Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oman på egen hand

Oman är ett perfekt land att resa i på egen hand. Med bra och välskyltade vägar och lugn trafik är det smidigt och säkert att köra. Vi erbjuder ett reseprogram med flyg, förbokade övernattningar och hyrbil som täcker norra Oman med fantastisk natur och kultur – från Muscat och Batinah-kusten till Hajarbergens grönskande oaser och Wahiba Sands böljande landskap.

Pris från: 20 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Muscat
 • Dag 2. Muscat City Tour (Muttrah souq - Bait Al Zubair museum - Sultanens palats - Jalali/Mirani fort)
 • Dag 3. Muscat - Wadi Bani Awf – Bilad Sayt – Tanuf – Nizwa (ca 300 km)
 • Dag 4. Nizwa – Sayq-platån – Nizwa (ca 180 km)
 • Dag 5. Nizwa – Jabrin – Bahla – Misfat – Jabal Shams – Nizwa (ca 220 km)
 • Dag 6. Nizwa – Sinaw - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands (ca 350 km)
 • Dag 7. Wahiba Sands – Ras al Had (ca 200 km)
 • Dag 8. Ras al Had – Sur – Muscat (ca 300 km)
 • Dag 9. Muscat
 • Dag 10. Muscat - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Muscat

Flyg från Skandinavien till Muscat. Sen ankomst till flygplatsen, mottagande och transfer till Al Falaj Hotel där ni övernattar. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Muscat City Tour (Muttrah souq - Bait Al Zubair museum - Sultanens palats - Jalali/Mirani fort)

På eftermiddagen när ni har hunnit vila upp er efter den sena flygresan gör ni en liten stadsrundtur i Muscats gamla stadskärna. Ni besöker Bait Al Zubair museet och den lokala marknaden Muttrah souq. Ni ser också Sultanens Palats som flankeras av de portugisiska 1500-tals forten Jalali och Mirani. På kvällen levereras hyrbilen (Toyota Land Cruiser 4wd) och vår representant tillhandahåller all nödvändig information och går igenom praktiska detaljer. Övernattning på Al Falaj Hotel. (Frukost ingår)

Dag 3. Muscat - Wadi Bani Awf – Bilad Sayt – Tanuf – Nizwa (ca 300 km)

Ni checkar ut från hotellet efter frukost och påbörjar resan norrut längs den bördiga Batinah-kusten. Ni kör så småningom inåt landet och når Nakhl där ni finner ett fort från 1600-talet, spektakulärt beläget bland klipporna vid foten av de västra Hajarbergen. Nakhl är ocskå känt för sina varma mineralrika källor. Färden går vidare genom den vackra dalgången Wadi Bani Awf till den avlägsna byn Bilad Sayt. Den fortsatta resan går därefter på den äventyrliga bergsvägen till Al Hamra och sedan via Tanuf till Omans gamla huvudstad Nizwa. Ni kommer spendera några dagar i området kring Nizwa och utöver dagsutflykterna rekommenderas att ni tar chansen att besöka det Runda fortet från Yarubadynastin, den lokala boskapsmarknaden tidigt fredag morgon eller den lokala marknaden i Nizwa med ett stort utbud av lokalt silverarbete – i synnerhet traditionellt utsmyckade bältesknivar – khanjars.  Övernattning på Falaj Daris Hotel. (Frukost ingår)

Dag 4. Nizwa – Sayq-platån – Nizwa (ca 180 km)

På morgonen efter frukost går färden till Jebel Akdar via Birkat Al Mawz. Jebel Akdar betyder ”de gröna bergen” och detta är Omans grönaste område utöver Dhofar i södra Oman och den bördiga Batinah-kusten. Naturen här är oerhört vacker och lokalbefolkningen mycket gästvänlig vilket gör platsen till en given attraktion. Här finns flera byar och mindre städer värda ett besök såsom Wadi Bani Habib, Saiq och Al Ayn. I området odlas bl a druvor, granatäpplen, aprikoser och valnötter och klimatet är behagligt hela året med sina 1800 m.ö.h. Från Diana’s Point har man en fantastisk utsikt över Omans största ravin. Åter till Nizwa för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 5. Nizwa – Jabrin – Bahla – Misfat – Jabal Shams – Nizwa (ca 220 km)

Efter frukost på hotellet kör ni till Bahla som är området för den äldsta civilisationen i Oman och listad på UNESCO’s världsarvslista, i Bahla finns bland annat ett stort fort byggt i lera. Bahla är idag känt som krukmakeriets huvudstad i Oman och här finns möjlighet att besöka aktiva krukmakare i staden. Resan fortsätter till bastionen i Jabrin som var kungasätet under Yarubadynastin 1624 till 1744 och vidare till byn Misfat Al Abrein, vackert belägen på en bergssida. När man promenerar runt i byn känner man att tiden nästan stått still och livet är enkelt och människorna vänliga. Ni kör härifrån upp genom bergen och närmar er så småningom toppen av Omans högsta berg, Jebel Shams, här uppe är luften svalare och utsikten makalös. Åter till Nizwa för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 6. Nizwa – Sinaw - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands (ca 350 km)

Efter frukost på hotellet är det dags att säga farväl till Nizwa. Ni kör från Nizwa i sydöstlig riktning mot öknen och beduinernas område. Först kör ni igenom beduinbyn Sinaw och fortsätter sedan till Wadi Bani Khalid, en fantastiskt vacker bergsoas med klara källor och sjöar. Stanna här för en simtur i det klara och svalkande vattnet. Härifrån kör ni sedan den återstående sträckan till utkanten av den gyllene sandöknen Wahiba Sands. Övernattning i öknen på Safari Desert Camp som serverar middag. (Frukost och middag ingår)

Dag 7. Wahiba Sands – Ras al Had (ca 200 km)

Ni njuter soluppgången i öknen och när ni har ätit frukost i campen kör ni ut mot kusten till fiskebyn Sur. Här bygger man fortfarande traditionella dhow-båtar för hand som man kan se längs vattnet. Färden fortsätter sedan längs kusten till Ras al Had där ni checkar in på Ras al Had Beach Hotel. På kvällen finns det möjlighet att längs stranden se sköldpaddor, det kommer årligen upp emot hundratusen sköldpaddor till denna kust varje år.
 
Som alternativ/tillval erbjuds resrutten genom öknen Wahiba Sands med beduinguide. Kl. 8 på morgonen hämtas ni av er beduinguide som tar med er på en äventyrlig resa genom Wahiba Sands. Att köra genom öknen tar ca 3 timmar och ni tillryggalägger då en sträcka på ca 140 km genom ett fantastiskt ökenlandskap av böljande gyllene sanddyner. Under dagen stannar ni på lämplig plats för att äta lunch som arrangeras som picnic. När ni har korsat öknen fortsätter resan mot Sur enligt ovan.
 
Övernattning på Ras al Had Beach Hotel. (Frukost ingår)
 

Dag 8. Ras al Had – Sur – Muscat (ca 300 km)

Ni checkar ut från hotellet efter frukost för att under dagen följa kustvägen via Sur upp till Muscat. Först kommer ni till den bildsköna Wadi Shab dalen och så småningom fram till den vita sandstranden Fins Beach. Ni besöker den djupa förkastningssänkan Bimah Sinkhole, en spektakulär geologisk formation i landskapet, för sedan att följa den vackra bergiga kusten upp till Muscat där ni checkar in på Al Falaj Hotel. (Frukost ingår)

Dag 9. Muscat

Muscat på egen hand. På kvällen kl. 18 återlämnas hyrbilen till vår representant som kommer till hotellet. (Frukost ingår)

Dag 10. Muscat - Skandinavien

Transfer till Muscat flygplats för flyget hem till Skandinavien. Hemkomst till Skandinavien.(Måltid på flyget ingår)

Tillval

Visum till Oman

Visum upp till 10 dagar kostar 390:- SEK. Visum från 10 dagar upp till en månad kostar 690:- SEK.

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Uppgradering av boende

Hotellen angivna i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Körning genom Wahiba Sands med beduinguide

Som alternativ/tillval erbjuds på dag 7 resrutten genom öknen Wahiba Sands med guide. Ni hämtas av beduinguide kl. 8 på morgonen som tar med er på en äventyrlig resa genom Wahiba Sands. Att köra genom öknen tar ca 3 timmar och ni tillryggalägger då en sträcka på ca 140 km genom ett fantastiskt ökenlandskap av böljande gyllene sanddyner. Under dagen stannar ni på lämplig plats för att äta lunch som arrangeras som picnic. När ni har korsat öknen fortsätter resan mot Sur enligt reseprogrammet.

Shangri-La’s Barr Al Jissah Resort and Spa

Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa är verkligen ett Shangri-La! I avskildhet  utanför Muscat ligger denna fantastiska resort på en egen udde vid Indiska oceanen. Resorten består av tre hotell och har totalt 640 komfortabla rum med alla önskvärda bekvämligheter. Här finns vidunderliga poolområden och ett extraordinärt spa. Ta chansen och skäm bort dig själv på din semester och stanna ett par nätter i Shangri-La!

Alla våra resor till Oman kan med fördel förlängas med extra dagar på Shangri La.

 

Park Inn Muscat

Park Inn Muscat är ett härligt modernt hotell perfekt beläget mitt i centrala Muscat nära shopping, trevliga restauranger och allt det staden har att erbjuda. Hotellet har 175 fräscha rum med goda faciliteter som gratis trådlöst internet och självklart finns det pool och rekreationsfaciliteter för lediga stunder.

Vill du uppleva Muscat rekommenderar vi vår Oman resa "Arabiska halvöns pärla" med spännande kultur- och naturupplevelser i norra Oman och Muscat.

Hotel Muscat Holiday

Med sitt perfekta centrala läge är Hotel Muscat Holiday en riktig favorit hos våra resenärer. Från hotellet är det nära till både stranden, shopping, trevliga restauranger och Muscat Bowlingcenter som ligger precis intill hotellet. Hotellet har flera restauranger/barer och rekreationsfaciliteter som tennis och gym.

Muscat Holiday är ett populärt hotell som vi ofta använder oss av, bland annat på vår Oman resa "Arabiska halvöns pärla".

 

Chedi Muscat Hotel

Allt på detta fantastiska hotell är fokuserat på gästens upplevelse, trivsel och avkoppling.  Hotellets 121 rum och 40 club-villor är byggt i en kombination av traditionell omansk arkitektur och modern design. Med privat strand, en vacker Feng-Shui trädgård full med springbrunnar och dammar samt en helt nybyggd spaavdelning är detta ett hotell för dig som söker den ultimata avkopplingen och vilan i lyxiga omgivningar. Hotellet ligger endast ca 15 minuter från flygplatsen.

Läs gärna om "Arabiska halvöns pärla", vår mest populära Oman resa med spännande upplevelser i Muscat och norra Oman.

» Läs mer

Arkitektur och inredning: Denniston Architects, Mr. Jean-Michel Gathy
Restaurangdesigner: Mr. Yasuhiro Koichi på Design Studio SPIN
Landskapsarkitekt: Mr. Karl Princic

Faciliteter på rummen

 • Minibar med snacks och drycker.
 • Individuellt kontrollerad luftkonditionering.
 • 32” plattskärms TV, internationella satellitkanaler.
 • Nespresso maskin och testation.
 • Dual line telefon med IDD.
 • Elektroninsk säkerhetsbox.
 • Hårtort.
 • Badrock.
 • WI-FI Internet service i alla rum samt de flesta allmäna områden, gratis för boende på hotellet.
 • Ipod dockningsstationer i alla rum och tillgång till Ipod på begäran, kostnadsfritt.
 • Bose® CD-spelare och Bose Sound Dock® digitalt ljudsystem – endast i Chedi Club Suite.
 • Bose Wave® musik och ljudsystem (radio och CD-spelare) – endast i Deluxe och Deluxe Club rum.

Golden Tulip Nizwa Hotel

Omgivet av Hajarbergens mäktiga toppar ligger Golden Tulip en bit utanför staden Nizwa. Hotellet är en perfekt utgångspunkt för spännande bergsutflykter och ligger mitt i Omans äldsta kulturområde. Med 120 fräscha rum är hotellet välutrustat och har goda faciliteteter som uppvärmd pool och gratis transport till Nizwa.

Vi erbjuder en mycket berikande resa till Oman som innehåller kultur- och naturupplevelser i norra Oman.

Safari Desert Camp

Safari Desert Camp är ett permanent tältläger i traditionell beduinstil. Lägret ligger i Bidiyah i det avlägsna och stilla ökenlandskapet i Wahiba Sands ungefär 25 km från Al-Ghabbi. Lägret består av 20 tält som alla är välutrustade med autentiska mattor, bekväma sängar, vackra textilier och mycket mer. Alla tält har även eget badrum/toalett. För våra gästers bekvämlighet har vi våra egna 4-hjulsdrivna fordon och vältränade pålitliga kameler.

Vi använder oss av Safari Desert Camp när vi övernattar i Wahiba Sands på våra resor till Oman.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Pool med bar
 • Bastu & Ångbastu
 • Tennisbanor
 • Jacuzzi - Spa
 • Gym & Massage
 • Familjerum
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Butiker
 • Internet
 • Trådlöst internet
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Pool
 • Bastu
 • Gym
 • Massage
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Butiker
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Pool
 • Gym
 • Tennisbanor
 • Barnpassning
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Butiker
 • Room service
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Hiss
 • Rökfria rum
 • Frisör
 • Bibliotek
 • Casino
 • Barnvakt
 • Tvättservice/ kemtvätt
 • Läkare & Sjukvårdsservice
 • Restaurang
 • Bar - Snackbar
 • Room service
 • Specialkost för diabetiker
 • Specialkost för vegetarianer
 • Internationella dagstidningar
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym
 • Restaurang
 • Bar/pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Konferensavdelning
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Filmer

Begär offert