Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gruppresa till spännande Oman

Följ med på en spännande gruppresa till natursköna Oman, Arabiska halvöns pärla. Vi upptäcker staden Muscat, och reser längs både bergsvägar och kuststräckor för att bland annat uppleva Omans populära wadis och oaser. Ökenäventyr, historiska byar, sprudlande marknader, och vänlig befolkning; denna gruppresa innehåller allt man kan önska! 

Resan kan förlängas med sol och bad.

Pris från: 17 900 SEK

Avresa: -

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. (Lördag) Skandinavien - Muscat
  • Dag 2. (Söndag) Muscat (rundtur med Grand Mosque, Nakhal fort, Jalavi/Mirani, Bait Al Zubair, Muttrah souq)
  • Dag 3. (Måndag) Muscat – Quriyat - Bimah (Bimah sinkhole) - Wadi Shab- Sur
  • Dag 4. (Tisdag) Sur - Wadi Bani Khalid- Wahiba sands
  • Dag 5. (Onsdag) Wahiba Sands- Ibra (Women’s market) – Jabreen (Jabreen-slottet) - Nizwa
  • Dag 6. (Torsdag) Nizwa (Nizwa fort)- Al Hamra - Misfat Al Abrein- Jebal Shams - Nizwa
  • Dag 7. (Fredag) Nizwa (Nizwa Souq) - Muscat (kortare stadstur) - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. (Lördag) Skandinavien - Muscat

Flyg från Skandinavien med ankomst till Muscats flygplats. Efter att vi passerat passkontrollen och hämtat ut vårt bagage välkomnas vi av vår representant och körs därefter till vårt hotell för övernattning.

Dag 2. (Söndag) Muscat (rundtur med Grand Mosque, Nakhal fort, Jalavi/Mirani, Bait Al Zubair, Muttrah souq)

Dagen börjar med frukost på hotellet. Klockan 08.30 möter vi upp vår guide och börjar vår rundtur i Muscat. Vi börjar med att besöka Grand Mosque, som är en av de största moskéerna i världen. Här får vi förundras över den rika arabiska arkitekturen som är ett måste när man besöker Oman. Kvinnor bör bära kläder som täcker både armar och ben och en scarf som täcker håret. Män kan bära vanliga tröjor och byxor (ej shorts). Efter besöket på Grand Mosque fortsätter vi till Nakhal fort strax utanför Muscat. Fästningen byggdes ursprungligen av sasaniderna, som var den sista dynastin att styra dåvarande Persien innan den arabisk-muslimska invasionen.  Under historiens gång har även bland annat Al Ya’ruba och Al Bu Sayed-dynastierna residerat här, och många renovationer och förbättringar har gjorts. Vi besöker fästingen och de närliggande mineralberikade varmvattens källorna i Nakhal för att sedan återvända till Muscat och där vi kör längs ”cornichen”, Muscats strandpromenad till de centralaste delarna av staden. Vi gör ett fotostopp vid Sultanpalatset som ligger bredvid de portugisiska forten Jalali och Mirani från 1500-talet varpå vi besöker Bait Al Zubair museum där vi får lära oss mer om Omans rika kultur och historia. Vi avslutar dagen med att besöka Muttrah Souq, den lokala marknaden där luften fylls av exotiska ljud och dofter. Vi äter middag på en lokal restaurang i Muttrah som erbjuder lokala specialiteter. Om vi sitter utomhus kan vi njuta av en havsbris från det Arabiska havet och en vacker utsikt över strandpromenaden. Övernattning på hotellet i Muscat. (Frukost och middag ingår)

Dag 3. (Måndag) Muscat – Quriyat - Bimah (Bimah sinkhole) - Wadi Shab- Sur

Vi äter frukost på hotellet och klockan 08:30 börjar dagens tur. Vi kommer köra längs med Quriyat och besöka Bimah sinkhole. Bimah sinkhole är ett stort slukhål fyllt med vatten som bildades på grund av att ytskiktet på grottan kollapsade. Lokalbefolkningen tror att slukhålet skapades av en meteorit, och det är en till synes spektakulär geologisk formation i landskapet. Vi besöker sedan magiska Wadi Shab som är en vacker wadi i Al-Sharqiya regionen. En wadi är en vanligtvis uttorkad flodbädd, men i Wadi Shab hittar vi både grottor, palmträd och kristallklart vatten. Totalt sett kommer vi att vandra i ungefär 2 timmar (1 timme åt varje håll) men räkna med att det kommer ta mellan 4-5 timmar för att riktigt utforska och njuta av wadin. Terrängen är ojämn och vi rekommenderar därför lite kraftigare vattentåliga sandaler så att vi kan vada genom vattnet och lättare ta oss fram. Senare under dagen kommer vi köra till Sur för att checka in på vårt hotell för middag och övernattning. (Frukost och middag ingår)

Dag 4. (Tisdag) Sur - Wadi Bani Khalid- Wahiba sands

Efter att vi ätit frukost ska vi besöka ett båtvarv där de traditionella träskeppen ”dhows” fortfarande byggs för hand, varefter vi upptäcker mer av den historiska kuststaden Sur. Därefter fortsätter vi mot Wadi Bani Khalid som är ytterligare en av Omans mest populära wadis. Här kan vi simma i det svala smaragdfärgade vattnet i de många naturliga pooler som bildats och njuta av den vackra omgivningen.

Med fyrhjulsdrivna bilar tar vi oss sedan till Wahiba Sands, öknen som är känd för sina gyllene böljande sanddyner. Wahiba-öknen är 200 km lång och 100 km bred och sträcker sig söderut från östra Hajars till det Arabiska Havet. När vi når vårt camp äter vi middag och övernattar sedan i öknen. (Frukost och middag ingår)

Dag 5. (Onsdag) Wahiba Sands- Ibra (Women’s market) – Jabreen (Jabreen-slottet) - Nizwa

Vi äter frukost på vårt camp och lämnar öknen för att fortsätta till staden Ibra. Här får vi möjligheten att besöka den unika marknaden, som på onsdagar är endast för kvinnor. Både försäljare och besökare är enbart kvinnor, och många har rest från andra delar av landet för just den här marknaden där vi hittar mängder av hantverk, färgstarka tyger, och väldoftande kryddor. Männen får idag hålla sig utanför marknadsområdet, så varför inte t.ex dricka en kopp arabiskt kaffe tillsammans med lokalbefolkningen. Senare fortsätter vi mot den lilla staden Jabreen där vi ska besöka Jabreen-slottet som byggdes under Yarubadynastin. Jabreen-slottet har funnits sedan 1670 och designen och konstruktionen gjordes av Imam Bil’arab bin Sultan (vars kvarlevor nu vilar på den vänstra sidan av slottets huvudingång). På eftermiddagen kör vi till Nizwa och checkar in på vårt hotell där vi också äter middag. (Frukost och middag ingår)

Dag 6. (Torsdag) Nizwa (Nizwa fort)- Al Hamra - Misfat Al Abrein- Jebal Shams - Nizwa

Dagen börjar med frukost på hotellet. Efter det besöker vi Nizwa fort, som färdigställdes på 1650-talet. Nizwafortet var det viktigaste maktsätet under Al Ya’runa dynastin och är Omans mest besökta nationalmonument. Vi fortsätter med att besöka byn Al Hamra som är känt för sina vackra lerhus. Vi besöker även Misfat Al Abrein som är en liten pittoresk by med vackra terassodlingar beläget på bland bergen. Medan vi vandrar omkring här kan man känna hur tiden stått stilla, och det blir svårt att inte slås av vänligheten och värmen från byinvånarna. Befolkningen i Oman är känd i hela arabvärlden för att vara de allra vänligaste, och det märks varför.

Senare under dagen fortsätter vi till Jebel Shams, Omans högsta berg. Vi kommer att färdas upp till ravinen nära toppen av Jebal Shams, som betyder ”solberget” på arabiska och här blir luften genast svalare. Har vi tur kan vi få syn på en omansk bergsget när vi tittar ut över det bergiga landskapet. Sent på eftermiddagen återvänder vi till Nizwa och äter middag på en omansk restaurang där vi får möjlighet att smaka på lokala specialiteter. Övernattning på hotell i Nizwa. (Frukost och middag ingår)

Dag 7. (Fredag) Nizwa (Nizwa Souq) - Muscat (kortare stadstur) - Skandinavien

Efter frukost besöker vi Nizwas livliga marknad, som är en av Omans äldsta, där vi hittar lokalodlade frukter och grönsaker, nyfångad fisk och olika typer av hantverk. Därefter återvänder vi till hotellet för att checka ut varpå vi börjar färden tillbaka till Muscat. På vägen kommer vi stanna för ett kort fototillfälle vid Birkat Al Mauz Fortress- ett gammalt fort och en by uppbyggd enbart av lera. När vi anländer till Muscat ges vi möjlighet att vandra längs strandpromenaden, se palatset, de vackra forten på Mutrah-berget och den glittrande Sultan Qaboos-hamnen. Vi avnjuter en god avskedsmiddag tillsammans och beger oss sedan i god tid till flygplatsen för hemresa. (Frukost och middag ingår)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert