riad Karmela är verkligen en oas av lugn, i total kontrast till den livliga souken, en stor vacker riad  med 19 rum inredda i varma färger och med otaliga nischer och vrår. Man träder verkligen in i en annan värld i denna välbevarade och varmt omhuldade riad.

Riad Lhena Marrakech

Ordet Lhena betyder ”lugn, harmoni”. Namnet avspeglas i denna klassiska riad med sex rum och ligger ett stenkast från torget Jamaa El Fna. Riad Lhena är Origins första riad och är med sin vackra takterass och avkopplande innergård en omtyckt riad som ger gästen en minnesvärd vistelse. Rummen är smakfullt inredda och har en balans mellan det genuina Marocko och design.

Riad Magi Marrakech

Riad Magi ligger nära Jamaa El Fna nästan granne med Lhena bara två portar emellan. Magi är labyrintisk, med små trappsteg, spännande nivåskillnader och en lönntrappa. Det är en färgstark riad med 6 rum samt fyra små trädgårdar på innergården som faktiskt ger känslan av mystik och äventyr.

Riad Saha i Marrakech

Ordet Saha betyder” frisk” och anknyter till välmående. Riaden ligger i de traditionella kvarteren, en bit från Jamaa El Fna. Riaden har 4 dubbelrum samt en suite med öppen spis och en riktigt spännande takterrass med en handbyggd träbar och utsikt både över Medinan och Atlasbergen. Till Saha går det enkelt att komma ända fram till porten med bil. Ett bekvämt alternativ, inte minst för grupper som vill uppleva spännande utflyktsmål som Atlasbergen eller någon av de många golfbanorna i närheten.

Faciliteter & bekvämligheter

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert