Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rundresa genom det exotiska Omans natur och kultur

En rundresa med guldkant genom hänförande dramatisk och varierad natur, från mäktiga fjordar och bergskultur i norr till doften av dyrbar rökelse i Salalah i söder. Från azurblått hav i öster till hettan i den stora arabiska sandöknen Rub al Khali i väster.Du får också möta den rika och levande kulturen hos beduiner och kameluppfödare.

Pris från: 43 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien - Muscat
 • Dag 2. Ankomst Muscat
 • Dag 3. Muscat City tour (Grand Mosque – Fisk och grönsaksmarknaden - Bait Al Zubair Museum - Sultan's Palace - Jalali & Mirani Forts - Muttrah Souq)
 • Dag 4. Muscat - Musandamhalvön - (Khasab City tour)
 • Dag 5. Khasab havsutflykt (traditionell Dhow kryssare)
 • Dag 6. Khasab bergssafari (Jebel Harim - Khor Najid)
 • Dag 7. Khasab - Muscat
 • Dag 8. Muscat - Nizwa Fort – Nizwa Souq - Bahla - Jabrin – Tanuf - Nizwa
 • Dag 9. Friday Market - Jebel shams - Al Hamra - Misfat al Abrein - Nizwa
 • Dag 10. Nizwa - Birkat al Mawz - Al Mansfah - Sharqiya Sands (Wahiba Sands)
 • Dag 11. Sharqiya sands - Wadi Bani Khalid - Sur Dhow yards - Ayjah village - Turtle watch - Ras al Had
 • Dag 12. Ras al Had - Wadi Tiwi - Fins Beach -Bimah Sinkhole - Muscat
 • Dag 13. Muscat - Salalah - Salalah City tour (Heritage Souk - Gold Souk - Al Husn)
 • Dag 14. Salalah hel dag (Taqa - Sumhurum - Khor Rori - Wadi Darbat - Dhofar mountain - Jobs Tomb - Mughsayl)
 • Dag 15. Salalah - Muscat
 • Dag 16. Muscat- Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Muscat

Flyg från Skandinavien till Muscat med ankomst sent på kvällen/tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Muscat

Ankomst till Muscat där vi blir upphämtade på flygplatsen och får transfer till vårt hotell där vi kan vila upp oss och har resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 3. Muscat City tour (Grand Mosque – Fisk och grönsaksmarknaden - Bait Al Zubair Museum - Sultan's Palace - Jalali & Mirani Forts - Muttrah Souq)

Efter frukost på hotellet besöker vi den vackra Stora Moskén (stängd fredagar) i stadsdelen Azaibah, moskén är ett arkitektoniskt mästerverk och ett exempel på den typiskt nutida arabiska byggstilen. Vi besöker den lokala marknaden där det handlas flitigt med dagens fångst från havet och böndernas färska frukt och grönsaker och ser också Sultanens Palats som flankeras av de portugisiska 1500-tals forten Jalali och Mirani. Härefter besöker vi Muttrah Souq, Omans största inomhusmarknad. Byggd i traditionell stil och med både gamla och nya handelsvaror kan vi hitta många fynd här. Det säljs allt från silversmycken till Khanjars, traditionellt utsmyckade bältesknivar Här får vi tid att vandra runt, och har vår guide till hjälp om vi vill handla något. Transfer tillbaka till hotellet och resten av dagen spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 4. Muscat - Musandamhalvön - (Khasab City tour)

Vi äter frukost på hotellet och kör till flygplatsen för inrikes flyg till Khasab dit vi ankommer under förmiddagen och checkar in på Khasab hotell. Khasab ligger på halvön Musandam som inte har landförbindelse med resten av Oman utan ligger norr om Förenade Arabemiraten. Halvön har en oerhört vacker och bergig kust och vattnen i detta område är mycket artrika. Eftermiddagen ägnas åt oasen och staden Khasab som lever på det rika fisket, vi besöker även här ett av portugiserna byggt fort från 1500-talet. Övernattning i Khasab. (Frukost ingår)

Dag 5. Khasab havsutflykt (traditionell Dhow kryssare)

På morgonen går vi ombord på en traditionell Dhow kryssare som skall ta oss längs kusten i den vackra Khor Sham fjorden och dess delfintäta vatten och färgsprakande korallrev. Bergen stiger högt från kustens kritvita stränder och vi har en fantastisk utsikt från båten. Under dagen äter vi lunch ombord, njuter delfinernas sällskap och ankrar emellanåt för att snorkla bland de färgrika reven. Övernattning i Khasab. (Frukost och lunch ingår)

Dag 6. Khasab bergssafari (Jebel Harim - Khor Najid)

Efter frukost kör vi med 4-hjulsdrivna bilar upp i bergen till Jebel Harim – kvinnornas berg, som mäter 2.087m.ö.h. Vi kör genom dalgångar och upp i bergen och utsikten är slående vacker. Från Sayh platån 1.100m.ö.h ser vi den mäktiga Dibba klyftan högre upp och här finns en vägg av flera miljoner år gamla fossiler. På vägen tillbaka till Khasab passerar vi Khor Najid fjorden och har en fantastisk utsikt över kusten och Omanviken. Övernattning i Khasab. (Frukost ingår)

Dag 7. Khasab - Muscat

Vi äter frukost på hotellet och körs sedan till flygplatsen för inrikesflyg tillbaka till Muscat. Resten av dagen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Muscat. (Frukost ingår)

Dag 8. Muscat - Nizwa Fort – Nizwa Souq - Bahla - Jabrin – Tanuf - Nizwa

Vi checkar ut från hotellet efter frukost och kör inåt landet mot Nizwa genom Sumail Gap som delar östra och västra bergskedjan Hajar som löper parallellt med Omans nordkust. Väl framme i Nizwa kan vi se palatsen varifrån det gamla Kungariket Nizwa styrdes. Vi besöker det Runda fortet från Yarubadynastin och den lokala marknaden i Nizwa där det finns ett stort utbud av lokalt silverarbete, i synnerhet traditionellt utsmyckade bältesknivar – khanjars. Resan fortsätter till Bahla som är området för den äldsta civilisationen i Oman och listad på UNESCO’s världsarvslista, i Bahla finns bland annat ett stort fort byggt i lera som man har restaurerat på senare tid. Bahla är idag känt som krukmakeriets huvudstad i Oman och vi utnyttjar möjligheten att besöka aktiva krukmakare i staden. Inte långt från Bahla besöker vi Bastionen i Jarbin som var Kungasätet under Yarubadynastin 1624 till 1744. Innan vi återvänder till Nizwa besöker vi ruinstaden Tanuf och dess kända klara sötvattenkällor. Övernattning på hotell i Nizwa. (Frukost ingår)

Dag 9. Friday Market - Jebel shams - Al Hamra - Misfat al Abrein - Nizwa

Efter tidig frukost på hotellet tar vi oss till den stora traditionella fredagsmarknaden. Varje fredag kommer bergsfolken ned till byn för att köpa och sälja getter och andra djur, marknaden är den centrala mötes och handelsplatsen för områdets befolkning och en livlig upplevelse. På förmiddagen ger vi oss ut på en heldagstur i 4-hjulsdrivna bilar, vårt första mål är berget Jebel Shams – solens berg. På vår färd uppför det 3018m höga berget möter vi lokala bergsfolk – shawawis som tillverkar och säljer handvävda ullmattor i vackra röda, bruna och svarta mönster. Väl uppe på toppen har vi en enastående utsikt ned i djupet av Oman’s Grand Canyon. Färden fortsätter mot byn Al Hamra där vi finner Oman’s äldsta bevarade byggelse, hela byn är byggd på en lutande bergshäll. Efter lunch fortsätter vi till den pittoreska bergsbyn Misfat Al Abrein som ligger vackert på en bergssida, livet är primitivt och enkelt och tiden verkar ha stannat här hos de vänliga bergsfolken. Övernattning i Nizwa. (Frukost och lunch ingår)

Dag 10. Nizwa - Birkat al Mawz - Al Mansfah - Sharqiya Sands (Wahiba Sands)

Vi äter en tidig frukost och checkar ut från hotellet och kör till den vackra oasen Birkat Al Mawz för att njuta av den vackra naturen. Vi fortsätter sedan mot Ibra där vi finner den övergivna handelsbyn Al Mansfah som trots att det är flera hundra år sedan den blomstrade fortfarande har kvar sin ursprungliga charm och karaktär. Så småningom närmar vi oss det böljande landskapet av gyllene sanddyner i Wahiba Sands som för tankarna till forna karavaner, vi kör på höjdryggar och genom dalar av sand och kommer fram till campen där en välbehövd middag väntar oss hos öknens beduiner. Övernattning i öknen. (Frukost och middag ingår)

Dag 11. Sharqiya sands – Wadi Bani Khalid - Sur Dhow yards - Ayjah village - Turtle watch - Ras al Had

Att vakna med soluppgången i öknen är en speciell upplevelse, temperaturen stiger snabbt med solens strålar och dagstemperaturen kan mitt på sommaren passera 50º C men stannar på en behaglig nivå under vinterhalvåret. Vi äter frukost och fortsätter genom Wadi Bani Khalid, en av Oman’s vackraste dalgångar med ändlösa dadelodlingar, små byar, grönskande oaser och kristallklara källsjöar. Vi kör sedan mot kusten och staden Sur som förr var den stora hamnen mot Östafrika, här byggdes tidigare de traditionella dhows för hand, ett hantverk som nu till stor del ersatts av modern teknik. På vägen kommer vi förbi byn Ayjah som är byggd i typisk Omansk stil. På eftermiddagen checkar vi in på Ras Al Had Hotell i Sur och har tid att ta det lugnt och äta middag inför kvällens utflykt till Ras Al Jinz där vi har den unika möjligheten att se de magnifika havssköldpaddorna. Det kommer upp till 100.000 havssköldpaddor varje år för att lägga sina ägg på stranden och detta är en viktig plats för hela världens havssköldpaddor. Under morgontimmarna gräver sig nykläckta sköldpaddor upp ur sanden för att ta sig till vattnet och där de lever i mellan 30 och 50 år innan de blir könsmogna och återkommer denna plats för att sluta cirkeln. (Frukost och middag ingår)

Dag 12. Ras al Had - Wadi Tiwi - Fins Beach - Bimah Sinkhole - Muskat

Vi checkar ut från hotellet för att under dagen följa kustvägen upp till Muscat. Vi kör igenom bildsköna Wadi Tiwi dalen och kommer så småningom fram till den vita sandstranden Fins Beach där vi äter vår picnic lunch. Efter lunch besöker vi den djupa förkastningssänkan Bimah Sinkhole, en spektakulär geologisk formation i landskapet, för sedan att följa den vackra bergiga kusten upp till Muscat där vi checkar in på vårt hotell för övernattning. (Frukost och picnic lunch ingår)

Dag 13. Muskat - Salalah - Salalah City tour (Heritage Souk - Gold Souk - Al Husn)

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och körs till flygplatsen för inrikes flyg till Salalah i södra Oman dit vi ankommer innan lunch och checkar in på vårt hotell. På eftermiddagen kör vi igenom de grönskande kokos, papaya och bananodlingar vars skördar utbjuds till försäljning längs vägen. Salalah ligger i Dhofar regionen som är känt sedan urminnes tider för den dyrbara myrran och rökelsedoften finns allestädes närvarande i områdets städer och byar. Salalah är känt för sina marknader och vi besöker Heritage Souk med traditionellt hantverk och rökelse, The New Souk som är ett typisk arabisk marknad och Gold Souk som erbjuder traditionell Dhofar ornamentik. På vägen kommer vi förbi Al Hafa där vi ser traditionella karavanhus med dess karakteristiska dörrar och fönster, vi ser också Sultanens palats i Al Husn och besöker slutligen The Old Souk där rökelse och traditionella kläder och textilier finns att köpa. Kvällen spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 14. Salalah hel dag (Taqa - Sumhurum - Khor Rori - Wadi Darbat - Dhofar mountain - Jobs Tomb - Mughsayl)

Vi kör efter frukost österut till kustbyn Taqa som idag är känt för sitt sardinfiske men som en gång var hamnen varifrån den dyrbara rökelsen lastades på världens skepp. Taqa anses också vara den plats på vilken Drottning Sheba’s legendariska palats låg och vi besöker dess ruiner. Det finns andra intressanta slott i området och på vägen tillbaka till Salalah besöker vi Bin Ali’s grav, ett vackert exempel på medeltida islamisk arkitektur, och den pittoreska gamla hamnbyn Mirbat. Vi fortsätter turen västerut genom Qara bergen, vi ser de vackra Dhofar bergen och kommer så småningom fram till den bibliska Jobs grav. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över slättlandet Al Garbib och Salalah. På väg tillbaka till Salalah kör vi igenom områden där de mytomspunna träden med gyllene bark växer – barken är i verkligheten guldfärgad doftande harts av vilken man än idag tillverkar rökelse, vi stannar för att känna doften av dessa träd. Övernattning på vårt hotell i Salalah. (Frukost ingår)

Dag 15. Salalah - Muscat

Under förmiddagen finns tid att njuta av Salalahs härliga stränder eller en promenad i staden. På eftermiddagen checkar vi ut från hotellet och kör till flygplatsen för inrikesflyg till Muscat där vi checkar in på vårt hotell för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 16. Muscat – Skandinavien

Transfer till flygplatsen i Muscat för hemresa.

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Visum till Oman

Visum upp till 10 dagar kostar 390:- SEK. Visum från 10 dagar upp till en månad kostar 690:- SEK.

Enkelrumstillägg – 2 v. Oman

Enkelrumstillägg kostar från 7700 SEK.

Uppgradering av boende

Hotellen angivna i reseprogrammet kan uppgraderas enligt önskemål. Kontakta oss för mer information om tillgängliga alternativ.

Chedi Muscat Hotel

Allt på detta fantastiska hotell är fokuserat på gästens upplevelse, trivsel och avkoppling.  Hotellets 121 rum och 40 club-villor är byggt i en kombination av traditionell omansk arkitektur och modern design. Med privat strand, en vacker Feng-Shui trädgård full med springbrunnar och dammar samt en helt nybyggd spaavdelning är detta ett hotell för dig som söker den ultimata avkopplingen och vilan i lyxiga omgivningar. Hotellet ligger endast ca 15 minuter från flygplatsen.

Läs gärna om "Arabiska halvöns pärla", vår mest populära Oman resa med spännande upplevelser i Muscat och norra Oman.

» Läs mer

Arkitektur och inredning: Denniston Architects, Mr. Jean-Michel Gathy
Restaurangdesigner: Mr. Yasuhiro Koichi på Design Studio SPIN
Landskapsarkitekt: Mr. Karl Princic

Faciliteter på rummen

 • Minibar med snacks och drycker.
 • Individuellt kontrollerad luftkonditionering.
 • 32” plattskärms TV, internationella satellitkanaler.
 • Nespresso maskin och testation.
 • Dual line telefon med IDD.
 • Elektroninsk säkerhetsbox.
 • Hårtort.
 • Badrock.
 • WI-FI Internet service i alla rum samt de flesta allmäna områden, gratis för boende på hotellet.
 • Ipod dockningsstationer i alla rum och tillgång till Ipod på begäran, kostnadsfritt.
 • Bose® CD-spelare och Bose Sound Dock® digitalt ljudsystem – endast i Chedi Club Suite.
 • Bose Wave® musik och ljudsystem (radio och CD-spelare) – endast i Deluxe och Deluxe Club rum.

Crowne Plaza Resort Salalah

I en praktfull park med palmer ligger Crowne Plaza Salalah direkt vid den vita sandstranden med makalöst vacker utsikt. Hotellet har fantastiska rekreationsfaciliteter med både en 9-håls golfbana, tennis, squash, gym och självklart härliga pooler och egen privat strand.

Vi erbjuder flera resor till Oman. På vår två veckors "Rundresa genom det exotiska Omans natur och kultur" använder vi oss av Crowne Plaza Resort i Salalah.

Golden Tulip Khasab Hotel And Resort

Golden Tulip Khasab är ett prisbelönt hotell som ligger på en klippa vid havet med makalöst vacker utsikt. Hotellet ligger helt för sig själv en bit utanför Khasab men ändå på promenadavstånd till den trevliga lilla byn. I Khasab finns möjlighet att åka ut med traditionella dhowbåtar över dagen och se delfiner på nära håll och njuta av havets svalka eller åka på bergsutflykter och vandra.

Vi har ett stort utbud av resor till Oman. På vår två veckors "Rundresa genom det exotiska Omans natur och kultur" använder vi oss av Golden Tulip i Khasab. Utflykter till Khasab kan även med fördel arrangeras om man är i Dubai.

Golden Tulip Nizwa Hotel

Omgivet av Hajarbergens mäktiga toppar ligger Golden Tulip en bit utanför staden Nizwa. Hotellet är en perfekt utgångspunkt för spännande bergsutflykter och ligger mitt i Omans äldsta kulturområde. Med 120 fräscha rum är hotellet välutrustat och har goda faciliteteter som uppvärmd pool och gratis transport till Nizwa.

Vi erbjuder en mycket berikande resa till Oman som innehåller kultur- och naturupplevelser i norra Oman.

Hilton Salalah Resort

Hilton Salalah är en resort man mer än gärna återvänder till för att koppla av och njuta av god service och vackra omgivningar. Här finns både privat strand och ett härligt poolområde och flera restauranger med riktigt god mat. Njut av Indiska oceanens svalka på dagen och ät lyxigt gott på kvällen!

Oman har mycket att erbjuda och på våra resor till Oman strävar vi efter att alltid erbjuda bästa möjliga boende.

Hotel Muscat Holiday

Med sitt perfekta centrala läge är Hotel Muscat Holiday en riktig favorit hos våra resenärer. Från hotellet är det nära till både stranden, shopping, trevliga restauranger och Muscat Bowlingcenter som ligger precis intill hotellet. Hotellet har flera restauranger/barer och rekreationsfaciliteter som tennis och gym.

Muscat Holiday är ett populärt hotell som vi ofta använder oss av, bland annat på vår Oman resa "Arabiska halvöns pärla".

 

Park Inn Muscat

Park Inn Muscat är ett härligt modernt hotell perfekt beläget mitt i centrala Muscat nära shopping, trevliga restauranger och allt det staden har att erbjuda. Hotellet har 175 fräscha rum med goda faciliteter som gratis trådlöst internet och självklart finns det pool och rekreationsfaciliteter för lediga stunder.

Vill du uppleva Muscat rekommenderar vi vår Oman resa "Arabiska halvöns pärla" med spännande kultur- och naturupplevelser i norra Oman och Muscat.

Safari Desert Camp

Safari Desert Camp är ett permanent tältläger i traditionell beduinstil. Lägret ligger i Bidiyah i det avlägsna och stilla ökenlandskapet i Wahiba Sands ungefär 25 km från Al-Ghabbi. Lägret består av 20 tält som alla är välutrustade med autentiska mattor, bekväma sängar, vackra textilier och mycket mer. Alla tält har även eget badrum/toalett. För våra gästers bekvämlighet har vi våra egna 4-hjulsdrivna fordon och vältränade pålitliga kameler.

Vi använder oss av Safari Desert Camp när vi övernattar i Wahiba Sands på våra resor till Oman.

Shangri-La’s Barr Al Jissah Resort and Spa

Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa är verkligen ett Shangri-La! I avskildhet  utanför Muscat ligger denna fantastiska resort på en egen udde vid Indiska oceanen. Resorten består av tre hotell och har totalt 640 komfortabla rum med alla önskvärda bekvämligheter. Här finns vidunderliga poolområden och ett extraordinärt spa. Ta chansen och skäm bort dig själv på din semester och stanna ett par nätter i Shangri-La!

Alla våra resor till Oman kan med fördel förlängas med extra dagar på Shangri La.

 

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Rökfria rum
 • Frisör
 • Bibliotek
 • Casino
 • Barnvakt
 • Tvättservice/ kemtvätt
 • Läkare & Sjukvårdsservice
 • Restaurang
 • Bar - Snackbar
 • Room service
 • Specialkost för diabetiker
 • Specialkost för vegetarianer
 • Internationella dagstidningar
 • Handikappanpassning
 • Pool
 • Ångbastu & Bastu
 • Jacuzzi
 • Gym – Massage
 • Tennisbanor
 • Squashbanor
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Room service
 • Internet
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Butiker
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Konferensavdelning
 • Golfbana finns i anslutning till hotellet
 • Pool
 • Gym
 • Tennisbanor
 • Vattensporter
 • Barnpool
 • Barnklubb
 • Room service
 • Bar/pub
 • Restaurang & Café
 • Tvättservice/Kemtvätt
 • Konferensavdelning
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym
 • Restaurang
 • Bar/pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Konferensavdelning
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Privat strand
 • Pool
 • Gym
 • Massage
 • Tennisbanor
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Butiker
 • Internet
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Pool
 • Gym
 • Tennisbanor
 • Barnpassning
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Butiker
 • Room service
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Pool
 • Bastu
 • Gym
 • Massage
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Butiker
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Bastu & Ångbastu
 • Tennisbanor
 • Jacuzzi - Spa
 • Gym & Massage
 • Familjerum
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Butiker
 • Internet
 • Trådlöst internet
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Filmer

Begär offert