Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturresa till äventyrsrika Sri Lanka med dagar för sol & bad vid Östkusten

Denna naturresa till Sri Lanka tar oss till Sinharajareservatet, en av de mest frodiga regnskogarna i världen med flora och fauna specifik för Sri Lanka. Här har spår av leopardtassar upptäckts: håll ögonen öppna! Ännu större chans att se vilda djur har vi i någon av de nationalparker vi ska besöka på denna spännande naturresa. Här finns srilankesiska elefanter, sjakaler, björnar och oräkneliga fågelarter. Vi tar oss upp i bergen, och besöker bland annat den pittoreska byn Ella, utgångspunkt för många vandringsexpeditioner, och låter den slående utsikten sudda ut vår vertigo. Vi åker vidare och har möjlighet att beskåda en ceremoni för Buddhas tand! Förutom detta kommer vår guide att undervisa oss i Sri Lankas rika historia vid flera tempel och små städer. Intrycken bearbetas slutligen på en härlig strand vid den Indiska oceanen.

 

Pris från: 19 300 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Colombo
 • Dag 2. Colombo - Galle
 • Dag 3. Galle – Sinharaja (Sinharaja regnskogsreservat)
 • Dag 4. Sinharaja – Udawalawe (Nationalpark och elefanthem)
 • Dag 5. Udawalawe – Yala (Nationalpark)
 • Dag 6. Yala – Ella – Nuwara Eliya
 • Dag 7. Nuwara Eliya – Kandy (Tågresa och Kandytemplet med Buddhas tandrelik)
 • Dag 8. Kandy – Matale (Matala Spice Plantation) – Dambulla (Dambulla klipptempel) – Habarana/Sigiriya/Dambulla
 • Dag 9. Habarana – Sigriyya (Sigiriya klipptempel) – Polonnaruwa – Passikudah
 • Dag 10-11. Passikudah (Sol och bad)
 • Dag 12. Passikudah – Wilpatthu – Negombo (Nationalpark)
 • Dag 13. Negombo – Colombo – Skandinavien

Bästa reseperioden är mellan maj och oktober

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Colombo

Avresa från Skandinavien med ankomst tidigt nästa morgon till Colombo på Sri Lanka. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Colombo - Galle

Vi ankommer till flygplatsen och tar oss igenom tull och passkontroll för att sedan hämta vårt bagage. När vi går ut från ankomsthallen möts vi strax utanför utgången av vår representant som skall ta oss till Galle 150 km från Colombo. Resan till Galle tar ca 3 timmar och när vi kommer fram checkar vi på vårt hotell för en enkel övernattning. Resten av dagen tillbringas på egen hand.

Dag 3. Galle – Sinharaja (Sinharaja regnskogsreservat)

Efter frukost blir vi upphämtade av vår guide och fortsätter mot Sinharaja regnskogsreservat, som är det sista orörda regnskogsområdet i Sri Lanka. Med nederbörd på mellan 3000-6000 mm per år är Sinharaja en av de mest prunkande regnskogarna i världen. Denna regnskog står med på Unescos världsarvslista och innefattar en enormt variationsrik flora och fauna, de flesta arter specifika för Sri Lanka. Här finns chans att se bland annat strimhalsmanguster, fjärilar och reptiler. Man upptäcker även regelbundet leopardspår i den bördiga vegetationen. Håll utkik! (Frukost ingår)

Dag 4. Sinharaja – Udawalawe (Nationalpark och elefanthem)

Efter en härlig frukost på hotellet beger vi oss iväg mot elefantrika Udawalawe nationalpark. Parken är ett av de bästa ställena i Sri Lanka när det kommer till att observera elefanter i deras naturliga miljö. Vi hoppar upp i terrängbilen och påbörjar vår upptäcktsfärd. Förutom elefant hoppas vi få se t.ex. världens äldst kända hjortdjur muntjak, samt vattenbufflar och sjakaler.
Vi besöker även Udawalawe Elephant Transit Home, ett vilohem för skadade elefanter som hittats i området. Här kan de få vård och vila upp sig tills de blir starka nog att bege sig ut i det vilda igen. Det är en mäktig och oförglömlig syn när vi från avstånd får se dessa ståtliga elefanter när de matas, leker och umgås med varandra. (Frukost ingår)

Dag 5. Udawalawe – Yala (Nationalpark)

Efter frukosten far vi vidare mot nationalparken Yala, där det finns ett mycket rikt djur- och växtliv. Med terrängbil utforskar vi under eftermiddagen den varierade naturen i den enorma parken, där vi har chans att få se bland annat srilankesiska elefanter, många fågelarter, sjakaler, björnar och leoparder. Här finns flest leoparder i förhållande till ytstorlek i hela världen. Parken är dessutom mycket viktig för bevarandet av bland annat den srilankesiska elefanten. Efter safarin checkar vi in på vårt hotell i Yala/Tissamaharama. (Frukost ingår)

Dag 6. Yala – Ella – Nuwara Eliya

Vi äter frukost på hotellet och fortsätter därefter mot den lugna och pittoreska bergsbyn Ella. Ella används ofta som bas för vandringsexpeditioner som ska bege sig ut i den omkringliggande landsbygden. Vi vandrar runt i natursköna byn och tar in allt det vackra, och kan bland annat prova den populära rätten ”roti” och njuta av den avslappnade atmosfären.

Därefter fortsätter vi till den forna brittiska kolonialorten Nuwara Eliya som tack vare den slående vackra utsikten och bergsklimatet är en av de mest populära bergsorterna i Sri Lanka. Nuwara Eliya kan sägas vara hjärtat för teproduktionen i Sri Lanka. Sri Lankas högsta berg, Pidurutalagala, ligger i detta område. Vi tillbringar natten på hotell i Nuwara Eliya. (Frukost ingår)

Dag 7. Nuwara Eliya – Kandy (Tågresa och Kandytemplet med Buddhas tandrelik)

Vi äter frukost på hotellet och tar oss sedan till Nanu Oya tågstation och hoppar på tåget mot Kandy. På eftermiddagen kommer vi fram och beger oss ut på en liten rundtur. Vi besöker först Kandytemplet som är en mycket känd attraktion i staden då det här sägs finnas en tandrelik från självaste Buddha. Vi promenerar runt i den lilla staden som omges av vatten och böljande gröna kullar och besöker här bland annat bazaaren, ett konst- och hantverkscenter och ett ädelstensmuseum. På kvällen får vi en inblick i den rika och vibrerande kulturen genom att se en lokal kulturshow med förtrollande musik och trummor. Vi körs sedan till vårt hotell där vi checkar in för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 8. Kandy – Matale (Matala Spice Plantation) – Dambulla (Dambulla klipptempel) – Habarana/Sigiriya/Dambulla

Efter frukost åker vi vidare mot Matale, där man under lång tid har odlat kryddor. Vi ska besöka en privat kryddträdgård med alla dess spännande dofter. Kryddor har sedan länge varit en viktig exportvara för Sri Lanka.  Kryddor odlas på Sri Lanka mestadels i privata trädgårdar och förädlas i små hemindustrier. De används inte bara till smaksättning i mat utan man använder dem också i mediciner och kosmetika. I Matale Spice Plantation blandas dofterna av bland annat kanel, ingefära, chili, vanilj och kardemumma. Vi bjuds här på en smakrik traditionell curryrätt.

Därefter besöker vi grottemplet i Dambulla. Detta klipptempel är 2000 år gammalt och innehåller den mest fantastiska samlingen av Buddhabilder på hela Sri Lanka. Väggarna är täckta med bilder och illustrationer av Buddha under hans olika reinkarnationer och en hel del historiska händelser tas upp. Vi checkar in för övernattning på vårt hotell i Habarana/Sigiriya/Dambulla. (Frukost ingår)

Dag 9. Habarana – Sigriyya (Sigiriya klipptempel) – Polonnaruwa – Passikudah

Efter frukost checkar vi ut och reser vidare mot Sigiriya och det berömda klipptemplet. När vi anländer klättrar vi upp för branta stentrappor för att nå fram till toppen och det dramatiska klipptemplet i Sigirya, en kvarlämning från det forntida kungadömet Kassapa. Bland annat är ett par enorma lejontassar skulpterade i klippan. Det omgivande regnskogslandskapet är vildvuxet och utsikten hisnande vacker. Vi besöker även det intressanta muséet för att lära oss mer om denna plats.

På väg mot Passikudah stannar vid till i staden Polonnaruwa som ligger ungefär två timmars körning från Sigiriya. Polonnaruwa blev huvudstad i kungariket efter Anuradhapuras fall på 1100-talet och är därför känd som landets medeltida huvudstad. Här finns ruiner efter några av landets mästerverk av buddhistisk skulpturtradition och imponerande arkitektur som låg långt före sin tid. Mest enastående är Gal Vihara-templet med tre gigantiska Buddhastatyer som är uthuggna ur en och samma klippa och Parakrama Samudra som är en konstgjord vattenreservoar som täcker hela 23 kvadratkilometer. Efter besöket kör vi vidare till Passikudah och checkar in på vårt hotell. (Frukost ingår)

Dag 10-11. Passikudah (Sol och bad)

Dessa dagar spenderas på egen hand med sol och bad. (Frukost ingår)

Dag 12. Passikudah – Wilpatthu – Negombo (Nationalpark)

Vi stiger upp tidigt och efter frukost fortsätter vi mot nationalparken Wilpatthu i nordvästra delen av landet, hemvist för många srilankesiska leoparder, men också många andra vilda djur. Hela 31 olika typer av däggdjur har observerats här. Terrängen är speciell och spännande tack vare de många insjöarna och våtmarkerna. Efter den spännande safarin rullar vi vidare mot Negombo där vi checkar in på vårt hotell. Vi upptäcker staden på egen hand under resterande delen av dagen. Vi kan t.ex. äta nyfångade fisk- och skaldjur samt njuta av stranden och Negombos nattliv. (Frukost ingår)

Dag 13. Negombo – Colombo – Skandinavien

Efter frukost är det dags att lämna detta fantastiska land och vi får transfer till flygplatsen i Colombo för vidare hemfärd till Skandinavien. (Frukost ingår)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert