Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utflykter i Oman

Vill du njuta av omanskt kaffe och dadlar på en seglats i traditionell dhow-båt? Kanske möta havssköldpaddor och delfiner vid kusten eller bli gäst hos folket i pittoreska bergsbyar? Vi utformar din drömresa!

Pris från: 185 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 •                                    Utflykter i Muscat

 • Utflykt 1. Muscat stadsrundtur - halv dag
 • Utflykt 2. Nizwa - Bahla - Jabrin fortet - hel dag
 • Utflykt 3. Nakhl - Rustaq - hel dag
 • Utflykt 4. Wadi Bani Khalid och Wahiba Sands - hel dag
 • Utflykt 5. Jebel Shams och Oman's Grand Canyon - hel dag
 • Utflykt 6. Jebel Akhdar, de gröna bergen - hel dag
 • Utflykt 7. Wadi Shab, vandring vid kusten - hel dag
 • Utflykt 8. Wadi Sahtan - hel dag
 • Utflykt9. Billad Sayt - hel dag
 • Utflykt10. Wadi Abyadh och Wekan Village - hel dag
 • Utflykt11. Delfiner - 2 timmar, minst 2 deltagare
 • Utflykt12. Dhow-cruise i solnedgången (endast torsdagar och söndagar)
 • Utflykt13. Ra's Al Hadd / Turtle beach
 • Utflykt 14. Jebel Shams och Oman's Grand Canyon
 • Utflykt 15. Unesco-listade Bat, bikupegravar och befästningar från 3000 f.Kr.
 • Utflykt16. Wahiba Sands och Wadi Bani Khalid
 • Utflykt 17. Jebel Akhdar - de gröna bergen

                                       Utflkter från Musannah

 • Utflukt 1. Nizwa / Bahla / Jabrinfortet – ”Det inspirerande inre”
 • Utflykt 2. Nakhl / Rustaq – ”Fascinerande fort”
 • Utflykt 3. Amouage / Fanja / Wadi Taiyyin 
 • Utflykt 4. Wadi Sahtan – ”Mandoos – Omans bringa”
 • Utflykt 5. Wadi Abyadh och byn Wekan 

                                     Utflykter i Salalah

 • Utflykt 1. Halv dag Salalah stadsrundtur
 • Utflykt 2. Utflykt väster om Salalah genom Qara bergen med Jobs grav och rökelseträden.
 • Utflykt 3. Utflykt öster om Salalah till kustbyn Taqa, med Bin Alis grav och Mirbats
 • Utflykt 4. Heldagsutflykt bade öster och väster om Salalah
 • Utflykt 5. Heldagsutflykt med jeep till Wadi Darbat
 • Utflykt 6. Heldagsutflykt med jeep till öknen Empty Quarter och den förlorade staden
 • Utflykt 7. Tvådagars campingutflykt med jeep till öknen Empty Quarter och den förlorade staden

                                      Utflykter i Khasab

 • Utflykt 1. Halv dags utflykt med Dhow-båt inkl. förfriskningar (04 timmar)
 • Utflykt 2. Hel dags utflykt med Dhow-båt till Khor Sham fjorden inkl. lunch
 • Utflykt 3. Halv dags safariutflykt i bergen med jeep inkl. förfriskningar (04 timmar)
 • Utflykt 4. Stadsrundtur i Khasab med besök på Khasab Fort (02 timmar)

Kontakta mig

Utflykt 1. Muscat stadsrundtur - halv dag 9:00 - 13:30

Vi besöker den vackra Stora Moskén i Muscat som är ett arkitektoniskt mästerverk och ett exempel på den typiskt nutida arabiska byggstilen, vid besöket i moskén bör man bära hellånga kläder och kvinnor ombeds även att täcka sitt hår med en sjal. Moskén är öppen för besök alla dagar 8 – 11 utom fredagar. Från moskén kör vi till den lokala fisk och grönsaksmarknaden där det handlas flitigt med dagens fångst från havet och böndernas färska frukt och grönsaker. Vidare besöker vi Muttrah Souq där vi finner en blandning av gammalt och nytt i en doft av lokal rökelse. Vi kör sedan längs cornichen genom staden för att komma till Sultanens Palats som flankeras av de portugisiska 1500-talsforten Jalalai och Mirani. Avslutningsvis besöker vi museet Bait Al Zubair som visar Omans kultur och historia

Utflykt 2. Nizwa - Bahla - Jabrin fortet - hel dag 9:00 - 17:00

Vi kör inåt landet mot Nizwa genom Sumail Gap som delar östra och västra bergskedjan Hajar som löper parallellt med Omans nordkust. Vi besöker det Runda fortet från Yarubadynastin och den lokala marknaden i Nizwa där det finns ett stort utbud av lokalt silverarbete, i synnerhet traditionellt utsmyckade bältesknivar – khanjars. Efter lunch fortsätter resan till Bahla som är området för den äldsta civilisationen i Oman och listad på UNESCO’s världsarvslista, i Bahla finns bland annat ett stort fort byggt i lera som man har restaurerat på senare tid. Bahla är idag känt som krukmakeriets huvudstad i Oman. Inte långt från Bahla besöker vi fortet i Jabrin, ett av Omans vackraste fort med ett virrvarr av lönngångar och passager. Jabrin var Kungasätet under Yarubadynastin 1624 till 1744.

Utflykt 3. Nakhl - Rustaq - hel dag 9:00 - 16:00

Från Muscat kör vi längs kusten norrut och kommer till den lilla kuststaden Barka med trevliga små marknader och ett fort vid vattnet. Vi kör sedan inåt land och kommer till ett fort på en höjd utanför Nakhl, fortet är ursprungligen byggt före islamisk tid men utbyggt under Yarubadynstin och Al Bu Sayed-dynastin. I Nakhl stannar vi vid de mineralrika varma källorna och äter picnic-lunch i skuggan. Efter lunch fortsätter vi till Rustaq där vi besöker ännu ett fascinerande för-islamiskt fort för att sedan köra tillbaka till Muscat.

Utflykt 4. Wadi Bani Khalid och Wahiba Sands - hel dag 9:00 - 18:00

Med 4-hjulsdrivna bilar kör vi in i landet mot wadin och oasen Fanjah och vidare genom Sumail Gap som delar östra och västra bergskedjan Hajar som löper parallellt med Omans nordkust. Utanför Ibra finner vi den övergivna handelsbyn Al Mansfah som trots att det är flera hundra år sedan den blomstrade fortfarande har kvar sin ursprungliga charm och karaktär. Färden fortsätter genom Wadi Bani Khalid, en av Omans vackraste dalgångar med ändlösa dadelodlingar, små byar, grönskande oaser och kristallklara källsjöar där vi stannar och har möjlighet att simma och svalka oss. På vägen äter vi lunch på en lokal restaurang och så småningom närmar vi oss det böljande landskapet av gyllene sanddyner i Wahiba Sands som för tankarna till forna karavaner. Vi kör på höjdryggar och genom dalar av sand på en spännande terrängtur i ökenlandskapet och återvänder sedan till Muscat.

Utflykt 5. Jebel Shams och Omans Grand Canyon - hel dag 09:00 - 18:00

Från Muscat kör vi via Fanjah och Izki till Nizwa i inlandet. I Nizwa stannar vi för en promenad genom denna Omans gamla huvudstad. Färden fortsätter sedan till byn Ghul med gamla persiska ruiner och byn Al Hamra där vi finner Omans äldsta bevarade bebyggelse, hela byn är byggd på en lutande bergshäll. Vi kör sedan vidare genom Wadi Nakhr – även kallat Omans Grand Canyon. Längst in i wadin kommer vi till en by som är känd för sina vackert handvävda traditionella mattor och vi får här möjlighet att besöka en lokal vävare. Vi beger oss sedan uppför berget Jebel Shams – solens berg. På vår färd uppför det 3018m höga berget möter vi lokala bergsfolk – shawawis – som tillverkar och säljer handvävda ullmattor i vackra röda, bruna och svarta mönster. Väl uppe på toppen har vi en enastående utsikt ned i djupet av Omans Grand Canyon. Vi äter picnic lunch vid ravinens kant och fortsätter sedan till den pittoreska bergsbyn Misfat Al Abrein som ligger vackert på en bergssida, livet är primitivt och enkelt och tiden verkar ha stannat här hos de vänliga bergsfolken. Åter till Muscat.

Utflykt 6. Jebel Akhdar, de gröna bergen - hel dag 09:00 - 18:00

Vi kör genom Sumail Gap som delar östra och västra bergskedjan Hajar som löper parallellt med Omans nordkust och kommer via Izki upp till det man kallar Omans tak – Saiq platån – som tidigare bara kunde nås med åsna eller till fots. Det känns direkt att det är ett annat klimat häruppe i de svala gröna bergen och det finns intressanta och vackra trädgårdsodlingar i terrasser med bland annat granatäpplen, aprikoser och citroner. Vi njuter en picnic lunch i skuggan av fruktträden och har sedan tid till sköna promenader genom de “hängande trädgårdarna” i Wadi Bani Habib, Shrejaya, Al Ain och Aqur. Reser man i april får man uppleva blomningen i de vackra rosenträdgårdarna. Åter till Muscat.

Utflykt7. Wadi Shab, vandring vid kusten - hel dag 08:30 - 18:00

Från Muscat kör vi i 4-hjulsdrivna bilar söderut till Quriyat, över platån ned till den smala kustremsan och når så småningom Wadi Shab. Vi vandrar upp genom wadin som är en av Omans bildsköna wadis. Vi finner oss en plats att äta vår picnic lunch och när vi kommer längst upp i Wadi Shab simmar vi genom det berömda “nyckelhålet” in i en avskild fantasieggande värld. När vi kommit ned till bilarna igen kör vi åter mot Muscat och stannar en stund på kritvita Fins beach. Notera att denna utflykt kräver bra skor då det bitvis är stenigt på väg upp genom wadin.

Utflykt 8. Wadi Sahtan - hel dag 09:00 - 18:00

Utflykten börjar med ett besök på Seeb fiskmarknad, vi kör sedan mot Wadi Sahtan via en väg strax norr om Rustaq. Denna väg är en förbindelse med inlandsstaden Ibri och går genom Wadi Bani Ghafir, Wadi Mabrah och Wadi Hidaq. Vi kör på smala stigar mellan stora stenblock när vi väl kommit in i wadin och på vägen njuter vi vår picnic lunch någonstans i skuggan. Slutligen når vi Sahtan Bowl som ligger mycket avskilt med små byar bland frodiga plantager. På eftermiddagen kör vi tillbaka till Muscat.

Utflykt 9. Billad Sayt - hel dag 09:00 - 18:00

Vi kör norrut från Muscat längs Batinah kusten mot en av de vackraste avlägsna byarna i Oman, Billad Sayt i västra Hajar-bergen. I närheten av Awabi kör vi in genom den bildsköna Wadi Bani Awf och när vi kört genom det spektakulära landskapet kommer vi slutligen till byn Billad Sayt med palmlundar och vackra terrassodlingar mellan bergväggarna. Vi äter här lunch i skuggan och har möjlighet att promenera runt i byn innan vi kör tillbaka till Muscat via Nakhl.

Utflykt 10. Wadi Abyadh och Wekan Village - hel dag 08:30 - 18:00

På morgonen lämnar vi Muscat i 4-hjulsdrivna bilar och kör mot Barka där vi besöker en av Omans kamelfarmare med hundratals omanska avelskameler. Härifrån kör vi via vackra småbyar vidare till Wadi Abyadh med kristallklara bergssjöar. Vi kör genom terräng och på flodbäddar och får oss en riktig adrenalinkick. Vidare kommer vi till Wadi Mistal som skär rakt igenom Hajarbergen och efter ca 30 km i denna wadi kommer vi till foten av ett berg av mineralen ofiolit. Här finns två byar längre upp, Hadash och Wekan, efter picnic lunch kör vi upp på det branta berget och kommer till jordbrukssbyn Wekan som ligger 1700 m.ö.h. Njut det vackra landskapet, i det svala behagliga klimatet här odlas bland annat granatäpplen, druvor, valnötter, aprikoser och dadlar. Åter till Muscat sent på eftermiddagen.

Utflykt 11. Delfiner - 2 timmar, minst 2 deltagare

Upphämtning på hotellet kl. 7:00 – under två timmars båtfärd får vi uppleva de fascinerande delfinerna i vattnen utanför Muscat – i området finns flera olika delfinarter under hela året. Delfiner som hoppar och leker i vattenytan är en fröjd för ögat och en upplevelse man bär med sig länge. Dricka ombord ingår.

Utflykt 12. Dhow-cruise i solnedgången - 16:00 -18:00 (endast torsdagar och söndagar)

Från hotellet kör vi till Marina Bandar Rawdah. Här går vi ombord på en traditionell dhow-båt som skall ta oss på en 2-timmars längs Muscats kustlinje. Vi seglar först förbi Muscat Yacht Club och fiskebyn Sidab, sedan Muscat historiska hamn och Sultanens palats som flankeras av de portugisiska 1500-talsforten Jalali och Mirani. Så småningom kommer vi förbi Al Bustan Palace, Omans absoluta lyxhotell, härifrån seglar vi förbi Quantab och vid Bandar Jissah kan man få en glimt av vackra Shangri-La Resort. Åter till Muscat och hotellet. Ombord serveras kahwa (omanskt kaffe) och dadlar.

Utflykt 13. Ra's Al Hadd / Turtle beach

Från Muscat reser vi söderut längs kusten och stannar på vägen i Mazara, vid Bimah sink hole och i Qalhat där vi ser Bibi Miriams grav – vi äter vår picnic lunch på Mokallah beach och kör sedan till staden Sur för att besöka ett skeppsbyggeri som för hand bygger de traditionella dhow-båtarna på samma sätt som de byggts i generationer. Vi når så småningom Ra’s Al Hadd Hotel där vi checkar in och äter en härlig middag för sedan att bege oss till en närbelägen strand som är en viktig fortplantningsplats för gröna sköldpaddor. Sköldpaddor kommer till Omans stränder i hundratusentals varje år för att lägga sina ägg, mestadels under augusti och september men det finns alltid sköldpaddor på stranden vi besöker. Sent på kvällen kommer vi tillbaka till hotellet för övernattning. Nästa morgon kör vi vidare längs kusten till klipporna vid Ad Daffah och sedan in i landet där vi besöker Rashed Al Hamouda moskén och ett beduinläger i utkanten av Wahiba Sands. På återresan till Muscat kommer vi förbi den övergivna handelsbyn Al Mansfah som trots att det är flera hundra år sedan den blomstrade fortfarande har kvar sin ursprungliga charm och karaktär. Genom Sumail Gap som delar östra och västra bergskedjan Hajar som löper parallellt med Omans nordkust kör vi sedan tillbaka till Muscat.

Utflykt 14. Jebel Shams och Omans Grand Canyon

Från Muscat kör vi via Fanjah och Izki till Nizwa i inlandet. I Nizwa stannar vi för en promenad genom denna Omans gamla huvudstad. Färden fortsätter sedan till byn Ghul med gamla persiska ruiner och byn Al Hamra där vi finner Omans äldsta bevarade bebyggelse, hela byn är byggd på en lutande bergshäll. Vi kör sedan vidare genom Wadi Nakhr och kommer så småningom till foten av Jebel Shams – solens berg. På vår färd uppför det 3018m höga berget möter vi lokala bergsfolk – shawawis – som tillverkar och säljer handvävda ullmattor i vackra röda, bruna och svarta mönster. Väl uppe på toppen har vi en enastående utsikt ned i djupet av Omans Grand Canyon. Vi äter picnic lunch vid ravinens kant och beger oss sedan till Jabal Shams Camp där vi skall övernatta och äta middag. Efter frukost morgonen därpå vandrar vi uppifrån berget ned i ravinen, höjdskillnaden är ca 1000 m tills vi når botten och Wadi Nakhr. Här väntar bilarna och vi kör tillbaka mot Muscat via den pittoreska bergsbyn Misfat Al Abrein som ligger vackert på en bergssida, här är livet primitivt och enkelt och tiden verkar ha stannat hos de vänliga bergsfolken.

Utflykt 15. Unesco-listade Bat, bikupegravar och befästningar från 3000 f.Kr.

Vi reser från Muscat genom Sumail Gap som delar östra och västra bergskedjan Hajar som löper parallellt med Omans nordkust och gör ett första stopp i Nizwa där vi besöker palatset varifrån det gamla Kungariket Nizwa styrdes. Vi besöker också det Runda fortet från Yarubadynastin och den lokala marknaden i Nizwa där det finns ett stort utbud av lokalt silverarbete, i synnerhet traditionellt utsmyckade bältesknivar – khanjars. Resan fortsätter till Bahla som är området för den äldsta civilisationen i Oman och listad på UNESCO’s världsarvslista, i Bahla finns bland annat ett stort fort byggt i lera som man har restaurerat på senare tid. Innan vi slutligen når vi staden Ibri besöker vi fortet i Jabrin som var kungasätet under Yarubadynastin 1624 till 1744. Middag och övernattning på Ibri Hotel. Efter frukost på hotellet besöker vi ruinstaden Sulaif och UNESCO-listade Bat från 3000 f.Kr. som tillsammans med de omgivande utgrävningarna Al Khutm och Al Ayn utgör världens mest kompletta område av bebyggelse och gravar från den tidiga bronsåldern. Resan tillbaka till Muscat går genom vackra Wadi Bani Awf och fortet i Rustaq.

Utflykt 16. Wahiba Sands och Wadi Bani Khalid

Från Muscat kör vi genom Sumail Gap som delar östra och västra bergskedjan Hajar som löper parallellt med Omans nordkust och efter att vi har passerat Ibra gör vi ett första stopp i den övergivna handelsbyn Al Mansfah som trots att det är flera hundra år sedan den blomstrade fortfarande har kvar sin ursprungliga charm och karaktär. Nästa stopp är den frodiga oasen Mudharib och vi kör sedan vidare och äter lunch på en lokal restaurang i närbelägna Badiya. Efter lunch kör vi mot det böljande ökenlandskapet i Wahiba Sands och får uppleva en stunds spännande terrängkörning på över de gyllene sanddynerna innan vi kommer fram till beduinlägret där vi har tid till en tur på kamel (valfritt – ingår ej) innan vi bjuds på middag. Övernattning i beduinlägret. Att vakna med soluppgången i öknen är en speciell upplevelse, temperaturen stiger snabbt med solens strålar och dagstemperaturen kan mitt på sommaren passera 50º C men stannar på en behaglig nivå under vinterhalvåret. Vi äter frukost och kör mot bildsköna Wadi Bani Khalid – en av Omans vackraste dalgångar med ändlösa dadelodlingar, små byar, grönskande oaser och kristallklara källsjöar där vi stannar och har möjlighet att simma och svalka oss eller ta en promenad i de vackra omgivningarna. Åter till Muscat.

Utflykt 17. Jebel Akhdar - de gröna bergen

Vi kör genom Sumail Gap som delar östra och västra bergskedjan Hajar som löper parallellt med Omans nordkust och kommer via Izki upp till det man kallar Omans tak – Saiq platån – som tidigare bara kunde nås med åsna eller till fots. Det känns direkt att det är ett annat klimat häruppe i de svala gröna bergen. Vi äter picnic-lunch eller lunch på en lokal restaurang innan vi promenerar genom de “hängande trädgårdarna” i Wadi Bani Habib, Shrejaya, Al Ain och Aqur. Här används ett gammalt bevattningssystem, falaj, för att tillvarata vatten på bästa möjliga sätt och odla i terrasser, här odlas bland annat granatäpplen, aprikoser och citroner och kommer man hit i april får man uppleva blomningen i de vackra rosenträdgårdarna. Middag och övernattning på Jebel Akhdar Hotel. Efter frukost besöker vi till fots några av oerhört vackra platser som finns häruppe innan vi åter beger oss mot Muscat.

Utflykter från Musannah

Utflukt 1. Nizwa / Bahla / Jabrinfortet

En resa till det förflutna genom Sumailpasset som delar de västra och de östra Hajarbergen och vidare till Omans gamla huvudstad, Nizwa, som är känd för sina silversouker (marknader) och sitt stora runda fort. Efter att vi besökt soukerna och fortet reser vi till Bahla med dess stora fort gjort i lera (vi stannar för fotografering). Bahla är också känd som Omans keramikhuvudstad. På grund av dess kulturella värde är staden listad som UNESCO:s världsarv. Efter lunch besöker vi ett av Omans mest imponerande fort, Jabrinfortet, med målade tak, fängelsehålor och hemliga gångar. (Lunch ingår)

Utflykt 2. Nakhl / Rustaq

Vårt första stopp för dagen är Barka som är en kuststad med små souker och ett fort på stranden. När vi börjar närma oss Nakhl håller vi utkik efter fästningen som ligger på en kulle utanför staden. Fästningens ursprung är förislamskt med stora bidrag från Al Ya´ruba- och Al Bu Sayed-dynastierna. Vi gör ett besök i fästningen och vid de mineralrika varma källorna i Nakhl. Sedan fortsätter vi till Rustaq för ett fotostopp vid ytterligare ett förislamskt fort. (Lunch ingår)

Utflykt 3. Amouage / Fanja / Wadi Taiyyin

Vi besöker först Amouages välkända parfymfabrik som sägs tillverka några av världens bästa exotiska dofter (fabriken är stängd fredagar och lördagar). Därefter åker vi till byn Fanja – känd för sin 400 år gamla historia och sina övergivna lerhus. Byn ligger på toppen av en kulle och erbjuder därför en vacker utsikt över flodbädden och de omgivande Hajarbergen. Vi fortsätter senare till det natursköna Wadi Taiyyin som är beläget djupt inne bland bergen och är känt för det kristallklara vattnet som är perfekt för ett bad. (Lunch ingår)

Utflykt 4. Wadi Sahtan

Vi besöker Seebs fiskmarknad. Sedan styr vi mot Wadi Sahtan på vägen som går precis norr om Rustaq. Vägen är en förbindelse med staden Ibri som ligger i de inre delarna av Oman och vi passerar Wadi Bani Ghafir, Wadi Mabrah och Wadi Hidaq. När vi kommer in i floddalen (the Wadi) kör vi på smala vägar som slingrar sig runt stenblock. Vi når fram till Sahtan Bowl som de äldre kallar för ”mandoos”, Omans bringa, eftersom det ligger så avsides. Här får vi se små boplatser som är byggda bland frodiga planteringar. (Lunch ingår)

Utflykt 5. Wadi Abyadh och byn Wekan

Vi kör mot Batinahkusten som är den bördigaste regionen i Oman. Sedan fortsätter vi till Wadi Abyadh. På vägen får vi se en pittoresk by mittibland dadelplantagerna. Njut av de kristallklara klippbassängerna och få en adrenalinkick under en åktur i en fyrhjulsdriven bil genom floddalen. Senare åker vi till Wadi Mistal som skär genom bergskedjan Hajar. Efter ca 30 kilometers körning genom floddalen når vi en bergssida som är en ofiolit och här finns byarna Hadash och Wekan. Vi svänger höger och kör uppför den branta och vindlande klippan för att besöka jordbruksbyn Wekan som ligger 1700 meter över havet. Vi förundras av det vackra landskapet och njuter av det svala och behagliga vädret. Här hittar vi växande granatäpplen, vindruvor, valnötter, aprikoser och dadlar. (Lunch ingår)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Visum till Oman

Visum upp till 10 dagar kostar 390:- SEK. Visum från 10 dagar upp till en månad kostar 690:- SEK.

Chedi Muscat Hotel

Allt på detta fantastiska hotell är fokuserat på gästens upplevelse, trivsel och avkoppling.  Hotellets 121 rum och 40 club-villor är byggt i en kombination av traditionell omansk arkitektur och modern design. Med privat strand, en vacker Feng-Shui trädgård full med springbrunnar och dammar samt en helt nybyggd spaavdelning är detta ett hotell för dig som söker den ultimata avkopplingen och vilan i lyxiga omgivningar. Hotellet ligger endast ca 15 minuter från flygplatsen.

Läs gärna om "Arabiska halvöns pärla", vår mest populära Oman resa med spännande upplevelser i Muscat och norra Oman.

» Läs mer

Arkitektur och inredning: Denniston Architects, Mr. Jean-Michel Gathy
Restaurangdesigner: Mr. Yasuhiro Koichi på Design Studio SPIN
Landskapsarkitekt: Mr. Karl Princic

Faciliteter på rummen

 • Minibar med snacks och drycker.
 • Individuellt kontrollerad luftkonditionering.
 • 32” plattskärms TV, internationella satellitkanaler.
 • Nespresso maskin och testation.
 • Dual line telefon med IDD.
 • Elektroninsk säkerhetsbox.
 • Hårtort.
 • Badrock.
 • WI-FI Internet service i alla rum samt de flesta allmäna områden, gratis för boende på hotellet.
 • Ipod dockningsstationer i alla rum och tillgång till Ipod på begäran, kostnadsfritt.
 • Bose® CD-spelare och Bose Sound Dock® digitalt ljudsystem – endast i Chedi Club Suite.
 • Bose Wave® musik och ljudsystem (radio och CD-spelare) – endast i Deluxe och Deluxe Club rum.

Crowne Plaza Resort Salalah

I en praktfull park med palmer ligger Crowne Plaza Salalah direkt vid den vita sandstranden med makalöst vacker utsikt. Hotellet har fantastiska rekreationsfaciliteter med både en 9-håls golfbana, tennis, squash, gym och självklart härliga pooler och egen privat strand.

Vi erbjuder flera resor till Oman. På vår två veckors "Rundresa genom det exotiska Omans natur och kultur" använder vi oss av Crowne Plaza Resort i Salalah.

Golden Tulip Khasab Hotel And Resort

Golden Tulip Khasab är ett prisbelönt hotell som ligger på en klippa vid havet med makalöst vacker utsikt. Hotellet ligger helt för sig själv en bit utanför Khasab men ändå på promenadavstånd till den trevliga lilla byn. I Khasab finns möjlighet att åka ut med traditionella dhowbåtar över dagen och se delfiner på nära håll och njuta av havets svalka eller åka på bergsutflykter och vandra.

Vi har ett stort utbud av resor till Oman. På vår två veckors "Rundresa genom det exotiska Omans natur och kultur" använder vi oss av Golden Tulip i Khasab. Utflykter till Khasab kan även med fördel arrangeras om man är i Dubai.

Golden Tulip Nizwa Hotel

Omgivet av Hajarbergens mäktiga toppar ligger Golden Tulip en bit utanför staden Nizwa. Hotellet är en perfekt utgångspunkt för spännande bergsutflykter och ligger mitt i Omans äldsta kulturområde. Med 120 fräscha rum är hotellet välutrustat och har goda faciliteteter som uppvärmd pool och gratis transport till Nizwa.

Vi erbjuder en mycket berikande resa till Oman som innehåller kultur- och naturupplevelser i norra Oman.

Hilton Salalah Resort

Hilton Salalah är en resort man mer än gärna återvänder till för att koppla av och njuta av god service och vackra omgivningar. Här finns både privat strand och ett härligt poolområde och flera restauranger med riktigt god mat. Njut av Indiska oceanens svalka på dagen och ät lyxigt gott på kvällen!

Oman har mycket att erbjuda och på våra resor till Oman strävar vi efter att alltid erbjuda bästa möjliga boende.

Hotel Muscat Holiday

Med sitt perfekta centrala läge är Hotel Muscat Holiday en riktig favorit hos våra resenärer. Från hotellet är det nära till både stranden, shopping, trevliga restauranger och Muscat Bowlingcenter som ligger precis intill hotellet. Hotellet har flera restauranger/barer och rekreationsfaciliteter som tennis och gym.

Muscat Holiday är ett populärt hotell som vi ofta använder oss av, bland annat på vår Oman resa "Arabiska halvöns pärla".

 

Park Inn Muscat

Park Inn Muscat är ett härligt modernt hotell perfekt beläget mitt i centrala Muscat nära shopping, trevliga restauranger och allt det staden har att erbjuda. Hotellet har 175 fräscha rum med goda faciliteter som gratis trådlöst internet och självklart finns det pool och rekreationsfaciliteter för lediga stunder.

Vill du uppleva Muscat rekommenderar vi vår Oman resa "Arabiska halvöns pärla" med spännande kultur- och naturupplevelser i norra Oman och Muscat.

Safari Desert Camp

Safari Desert Camp är ett permanent tältläger i traditionell beduinstil. Lägret ligger i Bidiyah i det avlägsna och stilla ökenlandskapet i Wahiba Sands ungefär 25 km från Al-Ghabbi. Lägret består av 20 tält som alla är välutrustade med autentiska mattor, bekväma sängar, vackra textilier och mycket mer. Alla tält har även eget badrum/toalett. För våra gästers bekvämlighet har vi våra egna 4-hjulsdrivna fordon och vältränade pålitliga kameler.

Vi använder oss av Safari Desert Camp när vi övernattar i Wahiba Sands på våra resor till Oman.

Shangri-La’s Barr Al Jissah Resort and Spa

Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa är verkligen ett Shangri-La! I avskildhet  utanför Muscat ligger denna fantastiska resort på en egen udde vid Indiska oceanen. Resorten består av tre hotell och har totalt 640 komfortabla rum med alla önskvärda bekvämligheter. Här finns vidunderliga poolområden och ett extraordinärt spa. Ta chansen och skäm bort dig själv på din semester och stanna ett par nätter i Shangri-La!

Alla våra resor till Oman kan med fördel förlängas med extra dagar på Shangri La.

 

Faciliteter & bekvämligheter

 • Hiss
 • Rökfria rum
 • Frisör
 • Bibliotek
 • Casino
 • Barnvakt
 • Tvättservice/ kemtvätt
 • Läkare & Sjukvårdsservice
 • Restaurang
 • Bar - Snackbar
 • Room service
 • Specialkost för diabetiker
 • Specialkost för vegetarianer
 • Internationella dagstidningar
 • Handikappanpassning
 • Pool
 • Ångbastu & Bastu
 • Jacuzzi
 • Gym – Massage
 • Tennisbanor
 • Squashbanor
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Room service
 • Internet
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Butiker
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Konferensavdelning
 • Golfbana finns i anslutning till hotellet
 • Pool
 • Gym
 • Tennisbanor
 • Vattensporter
 • Barnpool
 • Barnklubb
 • Room service
 • Bar/pub
 • Restaurang & Café
 • Tvättservice/Kemtvätt
 • Konferensavdelning
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Pool med bar
 • Ångbastu
 • Gym
 • Restaurang
 • Bar/pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Konferensavdelning
 • Trådlöst internet
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Privat strand
 • Pool
 • Gym
 • Massage
 • Tennisbanor
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Butiker
 • Internet
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Pool
 • Gym
 • Tennisbanor
 • Barnpassning
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Butiker
 • Room service
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Hiss
 • Handikappanpassning
 • Pool
 • Bastu
 • Gym
 • Massage
 • Restaurang
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Butiker
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Businesscenter
 • Konferensavdelning
 • Hiss
 • Pool med bar
 • Bastu & Ångbastu
 • Tennisbanor
 • Jacuzzi - Spa
 • Gym & Massage
 • Familjerum
 • Barnpool
 • Barnpassning
 • Barnklubb
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rum för rökare
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Butiker
 • Internet
 • Trådlöst internet
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Filmer

Begär offert