Bild
Resa till Sri Lanka med Orientenresor

Resa till Sri Lanka med Orientenresor

Bild
Bild
Naturresa till Sri Lanka

Naturresa till Sri Lanka

Bild
Bild

Natur och kulturresa till Sri Lanka med sol & bad

Denna resa till Sri Lanka är fullspäckad med natur och kultur! Vi bor mitt i den kulturella triangeln, hjärtat av Sri Lanka och slås av fantastiska tempel, ruiner och historiska platser runt omkring. På en äventyrlig safari i Yala Nationalpark låter vi oss begeistras av flora och fauna specifik för Sri Lanka. Här finns leoparder, srilankesiska elefanter, sjakaler, björnar och oräkneliga fågelarter. Vi njuter av kryddträdgårdar, vattenfall, och vackra landskap och får en närmre inblick i Sri Lankas kultur och historia i bland annat Kandy och Galle. Resan avslutas med en båttur och dagar för sol & bad på västkusten.

Resan kan med fördel förlängas med extra dagar sol och bad.

Pris från: 16 200 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Colombo
 • Dag 2. Ankomst Colombo – Dambulla/Sigiriya
 • Dag 3. Dambulla – Sigiriya (Sigiriya klipp-palats)
 • Dag 4. Sigiriya/Dambulla – Polonnaruwa (Polonnaruwas ruiner) – Sigiriya/Dambulla
 • Dag 5. Sigiriya – Dambulla (Dambulla klipptempel) – Matale (kryddodling) – Kandy (kort stadstur)
 • Dag 6. Kandy – Pinnawela (Elefanthem) – Peredeniya (The Royal Botanical Garden) – Kandy (Kandytemplet med Buddhas tandrelik, dansshow)
 • Dag 7. Kandy – Nuwara Eliya (teodling och tefabrik)
 • Dag 8. Nuwara Eliya – Ella (Ella vattenfall) - Yala (safari i Yala nationalpark)
 • Dag 9. Yala (Katharagmatemplet) – Galle (Galle Dutch Fort) – Waskaduwa/Wadduwa
 • Dag 10. Waskaduwa/Wadduwa – Båttur på Madu River
 • Dag 11-12. Waskaduwa/Wadduwa – Sol och bad på egen hand
 • Dag 13. Waskaduwa/Wadduwa – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Colombo

Avresa från Skandinavien med ankomst tidigt nästa morgon till Colombo på Sri Lanka. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Colombo – Dambulla/Sigiriya

Vi ankommer till flygplatsen i Colombo och tar oss igenom tull och passkontroll för att sedan hämta vårt bagage. När vi går ut från ankomsthallen möts vi strax utanför utgången av vår representant som ska ta oss till vårt hotell i Dambulla/Sigiriya, ca 3 timmars körning från Colombo, här checkar vi in på vårt hotell och har resten av dagen att spendera på egen hand.

Dag 3. Dambulla – Sigiriya (Sigiriya klipp-palats)

Efter frukost checkar vi ut och kör mot Sigiriya och det berömda klipp-palatset. När vi anländer klättrar vi upp för branta stentrappor för att nå fram till toppen och det dramatiska klipptemplet i Sigirya, en kvarlämning från det forntida kungadömet Kasyapa. Bland annat får vi se resterna av 4 inomhuspooler som användes av Kungens älskarinnor. Det omgivande regnskogslandskapet är vildvuxet och utsikten hisnande vacker. Spegelväggarna på Sigiriya-berget visar fortfarande de världsberömda freskerna av kungens älskarinnor, som härstammade från alla delar av världen. Efter besöket återvänder vi till vårt hotell i Sigiriya/Dambulla. (Frukost ingår)

Dag 4. Sigiriya/Dambulla – Polonnaruwa (Polonnaruwas ruiner) – Sigiriya/Dambulla

Efter frukosten på hotellet kör vi till staden Polonnaruwa som ligger ungefär två timmars körning från Sigiriya. Polonnaruwa blev huvudstad i kungariket efter Anuradhapuras fall på 1100-talet och är därför känd som landets medeltida huvudstad. Från den höga statyn som tros vara av kung Parakramabahu till den kända vattenreservoaren Parakrama Samudraya finns här massor av arkeologiska skatter samlade på en och samma plats. Efter besöket kör vi tillbaka till vårt hotell och eftermiddagen spenderas på egen hand i Sigiriya/Dambulla. (Frukost ingår)

Dag 5. Sigiriya – Dambulla (Dambulla klipptempel) – Matale (kryddodling) – Kandy (kort stadstur)

När vi har ätit frukost är det dags att checka ut från hotellet och resan fortsätter nu söderut till staden Kandy som ligger nästan mitt på ön. På vägen besöker vi det spännande grottemplet i Dambulla. Detta klipptempel är 2000 år gammalt och innehåller den mest fantastiska samlingen av Buddhabilder på hela Sri Lanka. Väggarna är täckta med bilder och illustrationer av Buddha under hans olika reinkarnationer och en hel del historiska händelser tas upp. Vi fortsätter resan mot Matale, där vi besöker en lokal kryddodling. Kryddorna används inte bara till smaksättning i mat utan man använder dem också i mediciner och kosmetika och vi lär oss mer om tillverkningen och användningsområdena och kan vandra bland kryddträdgårdarna och insupa naturen och dofterna. Senare på dagen når vi slutligen Kandy och beger oss ut på en liten rundtur. Vi besöker här bland annat bazaaren, ett konst- och hantverkscenter och ett ädelstensmuseum. Övernattning på hotell i Kandy. (Frukost ingår)

