Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kamelsafari och vandring genom Wahiba Sands i Oman

På ryggen av öknens skepp, kamelen, rör vi oss sakta fram över de mäktiga sanddynerna. Att sova under stjärnorna efter en dagsvandring ger en frihetskänsla som är svår att slå.

Pris från: 22 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien - Muscat
 • Dag 2. Muscat
 • Dag 3. Muscat - Fanjah - Al Mansfah - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands (Sharqiya Sands)
 • Dag 4. Kamelsafari / Vandring i Wahiba Sands
 • Dag 5. Kamelsafari / Vandring i Wahiba Sands
 • Dag 6. Kamelsafari / Vandring i Wahiba Sands
 • Dag 7. Kamelsafari / Vandring i Wahiba Sands
 • Dag 8. Kamelsafari / Vandring i Wahiba Sands -Qihayd -Muscat
 • Dag 9. Muscat - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Muscat

Flyg från Skandinavien till Muscat, ankomst sent på natten. Mottagande på flygplatsen och transfer till hotellet i Muscat där vi övernattar. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Muscat på egen hand

På eftermiddagen när vi har hunnit vila upp oss efter den sena flygresan har vi möjlighet att på egen hand utforska Muscat, här finns den lokala marknaden där det handlas flitigt med dagens fångst från havet och böndernas färska frukt och grönsaker och på kvällen Muttrah marknaden. Man kan också besöka museer eller Sultanens Palats som flankeras av de portugisiska 1500-tals forten Jalali och Mirani. Övernattning på Muscat Holiday Hotel. (Frukost ingår)

Dag 3. Muscat - Fanjah - Al Mansfah - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands (Sharqiya Sands)

Efter frukost kör vi mot Wahiba Sands i 4-hjulsdrivna terränggående bilar. Vi kör igenom bergen och besöker på vägen den vackra oasen Fanjah, fortsättningen går genom Sumail Gap som delar den östra och västra bergskedjan Hajar som löper parallelt med Omans nordkust. När vi närmar oss Ibra kommer vi förbi ruinstaden Al Mansfah och fortsätter så genom dadelplantager till paradisliknande Wadi Beni Khalid. Här finns djupa svala källor som man kan svalka sig i innan vi äter lunch på en lokal restaurang. Efter lunch kör vi den sista sträckan till det gyllene Wahiba Sands, vi får åka med på riktig terrängkörning över sanddynerna och njuta av den spektakulära ökensolens nedgång över det böljande landskapet. Solnedgången ersätts av en sprakande stjärnhimmel och vi njuter beduinernas gästfrihet och en välbehövd middag i deras hem – öknen. Övernattnig i Safari desert camp (Helpension)

Dag 4. Kamelsafari / Vandring i Wahiba Sands

På resans fjärde dag börjar det riktiga äventyret genom den mäktiga öknen. Vi bekantar oss med kamelerna som kommer att vara våra ledsagare de kommande dagarnas resa. De av oss som valt att göra denna resa till fots har alltid tillgång till kameler för sin packning eller till att bitvis vila fötterna. Wahiba Sands är ett ökenområde som sträcker sig från norr till söder mot Omans kust. Vi slår läger på kvällen och övernattar i tält. (Helpension)

Dag 5. Kamelsafari / Vandring i Wahiba Sands

Vandringen fortsätter och vi kommer allt djupare in i Wahiba Sands. Vi vandrar på de höga sanddynerna och genom dess djupa dalar och kommer under resans gång att förfina vår uppfattning av öknens alla nyanser, varje timme på dygnet har sitt speciella ljus och sanden förvandlas framför våra ögon. På kvällen slår vi åter upp våra tält för natten. (Helpension)

Dag 6. Kamelsafari / Vandring i Wahiba Sands

Efter hand förändras landskapet mer dramatiskt och i dalområdet omkring Bar Al Hikman finner vi stora lersjöar som är vinterboplats för ett stort antal flyttfåglar och sprudlar av liv. Vandringen genom öknen fortsätter och vi slår läger för natten. (Helpension)

Dag 7. Kamelsafari / Vandring i Wahiba Sands

Vandringen fortsätter söderut och vi närmar oss Indiska oceanens kust och på kvällen denna dag är det sista gång vi slår upp våra tält och njuter av öknens tystnad och fantastiska stjärnhimmel. (Helpension)

Dag 8. Kamelsafari / Vandring i Wahiba Sands -Qihayd -Muscat

På resans åttonde dag når vi den vackra och orörda kusten vid Qihayd och vår vandring genom öknen har nått sin ände. Vi svalkas av havets närhet och njuter en sista gång den orörda naturen innan vi slutligen säger adjö till våra följeslagare och beger oss mot Muscat. Framme i Muscat checkar vi in på Muscat Holiday Hotel och har tid att ta det lugnt och njuta moderna hotellfaciliteter och god mat. Efter midnatt transfer till Muscat flygplats för flyget hem till Skandinavien. Hemkomst mitt på dagen nästa dag. (Frukost ingår)

Dag 9. Muscat - Skandinavien

Hemkomst till Skandinavien.

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Visum till Oman

Visum upp till 10 dagar kostar 390:- SEK. Visum från 10 dagar upp till en månad kostar 690:- SEK.

Uppgradering av boende

Hotellen angivna i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Hotel Muscat Holiday

Med sitt perfekta centrala läge är Hotel Muscat Holiday en riktig favorit hos våra resenärer. Från hotellet är det nära till både stranden, shopping, trevliga restauranger och Muscat Bowlingcenter som ligger precis intill hotellet. Hotellet har flera restauranger/barer och rekreationsfaciliteter som tennis och gym.

Muscat Holiday är ett populärt hotell som vi ofta använder oss av, bland annat på vår Oman resa "Arabiska halvöns pärla".

 

Safari Desert Camp

Safari Desert Camp är ett permanent tältläger i traditionell beduinstil. Lägret ligger i Bidiyah i det avlägsna och stilla ökenlandskapet i Wahiba Sands ungefär 25 km från Al-Ghabbi. Lägret består av 20 tält som alla är välutrustade med autentiska mattor, bekväma sängar, vackra textilier och mycket mer. Alla tält har även eget badrum/toalett. För våra gästers bekvämlighet har vi våra egna 4-hjulsdrivna fordon och vältränade pålitliga kameler.

Vi använder oss av Safari Desert Camp när vi övernattar i Wahiba Sands på våra resor till Oman.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Pool
 • Gym
 • Tennisbanor
 • Barnpassning
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Butiker
 • Room service
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning

Filmer

Begär offert