Dag 6. Kandy – Pinnawela (Elefanthem) – Peredeniya (The Royal Botanical Garden) – Kandy (Kandytemplet med Buddhas tandrelik, dansshow)

Vi äter frukost på hotellet och börjar dagen med ett besök på ett elefanthem i Pinnawela, som inleddes 1975 för att främja vård av de övergivna och föräldralösa babyelefanterna. Dessa stora men ändå mjuka varelser matas och badas av sina mänskliga fosterföräldrar. Två gånger om dagen leds besättningen till floden i närheten för att bada. Vi är välkomna att följa med och interagera med denna stora hjord av tama elefanter. Babyelefanterna matas med en mjölk av sin vårdnadshavare som även ser till att djuren får en bra uppväxt. Vi kör vidare till Peradeniya där vi besöker den kungliga botaniska trädgården. The Royal Botanical Garden grundlades år 1821 och täcker ett 56 hektar stort område, vackert beläget i en loop i Mahawelifloden – Sri Lankas längsta flod. Trädgårdens ursprungliga syfte var att testa och acklimatisera växter för kommersiellt bruk i Sri Lanka vilket har resulterat i att här idag finns en av de största samlingarna i världen av växter från subtropiska klimat. Vi återvänder så småningom till Kandy där vi först besöker Kandytemplet som är en mycket känd attraktion i staden då det här sägs finnas en tandrelik från självaste Buddha. Pujaceremonier (thavava) hålls varje morgon, middag och kväll till ära för Buddhas tand och pilgrimsbesökare får möjlighet att beskåda skrinet där tanden sägs vara förvarad. Att beskåda denna procession, ackompanjerad av traditionella trummor, är nästan ett måste när man befinner sig i Kandy. På kvällen får vi en inblick i den rika och vibrerande kulturen genom att se en lokal kulturshow med förtrollande musik och dans. (Frukost ingår)

Dag 7. Kandy – Nuwara Eliya (teodling och tefabrik)

Vi äter frukost på hotellet, checkar ut och besöker sedan en teodling och tefabrik längs den vackra vägen till Nuwara Eliya. Ceylonte anses vara det bästa teet i världen. Klimatet på Sri Lanka är ypperligt för att odla och producera te med stor variation av smaknyanser och av absolut högsta kvalitet. Odlingen och framställningen av te är idag en högteknologisk process med stort kunnande där Sri Lanka är absolut världsledande. Vi får här uppleva hur denna process går till, från teplockning till provsmakning av en färdig kopp te. Nuwara Eliya är tack vare den slående vackra utsikten och bergsklimatet en av de mest populära orterna i Sri Lanka, och hjärtat för teproduktionen i Sri Lanka. Orten är också känd som ”Little England” då det tidigare var den plats där rika engelsmän levde. Vi spenderar natten på hotell i Nuwara Eliya. (Frukost ingår)

Dag 8. Nuwara Eliya – Ella (Ella vattenfall) - Yala (safari i Yala nationalpark)

Efter frukosten kör vi via Ella och besöker här det vackra vattenfallet. På eftermiddagen kommer vi till nationalparken Yala, där det finns ett mycket rikt djur- och växtliv. Väl framme i Yala utforskar vi, med jeep, den varierade naturen i den enorma parken, där vi har chans att få se bland annat srilankesiska elefanter, många fågelarter, schakaler, björnar och leoparder. Här finns flest leoparder i förhållande till ytstorlek i hela världen. Parken är dessutom mycket viktig för bevarandet av bland annat den srilankesiska elefanten. Efter safarin checkar vi in på vårt hotell i Yala/Tissa. (Frukost ingår)

Dag 9. Yala (Katharagmatemplet) – Galle (Galle Dutch Fort) – Waskaduwa/Wadduwa

 Efter frukost ska vi besöka templet Katharagama som vackert står omgivet av klippor. Här välkomnas man att delta i ceremonier och att offra frukt eller blommor till guden Kiri Vehera som avbildats i en jättestaty. Efter en liten promenad omkring templet kör vi vidare mot Sri Lankas sydvästra spets och reser längs kusten för ett kort stopp i Koggala för att se de omtalade lokala fiskare som sitter på pålar ute i vattnet för att ta upp sin fångst. Slutligen kommer vi till staden Galle och besöker här Galle Dutch Fort. I Galle slås man av de intressanta kontrasterna mellan den klassiska holländska arkitekturen, de ostasiatiska inslagen samt den tropiska naturen som omger staden.  Därefter fortsätter vi till strandparadiset Waskaduwa/Wadduwa som också ligger i den sydvästra delen av landet. Här finns några av landets vackraste stränder och förutom sol och bad finns även möjlighet att ägna sig åt vattensporter. (Frukost ingår)

Dag 10. Waskaduwa/Wadduwa – Båttur på Madu River

Vi njuter av frukosten på hotellet innan vi gör en båttur på floden Madhu för att ta del av det lokala livet i byn. Vi får t.ex. se hur det går till vid kläckning av sköldpaddsägg och besöker en mask-fabrik. Om eftermiddagen är det avkoppling vid Indiska oceanen som står på schemat. (Frukost ingår)

Dag 11-12. Waskaduwa/Wadduwa – Sol och bad på egen hand

Dagarna spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 13. Waskaduwa/Wadduwa – Skandinavien

Det är dags att ta farväl av detta fantastiska land. Vi checkar ut från hotellet och det blir transfer till flygplatsen i Colombo för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Tillval

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert